un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Topul filmelor din 2013 – după încasări

5 Jan 2014  ·

GÂNDURI  ·

3 comentarii

box_office_2013Am găsit o listă cu filmele cu cele mai mari încasări în 2013. Sigur, un astfel de top este imperfect – multe filme au fost recent lansate și încă rulează în întreaga lume, așa că finalul de an este doar o dată arbitrară în cazul lor -, dar chiar și așa este interesant de citit. Îl găsiți în întregime pe BoxOfficeMojo.com

Sunt uimit de Hunger Games 2: Catching Fire, care de pe 22 noiembrie și până acum a strâns deja 806 milioane de dolari în lume. Am văzut filmul acum o săptămână, este bun, solid făcut, îmi place tot mai mult de Jennifer Lawrence, dar viteza cu care a strâns acești bani mă bucură.

Mă bucură pentru că este un semn că filmele făcute după cărți noi, cele cu idei inedite, pot avea succes. Prefer oricând să văd un film făcut după o astfel de carte nouă decât un Iron Man 4 sau vreun remake la ceva vechi, precum The Lone Ranger.

Ca dovadă, producătorii de filme merg în aceeași direcție. După succesul Hunger Games s-au orientat spre alte asemenea cărți, mai ales serii de cărți, pentru a scoate mai mulți bani. Filmul Divergent, după prima carte a unei trilogii scrise de Veronica Roth, este aproape de lansare, iar 20th Century Fox a preluat și drepturile pentru The Maze Runner, o altă serie SF cu tineri.

Același top este și un bun indicator pentru ce filme vom vedea în viitor. Dacă a încasat 500 de milioane de dolari, mai mult ca sigur i se pregătește un sequel. Iar desenele animate încă sunt cea mai sigură investiție.

    3 comentarii

  1. E greu, e foarte greu sa faci un film mai bun decat cartea. Cine a citit o carte buna va fi cel mai probabil dezamagit de ecranizarea ei.

      (Citează)

  2. Daca faci un top dupa downloaduri cred ca se schimba situatia. Hunger games e simpatic, dar nu are valoare de arta si nu e nici ceva inovator.
    Se poarta filmele pentru adolescenti de-abia scapati de cosuri de la Harry Potter si Twilight incoace, diferentele sunt infime.

      (Citează)

  3. Producătorii de filme caută rețete care atrag mulți adolescenți.
    Unele ies (Hunger Games), altele nu (City of Bones).
    Twilight nu știu unde să-l încadrez. Este o struțo-cămilă. Sunt mulți care sunt fanii filmului și mulți care spun că e o tâmpenie. Gusturi și gusturi. Mie nu-mi place.

    În altă ordine de idei, e greu să apari cu ceva original în momentul de față. Majoritatea subiectelor au fost deja digerate.

    Ce mi-ar plăcea să văd este un film făcut în universul Mass Effect sau o ecranizare a anumitor cărți Star Wars din EU.
    Și, pe o notă un pic mai serioasă, cred că o ecranizare excelentă ar putea fi făcută după “Apărarea lui Socrate”.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus