un blog de Radu Dumitru

asus s5507

►► Black Friday la: Fashion Days, Finestore, PC Garage, evoMAG, Altex, Flanco ◄◄

asus s5507

Ultimele zile în care Office 365 este inclus cu fiecare laptop cumpărat

8 May 2014  ·

TEHNOLOGIE  ·

3 comentarii

Mai sunt doar câteva zile (până pe 15 mai, mai exact) în care puteți profita de oferta specială prin care o licență Office 365 Personal de 1 an este inclusă într-o comandă de laptop cu procesor Intel și Windows preinstalat cumpărat. Puteți vedea toate laptopurile ce fac parte din promoție în oferta eMAG aici.

Înainte să vă spun ce laptopuri îmi plac mie din întreaga categorie, câteva cuvinte despre acest Office 365 Personal Edition, că am văzut că există multe confuzie generată de numele său.

office_programsCe-ți oferă licența:

  • Word
  • Excel
  • PowerPoint
  • Outlook
  • OneNote

toate în variantă de sine stătătoare, programe complete “de desktop”, fără să rulezi nimic în browser, fără să necesite o conexiune la net. Creezi fișiere de tip nou (.docx, .xlsx șamd) sau vechi, poți avea interfața în română dacă asta vrei, poți instala dicționarul de corectare pentru română și beneficiezi de toate update-urile oficiale timp de un an. Mai primești gratuit și câțiva GB de spațiu în cloud pe OneDrive, care te poate ajuta să ții acolo documentele și să le poți accesa de oriunde.

Eu am o variantă foarte asemănătoare de Office 365, cea Home Premium care oferă 5 licențe (Personal oferă doar una). Sunt în al doilea an de plată, nu-i reproșez nimic, ba chiar salvez toate documentele create în OneDrive, ca să le pot citi și de pe laptop. Cu acest Office poți utiliza și aplicația de Android/iOS Office Mobile, cea mai bună soluție mobilă de editat fișiere, fiind creată chiar de Microsoft.

Licența Office 365 Personal este valabilă un an. După ce expiră, poți plăti 300 de lei pentru a o prelungi cu încă un an sau poți renunța de tot la ea și gata.

Acum laptopuri. Mie mi-au plăcut următoarele:

off_acer_aspire_e1Acer Aspire E1-510 – 1.399 lei
Ca hardware este entry-level, procesorul este doar un Celeron dual-core, dar ai 4 GB memorie RAM și 500 GB stocare, iar prețul este foarte bun având în vedere că include și licența de Windows 8.1 (ca toate din listă, de altfel). Office-ul primit cadou este aproape 25% din valoarea laptopului. Cred că-i potrivit pentru familie/părinți.

off_dell_inspironDell Inspiron 337 – 2.499 lei
Cel mai decent laptop la un preț acceptabil. Există și câteva variante mai ieftine, dar eu aș da 300 de lei în plus pentru procesorul Core i5 de ultimă generație, mult mai eficient dpdv consum. Are placă video dedicată Radeon, deci te poți juca și câte un World of Tanks pe el sau altceva mai lejer.

off_lenovo_s410Lenovo IdeaPad S410 Flex – 2.599 lei
Primul ultrabook din listă, are chiar și port USB 3.0 și ecranul este tactil de 14 inchi.

off_asus_vivobookAsus VivoBook S301 – 3.399 lei
Deja intrăm în liga serioasă, acesta este un ultrabook de 13 inchi cu procesor Core i5, 6GB memorie RAM, stocare 1 TB și placă video dedicată. Are și touchscreen și doar 1,8 kg greutate.

off_asus_t300Asus T300 – 4.999 lei
La banii aceștia ar trebui să ofere multe, nu? Oferă! Ecran IPS de 13 inchi, tactil, Full HD, stocare pe SSD de 256 GB, procesor Core i7, 8 GB memorie RAM, carcasă de aluminiu. Ca o chestie inedită, aproape toate componentele sunt în ecran, care poate fi detașat de tastatură pentru a obține un fel de tabletă mare.

off_asus_ux31laAsus UX31LA – 5.899 lei
Acest model n-ar trebui să lipsească din nici o listă, în ciuda prețului. Eu am generația anterioară de UX31, cea fără touch-screen, și vă asigur că merită toți banii, atât de performant, ușor și subțire este.
Modelul de acum are ecran tactil de 13,3 inchi, rezoluție Full HD, difuzoare Bang & Olufsen, stocare pe SSD de 256 GB, 8 GB memorie RAM, procesor Core i5, wireless 802.11ac, carcasă din aluminiu. Cântărește doar 1,4 kg.

    3 comentarii

  1. Eu raman la parerea ca Office 365 este o prostie care te scoata la sapa de lemn cu abonamentul si te leaga de existenta unei conexiuni la net si de bunavointa Microsoft de a-ti lasa accesul la programe.
    Pentru jocuri mai inteleg, nu sunt importante, mor serverele de World of Warcraft nu se sfarseste lumea. Dar sa moara netul sau serverul Microsoft sau sa le apara lor ceva aiurea la plata ta cand ai o prezentare de care tine cariera ta sau cand ai de facut un raport pana maine mi se pare prea riscant.
    Prefer sa nu fiu la mana Microsoft chiar in halul asta.

      (Citează)

    • @Gaelex: Office 365 Personal nu necesită o conexiune la net pentru a funcționa.

      Ah, dacă ai fișiere salvate în cloud, ai nevoie de net pentru a le deschide, normal. Și dacă vrei să-ți citești emailurile ai nevoie întâi de net, nu?
      OneDrive poate să-ți sincronizeze folderele din cloud cu cele din PC, la fel ca Dropbox. Eu așa fac, de fapt îmi salvez fișierele în PC, sunt urcate automat și în cloud, de acolo sunt trase automat în alte PC-uri de-ale mele atunci când le deschid.

        (Citează)

  2. Vand si eu o licenta 365 personal.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus