un blog de Radu Dumitru

►► Susține blogul cu un click la: eMAGFashion DaysFinestoreDysonFlipPC Garage. 📺 YouTube: youtube.com/NwraduBlog ◄◄

În București se va deschide o mega-berărie

18 Jan 2014  ·

GÂNDURI  ·

23 comentarii

corfu_bereUn articol din Ziarul Financiar spune că se închide Pavilionul H, un complex comercial cu vechime în București, celebru pentru tot felul de haine și pantofi ieftini ce pot fi găsiți acolo.

În locul său se deschide Berăria H, cea mai mare berărie din Estul Europei, un proiect al oamenilor de afaceri Iulian Stanciu (implicat în eMAG) și Vlad Dumitru. Personal nu sunt entuziasmat de această veste, în opinia mea fiind dificil pentru o berărie aflată la capătul orașului să aibă succes. La Pavilionul H (Piața Presei Libere, ca zonă) se poate ajunge cu autobuze luate din zona Aviatorilor sau cu tramvaiul rapid 41, pentru cei aflați pe traseul său.

Din ce văd eu, lumea preferă Centrul Vechi, foarte accesibil în orice moment al zilei cu metrou și transport in comun de suprafață, iar noaptea, dacă nu vrei să stai după liniile speciale ale RATB-ului, poți lua un taxi știind că măcar ești în centrul orașului și costul până în orice alt punct al său rămâne decent. De la Berăria H, în schimb, mănânci o pâine până ajungi în Militari sau Titan.

Mi se pare că sunt deja niște berării mari prin oraș care stau mai mult goale și asta ar putea fi un posibil semnal de alarmă. De exemplu Berăria Germană de la Palatul Bragadiru este mai degrabă goală în majoritatea timpului. De Becker Brau nu mai știu nimic, dar se lauda cu peste 1300 de locuri. O fi plin? O fi închis de mult? Că în Centrul Vechi sigur este plin. Adăugați la viitoarea Berărie H costurile mari de chirie și cele operaționale pentru un spațiu atât de mare și descoperim că trebuie băută foarte multă bere pentru a recupera investiția.

Clădirea pavilionului H s-ar fi potrivit perfect pentru 2-3 săli de nunți, baluri, petreceri corporatiste șamd. Sunt multe prin oraș, dar toate pline aproape în fiecare weekend, dar loc pentru una în care se face o investiție mare se găsea oricând. Parcare are, parcul Herăstrău este acolo pentru fotografii și aer curat…

În glumă așa, ar merge și un punct de livrare eMAG în interiorul ei, pentru cei care locuiesc în nordul orașului/Pipera și vor să-și ridice comenzile în drum spre casă.

asus s5507

    23 comentarii

  1. “fiind dificil pentru o berărie aflată la capătul orașului să aibă succes”

    pe bune?

      (Citează)

  2. Ideea cu punct de livrare eMag e excelenta.

      (Citează)

  3. Da si sa dea transportul gratuit pana acasa la cei care sunt ranga.

      (Citează)

  4. 1. Centrul vechi incepe sa devina, pe de o parte, scump si, pe de alta parte, de ocolit pentru multi oameni, mai ales pt cei care vor sa evite toata plebea. Mai mult, si pentru carciumari incepe sa nu mai renteze, un exemplu recent fiind asta.

    2. Au inceput sa apara o gramada de optiuni foarte bune de iesit in afara centrului vechi, cu anumite zone destul de concentrate – Brezoianu-Cercul Militar-Sala Palatului (unde sunt deja doua berarii recent deschise), apoi in zona Piata Amzei ai o serie de optiuni foarte hip, Floreasca e plina de carciumi misto samd.

    3. H este interesant, pe de o parte prin prisma parcului care este plin in timpul zilelor de weekend si, pe de alta parte, prin prisma unui loc de evenimente live de 1000 de oameni, capitol la care Bucurestiul sta prost de tot. Nu, nu nunti si botezuri :-)

    4. Concurenta este benefica – gandeste-te ce optiuni ai atunci cand vrei sa dai de baut la peste 40-50 de oameni. Nu sunt foarte multe. In plus, sunt multe locuri decente insa peste medie ca pret doar pentru ca au niste oferte normale.

    5. Zona nu e atat de importanta, HRC si Taverna Sarbului sunt doua exemple bune in sensul asta. Conteaza oferta de valoare. In plus, taxiul inca este destul de ieftin in Bucuresti, 10-20 de lei inseamna 2-3 beri.

      (Citează)

    • @dragos: da, dar HRC și Taverna Sârbului au specificul lor inedit, merge lumea acolo din alte motive. La HRC, de exemplu, în weekend e plin de copii. Eu merg pentru mâncarea de tip american și ambianță.

      Iar asta cu taxi-ul = 2-3 beri e riscantă. Un articol recent zicea că în Centrul Vechi patronii sunt nemulțumiți că majoritatea clienților trag de 1-2 beri toată seara. Bun, la H scădem prețul de la 10 lei la 6 lei, zic cu indulgență, și pentru majoritatea tot n-ar însemna decât 1-2 beri în plus. Spune-le apoi că trebuie să mai dea 25 de lei pe un taxi…

      Și apoi problema taxi-urilor. În Centrul Vechi deja e țigănia cu “unde mergi” și “nu te iau până acolo”. Să vedem la H ce-o fi cu un număr similar de clienți.

        (Citează)

  5. @coffee +1

      (Citează)

  6. 10-20 lei? Poate daca va combinati mai multi sa dai atat o persoana. Eu as zice undeva spre 20-40 taxiul. E 3.ceva pe km, iar orasul are un diametru de cel putin 12-13 km, daca nu mai mult. La care se adauga pornirea si, eventual, tariful de noapte. Asta vorbind optimist.

      (Citează)

  7. @cartus e o medie, poate daca stai la marginea berceniului e mai mult :-) Chiar si asa, la un buget de 10-15 beri + ceva de mancat, cred ca e un buget rezonabil de iesit pentru o seara

      (Citează)

  8. si hard rock cafe tot acolo e si ii merge bine.

      (Citează)

  9. taxiul de la muncii la piata presei este 14-15 lei luat la ora 18:00, deci in plin trafic.

      (Citează)

  10. E un lucru bun ca se incearca revigorarea pavilionului H dar subscriu la parerea ta ca nu vor avea succes, ma mir ca nu-l demoleaza sa contruiasca un complex imobiliar.

    O astfel de berarie ar fi buna in imobilul unde a fost Teatrul Casandra de pe strada Franceza sau Banca Marmorosch Blank de pe strada Doamnei, tot din Centrul Vechi.

      (Citează)

  11. Lasa beraria… in Bucuresti se va deschide o mega-catedrala!

      (Citează)

  12. becker a fost inchis atunci cand acciza pe alcool nu a mai tinut cont de marimea productiei. (adica becker, care avea productie proprie de bere
    platea aceleasi taxe ca fabrica ursus, de exmplu).

    motivul pt care sunt multe berarii goale e pt ca sunt proaste. :) un loc
    misto depinde prea putin de zona in care se afla.

      (Citează)

  13. Mie mi-a placut Becker Brau pentru ca era mare si era atmosfera. N-ar fi rau sa apara din nou ceva echivalent sau poate mai fain. Sunt curios. Cum se deschide ma duc pe acolo.

      (Citează)

    • @Andrei: păi dacă-ți plăcea Becker Brau, încearcă Berăria Germană, tot acolo unde era Becker Brau la început, e cam același lucru, au bere la metru, fanfară, cârnați.

        (Citează)

  14. Ala nu e loc unde sa se adune 2000 de grohaitori bautori de bere.

      (Citează)

  15. @cartus: stii ca H e in bucuresti, nu?

      (Citează)

  16. @animal00

    Da, dar el merge doar cu taxiuri la care kilometrul e 3 lei. Noi, sarantocii, dam intre 1,4 si 1,7.

      (Citează)

  17. Daca o face ca la carte, fara pretentii si fite (gen fumatul interzis), cu meniuri care merg la bere (carnaciori, crochete, carnaraie in general), cu muzica decenta, cu chelnerite rapide si viguroase (german style), cu o ventilatie buna (sa nu se intoxice pana si fumatorii), nu vad de ce n-ar avea succes. E cam departe intr-adevar, orasenii nu se duc pana acolo (in afara de centrul vechi, au aparut tot felul de carciumioare, rasfirate in zonele adiacente celor 3 piete centrale), iar pe aia din satele din jurul Bucurestiului nu te poti baza. Aia oricum vin cu masina si nu cheltuie multi bani (trag de o bere sau o limonada 2 ore), mult cheltuie aia care stau pana dimineata, beau, mananca, petrec si uita ca mai au si rate :)

      (Citează)

  18. Cei care trag de 2-3 beri nu o sa mearga niciodata cu taxiul. Ma indoiesc ca locul va fi pentru saraci, cum e centrul vechi, va fi mai degraba value for money.

    Ce spui tu e de fapt oportunitate, nu problema, iar oamenii care fac asta stiu business, nu cred ca se asteapta sa se imbogateasca peste noapte ca cei mai multi din centrul vechi :-)

      (Citează)

  19. Scurtu Sorin Izvoras

    21/01/2014 la 2:38 PM

    Intrucat berea semneaza burtile tuturor bautorilo de bere evident, prin transformarea alcoolului in grasimi ce se asaza numai in acea zona , pentru faptul ca de la un pahar cu bere(ca novice in ale bautului) ajungi sa vezi dublu-( fapt real), pentru faptul ca betia de la bere este dintre cele mai crancene, iar in amestec cu alte bauturi, sa nu mai vorbesc, pentru eventuala stare de greata si voma existente in multe cazuri, pentru aparenta doar ieftinatate (aparenta datorata cantitatii), pentru unmarile psihice si fizice, pentru scandaluri si batai, pentru desconsiderarea celor ce nu “consuma licoarea”, pentru resursele aruncate pe apa sambetei si pe soseaua orasului sau a gatului, pentru orele mistuite in asteptare sau dupa, pentru certurile in familie sau cu apropiatii, pentru capacitatile industriale ce sunt folosite in acest sens, pentru capacitatile agricole dedicate, pentru zapaceala” de cap” de a doua zi, pentru tonele de aluminiu irosite, pentru petrolul irosit, pentru vopseaua, copacii, metalul aruncate pe apa inutilitatii, pentru efortul de a deschide un recipient, pentru VIETILE OAMENILOR sacrificate pe altarul ei, pentru vietile muncitorilor din acele fabrici ce o produc ETC>ETC>ETC>, uitati de ea, folositii, dupa ce le gasiti, eventualel efecte terapeutice reale, nu cele inventate in apararea de fapt a poftei de a bea. Este un drog ca si toate celelalte.
    Apa, sucurile naturale, singurele elemente ce aduc adevarul si binele in sufletul, familia, societatea umana.
    Scuze pentru eventualul patetism, insa adevarul doare, dar vindeca.
    PS Chinezilor li sa ascuns adevarul despre, de exemplu, efectul fumatului asupra organismului uman (informatie luata din presa de profil), ca urmare, sunt sute de milioane de fumatori acolo, iar ca termen de comparatie, in Romania, mor cate patru fumatori pe ora. Cati ametiti de bautura mor, sau omoara ,pe zi?!
    Scurtu

      (Citează)

  20. NU RECOMAND BERARIA GERMANA BRAGADIRU !
    La o rezervare facuta cu 7 zile inainte ni s-a cerut sa nu stam in locatie mai mult de 2-3 ore. Aveam prieteni invitati ca sa mancam impreuna si am fost avertizati ca nu avem voie sa ocupam o masa mai mult de 2-3 ore pentru o rezervare. Nu cred ca firmele care fac vanzare prin acest restaurant agreaza acest comportament al “patronului” berariei . Ce patron isi da afara clientii ? Ce pot sa spun este ca noi nu am venit doar sa stam la o bere, ci am venit sa luam pranzul intr-un grup si cred ca nu era de neglijat o consumatie ce urma sa contina felul principal,desertul si cafeaua . De antreu nu pot sa spun fiindca in meniu nu ai ce alege asa cum poti sa alegi in alte locatii.
    Daca vreti sa va faceti de ras fata de prieteni si sa va incarcati de nervi puteti sa frecventati locatia !
    Eu personal o sa incerc sa determin pe cei din tara si din afara sa-i retraga licenta acestui patron pentru felul in care isi trateaza clientii si indirect aduce un mare deserviciu firmelor care isi vand produsele in aceasta locatie ! Ce stiam eu era ca educatia nemteasca si de buna calitate nu lasa loc de asa comportamente vis-a-vis de clienti !
    RUSINE !

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus