un blog de Radu Dumitru

asus s5507

►► Ofertele continuă la: eMAGFashion DaysFinestoreDysonFlip. 📺 YouTube: youtube.com/NwraduBlog ◄◄

asus s5507

Review Samsung Galaxy S5 – noua vedetă. Ajutați-mă să-l câștigați!

16 Apr 2014  ·

TEHNOLOGIE  ·

57 comentarii

Am noul Samsung Galaxy S5 de la Orange, venit prin programul Orange Smartphone Tester împreună cu brățara Gear Fit. A venit momentul să vă spun, cu multe detalii, ce impresie mi-a lăsat.

O vorbă întâi: între bloggerii implicați în acest program există și un concurs, unul dintre ei putând câștiga un SGS 5. Câștigătorul este cel care va avea, la final, cei mai mulți vizitatori pe articol și share-uri. Ajutați-mă să câștig eu telefonul arătând acest articol prietenilor și popularizându-l pe Twitter și Facebook și dau telefonul prin tragere la sorți, pe blog, vouă cititorilor.

Așadar, noua vedetă Samsung a anului 2014 este aici! Samsung a lăudat excesiv acest telefon la lansare, creându-i o imagine aproape mitică. Este atât de mult îmbunătățit față de generația anterioară S4 sau avem parte doar de facelift-ul anual?

Specificații Samsung Galaxy S5 (nume de cod G900F):

  • ecran de 5,1 inchi Super AMOLED, 1080 x 1920 px, Gorilla Glass 3
  • cameră principală de 16 megapixeli, focalizare cu detecție de fază (adică foarte rapidă), cameră frontală 2 megapixeli, filmare 4K la 30 fps
  • chipset Qualcomm Snapdragon 801 quad-core la 2,5 GHz, 2 GB RAM, video Adreno 330
  • stocare internă 16/32 GB, slot de card microSD
  • 4G LTE la 150 Mbps, 3G 43,2 Mbps, wifi b/g/n/ac, dual-band, DLNA, Wi-Fi Direct, hotspot, BlueTooth 4.0, NFC, port infraroșu, microUSB 3.0
  • carcasă IP67 rezistență la apă și praf (detalii aici)
  • baterie 2800 mAh
  • dimensiuni 142×72,5×8,1 mm, greutate 145 grame
  • Android 4.4.2 cu interfață TouchWiz

Preț:

  • Orange – diverse pachete cu conectare, începând cu 299 euro, sau 699 euro fără conectare.

AMBALARE

V-am spus în detaliu în articolul de unboxing ce primiți în cutie, dar reiau aici: telefonul, handsfree cu fir, încărcător de priză cu cablu de date.
samsung_galaxy_s5_unboxing_07

Handsfree-ul s-a dovedit de calitate acceptabilă spre bună. Este alb de-ți ia ochii, căștile sunt un model in-ear, iar telecomanda de pe fir are butoanele cam mici și înghesuite. Cablul are aproximativ un metru lungime, iar în pachet primești în total 3 perechi de adaptoare de cauciuc pentru lobul urechii.

Cablul de date m-a dezamăgit. Portul de pe telefon este un microUSB 3.0 din acela dublu, dar cablul este unul simplu. Dacă vrei un cablu pentru a beneficia de transferul rapid, îl cumperi separat.

CONSTRUCȚIE

Diferența cea mai importantă față de generația anterioară este pe spatele telefonului, care acum pare cauciucat și texturat cu mici găurele. Acest material asigură o priză foarte plăcută la mână, nu-i genul de telefon pe care să-l scapi ușor.


samsung_galaxy_s5_05samsung_galaxy_s5_04

Camera foto principală este cu vreo 1-2 milimetri ieșită în afara telefonului, ceea ce pe termen lung o predispune la zgârieturi pe plasticul de protecție. Sub aceasta se află LED-ul de flash și senzorul care-ți determină pulsul (pui degetul acolo și pulsul este determinat cu ajutorul luminii emise de flash), apoi sigla Samsung, căreia nu m-ar mira ca în timp să-i cadă literele. Ceva mai jos se găsește și difuzorul extern.
samsung_galaxy_s5_14samsung_galaxy_s5_08

samsung_galaxy_s5_07samsung_galaxy_s5_13

Partea frontală pare neschimbată. Sigur, diferă ceva pe la poziția senzorilor din partea superioară, dar în rest arată la fel. Ecranul este înconjurat de marginea aceea argintie, un pic mai înaltă, așa că o simți la deget de fiecare dată când îl duci spre laterale.

Butonul de jos, cel principal Home, este și un senzor de amprentă. A funcționat foarte bine, dar vă spun mai târziu asta. Lângă el se află celelalte două butoane, Back și Recent Apps (Menu la apăsare lungă), capacitive cu iluminare interioară.
samsung_galaxy_s5_15samsung_galaxy_s5_16

Lateralele par din alt film. Sunt argintii strălucitoare și nu doar mie mi s-au părut urâte, nepotrivite cu acest telefon scump. Problema constă în cele două șanțuri făcute în această margine, care o fac să arate ieftin. O muchie simplă, bine finisată, ar fi fost mult mai potrivită.

samsung_galaxy_s5_19samsung_galaxy_s5_24

Butoanele au aranjamentul clasic de pe Samsung. On/Off în dreapta, cel de volum în stânga, ambele fiind mici și subțiri, cu o cursă potrivită și un click satisfăcător, micro-contactele respective chiar opunând un pic de rezistență degetului. În partea de sus avem jack-ul audio (și emițătorul IR), iar jos, sub un capac de protecție destul de greu de scos, portul microUSB.


samsung_galaxy_s5_18

Apropo de IP67, telefonul este impermeabil la praf și rezistă până la 30 de minute la maxim un metru adâncime în apă. Asta de fapt înseamnă că-l poți folosi fără probleme în ploaie și că nu pățește nimic dacă-l scapi în chiuvetă sau pe malul mării, nu că poți face scufundări cu el.

Sub carcasă am descoperit bateria și un slot dual pentru SIM și microSD. Capacul spate are o garnitură care protejează bateria și cardurile de apă, iar restul porturilor și difuzoarelor sunt protejate de membrane.
samsung_galaxy_s5_unboxing_17

Îmbinările sunt fără reproș, telefonul nu trosnește, nu-i poți apăsa vreun colț. Pe total, sunt mulțumit de aspectul său și de calitatea materialelor, iar spatele cu punctulețe este un pas înainte fața de plasticul simplu de pe generația anterioară. Dacă i-ar fi făcut și alte muchii ar fi fost și mai bine, iar pentru viitor nu putem decât să sperăm că Samsung va introduce carcase de metal precum pe iPhone sau HTC One.

HARDWARE ȘI PERFORMANȚĂ

Ecranul lui SGS 5 este excelent. Culorile sunt vii, iar Samsung le-a pus bine în valoare cu noul wallpaper implicit. Luminozitatea este, de asemenea, foarte puternică, iar în soare îl poți utiliza fără probleme.
samsung_galaxy_s5_03

Matricea de subpixeli a ecranului AMOLED arată ca mai jos. Subpixelii nu sunt aranjați liniar, ci cei verzi sunt deplasați în sus și în jos și de dimensiune mai mică decât cei roșii.
samsung_galaxy_s5_02

Sunetul este, de asemenea, fără reproș. Calitatea audio este bună, notificările se aud tare (chiar și vibrația este puternică). Sigur, nu se compară cu cele două difuzoare frontale de pe HTC One M8, dar nici nu dezamăgește.

Nu am avut probleme nici cu semnalul wifi sau de telefonie. Rețeaua wireless este inclusiv de tipul 802.11ac, iar SGS 5 suportă protocolul Passpoint de conectare la hotspot-uri. Cât despre rețeaua mobilă, am avut semnal peste tot, inclusiv în metrou, iar de multe ori 4G inclusiv în interiorul clădirilor. N-am făcut multe teste de viteză, iar cel mai mult am prins un 75 Mbps download, mai mult decât acceptabil.
sgs5_interfata_48

Procesorul este rapid și în teste dă foarte bine, dar pe total telefonul nu mi s-a părut mai rapid decât generația anterioară. Se mișcă la fel, ba chiar aș spune că interfața ar mai putea fi un pic optimizată pentru a se învârti și mai repede. Cam o dată pe zi sesizam și câte un bug/întârziere în interfață. Aceste chestiuni sunt totuși minore, dar ce vreau să spun este că telefonul nu se simte mai rapid și cred că mai bine îi puneau 3 GB de memorie RAM (are doar 2 GB), impactul ar fi fost mai mare.

Rezultatele testelor de benchmark sunt următoarele:

  • 3D Mark Ice Storm Unlimited – 18.245 puncte
  • AnTuTu – 35.523 puncte
  • Quadrant – 24.166 puncte

Cititorul de amprente este binevenit. Nu mă așteptam să meargă atât de bine, dar am activat deblocarea telefonului pe baza amprentei și nu am avut probleme. Dacă înrolezi degetul mare poți debloca telefonul chiar și când îl ții cu o singură mână, dacă arcuiești un pic degetul pentru a trage drept peste butonul de Home, care citește amprentele.

Citirea, de asemenea, este foarte rapidă. Ce m-a nemulțumit este că poți înrola doar 3 amprente. De ce doar trei?!? Mi-am pus ambele degete mari și un arătător și gata, s-au terminat. Poate vrei să pui și amprenta soției, ca să poată utiliza și ea telefonul (știu, de fapt nu vrea nimeni asta). Pare o limitare scoasă din burtă.

Din fericire, pe lângă amprentă poți utiliza și o parolă normală. Cine știe parola (sau dacă nu-ți detectează amprenta după câteva încercări) poate debloca telefonul.

Stocarea internă are 5 GB ocupați de Android, dar ai slot de card microSD, așa că spațiul nu este o problemă. Memoria RAM păstrează cam 300-400 de MB liberi în mod uzual.

Portul IR îți poate transforma telefonul într-o telecomandă universală. Nu-i ceva nou, chipseturile Snapdragon din 2013 încoace includ acest emițător IR.

AUTONOMIE

Pe scurt, autonomia lui Galaxy S5 este de două zile așa cum îl utilizez eu, adică puține apeluri, dar mult net și fotografii. Am sincronizări automate pe Gmail, WhatsApp, Facebook și Messenger, Calendar, Instagram, WordPress, Dropbox șamd, wifi-ul și GPS-ul pornite mereu, ecranul cu luminozitate reglată automat.

Dacă aveți și un accesoriu Samsung, precum brățara Gear Fit sau ceasurile Gear 2, autonomia scade la o zi, că bluetooth-ul conectat non-stop îl epuizează mult mai repede. Ține vreo 12-15 ore chiar, dar asta înseamnă că trebuie încărcat peste noapte.
sgs5_interfata_55

Încărcarea durează cam 90 de minute.

CAMERA FOTO

Galaxy S5 introduce o cameră foto foarte performantă, zic ei, datorită a două elemente:

  1. focalizare cu detecție de fază – adică viteză crescută de focalizare folosind această tehnologie.
  2. procesare foarte rapidă a imaginii

Primul ar trebui să se traducă în focalizare rapidă. Este rapidă, nu zic, dar nu uimitor de rapidă. Uneori dă și rateuri, mai ales în lumină slabă, alteori, testându-l lângă noul HTC One, am văzut că focalizează la fel de repede. Este bun, dar nu o minune a ingineriei.

Al doilea element se traduce în HDR-uri care se realizează pe loc. Da, aici chiar contează. Activezi modul HDR, apeși pe butonul de fotografiere și gata, asta e tot, HDR-ul este salvat în telefon, fără nici o întârziere sau mesaj de “Processing”. Chiar și pe HTC One durează vreo jumătate de secundă procesarea unui HDR. Pe SGS 5 le poți face în rafală.

Trecând la discuția despre calitatea fotografiilor, rezumatul ar fi următorul: pe zi SGS 5 nu are rival, dar în lumină slabă HTC One M8 îl bate măr. E drept, chiar și în lumină slabă SGS 5 focalizează bine și face fotografii bune, utilizabile.

Trecând la mostre, pe timpul zilei SGS 5 face fotografii foarte bune, rapid focalizate și bine echilibrate ca detalii și culoare. Iată o fotografie generică:
sgs5_test_foto_mare

Și acum un crop 1:1 pe o mașină, SGS 5 în stânga, LG G2 în dreapta. Pe Samsung pot citi plăcuța de înmatriculare, pe LG G2 nu.
sgs5_test_foto_autolg_g2_test_foto_auto

Iată alte fotografii din timpul zilei. Culorile sunt în general bine surprinse, mai puțin în fotografiile cu lalele, unde roșul este foarte saturat. În alte fotografii roșul nu este suprasaturat.

Fotografii în lumină mai slabă.

Adâncime de câmp.

Bleeding redus, becurile puternice au o influența mică în restul imaginii, gama dinamică este foarte bună.

Acum noaptea, unde SGS 5 face fotografii bune, dar complet negre :D. Iată una cu Samsung Galaxy S5
sgs5_sample_foto_20

și același cadru cu HTC One M8! Ambele pe auto, fotografie din mână. Ați văzut diferența?
2014-04-12 23.58.05

Iată încă un exemplu, SGS 5 în stânga, HTC One M8 în dreapta. Pixelii mai mari de pe camera lui HTC One M8 se cunosc în acțiune!
comparatie_sgs5_htc_one_m8_bis

Flash-ul nu arde fotografiile, se reglează bine puterea lui în timpul focalizării, dar este greu de activat și dezactivat, fiind ascuns într-un meniu.

