un blog de Radu Dumitru

asus s5507

►► Ofertele continuă la: eMAGFashion DaysFinestoreDysonFlip. 📺 YouTube: youtube.com/NwraduBlog ◄◄

asus s5507

Tehnologiile vechi mor greu

28 Mar 2014  ·

TEHNOLOGIE  ·

26 comentarii

Sau chiar nu mor deloc. Nu pentru că n-ar putea, ci pentru că au fost bine realizate de la început.

Despite predictions that the CD format would be just a memory by now, physical sales of $7.73 billion still made up 51.4% of the total global revenue.

Sigur, a crescut mult streaming-ul audio, care este totuși considerat viitorul muzicii. De aici.

***

radio is still widely listened to by all age groups, but most adults listen heavily on their commutes to and from work. Add to that the fact that radio is still the number one place where music consumers discover new music and you see that despite the inroads from the many forms of online delivery, the relationship of radio to the listener hasn’t changed all that much over time. It may be old technology, but it’s one that we still gladly live with.

Dar, prin noul CarPlay pentru mașini și forța Apple de a schimba lucrurile, e posibil ca și aici să ascultăm de fapt “radio-uri” de streaming, adică muzică aleatoare, ceea ce-ți permite să descoperi melodii noi, dar bazat pe preferințele tale, nu pe ale DJ-ului. De aici.

Voi mai ascultați radio?

asus s5507

    26 comentarii

  1. destul de rar. stick, zonga de pe telefon.

    As avea nevoie de un feature de “send to car” cand gasesc cate o melodie misto.

      (Citează)

  2. din 2010 doar muzică de pe stick.

      (Citează)

  3. doar pandora.

      (Citează)

  4. Ascult radiouri online pe telefon (internet 3g nelimitat) si uneori podcasturi pe un mp3 vechi dar foarte bun. Ascultam radio guerrilla la un radio flip-flop din anii 80 cand emiteau in fm.
    Visez la un acumulator de 5000 mAh cu un ecran monocolor si slot SIM si mufa jack prin care sa ascult miile de stream-uri din lume. Radioul viitorului, gen 3G.

      (Citează)

  5. Pandora sau Zonga.

      (Citează)

  6. Spotify doar.

      (Citează)

  7. FM in masina, online acasa

      (Citează)

  8. FM în mașină. Câteodată muzică din telefon prin bluștuț sau iTunes Radio mai nou. Pandora in mașină e ”pain in the ass” din cauza VPN-ului, deși am încercat și a mers. În rest liniște!

      (Citează)

  9. Nu stiu ce sa zic de lauda la adresa cd-ului. Pe mine ma enerveaza lentoarea cu care fabricantii de masini introduc tehnologiile noi, desi piata ar cere. Stiu ca volkswagenul au bagat tirziu cduri cu mp3, si nu sint sigur ca acum au in oferta playere cu stick. Sa mai visez la vreun centru multimedia cu android?

      (Citează)

  10. Rar radio.
    Zonga, Soundcloud, 8tracks prin tehnologii wireless (casa / masina).

      (Citează)

  11. Da, cand stau la PC cateodata di.fm ( lounge , chillout) si in bucatarie il las pornit ca “entertainment” pt. papagali :D
    Cel mai mult ascult set-uri pe soundcloud si mixing.dj – astea nu sunt la capitolul radio stiu :P

      (Citează)

  12. Nu am mai ascultat de ceva timp la radio, doar CD/ipod pe AUX, DAR la drum lung prefer sa dau drumul la un EuropaFm sa mai aflu informatii utile.

      (Citează)

  13. IPod cand sunt pe jos, radio in masina. La drum lung dau din telefon in masina muzica prin BT si un handsfree cu modulator FM. Dar am constatat ca nu mai descopar muzica noua, la radio in general ascult Rock FM sau Magic, nu suport radiourile gen Zu sau Kiss, iar astia au un playlist de acum o mie de ani. Era bun si City FM la ceva, pentru cei care asculta rock, mai aduceau in playlist trupe mai noi.

      (Citează)

  14. Pandora / Sirius Radio ( Howard Stern FTW ) .

    Radio o sa moara si datorita CNA-ului care impune tot felul de reguli stupide ce impiedica creativitatea . Chestia asta nu se intampla doar la noi ci si in alte state , vedeti exemplu Howard Stern ce a plecat de la Terestrial Radio la cel de satelit unde putea sa faca ce vrea si vedeti ce succes are .

    Eu sunt adeptul filosofiei ca pirateria trebuie invinsa prin prezentarea unei solutii mai bune si mai usoare . Pana sa vina Jobs cu itunes daca nu vroiai sa piratezi trebuie sa cumperi albumul cu muzica , sa alegi sa zicem vreo 2-3 melodii care iti plac ( rar toate ) , sa le convertesti in mp3 apoi sa le dai burn pe cd .

    La noi trackere de torrente sunt asa de frumos organizate , avem filme in orice formate unele si cu subtritrare in film direct , dar desi avem viteza mare de internet si poti sa iei un film in 5-10 min romanul a preferat un serviciu mai usor de stream gen Vplay care recent are si filme HD . Mai mult chiar daca puteau sa ia filmele in 5 min a preferat sa plateasca la inceput ( 5 euro parca ) doar ca sa foloseasca serviciul de stream .

    Acum mereu se va pirata dar intr-o maniera mai mica , iar daca esti destept poti sa si profiti din asta . Parca Zoso scria intr-un articol despre parfumurile contrafacute si replicile Beats cum ele pot sa avantajeze producatorul . Cel ce poarta replici Beats oricum nu ar avea bani de ele , dar daca le poarta face reclama gratuita companiei , urmand daca are bani sa-si cumpere pe cele originale .

      (Citează)

  15. Salut,

    Formatul pieselor audio pe CD este cel profesional, standard, de prezentare catre clientul aproape audiofil (PCM 44kHz)
    Faptul ca tehnologiile mediocre (MP3 ai alti frati ai sai proprietari) s-au dovedit suficiente pentru echipamentele mediocre si pentru majoritatea consumatorilor (bravo Apple pentru intuitie) nu inseamna ca o sa renuntam la CD.

    De asemenea, nu uitati de toate echipamentele profesionale de redare care lucreaza pe standard CD.

    In zona audio, CD-ul este suficient, atat tehnic cat si comercial.

    Merci

      (Citează)

  16. @ vladutz Da prefer sa am 10 cd-uri cu cate 12 piese pe fiecare decat sa am 1000 de melodii pe un device sau pe un client de streaming ! Asta la comerciala pt utilizatorul obistnuit .

      (Citează)

  17. Salut,

    Cand am zis ca CD-ul este suficient si pe latura comerciala, m-am referit la:

    1. artistul este aparat, el isi poate prezenta intregul album pe care ti-l da in formatul si cu print-ul mentionat de el, cu toate melodiile in ordinea selectata (in acest fel artistul nu trebuie sa alerge sa-si promoveze la heavy rotation doar 1-2 melodii)

    2. albumul pe CD reprezinta produsul finit, pe care il cumperi si il pastrezi acasa, spre auditie cu echipamente poate chiar audiophile grade. (daca asculti MP3 pe echipamente pro, ai investit degeaba in echipamentele pro)

    Normal ca miniaturizarea si usurinta accesarii au scos MP3-ul castigator, dar sa stiti ca achizitia melodie cu melodie de pe iTunes omoara artistii, ii transforma in superficiali / comerciali.

    Normal ca e mai usor sa ai toate melodiile pe care le poti asculta intr-o viata pe un stick ce incape in buzunar.

    Dar e comod doar pentru consumatorii obisnuiti.
    Pentru partea de productie si artisti e mai degraba distructiv.

    Merci

      (Citează)

  18. Rock Fm prin streaming pe telefon, in drum spre munca si invers si la sala.

      (Citează)

  19. In mașina ascult radio si IPod prin AUX. Am cateva emisiuni preferate pe care le ascult la radio si cand nu sunt in mașina. Mi-am instalat IHeartRadio pe devices si le ascult cand sunt in alte locatii. Dimineata e musai sa nu pierd emisiunea lu’ Ryan Seacrest de pe KIIS-FM lol
    Cine zicea ca radio-ul e mort? :D

      (Citează)

  20. @mircea
    cel putin din 2006 VW are in oferta sistem multimedia cu touch screen, cu hdd si slot de sdcard. Dar e pe lista de optionale, nu-i cd-playerul ala ieftin ce-i in oferta standard.
    Pentru centru multimedia cu android pe masini mai trebuie sa astepti (ma rog, Parrot are ceva in oferta, mai sunt niste chinezi ce misca ceva in directia asta, dar cam atat) pentru ca toti si-au dezvoltat propriul sistem (unii pe Linux, multi pe QNX, etc) la care n-o sa renunte prea usor. In plus, producatorii de masini ar vrea sa se diferentieze de concurenta si prin asta, n-ar fi de acord ca sistemul multimedia sa fie la fel in orice masina. Eu zic sa mai ai rabdare, o sa se ajunga acolo – ia vezi: http://www.openautoalliance.net/#about – dar deocamdata e prea devreme, deciziile astea se iau cu multi ani inainte. Oricum, nu te astepta sa fie ceva foarte asemanator cu ce ai pe tableta sau telefon.

      (Citează)

  21. Inca ascult radio, imi plac stirile + muzica.

      (Citează)

  22. @vladut: vorbeam de ascultat în maşină, printre claxoane şi zgomotul motorului nu văd cum faci tu diferenţa între “calitatea excelenetă” a CD-ului şi “calitatea proastă” a MP3-ului.

    MP3-ul este o invenţie grozavă, ca şi JPG-ul, pentru că oameni inteligenţi au ştiut să şteargă exact ceea ce urechea nu aude, respectiv ochiul nu vede, în 99% din cazuri. Se pare că tu eşti printre ceilalţi 1%. Din punctul meu de vedere, renunţ cu plăcere la acele detalii, inaudibile/invizibile pt. mine, dacă pot avea toate albumele artistului pe un singur CD !

      (Citează)

  23. Jango is the SHIT!

      (Citează)

  24. @alias

    Nu exista un standard pentru compresia MP3 ci doar (normal) pentru decompresie, asa ca oamenii inteligenti sunt de mai multe feluri. Cateodata sunt la fel de inteligenti ca unii ascultatori, cateodata ca altii, cum ti-e norocul.

    Si eu ascult radioul. Vreau interactiune, stiri si pareri nu doar sa se auda ceva. Cand sunt prin zone unde nu bate radioul, dau statia mai tare sa aud ce zic ceilalti, sa mai bag cate un comentariu.

      (Citează)

  25. Radio la birou, ca e lasat sa mearga pe fundal.
    In masina ascult radio doar cand nu am stick-ul la mine, adica foarte rar.
    Ascultam radio ca mai auzeam melodii noi, dar dj-ii de la radio si glumele lor super proaste ma fac sa stau cat mai departe de el, in Iasi mai prind Nord-Est FM care da muzica ok si nu are dj-ii asa de enervanti

      (Citează)

  26. In masina radio (radio zurnal, invat si limba si mai aud stiri interesante, asa am stiut candva sa ocolesc o anumita intersectie pentru ca fusese accident) Acasa ascult prin streaming radiouri romanesti (mai putin) sau un radio frantuzesc FIP care pune muzica f variata, am auzit si romaneasca si foarte putine stiri dar interesante. Acasa, radioul e de fond muzical.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus