►► Ofertele continuă la: eMAG・Fashion Days・Finestore・Dyson・Flip. 📺 YouTube: youtube.com/NwraduBlog ◄◄
Miercuri seara am fost la etapa de barista din cadrul competiției Barmaniada 2013. Din păcate n-am prins exact partea cu cafeaua, care a durat aproape întreaga zi, dar la final găsiți fotografii cu cafele bine realizate, ca să vedeți ce-am pierdut.
Am prins, însă, partea de cocktailuri. Barmanii s-au întrecut în cocktailuri preparate după rețete proprii, singurul ingredient obligatoriu fiind noua tequila cu lichior de cafea Olmeca Coffee. Cocktailurile n-au fost spectaculoase ca aspect – cafeaua le-a făcut pe toate închise la culoare, dar rețetele par foarte bune. Fiecare concurent venea cu propriile sale ingrediente și era evaluat de un juriu de specialitate (inclusiv oameni din străinătate) pentru tehnica și procedura de preparare.
Locul 1 – Daniel Tănase “a creat un cocktail aromat, cu bază spirtoasă Olmeca Coffee. Pentru a potența aromele cafelei, el a mai folosit 100 ml ceai negru de vanilie, boabe de ciocolată, migdale crude, un bețișor de scorțișoară si o steluță de anason. Toate acestea au fost completate prin adăugarea unei creme delicioase, preparată cu sirop de ciocolată, sirop de arțar, condimente, zahăr brun și 2 shoturi de espresso. Dani a servit cocktail-ul într-un pahar elegant şi l-a denumit Infinity, pentru că fiecare ingredient contribuie la crearea unor explozii nelimitate de arome, atunci când este degustat.”
Locul 2 – Cosmin Mihailov “a folosit un lichior din infuzie de cocos pentru a balansa aromele intense de Olmeca Coffee și notele fructate din Kenya, cafeaua aleasă de el. Pentru complexitate, a mai folosit gem de afine, care a oferit băuturii un gust ușor acid, plăcut. Cosmin și-a dorit ca băutura lui să amintească prin gust de serile prietenoase de vară, captând prin prospețime.”
Locul 3 – Victor Stoica, “Inspiraţia lui s-a regăsit într-un mix de condimente proaspete precum piper, cardamon sau ceai negru infuzat cu vanilie. Cocktail-ul a fost servit într-un pahar răcit foarte bine, punând în valoare caracterul puternic aromat al tequilei Olmeca Coffee și notele dulci de ciocolată ale cafelei din Panama, Berlina Estate.”
Asta pentru etapa de ieri. Barmanul anului pentru întreg concursul Barmaniada a fost desemnat Alexandru Tudor, “care a reușit să se facă remarcat, ocupând primul loc al podiumului în cadrul etapelor de Speed Service, Somelier, Bere și Mixologie”.
Din păcate, n-am gustat nici un cocktail, fiind șofer. Mai joc clipul video cu câștigătorii.
Și fotografiile cu cafeaua.
Și apropo de cocktailuri bune, la Origo nu se bea doar o cafea excelentă (încercați Flat White!), dar seara se fac și cocktailuri speciale.
Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.
Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri
Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.
4 comentarii
09/03/2014 la 12:07 PM
Mi-ar fi foarte greu să găsesc ceva mai inutil și mai plictisitor ca spectacolele de barmani. Din fericire am altele de făcut și nici nu încerc să găsesc.
nea_caisă(Citează)
09/03/2014 la 4:32 PM
wow ce bine arata
soso(Citează)
09/03/2014 la 8:33 PM
@nea_caisă – ok. si atunci de ce ai mai comentat?
ti se parea ca erai la spovedanie? gata? acum esti mai bine? ai aruncat piatra de pe inima…
guess what… nu-s barman :)
Vlad(Citează)
09/03/2014 la 9:52 PM
Respect pentru meseria lor , nu o poate face oricine ! Am facut “antrenament” ani de zile pentru mixologie in pahar si booze-art si-mi reusea chiar bine , dar flair-ul mi se pare unul din cele mai spectaculoase abilitati de bartending .
E destul de greu cu retetele noi ; fie sunt deja inventate , fie poti da gres destul de repede ! Cel mai bun cocktail ever si nu prea stie nimeni sa prepare prin Bucuresti (mai ales in cluburi) Tokio Ice tea (miros de guma turbo)
Liviu(Citează)