Interfața foto este bună, ai buton pentru a activa și dezactiva HDR-ul, iar la modurile de fotografiere Samsung a eliminat “spam-ul” anterior, păstrând doar câteva: Beauty Face, Shot & More pentru acțiune, Panoramic, Virtual Tour și Dual Camera. Alte câteva pot fi descărcate de pe Internet.

Fișierele au rezoluția 5312 x 2988 pixeli, format 16:9, între 3 și 6 MB în funcție de scenă.

Filmează Full HD sau 4K, dar nu vă recomand modul acesta. În primul rând, fișierele 4K ocupă foarte mult spațiu, cam 6 MB/sec. Clipul are rezoluția 3840 x 2160 pixeli, 48 Mbps rata de bit. De ce nu-l recomand? Senzorul mic produce un 4K de joasă calitate și nici nu avem televizoare pentru a vedea un astfel de clip în format 1:1. Dacă-l vezi pe un monitor Full HD sau chiar mai mic, de ce să nu filmezi direct Full HD?

Iată un sample. Originalul este 4K.

INTERFAȚĂ

Interfața lui Galaxy S5 este mai mult sau mai puțin ceea ce știați de pe S4. De fapt, parcă au mai stricat un pic lucrurile.
sgs5_interfata_01

Meniul Settings, de exemplu, s-a complicat inutil. Poate fi organizat ca o listă de pictograme lungă cât o zi de post, în care practic mi-a fost imposibil să găsesc rapid setările căutate, fiind zeci de pictograme disponibile, sau sub formă de tab-uri, ca în clasicul stil Android. Mai multe tab-uri decât este cazul, 6 mai exact.
sgs5_interfata_06sgs5_interfata_07

Butonul capacitiv Recent Apps deschide o listă de aplicații din memorie, iar la o apăsare lungă are funcție de Meniu.

Meniul de notificări ocupă jumătate de ecran cu butoane de acces rapid și acel Quick Connect – S Finder pe care nu-l poți elimina.

La widget-uri mi-a plăcut că acum sunt grupate pe aplicații, fiind mai ușor de navigat prin ele. Surprinzător, însă, a dispărut widget-ul Settings, care este default în Android și care îți permite să scoți pe ecran o cale de acces rapid la anumite opțiuni de configurare. Eu foloseam două, una care mă ducea imediat la meniul WiFi de unde să aleg la ce rețea să mă conectez, alta care mă ducea la baterie. Acum nu mai folosesc.
sgs5_interfata_43

My Magazine este bazat pe Flipboard și ocupă un ecran întreg, exact precum concurența Blinkfeed de la HTC. Mi-ar fi plăcut să-l pot opri și să folosesc Flipboard exact când vreau eu.

S Voice este tot acolo, ca și S Planner și alte aplicații făcute de Samsung. Am apreciat aplicația Music, care permite rularea melodiilor din foldere (aplicația default Google a eliminat asta) și are un widget bun.

Ca și la Note 3, nu înțeleg de ce are doar 4 pictograme pe un singur rând de ecran principal. Pe LG G2 am 5 pictograme pe un rând, ceea ce ajută și la aranjarea widget-urilor și-mi eficientizează spațiul pe ecran. Adică pe două rânduri încap shortcut-uri la 10 programe, iar în rest ecranul rămâne liber, ca să mă pot bucura de culorile lui plăcute cu un wallpaper bun. Pe SGS 5 încap doar 8 programe, deși era spațiu pentru mai multe dacă le desenau mai mici. Am ecran Full HD, dar pictograme imense.

S-Health rămâne singurul program Samsung care chiar poate fi util oricui. Îți monitorizează pașii, îți ține evidența lor în timp, poți introduce ce-ai mâncat astăzi pentru a calcula aportul de calorii șamd. Culmea, n-am reușit să-l sincronizez cu brățara Fit, care-mi numără pașii. Opțiunea de a transfera informațiile din brățară în telefon nu produce nici un efect.

Am mai întâlnit o dudă, o aplicație care mi-a spus că este disponibil un update și m-a pus să aleg dacă să-l fac acum sau mai târziu. Am zis că mai târziu, așa că următorul mesaj a fost “dacă nu faci update-ul, aplicația se va închide” și s-a închis. Mulțumesc, Samsung…
sgs5_interfata_facap

Sunt și părți bune: ecranul de lock este ceva mai bine lucrat, muzica este mai bine integrată în el atunci când o asculți, la fel și telecomanda universală.

Telefonul vine de la Orange, așa că sunt și programele lor preinstalate, majoritatea utile clienților:

  • Contul tău – informații detaliate despre facturi, ce-ai consumat, cât mai ai.
  • Orange Travel – iți spune permanent tarifele în roaming și cât ai consumat, odată ce ieși din țară.
  • Orange Cloud – spațiu de stocare gratuit pe net pentru abonații Orange, poți ține acolo fișiere.
  • Orange Antivirus – definiția precisă ar fi “un program care-ți spune că fiecare aplicație instalată este un risc de securitate, inclusiv cele Orange”. Dar cum atacurile cresc tot mai mult pe partea mobile, e mai bine că Orange l-a inclus direct, protejându-i și pe neștiutori de eventuali viruși.
  • Fotbal Info – un program cu știri, clasamente, noutăti, meciuri, rezultate și alte informații din fotbal.
  • Deezer – pentru muzică.

Mai sunt câteva pe care nu le mai menționez.

CITITORII ÎNTREABĂ

În articolul de unboxing v-am întrebat ce să testez. Iată câteva răspunsuri pentru cei ce-au comentat acolo:

  • Dacă se încinge: nu foarte mult, devine uneori călduț, dar nu deranjant. Acum câțiva ani erau telefoane care te frigeau la mână; la SGS 5 nu este cazul.
  • Bateria: 2 zile pentru mine, 1 zi dacă ai și Gear Fit sau Gear 2.
  • 4G-ul: semnal bun, am văzut la cineva că a prins 100 Mbps
  • Dacă video player-ul știe subtitrări: sorry, dar asta e treabă de aplicație. Între atâtea playere video în Google Play, găsești unul compatibil.
  • Lag-ul în meniuri: un pic este, dar pare o chestie introdusă special pentru animația de tranziție.
  • Împactul Gear Fit asupra bateriei telefonului: bluetooth-ul pornit toată ziua înjumătățește autonomia.
  • Senzorii pentru măsurarea pașilor funcționează corect: da, dar nu mereu. Dacă ai o mișcare ce imită pasul (ești în autobuz și acesta se balansează), telefonul va fi păcălit, că se bazează pe un accelerometru, nu pe GPS.
  • Dacă senzorul de amprente este peste cel Apple: este diferit, adică la SGS 5 plimbi degetul peste senzor, la Apple îl ții nemișcat pe senzor.
  • Cât de util este Ultra Power Saver: după cum vedeți, nici nu l-am menționat. Este bun doar dacă te prăbușești cu avionul în pădure și vrei să tragi de baterie cât poți de mult, păstrând-o doar pentru apeluri, dar în rest face alb-negru ecranul și nu te lasă să accesezi programe.
  • autonomia testată cu un apel în standby: nu e un test relevant, cine ia SGS 5 nu-l ia doar pentru apeluri. Nu-i o comparație utilă cu alte telefoane, procesorul poate fi optimizat bine pentru alte sarcini (multimedia, foto etc)
  • luminozitatea ecranului: foarte bună afară, chiar și la soare.
  • calitatea sunetului și a microfoanelor: sunt foarte bune, au anularea zgomotului, dar nu mă miră asta, toate telefoanele de peste 2000 de lei sunt fără reproș la acest capitol.
  • dacă devine laggy după un timp de utilizare: nu mi s-a părut.
  • download booster: n-am testat, nu cred că preferă cineva download-ul pe 4G dacă are și wifi la dispoziție.
  • dacă flash-ul are fotografiile: nu, îi reglează intensitatea când face focalizarea.
  • dacă are lag la unlock: 0,1 secunde? Orice telefon are nevoie de timp ca să scoată procesorul din standby și să afișeze widget-urile, iar timpul depinde de cât timp l-ai ținut în standby.
  • îngreunează noul TouchWiz sistemul: nu, este mai puțin intrusiv, dar nu mi se pare mai bine făcut.
  • cât spațiu ai în stocare: 11 GB liberi din 16
  • este la îndemână să-ți iei pulsul: lansezi S-Health, apeși Heart Rate, pui degetul pe spatele telefonului peste senzor, stai nemișcat câteva secunde, iți spune pulsul. Nu trebuie să te miști, iar în timpul exercițiilor nici telefonul și nici Gear Fit nu-ți pot lua pulsul.
  • autonomia față de G2: cam la fel.

CE E BINE

  • Camera foto este performantă, HDR instantaneu.
  • A crescut calitatea materialelor telefonului.
  • Ecran foarte luminos.
  • Rezistența IP67 este binevenită.
  • Senzorul de amprentă a funcționat fără probleme.

CE E RĂU

  • Lateralele carcasei nu arată pe măsura prețului.
  • Interfața nu are mari îmbunătățiri, ba chiar pare nefinisată în câteva locuri.
  • Doar 4 pictograme pe rând în ecranele principale.
  • Nu include cablu microUSB 3.0 în pachet.

CONCLUZIE

Samsung Galaxy S5 este un telefon foarte bun la multe capitole, un pic nefinisat la altele, dar pe total își merită locul de vedetă în portofoliul Samsung. Față de S4 aduce destule îmbunătățiri în diverse locuri pentru a putea fi considerat “următoarea generație”, chiar dacă acestea nu sunt unele cruciale. Aș spune că dacă ai un telefon pre-S4 upgrade-ul este justificat, iar dacă ești în căutarea unui smartphone foarte bun și ai bani de S5, acesta nu te va dezamăgi.

Pe piața este la concurență cu HTC One M8, nou lansat și el, dus un pic în altă direcție (carcasă metalică, o cameră foto specială, sunet perfect). Ar mai fi LG G2, care rămâne un pic în urmă doar la calitatea foto și viteza de focalizare, dar costă cu 1200 de lei mai puțin.

Preț:

  • Orange – diverse pachete cu conectare, începând cu 299 euro, sau 699 euro fără conectare.

O vorbă la final: între bloggerii implicați în acest program există și un concurs, unul dintre ei putând câștiga un SGS 5. Câștigătorul este cel care va avea, la final, cei mai mulți vizitatori pe articol și share-uri. Ajutați-mă să câștig eu telefonul arătând acest articol prietenilor și popularizându-l pe Twitter și Facebook și dau telefonul prin tragere la sorți, pe blog, vouă cititorilor.

asus s5507

    57 comentarii

  1. Cred ca prefer LG G2. :)

      (Citează)

  2. Păcat că n-ai prins o zi însorită pentru fotografii, văzusem la Buhnici niște poze extraordinare făcute cu SGS 5.

      (Citează)

    • @Ionuț: am prins, alea cu lalele erau dintr-o zi cu soare. Prefer o zi înnorată totuși (nu foarte, dar nici soare strălucitor) deoarece culorile ies mult mai bine.

        (Citează)

  3. Salut Radu, foarte bun review-ul tău, bine structurat, ai punctat esențialul. Ai un mic typo unde vb despre Ultra Power Saver-nu vreau sa fiu cârcotaș :-). Nu știu dacă Orange permite acordarea de premii pentru popularizarea articolelor din cadrul OST. Dacă da, atunci ai făcut o mișcare tare deșteaptă cu “Ajutați-mă să-l câștigați” ;-)

      (Citează)

    • @Doru: mulțumesc, l-am corectat!

      Cât despre premiu, nu mi se pare nimic incorect. Spre deosebire de toți ceilalți din program, eu am zis și care-i miza lui, aș putea câștiga un telefon. Și dacă vine gratuit, să și plece gratuit, dacă-l câștig.

        (Citează)

  4. cam slaba bateria…

      (Citează)

    • @Sabotor: ecran luminos, procesor rapid… cât să scoți din ea? Teoretic cu ultra power saver supraviețuiești mult dacă vrei să mai scoți de-un telefon sau un taxi în noapte.

        (Citează)

  5. Cel mai interesant aspect din review este faptul ca ai si un htc one m8.astept reviewul

      (Citează)

  6. din pacate am tot citi despre el, dar nu ma convinge. HTC all the way :P

      (Citează)

  7. Tu ce-ai alege cititorule, 2 Nexus 5 si bani de-o iesire cu iubita in oras, sau S5-ul de mai sus?

      (Citează)

  8. Nu m-ar deranja sa trec de la S4 la S5. :)

      (Citează)

  9. De la S4 nu ne mai uimește cu mare lucru seria Galaxy S. Și eu as opta pt LG G2. Dar dacă e moca nu ma supăr :))

      (Citează)

  10. Decat sa dau 3000 de lei pe Samsung Galaxy S5, mai bine dau banii astia pe un Oltcit la mana a doua, o Nokia “lanterna” si imi mai raman bani si de benzina pana la mare de 1 Mai si o “motorolă” in Vamă. Poate si pentru benzina inapoi.

      (Citează)

  11. Foarte fain review-ul, cuprinde cam tot ce e relevant la un telefon in 2014.

    Ma deranjeaza la Samsung faptul ca nu renunta nici la a cincea generatie ‘S’ la unele lucruri de care lumea se plange la fiecare iteratie. Cum ar fi de exemplu “plasticul Samsung”; de la modele de 200 RON si pana la SGS/Note, toate telefoanele lor sunt facute din acelasi material ieftin. Ca sa nu vorbim de combinatia absolut sinistra de verde cu albastru de prin meniuri care te ia de ochi…

      (Citează)

  12. in ce tara e fabricat ?

      (Citează)

  13. Eu de 3.000 de lei as cumpara vreo 5 nashu_mare si i-as pune pe toti sa comenteze aiurea pe bloguri.

      (Citează)

  14. bunicel review-ul :)
    un test mai hardcore
    https://www.youtube.com/watch?v=3XiWD_LSVlk#t=148

      (Citează)

  15. @nwradu cu plăcere.
    Despre premiu n-am zis ca e incorect, știu numai ca s-a mai încercat în trecut oferirea unui premiu pentru a crește traficul pe site, iar la momentul respectiv Orange nu era de acord. Din partea mea sper din toată inima să-l câștigi tu și, implicit, un cititor de al tău. As vrea să se întâmple asta cu atât mai mult cu cât, asa cum ai spus și tu, ești singurul dintre blogeri care ai spus clar ca poti câștiga smartphone-ul testat, dar nu vrei să-l comercializezi ci să-l “donezi” unui cititor al site-ului tău. Deci, Succes!

      (Citează)

  16. Particip si eu la concurs cu un share pe FB.

      (Citează)

  17. Bun review-ul asa ca ai un tweet + un Share si de la mine.

      (Citează)

  18. am dat si share :)

      (Citează)

  19. eu am avut s4 si am fost f multumit de el, rezistenta baterie, imagine impecabila, sunet la inregistrat, video f bun. ma gandesc ca s5 bate asta prin urmare merita atentie

      (Citează)

  20. Am vrut sa intreb dimineata, dar nu am avut timp.
    1. Cum functioneaza cu gear fit? Am vazut ca poti raspunde din el, dar la ce vorbesti? La tel, la ceas?
    2. Eu folosesc casca bluetooth in 99% din timp. Se poate face un “parteneriat” intre toate trei? Ai testat ceva de genul asta?

    Merci :)

      (Citează)

    • @Mimanu: la Fit nu vorbești și nici nu asculți, este doar o brățară ce-ți arată notificări. Apare și review-ul ei după Paști.

        (Citează)

  21. In Septembrie fac 1 an si 6 luni alaturi de Galaxy S4. Cel mai probabil voi sarbatori cu o comanda de iPhone 6 ( asta in caz ca ii maresc dimensiunea ecranului ).

    Dai 3000 RON, dar macar pui mana pe ceva premium. Plus ca dupa un an il vinzi la 2/3 din pret, nu la 1100 RON.

      (Citează)

  22. Samsung, cu intea lor de coreeni dashteptzi, i-au facut capacul spate detasabil. Ia vedeti ce se intampla cand e scapat pe jos sau in apa
    https://www.youtube.com/watch?v=3XiWD_LSVlk
    Yup, capacul sare sau se desface si intra apa in el. Certificatul ala IP67 e bun doar daca esti in pana de hartie igienica.
    Ca sa fie mai clar:
    https://www.youtube.com/watch?v=1i35QQsXKjA

      (Citează)

  23. Foarte bun si detaliat review, un share si de la mine.

      (Citează)

  24. Am un galaxy S4 de jumatate de an si sunt foarte multumit mai ales dupa update-ul la KitKat cand autonomia a crescut la aproximativ 28 ore.
    Despre S5 nu pot spune ca a venit cu foarte multe imbunatatiri incat sa ma faca sa vreau un upgrade.
    Oricum, acelasi review complet din partea ta, am dat si eu share mai departe la articolul tau.
    Robi

      (Citează)

  25. I love S5!!!!!!

      (Citează)

  26. Foarte lung si detaliat articolul.
    Legat de telefon, nu prea mi se pare ceva interesant la acest S5, care sa si merite banii.
    Daca ai nevoie de un smartphone bun, rapid… cumperi un Nexus 5

    share si de la mine…

      (Citează)

  27. Da, pai atunci nu este conform IP67 pentru ca daca dai jos capacul intra praful si apa. Daca nu fixezi capacul bine, intra praful si apa. Nu orice telefon e IP67, iar S5 in mod evident nu isi merita certificarea.

      (Citează)

  28. Un alt comentariu EPIC!!!

    Sper ca nu ai vreo tangență cu ingineria.

    Definitia IP (Ingress protection) nu are vreo legatura cu socurile mecanice in afara presiunii (in cazul de fata al jetului si cea hidrostatica de 100mbar)

    De altfel, sunt putine telefoanele rezistente la socuri pe piata. Unul dintre ele este asta https://www.nwradu.ro/2014/03/telefoane-rezistente-de-la-cat/ . Bine, chiar si la acel articol s-au gasit limbrici care sa sustina (indirect) ca IP67 ar fi vreun standard militar.

    Orice telefon care a fost supus unui soc mecanic peste conditiile din fila de catalog (inclusiv Xperia) nu mai este garantat sa respecte conditiile IP 67. Aceeasi afirmatie este valabila si pentru socuri chimice (vezi spalarea cu diversi solventi)

    Rezistenta la impact este definita prin standardul IK (echivalent cod EN62262)

      (Citează)

  29. Imi cer scuze daca s-a mai discutat, dar uitandu-ma la poza facuta noaptea cu S5-ul, sunt curios daca nu cumva ai uitat sa activezi functia “smart stabilization” ? Cu ea activata, pot sa zic ca obtin cu Note3, rezultate la fel sau mai bune decat cele pe care le-ai obtinut HTC One M8..

      (Citează)

    • @Cosmin: stabilizarea pe SGS5 am închis-o. Cu ea activată, la orice fotografie îți spune să ții telefonul nemișcat cam o secundă, ceea ce este inutil.

        (Citează)

  30. Da, sa lasam subiectul, ti-am aratat deja cu ample dovezi ca S5 este un model inferior ca design fata de un telefon aparut acum un an de zile. Si diferenta este foarte simpla, cu Z m-as plimba relaxat la piscina, la mare, cu S5 mi-as face griji.
    Ca tu ai telefonul la teste si nu poti sa zici sau sa recunosti ca e nashpa faza cu capacul detasabil si ca e o alegere proasta, e altceva.

      (Citează)

  31. Gaelex, stii cum a sunat asta? Daca scoti airbagul masinii X, nu mai primeste n stele ncap, ci n-2. Deci certificarea de n stele ncap este nejustificata..

      (Citează)

    • @Gaelex: bine zis, eu am telefonul în teste, pe când tu vorbești din clipuri de YouTube.
      De asemenea, nu înțelegi ce înseamnă IP67, asta e clar. Că dacă-l scapi nu mai e IP67, că dacă nu are capac nu mai e IP67. Uite încă una: dacă-i scoți ecranul, nu mai e nici telefon!

        (Citează)

  32. Foarte buna si detaliata prezentarea.Felicitarile mele.Sau cum ar spune unii: chip ap za gud uork.

      (Citează)

  33. Parca, parca au inceput sa mai invete cate ceva :)

      (Citează)

  34. Avantajul filmarii 4k este momentan doar faptul ca poti da zoom in timpul vizionarii clipului fara a afecta calitatea, de exemplu dai zoom pana ajungi la un 1080p nativ, ceea ce e interesant, e un fel de zoom digital fara efecte negative (pe ecranele 720/1080p, bineinteles).

      (Citează)

  35. Multam pt review. Adaug si eu ceva ce consider ca este foarte relevant, lucru pe care nu l-am gasit in review-uri pana acum.
    Am avut pana acum toata seria Galaxy S. Ca utilizator de S4, singurul lucru care m-a tentat cu adevarat la S5 este cititorul de amprenta, pt ca fiind utilizator de email/calendar pe exchange sa nu mai fiu nevoit sa introduc o parola de 6-8 caractere la fiecare deblocare a telefonului, ci sa rezolv problema cu un swype cu degetul.
    Am vazut prima data functia pe Iphone 5S, la care iOS-uldeblocheaza telefonul chiar daca ai un cont exchange care are cerinte speciale de securitate (pin sau parola). Solutia chiar e super ok, si aduce beneficii vizibile in utilizare.
    Din pacate Samsung n-a stiut sa faca acelasi lucru si cu S5-ul, si daca iti activezi contul de exchange, nu mai poti folosi fingerprint swype pentru deblocare, ci doar cele 2 obisnuite PIN sau parola. Deci pentru poporul cu cont de exchange, functia de deblocare cu amprenta este total inutila.

      (Citează)

  36. Mda….pretul mult prea umflat, prefer o replica due aici Zedd.ro

      (Citează)

  37. very good

      (Citează)

  38. Buna ziua,
    Va rog sa imi spuneti cum se dezactiveaza snetul atunci cand fac poze sau un clip.
    Multumesc mult.

      (Citează)

    • Nu se poate dezactiva din setările uzuale. Poți să dai volumul la minim sau să-l treci pe vibrație înainte să faci o fotografie și nu va mai face sunet. Mai poți folosi un program care să automatizeze asta, gen Tasker. Mai poți căuta fix-uri destul de greu de instalat pe net, dar pentru asta trebuie să încerci pe google, nu știu linkuri directe.

        (Citează)

    • Multumesc din suflet pentru raspuns.
      Numai bine.

        (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus