un blog de Radu Dumitru

asus s5507

►► Ofertele continuă la: eMAGFashion DaysFinestoreDysonFlip. 📺 YouTube: youtube.com/NwraduBlog ◄◄

asus s5507

Noile televizoare LG sunt fără cusur

4 Apr 2014  ·

TEHNOLOGIE  ·

16 comentarii

Am văzut zilele trecute noua gamă de televizoare LG de top. Frumoase modele! Toate, și cele LED și cele OLED, au culori atât de bune și unghiuri mari de vizibilitate încât nu poți pleca din fața lor decât un pic trist că nu ai așa ceva acasă.

Tehnologia televizoarelor a ajuns aproape de perfecțiune, deși este foarte probabil ca în fiecare an să fi gândit așa. Mă uitam acolo la câteva modele LED (nici măcar noile OLED) și nu găseam nici un cusur calității imaginii. Chiar și privind din lateral, la 80 de grade, culorile nu erau deloc alterate, iar luminozitatea rămânea la fel de puternică. Să vă mai arăt câteva idei bune:

ART GALLERY OLED
Am fotografii făcute de mine, dar cred că le veți aprecia mai mult pe cele de mai jos, unde se vede cât de bine se prezintă culoarea roșie.
art_gallery_oled_lg_1art_gallery_oled_lg_3
tv_lg_2014_4

Televizorul Art Gallery se vinde împreună cu rama aceea ca de tablou din jurul său. Cadrul ei strălucitor o delimitează, dar interiorul, zona gri-bej care pare doar un fundal, astupă de fapt difuzoarele 2.2. Tot acel ansamblu reprezintă partea de sonorizare a televizorului.

Mai mult, modelul este un OLED subțire de doar câțiva milimetri, iar felul în care este montat în rama audio permite rotirea lui cu câteva grade spre stânga sau dreapta, ca să-l orientezi suplimentar spre zona de interes a camerei în care este montat. Arată excelent pe perete, iar ideea cu rama audio este foarte bună.

OLED CU ECRAN CURBAT
Televizorul cu ecran curbat îl știți deja, luați-l mai mult ca pe o demonstrație tehnologică. Personal l-aș prefera oricând pe cel plat de mai sus pentru că poate fi montat pe perete.

Ca tehnologie aceste noi OLED-uri se laudă cu WRGB, adică are subpixel separat de culoare albă. Asta înseamnă luminozitate mult mai mare și generarea mai bună a tuturor culorilor, care acum pot fi obținute din combinația a 4 subpixeli, nu doar a 3.

Evident, are și restul avantajelor ce vin din tehnologia OLED: unghiuri mari de vizibilitate, timp de răspuns bun, fluență în mișcări șamd. Abia aștept ca OLED-urile să intre și în gamele accesibile de preț.
tv_lg_2014_2

ULTRA HD
Un televizor 4K a fost prezent și acum. Imagini perfecte, mai ales rulând clipurile lor demonstrative, care sunt făcute la mare artă. Acest model includea decodor HEVC 60p, adică noul standard H.265 care este mult mai potrivit pentru clipuri 4K și 8K.
tv_lg_2014_5

WEBOS
Noile televizoare rulează WebOS pentru partea de Smart-TV. LG a analizat de ce funcțiile smart nu sunt utilizate în televizoarele cumpărate deja și a făcut multe modificări: televizorul are acum un wizard foarte simplu pentru a-l conecta la Internet, primul pas în deschiderea funcțiilor smart, iar interfața generală a fost regândită.

Au dispărut acele colecții de pictograme. Întreaga interfață este acum mai mică și nu-ți blochează filmul pe care-l urmărești. Ai acces rapid la ultimele meniuri sau aplicații utilizate, precum și lista celorlalte instalate, iar totul este viu colorat și pare mult mai intuitiv. O mișcare foarte bună, zic eu.

webos_lg_tv

Iată clipul filmat de mine pe acolo, puteți vedea interfața și modelele prezentate.

Un clip mai tehnic despre OLED și WRGB.

asus s5507

    16 comentarii

  1. Ar fi putut sa o aleaga pe una cu bustul mai putin plat, ca sa iasa in evidenta mai mult flat-screen-ul.

    Badum-tsssss!

      (Citează)

  2. Salut, o intrebare off-topic desi legata de LG – ai ceva informatii despre cand o sa apara pentru LG G2 update-ul la KitKat 4.4.2 la Orange ? La informatii nu au habar. Multumesc

      (Citează)

  3. +1 nashul mare !

      (Citează)

  4. Cum poți spune despre un tv cu ecran glossy că-i fără cusur?

      (Citează)

    • @Ionut Staicu: este bine tratat anti-reflex. Cred că se vede și din imagini că, deși era plin de reflectoare și flash-uri, în ecran nu prea se văd reflexii.

        (Citează)

  5. @Ionut Staicu chiar asa. Uite acum privesc tv-ul meu LG si nu vad nimic in el din cauza luminii :))
    Deci au o buba. Nu neaparat majora ca nu-l cari dupa tine :)

      (Citează)

  6. intra pe site la lg romania si gasesti acolo updateu la 4.4.2 eu l am instalat

      (Citează)

  7. Michael Westen

    04/04/2014 la 8:15 PM

    Le-ai vazut in Romania sau pe alte meleaguri?

      (Citează)

  8. Interfața aia pare fenomenală față de ce există acum pe Smart TV-uri.

      (Citează)

  9. @nwradu: pozele 1,2,3 și filmul tău zic orice, numai antireflex nu :)

      (Citează)

  10. Daca ma uit doar la primele doua poze, mai degraba pot spune cum e camera in care se afla tv-urile decit ce ruleaza la tv.

      (Citează)

  11. Se pare ca OLED-ul pe care a pariat LG (si blufat Samsung, Sony, Panasonic initial) va fi tehnologia standard in industria de televizoare, indiferent cat incearca Samsung Quantum Dots-urile pe LED. Mai nou Samsung a luat o intorsatura denumindu-si LED-uri QLED-uri (suna a chinezarie Mike si Adibas … pacat). Sony si Panasonic din 2017 devin producatori de televizoare OLED, achizitionand momentan display-urile de la LG. Avantajele OLED-urile se vad atat pe parte de contrast, rezolutie, luminozitate, HDR cat si pe parte de design, consum si grosimea ecranului. http://televizoaresmart.ro/oled-tv-pareri-informatii-preturi-avantaje-si-dezavantajele-tehnologiei-televizoarelor-oled/

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus