un blog de Radu Dumitru

asus s5507

►► Ofertele continuă la: eMAGFashion DaysFinestoreDysonFlip. 📺 YouTube: youtube.com/NwraduBlog ◄◄

asus s5507

Top 5 cele mai interesante telefoane de la MWC Barcelona 2014

14 Mar 2014  ·

TEHNOLOGIE  ·

12 comentarii

Acum că ne-am liniștit după Mobile World Congress, vreau să vă spun și câteva păreri personale de acolo. Le pun sub forma unui top al celor mai interesante telefoane văzute acolo, iar în viitor revin cu câteva tehnologii interesante ce nu țin neapărat de mobile, dar sigur vă vor plăcea.

feat_nokia_x
1. Nokia anunță modelele X, X+ și XL cu Android

Dezamăgirea lumii a venit din faptul că nu-i Android-ul cu care suntem obișnuiți cu toții, ci unul puternic modificat ca interfață și integrând serviciile Microsoft (OneDrive, Skype, HERE Maps, Nokia Store etc), nu cele Google (Drive, Google Maps, Play Store etc).

Serios vorbind acum, credeați că Nokia, o companie în care Microsoft trage toate sforile, va face un telefon deplin integrat cu serviciile celui mai mare concurent Microsoft pe zona consumer/cloud? Mie mi se pare că Nokia a făcut exact ce trebuie, o struțo-cămilă bine balansată între cele două ecosisteme și cu posibil succes pe piață.

Poate că noi aici aprofundăm prea mult partea tehnică, dar pentru o mare parte a cumpărătorilor decizia de a lua un smartphone se ia astfel: “are Facebook? Are. Pot salva automat fotografiile pe net? Da, ai OneDrive integrat. Are hărți? Da, are.”. Micile diferențe dintre OneDrive și Dropbox sunt, pentru cei mai mulți, neimportante, la fel și programul de hărți folosit; lumea vrea să știe unde ajunge undeva, indiferent de programul folosit, iar doar funcțiile avansate te duc spre un anumit software.

Mai mult, este posibil ca acest Android Nokia să fie încă de la lansare ceva mai potent decât Windows Phone. Dezvoltatorii pot aduce imediat programele din Google Play în Nokia Store, nucleul este unul deja stabil și “validat” de piață, iar dacă Nokia a demonstrat că poate avea succes cu WP, eu cred că-l poate găsi și cu Android-ul lor modificat.

Singurul neajuns adevărat este hardware-ul respectivelor telefoane, foarte slab. E drept, și prețurile (89, 99 și 109 euro!) sunt pe măsură, Nokia dorindu-și să găsească succesul în același segment în care anterior l-a avut cu Lumia 520, dar pe termen lung eu sper că aceste telefoane sunt doar primele din gama X și, dacă acestea vor avea succes, Nokia va dezvolta și modele mai performante.

feat_sgs5
2. Samsung Galaxy S5

O altă reacție pe care n-am înțeles-o pe deplin a fost dezamăgirea voastră atunci când hardware-ul și funcțiile lui SGS 5 au fost anunțate. “Nu-i o mare îmbunătățire față de SGS 4” a fost tema principală a multor articole și comentarii pe net.

Așa este. Aș vrea totuși să vă aduc aminte că nu mai sunt mari îmbunătățiri de făcut. Dacă în trecut de la an la an se dezvoltau procesoare tot mai puternice, creșteau masiv rezoluția ecranelor și megapixelii camerelor, acum tehnologia și-a redus ritmul de dezvoltare.

Același lucru l-am spus când a apărut iPhone 5s comparându-l cu iPhone 5 și o spun din nou acum. Iar SGS 5 chiar vine cu multe îmbunătățiri. Poate că rezistența la apă și praf nu vi se pare o mare scofală, dar să faci telefonul IP67 păstrându-i totuși forma cât de cât rafinată, este o realizare bună. Uitați-vă la Samsung Xcover 2 ce carcasă are pentru a rezista la apă și praf, pare masiv și butucănos.

Prezența senzorului de puls îmi place. Poate că pentru 95% dintre utilizatori ea nu este importantă, dar pentru 5% transformă telefonul într-un aparat care le poate monitoriza corpul și activitatea fizică. Iar acestor 5% dintre clienți Samsung le poate vinde și brățara Fit și un cântar inteligent, fiind oameni care vor să vadă grafice pe multe luni despre condiția lor fizică.

Camera foto mie mi s-a părut o îmbunătățire semnificativă. HDR-ul se face imediat, fără nici o întârziere de procesare, iar focalizarea este foarte bună. Abia aștept să o văd la un review. Adăugând la asta restul îmbunătățirilor hardware și carcasele ceva mai bine lucrate, SGS 5 mi se pare o dezvoltare bună a unui produs deja solid pe piață și cu siguranță se va vinde foarte bine.

Samsung Galaxy S5 se poate precomanda de la PC Garage pe alb, negru sau albastru.

feat_asus_zenfone_5
3. Asus Zenfone 5

Dintre toate Zenfone-urile, cel de 5 inchi mi se pare cel mai interesant pentru marea masă a consumatorilor. Chiar dacă este mare, are un hardware mult mai bun decât fratele său de doar 4 inchi și un raport preț/calitate excelent.

Aștept ca această gamă să apară și pe piața noastră. Sper să fie preluat de operatorii de telefonie, care ar putea face pachete foarte interesante cu întreaga gamă Zenfone.

feat_lg_g_pro_2

4. LG G Pro 2

Vă spuneam că am plecat de la standul LG convins că acest G Pro 2 este cel mai bun phablet al momentului. Iar cum aproape zilnic aud de oameni care sunt interesați de Samsung Note 3, un telefon mare, dar și foarte performant, mă bucur pentru LG că a produs un dispozitiv ce poate concura oricând cu cel Samsung, ba chiar îl depășește la anumite capitole.

Acest tip de concurență la nivelul phablet high-performance nu poate fi decât benefică pentru noi.

feat_sony_z1_compact

5. Sony Z1 Compact

Un telefon excelent, cu hardware foarte performant de nivelul celor mai recente lansări de la MWC, dar cu dimensiune de doar 4,3 inchi. Z1 Compact este pentru toți aceia dintre voi care ați spus că telefoanele de top ale momentului au ecranul prea mare și voi vreți ceva mai mic.

Are până și protecție IP58 la apă și praf, baterie de 2300 mAh și 2 GB de memorie RAM, plus slot de card. Sper că acest telefon (și vânzările sale) sa impulsioneze și alți producători să scoată pe piață modele foarte performante la dimensiuni rezonabile, toate celelalte “mini”-uri fiind mult inferioare ca specificații acestui Z1 Compact.

Sony Z1 Compact poate fi cumpărat de la eMAG pe alb, negru, galben și magenta.

Mențiuni onorabile: Asus Zenfone 5, un telefon foarte bun ca raport preț/calitate și pe care sper să-l văd cât mai rapid în România, Oppo N1, un telefon chinezesc foarte bine făcut și cu o cameră rotativă ce ar fi perfecta pentru fotografii “pe ascuns”, telefoanele Lenovo Vibe X și Vibe Z.

Am fost la Mobile World Congress Barcelona la invitația Orange România, cărora le mulțumesc și pentru roamingul oferit, fără de care n-aș putea scrie acele articole. Urmăriți toată activitatea mea acolo pe tag-ul MWC2014.

asus s5507

    12 comentarii

  1. Intr-adevar nu prea mai ai ce imbunatati radical pe partea hardware cand vine vorba de telefoanele de varf, insa as fi interesat de niste imbunatatiri drastice la software. Mi se pare super util optiunea de power saving extrem cu care vine S5, insa mi-ar placea sa vad si o subtiere in bloatwareul cu care vine preinstalat, sau posibilitatea de a dezinstala serviciile inutile (S translate, aplicatia de OCR, S Health, lucruri care pe mine nu ma intereseaza, desi pentru altii pot fi vitale).

      (Citează)

    • @Flo: asta nu se va putea niciodată. Toți speră să le accesezi cândva și să te prindă de client și acolo. Nici din Windows nu poți scoate diversele progrămele, nici din Android nu poți scoate toate serviciile pe care nu le vrei (Books, Tasks etc) – așa e sistemul. Cine vrea asta, ia un Nexus 5 și gata.

        (Citează)

  2. Imbunatatiri se pot face la baterie, eu asta astept. Vreau un telefon la care sa nu moara bateria in 5 ore de folosire intensiva.
    Pana atunci, urmatoarea mea achizitie va fi Z1 Compact, astept sa ajunga la2000 lei.
    Apropo, cei de la eMag nu vor sa imi raspunda, telefonul e branduit sau nu? De 2 ori am cumparat telefoane de la eMag si au fost branduite Vodafone. Sunt hotarat sa il returnez daca e branduit, dar ar fi mai simplu sa nu cumpar.

      (Citează)

  3. PS. Tinand cont ca sunt deja 3 telefoane resigilate si o multime de oferte Vodafone, banuiala mea e ca e branduit.
    Daca reusesti sa primesti un raspuns de la eMag promit sa cumpar telefonul cu ajutorul link-ului profitshare din articol.

      (Citează)

    • @Marius: la eMAG nu prea știu pe cine să mai întreb, dar am întrebat la PC Garage și mi-au spus că sunt Sony curat, fără operator: http://www.pcgarage.ro/cauta/z1+compact

      Părerea mea este că nu se vor face 2000 de lei decât peste vreo 5 luni. Pare un model pe care Sony îl va menține scump deoarece este singur în gama lui.

        (Citează)

  4. unul din cititorii tai asteapa si un top gen “top 5 telefoane care le poti cumpara acum, cu un bun raport pret-calitate”. check your mail :D

      (Citează)

  5. Mersi de info, PCGarage nu era in lista mea. Daca o sa am probleme o sa dau vina pe tine :).
    Telefonul meu actual nu cred ca o mai duce 5 luni, asa ca s-ar putea sa fac achizitia chiar daca nu ajunge la pretul dorit.

      (Citează)

  6. Si eu am de gand sa iau un Z1 compact, pretul actual mi se pare corect pt ceea ce ofera.
    Problema mea e cu garantia, habar n-am de unde sa-l iau incat sa am garantia oferita de Sony Romania, si nu de QuickService sau alt service partener al vanzatorului.
    Ah, si nici sa nu vina cu incarcator pt UK…

      (Citează)

  7. Z2 nu ti se pare interesant ?

      (Citează)

  8. Eu n-aș fi pus Android pe Nokia. Cred că au făcut o mișcare proastă. Iar dacă l-au pus, n-au făcut-o ca la carte. Trebuia să arate în stilul Android, nu ca WP.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus