un blog de Radu Dumitru

►► Susține blogul cu un click la: eMAGFashion DaysFinestoreDysonFlipPC Garage. 📺 YouTube: youtube.com/NwraduBlog ◄◄

Noul Samsung NX30: design funcțional

21 Feb 2014  ·

TEHNOLOGIE  ·

3 comentarii

samsung_nx30_13
Am văzut ieri noul Samsung NX30, un nou mirrorless cu ceva îmbunătățiri pe partea de design. Cum fotografiază și filmează rămâne de văzut la un eventual review, la lansare nefiind posibil să mă conving de calitatea senzorului, dar în schimb am remarcat alte elemente plăcute:

  • grip-ul este mare și confortabil, probabil cel mai bun de pe un mirrorless
  • are viewfinder electronic rabatabil, îl poți orienta în sus aproape 80 de grade
  • viewfinder-ul este plasat pe centrul aparatului
  • are Wifi și NFC, face foarte simplă transferarea imaginilor în telefon sau tabletă pentru sharing/procesare
  • focalizare hibridă prin detecție de fază și de contrast
  • ecran rabatabil pe toate direcțiile
  • patină pentru flash extern
  • primești gratuit o licență Adobe Lightroom 5

Pentru prima oară, mi s-a părut mult mai simplu de configurat aparatul din touchscreen, adică rotițele virtuale cu care alegi balansul de alb sau ISO-ul pot fi rapid rotite trăgând cu degetul pe eran. Dacă nu vrei asta sau te temi de amprente, o poți face din butoanele incluse, desigur.

Samsung insistă mult și pe funcțiile video. Aparatul înregistrează Full HD la 60 FPS, are intrare de microfon extern și poate scoate video necomprimat prin portul HDMI, ca să-l transmiți direct spre o placă de captură.

Puteți observa mai jos așezarea butoanelor și câteva imagini cu meniurile bine organizate.

Din păcate, nu vă pot spune nimic despre calitatea fotografiilor. Nu ni s-au prezentat fotografii, ci filme făcute de doi fotografi. Prima, o domnișoară, a filmat o balerină și a vorbit atât de încet despre aparat încât nu se auzea nimic. Al doilea, un fotograf sportiv, a filmat bicicliști făcând săritori demonstrative, dar a recodat clipul cu setări greșite și a avut foarte des artefacte caracteristice imaginilor întrețesute, acele dungi care parcă rup secvențele rapide în fâșii. Dacă nu aș fi știut din propria experiență că-i o problemă de recodare video, aș fi spus că aparatul filmează prost.

Specificații: 20 megapixeli, senzor APS-C, 9 FPS, JPEG și RAW, detecție de fază și contrast, 375 grame body-ul, display tactil 3 inchi AMOLED și vizor electronic. Costă 4.498 lei la F64 în varianta cu obiectiv 18-55mm.

asus s5507

    3 comentarii

  1. Daca vreau sa fac poze, folosesc un aparat adevarat, pretentie pe care Samsung nu o va putea avea prea curand.

      (Citează)

    • Depinde, eu nu vreau să mai car 3 kg pe umăr. Fotografii nu fac pentru Național Geo, ci pentru Facebook și blog, așa că-mi convine ceva mai mic și ușor de transportat.

      Acum depinde ce ai acasă. Dacă ai 1Dx nu treci la mirrorless. Dacă ai un Dslr entry level discuția însă nu are rost, nu-i mai bun.

        (Citează)

  2. Sony NEX3 atunci, ieftin si bun. Sau Olympus C770UZ, model vechi de vreo 8 ani care face poze foarte frumos colorate in 4 megapixeli ce-s perfect de ajuns pentru facebook.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus