un blog de Radu Dumitru

►► Susține blogul cu un click la: eMAGFashion DaysFinestoreDysonFlipPC Garage. 📺 YouTube: youtube.com/NwraduBlog ◄◄

Ofertă bună la Office 2013 Home Premium

20 Mar 2014  ·

TEHNOLOGIE  ·

20 comentarii

office_365_home_premiumLa finalul lunii februarie mi-a expirat primul an de Office 365 Home Premium. Era cât pe aic să cumpăr un nou abonament direct din magazinul Microsoft, când mi-am dat seama că probabil partenerii lor, magazinele online, au preturi mai bune decât cele “de la poarta fabricii”.

Și au. Pe site-ul Microsoft costă 430 de lei pe un nou an, acesta fiind prețul “de listă”. La alții costă în jur de 370 de lei, că au discounturi mai bune ca distribuitori cu volum mare. Am luat cu 370 de lei, mi-a adus curierul acasă cutia (care nu conține DVD, se ia de pe net kitul), am folosit codul din ea pentru a mai prelungi cu un an tot ce aveam instalat pe diverse calculatoare.

Licența Office 365 Home Premium include variantele desktop de Word, Excel, PowerPoint, Outlook, OneNote și Access 2013 și poate fi instalată pe 5 calculatoare diferite. S-ar putea să ai acces și la variantele de web, n-am verificat niciodată, și parcă primești și ceva spațiu în cloud-ul OneDrive când o activezi prima oară. Primiți și dreptul de a utiliza aplicația de Android oficială Office Mobile. Licența trebuie reînnoită anual.

Din experiența mea, nu contează limba în care achiziționați pachetul. La instalarea kit-ului puteți alege ce limbă doriți pentru interfață. De exemplu pe calculatorul părinților am instalat în română, dar eu mi-am pus-o în engleză. Totuși, atenție că nu mai puteți schimba limba interfeței după instalare decât printr-o reinstalare, așa că alegeți bine de la început.

N-aș fi scris acest articol dacă nu vedeam astăzi o oferta bună la PC Garage: 303 lei, redus de la 379 lei, pentru acest pachet. Oferta este valabilă câteva zile. Dacă vă expiră în curând licența de Office, puteți cumpăra de acum una, profitând de reducere, și o activați atunci când este cazul.

Sigur, misterul licențelor continuă pentru mine astfel:
Office 365 Home Premium în engleză – 303 lei, la ofertă specială
Office 365 Home Premium în română – 314 lei, tot la ofertă specială
Office 365 Home Premium în toate limbile – 411 lei.

După cum vă spuneam, limba interfeței se alege la instalare și niciodată nu mi s-a spus că sunt limitat doar la engleză sau română. După cum vedeți din fotografia cutiei, nici măcar nu scrie ce versiune este în această privință.

Atenție că asta e o licența pentru utilizatori casnici, pentru firme nu este legală.

asus s5507

    20 comentarii

  1. De ce, cand exista google drive? E vreo diferenta?

      (Citează)

    • @Alex: imensă.
      De exemplu în Google Spreadsheets eu nu pot face nimic, nici măcar un simplu tabel cu câteva calcule. Merge mult prea greu, este foarte rudimentar, iar eu am nevoie și de funcții avansate. Recent am editat un fișier cu 10.000 de linii, am folosit o funcție care să ia ultimele 13 caractere din ele și apoi să le separe în două coloane în funcție de poziția unei virgule acolo. Mult noroc cu asta în Spreadsheets.

      Google Docs nu preia bine formatarea, nu poti edita acolo fișiere complexe de zeci de pagini cu scheme și legende adăugate peste ele și, ceea ce mă enervează personal, nu pot introduce Î, că la acea combinație de taste deschide un dicționar.

        (Citează)

    • @Alex: ah, dacă întrebai crezând că acest Office 365 este în cloud, nu este. Îți oferă spațiu în OneDrive, dar aplicațiile rulează pe calculatorul tău, deschizi executabilul ca în orice Office tradițional.

      În general denumirea 365 era rezervată unor chestii online, dar asta e problema Microsoft.

        (Citează)

  2. Pune, te rog, o poza si cu codul din cutie. Sunt curios sa vad cum arata…

      (Citează)

  3. Poate ca pretul difera si in functie de suportul oferit .

      (Citează)

  4. @Alex

    Google Drive este o chestie in cloud care se misca precum un ***, asta e o suita de aplicatii pe PC clasice care pot accesa chestii din cloud. E de fapt Office-ul ca si pana acum.

      (Citează)

  5. Da openoffice de ce nu va place?Sau kingsoft office…tot free si asta.

      (Citează)

    • @Tiberiu: dacă te referi pe mobil, nu comentez, având licență de Office din aceasta am folosit direct aplicația oficială Microsoft, e “cea mai compatibilă” ca să zic așa. Pe PC am răspuns deja.

        (Citează)

  6. @Tiberiu
    Pentru că Microsoft e Dumnezeu când e vorba de Office. Cel puțin Excel e la ani lumină de orice altceva.

      (Citează)

  7. In 2 ani platesti cat pentru un Office normal, in 3 cat pentru unul professional iar in 4 ani cat pentru unul Business cu absolut de toate.
    Office 365 este cea mai mare tampenie pe care poate arunca banii cineva sau o firma pentru ca de fapt nu se primeste nimic fizic, te bagi sclav pe plantatia Microsoft si depinzi total de ecosistemul lor.

      (Citează)

    • @Gaelex: calculul tău e bun doar dacă ai un singur calculator și-l raportezi la Home and Student 2013, care îți dă o singură licență, dar pe viață.

      Home Premium 365 îți dă 5 licențe. Mi l-am instalat pe desktop, pe laptop, pe calculatorul părinților și al prietenei. Cât m-ar fi costat asta în licențe retail, nu anuale?

      Plus că în acest sistem plătesc câte puțin în fiecare an, iar când apare ceva nou voi plăti pentru acea versiune.

        (Citează)

  8. open office e foarte bun dacă nu vrei să interacţionezi cu Microsoft Office. Dacă vrei, 99% compatibility nu este suficient. Mereu apare cîte o mică chestie care îşi strică alinierea, care nu se vede cum trebuie, care crează probleme…

      (Citează)

  9. @Gaelex
    Diferența e că Office-ul ăla normal îți oferă mai puțin decât îți oferă ăsta 365. Numai dacă ne uitam la faptul că 365 poți să-l instalezi pe 5 dispozitive iar Office normal doar unu singur și e un câștig imens.

    Pe lângă asta, nu știu de unde ai scos tu fabulațiile alea cu prețurile. Un Office Pro e undeva pe la 2000 de lei. La oferta de 303 lei de la PC Garage, durează mai bine de 6 ani până acoperi costurile de Office Pro. Microsoft schimbă Office-ul o dată la 3 ani. Abia varianta Office Home and Business se apropie de ce zici tu acolo.

      (Citează)

  10. @Galex … probabil nu ai idee cat costa o licenta de Office sau poate nu ai inteles ca licenta prezentata in articol iti permite sa utilizezi Office 365 pe 5 calculatoare. In acest caz, urmatorul calcul este valabil:

    – Microsoft Office Home and Business 2013 ar costa aprox 1100RON pentru fiecare PC, deci 5500RON
    – Microsoft Office Professional 2013 ar costa aprox 2100RON pentru fiecare PC
    – Professional Plus ar fi cam 3300RON/licenta si cred ca incepi sa prinzi ideea.

    Poti considera un avantaj si faptul ca platind un abonament anual vei avea intotdeauna acces la ultima versiune a softului.

      (Citează)

  11. @nwradu: am obiceiul sa deschid tab-uri cu toate articolele pe care urmeaza sa le citesc … fara un refresh, nu am vazut comentariul tau si am spus cam acelasi lucru. Ar fi interesanta o optiune in WordPress care sa permita afisarea live a comentariilor noi.

      (Citează)

  12. Radu, felicitari pentru articol dar te-as ruga frumos sa pui un update privind conditiile de instalare pe cele 5 dispozitive! Pot sa il instalez si pe calcualtorul lu’ varu-meu?

      (Citează)

  13. Ce mă dixtrează comparațiile de preț între diverse versiuni de Office. Toată lumea uită cel mai important aspect – versiunea prezentată de tine nu este pentru uz comercial! Deloc! Normal că te lasă să îl instalezi pe multe dispozitive, dar, doar câtă vreme acestea sunt ”casnice”. Deci, comparația cu Home and Business, Professional sau Pro Plus e futilă.

      (Citează)

  14. Cumparat, thx ! :)

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus