►► Black Friday la: Fashion Days, Finestore, PC Garage, evoMAG, Altex, Flanco ◄◄
« Review HTC One M8 – un upgrade binevenit
Ultimele zile în care Office 365 este inclus cu fiecare laptop cumpărat »
Uite că, după câteva experiențe nu tocmai memorabile în Turul Burgerilor (apropo, am reorganizat topul din acel articol), am mâncat și un burger excelent. Unde? La Grand Combo în mall-ul Băneasa Shopping City.
Update: am mai fost o dată, găsiți mai jos fotografii cu alți burgeri încercați.
Grand Combo este un spațiu de distracție nou deschis la etajul doi al mall-ului, deasupra food-court-ului, unde cândva era un mare magazin Domo. Te duci acolo pentru biliard, bowling și alte jocuri, dar au și un mic restaurant cu specific american care s-a dovedit foarte bun, cel puțin pentru burgeri.
Meniul lor include 7 burgeri destul de asemănători ca rețetă, cel puțin pe hârtie. Ca de obicei, l-am comandat pe cel mai mare, cel “cu de toate”, plus încă un burger mai atrăgător din meniu. Iată-l mai jos pe cel numit Grand Combo Burger (45 de lei), include o bucată mare de carne peste care sunt puse bacon prăjit, inele de ceapă prăjită și un sos de muștar și brânză, iar sub ea aveam o frunză de salată, o felie de roșie, ceapă crudă și castraveți murați. Cartofii prăjiți și o mică salată sunt de asemenea incluse în preț; cartofii nu sunt congelați, ci tăiați în restaurant și prăjiți.
Burgerul a fost mare și excelent. Nu mă așteptam să mănânc așa bine, dar nu am avut nimic să-i reproșez. Carnea a fost făcută cum am cerut-o, mediu, suculentă, și era gustoasă. Ingredientele sunt de bună calitate, bacon-ul era cărnos, nu plin de grăsime, ceapa prăjită a fost reușită, sosul de muștar mi-a plăcut. Pe total întreg ingredientele se potriveau foarte bine, iar fotografiile mele, făcute cu telefonul, nu reușesc să captureze asta, dezavantajate de lumina slabă a restaurantului.
Mai jos vedeți un burger Al Capone (35 de lei). Acesta include brânză mozzarella, roșii cubulețe ca la bruschete, iar sub carne se găsea un pat de ruccola. Deși are mai puține ingrediente, gustul său este mult mai proaspăt și pare mai ușor pentru stomac; acele frunze de ruccola fac minuni. Am apreciat și brânza, care măcar nu arată ca o banală felie de brânză topită luată din supermarket, ca în alți burgeri mâncați anterior.
Mi-a plăcut atenția la detalii. De exemplu burgerul Al Capone avea înfipt în el un steguleț cu figura gangsterului, iar cel Grand Combo un steguleț potrivit acestuia. Mi-a plăcut și meniul agățat pe perete, desenat cu simboluri din jocuri precum PacMan și Space Invaders. Am stat în dreptul “ferestrei” care-ți permite să vezi ce se întâmplă în bucătărie și totul părea impecabil de curat, mâncarea se manevra cu mănuși, iar un bucătar șef (bănuiesc, avea halat roșu frumos, de șef) supraveghea aranjarea în farfurie.
Update: am mai fost acolo încă o dată și am încercat Voodoo Burger, care este excelent. Conține o bucată groasă de carne, făcută mediu exact cum am cerut-o, brânză cheddar, bacon, salată verde, roșii, castraveți murați și ceapă roșie, plus un sos barbeque foarte bun. Înclin să spun că acesta este de fapt cel mai bun din meniu. 40 de lei.
Iată și Kevin Bacon Burger. Conține cam același lucru, vită, brânză cheddar, bacon, salată, roșie, castraveți murați și ceapă roșie, dar diferă un pic cantitățile. Mergeți pe Voodoo Burger, sosul acela BBQ face diferența. 40 de lei.
Iată meniul complet de burgeri:
Ceva de reproșat? Sigur, nu-i perfect. Lăsând la o parte prețurile un pic cam mari, de nivel Hard Rock Cafe, unde măcar plătești și pentru o ambianță mult mai interesantă și unică în România, nu mi-au fost aduse sosuri suplimentare. Mă așteptam la clasicele ketchup-uri și muștar puse lângă farfurie, dar nu am primit și nici în meniu nu erau trecute măcar ca opționale. Poate că trebuia să le cer, dar nici eu nu am făcut-o; ar fi mers însă niște sosuri pentru acei cartofi.
Zona de nefumători este mică, la intrare, unde este și mult zgomot ambiental. Când am fost eu tocmai era o petrecere de ziua de naștere a unui copil, așa că am preferat să stau la fumători, undeva mai în spate, dat fiind că nu erau mulți clienți în restaurant. După un timp au apărut alți copii care au fumat ca locomotivele, dar ventilația părea bună, nu m-a deranjat fumul. Totuși, n-ar strica un spațiu mai mare pentru nefumători.
Am mâncat și niște aperitive, mai mult ca să văd cum se prezintă. Am luat aripioare Jack Sparrow cu sos de rom și bucăți de ananas, care la 22 de lei pentru 8 bucăți (adică 4 aripi complete de pui) mi s-au părut incredibil de scumpe. Au venit câte 4 înfipte înfipte ca la frigărui și au fost bune cu acel ananas dulce pe lângă ele. O garnitură de inele de ceapă (7 lei) a fost de asemenea foarte bună.
Update: aripioarele TNT Wings sunt foarte picante. Sunt servite curățate de piele și date printr-un sos special, pe rețetă americană, care le face foarte picante, genul la care-ți ia gura foc, dar mai vrei. Porția vine și cu un sos de brânză, bine ales pentru ele. 22 sau 32 de lei, în funcție de câte vreți.
Deserturile sunt prezentate pe o tavă și-ți alegi ce vrei tu. Ai acolo tort de mere, cheesecake clasic, cheesecake mojito cu mentă, tartă de mere cu înghețată, prăjitură lingonberry (spumă de ciocolată albă cu fructe roșii lingonberry – un fel de merișoare), prăjitură Oreo și brownie. Eram mai mulți și le-am încercat aproape pe toate, vă recomand tarta de mere, foarte bine făcută și cu un mic strat crocant deasupra și prăjitura lingonberry, care are o spumă foarte ușoară de ciocolată albă și un gust bun de la acele fructe roșii, tocmai potrivită după o masă mare.
Salatele sunt mari, în jur de 500 de grame.
O halbă de Heineken costă 8 lei, o bere fără alcool Golden Brau 7 lei.
Burgerii sunt buni și aș reveni cu plăcere pentru ei. Grand Combo Diner poate fi considerat oricând un restaurant de sine stătător în mall, ba chiar unul ferit de zumzetul și agitația celorlalte de la parter și etajul 1, așa că dacă sunteți în mall și căutați ceva bun de mâncare, dați-i o șansă, are de oferit și diverse alte aperitive, sandvișuri și fripturi specifice localurilor americane.
Grand Combo se află la etajul 2 al mall-ului Băneasa Shopping City, deasupra food court-ului. Nu am găsit informații despre orar, bănuiesc că e similar cu al mall-ului. Nici meniul complet nu l-am găsit online, ci doar unul special cu oferte de prânz și ceva reduceri. Site oficial.
« Review HTC One M8 – un upgrade binevenit
Ultimele zile în care Office 365 este inclus cu fiecare laptop cumpărat »
Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.
Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri
Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.
27 comentarii
08/05/2014 la 1:23 PM
ai bagat vreo 3000 de calorii in tine scurt.
gogu(Citează)
08/05/2014 la 1:58 PM
Nu i-am mâncat pe amândoi, să știi.
nwradu(Citează)
08/05/2014 la 2:01 PM
foarte, foarte misto, o idee de luat in seama
eu unul ma oftic ca a disparut categoria cu turul burgerilor de sus, poate faci cumva sa apara iar :)
alioja(Citează)
08/05/2014 la 5:33 PM
@alioja: ar putea apărea, dar nu mai bine o explorezi pe cea de Turism? :)
nwradu(Citează)
08/05/2014 la 2:02 PM
si dupa aia te miri ca ai probleme cu colesterolul/diabetul, apoi mai pui si cateva kg pe tine si te miri ca nu poti scapa de ele.
mai bine faceai ceva gen “Turul salatelor”, acolo sincer ma bagam imediat, ca nu degeaba mi se spune “speedy”.
speedy.gonzales(Citează)
08/05/2014 la 5:31 PM
@speedy.gonzales: la salate erau prea multe de testat, plus că eu cred că cea mai bună salată ți-o faci acasă, natural și exact cum o vrei.
O să scriu despre o salată pe care am făcut-o recent, a ieșit extraordinar.
nwradu(Citează)
08/05/2014 la 2:45 PM
Sunt de acord cu speedy.gonzales. Si mai bine nu scriai pe blog despre mancare si tehnologie, ci despre moda si extraterestri.
ipo(Citează)
08/05/2014 la 3:02 PM
Că tot îi lauzi pe cei de la Hardrock – mi s-a părut cel puțin dezamăgitoare experiența la ei. Am luat Legendary de-ăla… slab de tot! Eu fac acasă mai bun și nici măcar nu mă pricep la făcut mâncare! Nici atmosfera sau decorurile nu m-au dat pe spate. E ceva ușor atipic, dar cam atât!
P.S. – a fost prima vizită ever la Hardrock; decizia de a-i vizita a fost luată mai ales în urma citirii recomandării de pe blog. Nu-mi pare rău, dar nu mai calc.
George(Citează)
08/05/2014 la 4:31 PM
Legendary e foarte greu la stomac, înainte aveau unul numit Mediteranean cu sos special, o nebunie. Îmi pare rău că n-a ieșit bine.
nwradu(Citează)
08/05/2014 la 4:53 PM
ala cu bluza rosie e nashu?:))
cipoc(Citează)
08/05/2014 la 5:34 PM
@cipoc: da, l-a trădat brățara, nu?
nwradu(Citează)
08/05/2014 la 10:02 PM
d`oh!! Total neinspirat
cipoc(Citează)
08/05/2014 la 10:19 PM
Nu am vazut mentionat, angus beef sau carne normala?
Alex(Citează)
09/05/2014 la 9:44 AM
@Alex: nu era precizat, bănuiesc că “normală”.
nwradu(Citează)
08/05/2014 la 11:37 PM
@alex – ce înseamnă “carne normală”?
George(Citează)
09/05/2014 la 9:24 AM
@ george, adica d-aia de sarantoci, pe care nu poti s-o pui pe instagram. pe carne s-o pui, zic.
in alta ordine de idei, mi-am luat amestec d-ala de burgeri din auchan, e la sectiunea “productie proprie”. a iesit perfect, in general mai buna decat am mancat pe-afara, iar faptul ca trebuie sa spal niste vase dupa ce mananc, spre deosebire de restaurant, mi se pare neimportant.
tot in alta ordine de idei, mi-am facut friptura din vita romaneasca, nu stiu exact din ce parte a animalului. ideea e ca era vita romaneasca, d-aia proasta, care iti sare in fata masinii cand te plimbi prin transilvania. (sau poate era maghiara vaca, nu stiu). treaba e ca a iesit perfect de moale si super gustoasa, dovada ca daca stii s-o faci si ai si scule (un gratar cu canturi de calitate si un termometru de carne) nu ai nevoie de vita de 1000 de euro kilu ca sa mananci o vita buna.
in general mancarurile necomplicate ies mai bune acasa (gratare, burgeri, cartofi prajiti, sandwichuri, paste, etc)
Mircea(Citează)
09/05/2014 la 9:46 AM
@Mircea: majoritatea magazinelor pot toca pe loc carnea, așa că mai bine alegi câteva bucăți întregi de carne (se vând tot acolo) și o rogi pe vânzătoare să ți le toace pe loc. Așa știi exact ce este și câtă grăsime are în ea.
Apoi, poți încerca un burger ca acesta https://www.nwradu.ro/2012/08/asa-face-mega-burger-cudetoate/
nwradu(Citează)
09/05/2014 la 9:27 AM
uitandu-ma la poza cu bonul fiscal, nu pot sa remarc o chestie: ma-sa lu mircea badea este chelnerita. se pare ca intr-adevar, profesorii sunt platiti prost, iar meditatiile nu mai merg, pentru ca tinerii din ziua de azi sunt prea prosti sa mai isi bata cineva capul sa fie meditati.
Mircea(Citează)
09/05/2014 la 9:52 AM
pai carnea aia de care vorbesc din auchan e si condimentata si blabla, plus ca se cam vede ce carne e, ca nu sunt 10 kile, sunt 2 cilindri de carne de 100×20
Mircea(Citează)
09/05/2014 la 12:10 PM
@Mircea: da, dar mai bine îi pui tu condimente acasă, de care vrei.
nwradu(Citează)
27/06/2014 la 12:35 PM
https://www.youtube.com/watch?v=gZuDMKXWU_E
peter(Citează)
05/10/2014 la 10:28 PM
Se pare ca e carne black angus, sau asa se lauda acum pe toti peretii.
Dan(Citează)
04/11/2016 la 7:43 PM
ar merita update ca s a inchis de la 1 oct :(
cristi(Citează)
13/03/2017 la 9:33 AM
Acum se numește BLACK by Doncafe Brasserie (https://www.facebook.com/BLACKbyDoncafeBrasserie/). Au alți burgeri – eu zic că merită un nou review.
George(Citează)