un blog de Radu Dumitru

►► Susține blogul cu un click la: eMAGFashion DaysFinestoreDysonFlipPC Garage. 📺 YouTube: youtube.com/NwraduBlog ◄◄

Nokia 220: telefonul clasic primește Facebook

26 Feb 2014  ·

TEHNOLOGIE  ·

11 comentarii

Nokia 220 nu are un sistem de operare deschis, ci este un telefon clasic, ca în vremurile de demult, proaspăt lansat de către Nokia după succesul avut cu alte modele anterioare în ultimul an.

Acesta are însă conectivitate de date, însă doar 2G, adică GPRS limitat probabil la 128 kbps, și fără wifi integrat. Ai preinstalate programe pentru Facebook și Twitter, iar pe spate se găsește o cameră timidă de 2 megapixeli. Bateria de 1100 mAh ține o lună în stand-by.

Pe total, e un telefon pentru cei ce nu vor un smartphone sau au deja unul și-și doresc un telefon cu baterie mare. 2G-ul, Facebook-ul, Twitter-ul și camera sunt mici bonusuri pentru a-i oferi o funcționalitate suplimentară, chiar dacă greoaie. Este un pic cam gros, dar costă doar 29 de euro.

Sunt la Mobile World Congress Barcelona la invitația Orange România, cărora le mulțumesc și pentru roamingul oferit, fără de care n-aș putea scrie aceste articole. Urmăriți toată activitatea mea aici pe tag-ul MWC2014.

asus s5507

    11 comentarii

  1. like it.

      (Citează)

  2. Esti bland cand spui functionare greoaie ;) … Sunt de parere ca Facebook e inutil. E greu de scris ceva, e greu de citit ceva din cauza ecranului mic….

    Twitter ar putea fi oarecum util, pentru ca oricum e limitat numarul de caractere, deci e mai usor de scris sau citit.

    Dar in orice caz, cine vrea Facebook si Twitter pe telefon isi cumpara un smartphone. Aia ce-si cumpara dumbphone nu sunt deloc interesati de facebook si twitter pe telefon….

      (Citează)

  3. Telefoanele de genul asta nu cred ca au nevoie de mai mult de 2G – aplicatiile (Facebook de exemplu) nu pot si chiar nu afiseaza informatii care sa necesite o conexiune mai puternica.
    Pe de alta parte, camera aia putea fi macar de 5MP.
    Imi imaginez ca alaturi de costuri, durata bateriei si probabil lipsa de atractivitate pentru hoti, camera ar fi un criteriu pentru cumparatorii de astfel de telefoane.

      (Citează)

  4. Telefonul este destinat (în principal) piețelor cu o putere de cumpărare redusă – de aici multitudinea de ”facilități” pentru un dumb-phone.
    P.S. – pe o astfel de piață și hoții au standarde pe măsură.

      (Citează)

  5. I like it, too !

      (Citează)

  6. La bani astia ce pretenti sa ai, cred totusi ca este putin fortata introducerea de facebook…

      (Citează)

  7. Un telefon numai bun de luat in concediu. Il pot lasa linistit pe prosop sub un tricou pe plaja.

      (Citează)

  8. daca ar avea wi-fi l-as lua fara sa stau pe ganduri, mai degraba pentru a primi cate un mail decat pentru a sta pe facebook.
    oricum, in urma unor experiente putin placute cu smartphone si tableta sunt puternic interesat sa iau un dumb-phone…

      (Citează)

  9. le stiu, le-am vazut, dar nu stiu de ce nu ma atrag… e drept, sunt si mofturos, sa aiba si wifi, sa aiba si 3g, sa fie si rezistente, daca se poate sa fie si dual sim, si evident bateria sa tina 10 ani… :)
    mai mult ma atrage cat-ul (b15-le parca era cel dumb-phone…) de l-ai prezentat ulterior, sunt foarte curios ce pret o avea…

      (Citează)

  10. Acest telefon Nokia 220 nu-mi permite sa-i pun o casca bluetooth fara fir adica, nu se cupleaza cu nicio casca probata in vreun magazin. Si in plus mesajele din cartela pur si simplu dispar fara a le sterge eu. Are o alta configuratie diferita de a celorlalte, in special la meniu si la servicii, nu inteleg de ce au facut asta. Si mai ales nu mai au nicio reprezentanta cica in Bucuresti… etc.L-am returnat!!!!!

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus