un blog de Radu Dumitru

asus s5507

►► Ofertele continuă la: eMAGFashion DaysFinestoreDysonFlip. 📺 YouTube: youtube.com/NwraduBlog ◄◄

asus s5507

Samsung Galaxy S5 sub apă

15 Apr 2014  ·

TEHNOLOGIE  ·

30 comentarii

Noul Samsung Galaxy S5 are protecție mecanică IP67, adică nu intră praful în el și rezistă timp de 30 de minute la maxim 1 metru adâncime în apă. Are un capac peste portul microUSB, iar bateria și cartela sunt protejate de o garnitură de pe capacul spate. Camera este sigilată, difuzoarele sunt protejate de o membrană interioară.

Asta nu înseamnă că puteți face prea multe cu telefonul sub apă. Fotografii se pot face apăsând butonul Volume Down, dar ecranul tactil nu poate fi utilizat în apă. Mai mult, nu vă sfătuiesc să introduceți telefonul în apă sărată sau alte lichide pentru prea mult timp.

Protecția IP67 vă ajută pe alte căi:

  • SGS 5 poate fi utilizat în ploaie fără nici o teamă.
  • nu pățește nimic dacă-l scăpați în mare sau în piscină (atenție la adâncime totuși, trebuie scos imediat, mai adânc de 1 metru nu garantează nimeni nici măcar câteva minute de rezistență.
  • poate fi utilizat pentru a fotografia pe la malul apei sau în parcul acvatic.
  • eventualele accidente ale copiilor mici care-l arunca în chiuvetă sau dacă-l bagi în bere tu la beție nu-l strică.

Testez noul Samsung Galaxy S5 și brățara Gear Fit în cadrul programului Orange Smartphone Tester. Cu puțin noroc, mâine-poimâine scriu și review-ul final.

asus s5507

    30 comentarii

  1. La mai bine de un an dupa Xperia Z? De toata JENA, de asta Samsung nu merita luate decat gratis. pentru ca sunt niste ramasi in urma, niste hoti de design si de functii incapabili de originalitate.

      (Citează)

  2. Comentariul de mai sus este epic. EPIC, am spus.

      (Citează)

  3. Nu credeam ca o sa il bagi in apa…chiar nu credeam :)

      (Citează)

  4. Eu de abia astept sa reintre Nokia serios pe piata ca m-am saturat de Samsung!

      (Citează)

  5. @nwradu: eu nu am curaj sa incerc, vad ca mufa de casti nu e acoperita deloc. Acolo cum e protejat, tot intern?

      (Citează)

  6. Am auzit că cineva a încercat să-l fiarbă. Si telefonul n-a dus-o prea bine după aia. R.I.P.

      (Citează)

  7. @disable: da, probabil mufa este bine sigilată, iar contactele electrice trec prin ea fără să lase și apa. Nu-i vreo mare inginerie, astfel de componente se găsesc peste tot.

      (Citează)

  8. Uitați de exemplu în câte băuturi am băgat un Xcover 2 de la Samsung
    https://www.nwradu.ro/2013/08/samsung-xcover-testat-diverse-bauturi/

      (Citează)

  9. Drop test! :D

      (Citează)

  10. Samsung n-a facut decat sa implementeze niste tehnologii existente pe piata http://youtu.be/zjsWFvUkh7M . Nu e nevoie de niciun capac pentru mufa de incarcare, daca acea mufa e tratata special. Asa cum probabil e tratat tot telefonul. Asa ca nu-i nimic revolutionar si nemaivazut aici. Intrebarea e de ce nu implementeaza toti producatorii tehnologii deja existente de 1-2 ani pe piata.

      (Citează)

  11. Mama, daca nu era spray-ul minune inventat acum doi ani nici nu ar exista dispozitive mobile IP 67 de zeci de ani de zile.

    Altfel, protectia la Galaxy S5 se face prin garnituri nu prin solutii magice prezentate la teleshopping. Acest lucru este destul de clar tinand cont ca are un capac spate detasabil si accces la baterie.

      (Citează)

  12. “Samsung n-a facut decat sa implementeze niste tehnologii existente pe piata”

    Păi… ce altceva? Să le importe de la extratereștri?

    Nu le implementează toți pentru că ce-ai arătat tu în clipul acela este diferit de ce trebuie făcut pentru a face un telefon permanent rezistent la apă. Nu-l dai cu “tratament” și gata, ci trebuie alese alte componente și materiale și acestea costă în plus.

    Samsung scoate deja telefoane IP67 de acum 1-2 ani, nu este acesta primul.

      (Citează)

  13. Ok diseara il bag la apa:)

      (Citează)

    • @disable: nu pune jetul chiar pe jack-ul audio, deși e posibil să reziste și așa. E făcut mai mult pentru ploaie și imersiuni accidentale.

        (Citează)

  14. Mai degraba probleme ar putea sa apara la garnitura aia din spate decat la mufe. Mufele sunt o etansare solida si fixa.

      (Citează)

  15. Gata l-am bagat si eu la apa: http://goo.gl/QP0Mq9

      (Citează)

  16. Va spun eu cum e cu mufa de casti…Daca il bagi sub apa si il ti vreo 5 minute, dpa aia trebuie sa astepti cam jumatate de ora sa isi revina mufa de la casti pentru ca tie iti arata ca si cum ai avea castile conectate…asta ii defectul la el…!

      (Citează)

  17. Salut radu! Am si eu de cateva zile un s5 si ma gandeam daca il bag la apa sa incerc sa fac o poza sub apa se întâmplă ceva pentru ca am văzut fel si fel de discutii si pareri si nu stiu ce sa cred! Mersii astept o parere un raspuns

      (Citează)

  18. Ca ar fii rezistent altii spun ca nu e ca au încerc si au avut probleme si de acceea te.am intrebat pentru ca am vazut ca ai facut si un test pe chestia asta

      (Citează)

  19. am o intrebare am un galaxy s5 si mi s-a rupt capacelul de la usb unde incarc… il pot baga in apa chiar daca nu are capacelul de la usb?

      (Citează)

  20. o prostie s5 asta am si eu si direct cand mi l.am cparat l.am bagat sub apa urmand toate instructiunile si facea ecranu in niste feluri in toate culorile sau nu se deschidea

      (Citează)

  21. salve!!!va spun sigur ca nu se întâmpla nimic dacă este ținut sub apa….eu l.am pus pe raftul cu farfurii la serviciu,cineva l.a scăpat in chiuveta, chiuveta fiind plină cu apa si farfurii,l.am găsit abia după ce am terminat vasele de spălat si s.a scurs apa.

      (Citează)

  22. Buna:)Exact in noaptea asta s-a rupt clapita de la USB si as dori sa stiu daca se poate repara sau ce se poate face?Pot sa inlocuiesc cu alta? Poate imi da cineva o sugestie …Multumesc frumos! :)

      (Citează)

    • Dar ce făceai noaptea asta de s-a rupt capacul ăla?

      Probabil se poate repara, dar la service, că e nevoie e altă prindere. Dacă și merită sau nu, e altă discuție, te ajută doar dacă vrei să-l bagi în apă, că altfel poți sta foarte bine și cu porturile la vedere.

        (Citează)

  23. E vreo 2 dolari pe ebay. Trebuie sa desfaci un singur șurub .

      (Citează)

  24. Salut am si eu un amarat de s5, ca daca nu ar fi amarat ar merge sa filmez sub apa calumea.
    Problema e ca de multe ori dau play la filmare si touch screenul ramane pornit si iti dai seama ca apa mai face ca atunci sa se dea zoom sau mai rau se atinge nu stiu cum senzorul de aplicatii ( cel din stanga, de langa butonul home) e foarte enervant ca se oprese filmarea…
    Am avut s3 tare tin minte ca pe ala puteam sa apas pe butonul power si filmai fara nici o problema.
    NU STITI VREO MODALITATE CA SA BLOCHEZ SENZORII SI TOUCH CAND FILMEZ?

      (Citează)

  25. Vasile:
    o prostie s5 asta am si eu si direct cand mi l.am cparat l.am bagat sub apa urmand toate instructiunilesi facea ecranu in niste feluri in toate culorile sau nu se deschidea

    salut. am fost la mare zilele trecute si am vrut sa fac poza fetitei mele in apa. imediat ce am bagat telefonul in apa, am vazut ca scrie scoatere sim si repornire. dupa ce am iesit cu el pe mal, imi facea la fel ecranul, multicolor :-))). acum este a 3-a zi, se aprinde si am niste lumini pe el de ma simt la club. cred ca il arunc definitiv, sau se mai poate repara???

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus