►► Susține blogul cu un click la: eMAG・Fashion Days・Finestore・Dyson・Flip・PC Garage. 📺 YouTube: youtube.com/NwraduBlog ◄◄
Tot din seria telefoanelor chinezești vreau să vă prezint și Xiaomi Mi3. Poate că numele vă este cunoscut: în majoritatea testelor de benchmark, acesta este pe primul loc în topuri, având probabil cea mai bună implementare a unui Qualcomm Snapdragon 800. De altfel, am găsit acest telefon tot la standul Qualcomm, Xiaomi nefiind prezenți cu un stand propriu.
Ca telefon, am rămas plăcut impresionat de calitatea sa. Este subțire (8,1 mm!) și bine făcut, iar carcasa sa mi-a adus aminte de primul Lumia 800, adică are marginile rotunjite și capetele tăiate brusc. Camera foto este în colț, o idee foarte bună în opinia mea.
Desigur că interfața zbura, dar din păcate urmărește moda chinezească/iOS de a nu include un buton de aplicații, ci toate se instalează pe ecranele principale.
Specificații Xiaomi MI3:
Zic doar atât: dacă găsiți unul ieftin, nu ezitați, este un telefon foarte bun.
Sunt la Mobile World Congress Barcelona la invitația Orange România, cărora le mulțumesc și pentru roamingul oferit, fără de care n-aș putea scrie aceste articole. Urmăriți toată activitatea mea aici pe tag-ul MWC2014.
Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.
Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri
Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.
16 comentarii
01/03/2014 la 6:42 PM
arata foarte bine.
vali(Citează)
01/03/2014 la 7:27 PM
Am avut eu rom Miui v5 pe telefon si mai mult de o zi nu am putut sa il suport. Chiar daca arata foarte bine si se misca la fel, mi se parea superficial, aduce prea mult a iphone iar android vanilla mi-a lipsit.
razorsbk(Citează)
01/03/2014 la 7:31 PM
@razorsbk – Mie din contra, dupa ce am trecut pe Miui nu m-am intors la interfata android clasica, imi placea cum arata, lipsa app-drawerului, multe modalitati de customizare etc. + cum ai zis si tu, se misca mai bine pe unele telefoane decat androidul cu care vine respectivul telefon.
the.lkn(Citează)
01/03/2014 la 10:08 PM
Au inceput sa faca livrari in Europa?
Stefan(Citează)
02/03/2014 la 9:27 PM
… il poti comanda din China … livrare DHL … dureaza vreo 3-4 zile …
Baiony(Citează)
03/03/2014 la 2:46 PM
Da, cu DHL, sa platesti TVA 24%. Inteligenta miscarea. Se gaseste pe la 450$ pe eBay si alte site-uri, mi se pare prea scum pentru ca intra peste Xperia Z si chiar Z1 de la SONY.
Si SONY e alta calitate si implementare fata de Xiaomi, totusi. Plus ca sunt din UE, mai aproape cu garantia.
Gaelex(Citează)
03/03/2014 la 4:13 PM
@Gaelex: corect, mai bine să incalcam legile și să nu plătim nici o taxă normală. Iar apoi să ne plângem că magazinele online vând scump, ei de ce nu trec peste vamă?!
nwradu(Citează)
03/03/2014 la 3:27 PM
@Gaelex : nu vorbesc aiurea … eu mi-am cumparat o bucata … m-a costat 430$ telefonul (de 64 GB) si 48$ DHL-ul .. pe 17.01 a plecat din China si pe 21.01 il aveam … au declarat pe factura “mini mobilephone” cu o valoare de 50$ … nu am platit absolut nimic … nici taxe vamale si nici TVA … nu era deschis coletul – nu s-a umblat la el … si despre telefon : nu trebuie sa-l laud eu … o fac altii … trebuie sa-l butonezi ca sa vezi de ce este peste alte telefoane de top (si chiar duble ca pret) …
Baiony(Citează)
03/03/2014 la 7:55 PM
Treaba statului este sa colecteze impozite, treaba mea este sa am grija de mine nu sa fac treaba statului. Ma rog frumos, ce valoare a adaugat statul roman la acel produs ca sa mi-l taxeze cu 24%? Ce comert fac eu mai departe cu acel produs ca sa imi intre TVA si sa trebuiasca sa platesc TVA? In conditiile in care platesc impozite la salariu, la venitul pe PFA, aplicarea TVA este dubla impozitare si furt pe fata, moral vorbind, pentru ca mai platesc o data impozit din niste bani care au fost deja dijmuiti.
Si daca mai ai idei cu magazine online care vand scump, mai uita-te pe Amazon UK si DE. Magazinele online vand scump doar in Romania.
Gaelex(Citează)
04/03/2014 la 12:53 PM
@Gaelex: nu spui tu nu poate fi o justificare. Plata unor impozite nu înseamnă că ți se cuvine orice. Pur și simplu există “impozite” și pentru alte chestii neplătite din salariu, pe care le plătești prin alte metode: pe casă, rovignetă pentru drumuri, TVA-ul în vamă pentru că imporți ceva șamd.
Statul nu adaugă valoare decât la puține lucruri, dar colectează impozite de la toate pentru simplu motiv că te lasă să exiști și-ți oferă posibilitatea de a importa ceva. Sună nasol, dar alt sistem mai bun nu au găsit nici ei de a cere bani pentru chestiile la care adaugă valoare, gen spitale/învățământ.
Nu cred că ți-ar plăcea o lume în care să plătești pentru orice sumele reale necesare, de la învățământ la traversat strada la orice chestie care-ți trece prin minte. Un stat complet privatizat și-ar ruina cetățenii imediat.
Magazinele din străinătate vând mult mai mult, deci pot negocia prețuri mai bune. Distribuitorii au diverse niveluri de discount. Similar, tu cumperi din hipermarket mai ieftin decât de la buticul de la colț. Pe termen lung, vei putea cumpăra de la acele magazine online din afară și gata.
De fapt poți și acum să o faci. Tu vrei în plus să plătești și mai puțin decât îți cer ei cu toate taxele incluse, ceea ce mă face să cred că nici faptul că magazinele din străinătate vând mai ieftin nu te mulțumește.
nwradu(Citează)
03/03/2014 la 10:09 PM
@Gaelex : corect … aaa … si ca o mica paranteza : nu eu i-am spus chinezului sa declare 50$ valoarea coletului … asa s-a gandit el ca mi-ar placea … si sa fiu sincer, chiar m-a incantat faptul ca nu am mai platit cel putin un sfert din valoarea produsului statului roman binefacator … !
Baiony(Citează)
04/03/2014 la 1:38 PM
Aici se vede ca esti inginer si nu economist. Eu nu sunt atat de impotriva tuturor impozitelor, sunt foarte impotriva dublei impozitari. Si da, daca platesc niste impozite, nu foarte mici de altfel, merit invatamant de calitate, tratament profesionist in spitale si infractionalitate mica.
Uite un exemplu de marlanie si mai mare: pensionar care deja a platit impozite toate viata si contributii la pensii, mai plateste o data impozit la pensie si mai plateste o data impozit daca Doamne fereste ii raman bani sa depuna la banca. Tripla impozitare. TRIPLA. Scoate banii de la banca si ia ceva, plateste TVA si am ajuns la cvadrupla impozitare.
Sorry, cu un astfel de stat, nu am nici un gand sa fiu mai cinstit decat minimul fara de care nu pot scapa.
Gaelex(Citează)
05/03/2014 la 1:15 PM
Gaelex: teoria asta a ta cu dubla/tripla impozitare nu are nici o legătură cu plata taxelor vamale şi a TVA-ului. Asta e o practică internaţională în scopul protejarii pieţelor, respectiv a încasărilor bugetare, nu are nici o treabă nici cu România şi nici cu exemplele cu pensionarii. Statul nu trebuie să facă CEVA ANUME în cazul acelei vînzări ca să-ţi pretindă să plăteşti taxele.
Oricît ţi-ar displace ţie infrastructura, educaţia şi sănătatea din Ro, ele există şi sînt folosibile, chiar dacă nu la maximul la care s-ar putea. Vezi ţări din lumea a 3-a gen Somalia etc, unde NU EXISTĂ: nu ai drumuri, nu ai asistenţă medicală, nu ai poliţie, nu ai pensie, nu ai nimic, fiecare se descurcă cum poate (iar nivelul de trai, siguranţa personală şi mortalitatea sînt pe măsură). Aşa problematică cum e infrastructura în Ro., e costă bani (publici) pt a fi construită şi întreţinută.
Ce-mi “plac” mie românii care nu văd decît jumătatea goală… şi fac orice ca să păcălească statul care “e de rahat”.
alias(Citează)
16/03/2014 la 5:47 PM
salutare
Baiony de pe ce stie din china ai cumparata telefonul ,vreau sa iau si eu unul si nu stiu ce site sa aleg .
Un U(Citează)
05/04/2014 la 10:02 AM
@bayoni da-mi te rog detalii despre telefon. Cum se mișca, poze, autonomie, ceva probleme daca exista. Multumesc
Turcu(Citează)
18/11/2014 la 11:43 PM
Da e frumos si eficient, mai ales, din partea noastra sa ne comparam cu somalezii nu cu amaratii de nemti , evrei , japonezi si de ce nu chiar americani care toti au avut vieti “mult mai usoare” ca ale romanilor. E buna si chestia cu jumatatea doar ca te-ai pierdut in una din ele si sincer cred ca nu stii in care. Hilar de-a dreptul…si de-a stangu. Succese la rromani
dan(Citează)