►► Ofertele continuă la: eMAG・Fashion Days・Finestore・Dyson・Flip. 📺 YouTube: youtube.com/NwraduBlog ◄◄
Pentru că tocmai am fost la Amsterdam, vreau să vă recomand două restaurante unde puteți mâncare fructe de mare foarte bune… în Barcelona. Știu, n-are nici o logică. Revenim și la Amsterdam mai târziu.
RESTAURANT SALAMANCA – zona Barceloneta
Am fost acolo anul acesta, după ce mi l-au recomandat 2 persoane diferite. Sunt de fapt două restaurante Salamanca în zona Barceloneta și unul în zona Portului Olimpic și din ce înțeleg au cam același meniu.
Eu am fost la Salamanca 1, în Almirall Cervera 34 (celălalt restaurant este la numărul 37). Are vedere spre mare și plajă, fiind situat pe marginea promenadei din zona Barceloneta. Am luat un platou combinat de fructe de mare, ceva în jur de 36 de euro, care arăta ca mai jos: creveți, langustine, midii, scoici și alte animare bizare, fierte sau prăjite de vii.
Dacă vă uitați pe meniu (engleză în a doua parte), au diverse combinații și prețuri. Din partea casei am primit niște pâine cu sos de tomate și ceva salam. Site oficial, meniu, Google Maps.
RESTAURANT EL CHIPIRÓN DE MONCHOS – mall-ul Mare Magnum
Mare Magnum este în capătul bulevardului Rambla, construit pe un ponton în Port Vell, un port de ambarcațiuni mici. Cred că-i imposibil să ajungi în Barcelona și să nu treci pe aici, priveliștea fiind foarte frumoasă.
Ignorați terasa El Chipiron de Monchos care se găsește în fața mall-ului, la parter, și intrați în mall, mergeți la etaj și căutați restaurantul adevărat cu același nume. Are locuri multe în interior, dar și o terasă mare afară, cu priveliște spre ponton și port.
Acolo am mâncat platoul de mai jos. Costă 76 euro, dar este pentru două persoane (ba chiar merge foarte bine și în trei). Conține două bucăți de homar, creveți, langustine, mini-caracațită și alte animale, iar chestia neagră pe care stau acestea este de fapt un pat de midii. Există și un platou mai ieftin care nu conține homar.
Eu l-am mâncat singur, că-s mai special, dar a fost treabă de durată, bine udată cu sangria. Ospătarii te țin bine dotat și cu șervețele și apă cu lămâie în care să te speli după ce măcelărești atâtea animale. Site oficial, Google Maps.
Acesta este Mare Magnum, fotografiat de mine din teleferic.
Pe total, al doilea platou a fost mai bun, iar restaurantul arată mai bine. Este însă rentabil doar în mai multe persoane.
Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.
Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri
Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.
6 comentarii
20/05/2014 la 11:33 AM
Eu mai recomand si El Rey de la Gamba 2. Cam ca Salamanca, dar cu preturi mai mici si frecventat mai mult de localnici. 2, nu 1, important. Am fost acolo de vreo 5 ori in ultimii ani
Andrei(Citează)
20/05/2014 la 11:54 AM
asa, si bacsisul cat a fost la platoul al 2lea, sa pot face si eu un calcul ..
2DU(Citează)
20/05/2014 la 11:57 AM
e fascinant cat au putut sa explodeze preturile in Barcelona, in doar vreo 10 ani. si cica e criza in Spania.
primul platou il aveai pe la 10-14 Eur prin 2004….
stefan(Citează)
20/05/2014 la 12:20 PM
valeu, Radule, 76 de euro?
Wok yutaka taticu, pe Carrer de Rosello, langa Sagrada (5 minute)
app. 12 euro/pers. bagi fructe de mare nelimitat plus altele si deserturi
gogu(Citează)
20/05/2014 la 7:10 PM
mai este un restaurant cu program de la ora 7 unde se mananca fructe de mare – Cal Pep. iti dau ‘sde feluri de mancare, de nu-ti mai trebuie nimic :)
Adrian(Citează)
21/05/2014 la 12:49 AM
Mie mi-a plăcut la La Paradeta. E un local care seamană cu o piață. Iți alegi tu fructele de mare, iți sunt cântărite iar apoi gătite. Se deschide la 7 si când am fost eu, coada începea să se formeze in fața localului pe la 7 fără 15.
Vlad(Citează)