►► Ofertele continuă la: eMAG・Fashion Days・Finestore・Dyson・Flip. 📺 YouTube: youtube.com/NwraduBlog ◄◄
După o perioadă lungă de călătorii sau gătit în casă sau mâncat la mongolezi, revin la Turul Burgerilor, de data aceasta la noul BurgerBar din Centrul Vechi. Când un local spune că face doar burgeri, trebuie inclus obligatoriu aici, nu?
Personal n-am regăsit legătura cu burgerii din America de Nord cu care se laudă un pliant pus pe masă, dar asta nu înseamnă că nu am mâncat bine. Să trecem direct la fapte:
Mai jos vedeți un Big Boy Burger, cel mai mare din meniul lor, având 300 de grame de carne. Am cerut-o făcută medie, suculentă, și așa a fost, rozalie în centru. Burgerul are în partea de jos și roșii tăiate, ceapă, salată și castraveți murați, totul într-o chiflă subțire. Mi-ar fi plăcut mai multă salată, dar a fost bine și așa, mai ales că legumele păreau proaspete. Costă 24 lei doar burgerul.
În imaginea de mai jos vedeți un burger Frenchi. Aceeași rețetă de carne (doar 200 de grame aici) cu roșii, salată și castraveciori, dar fiind “franțuzesc” are și o felie generoasă de brânză gorgonzola deasupra. Bun și el și gătit conform cerințelor. A costat 21 de lei.
Garnitura se comandă separat. Am cerut cartofi wedges (5 lei) și inele de ceapă (5 lei) și le-am primit într-un bol, în cantitate suficientă ca garnitură pentru burgeri și bune la gust. Totuși, pentru câtă carne are un burger, mai ales un Big Boy, v-aș sfătui să luați separat și o salată Veggie în două persoane (14 lei), eu așa voi face data viitoare.
Iată lista de burgeri din meniu. După cum observați, există puțină varietate, toți au roșii, salată verde, castraveți și ceapă, doar cel Frenchi având în plus acea brânză cu mucegai. Poți să adaugi tu noi topping-uri pentru 4 lei, precum cașcaval, ou ochi sau bacon, așa că poți modifica rețeta casei pentru un cost suplimentar.
Nu știu dacă burgerii sau garniturile au venit și cu două sosuri incluse în farfurie, dar ne-au mai fost aduse la masă alte 6 sosuri. Sunt bune, dar par cumpărate din comerț.
Am mai mâncat și aperitivele. Degețelele de brânză, la 10 lei pentru două bucăți, mi s-au părut prea puține, deși ca antreu cele două sunt suficiente pentru o persoană. Totuși, farfuria prea mare și aranjamentul lor neglijent pe salată verde mi-a lăsat impresia că nu merită banii dați.
Surpriza plăcută au fost aripioarele cu sos. 8 lei pentru 6 aripioare, bune la gust, la care dacă adaugi și o porție de cartofi prăjiți de 4 lei se poate spune că mănânci un fel cu 12 lei. Și ele au nevoie de o altă formă de prezentare în farfurie.
BurgerBar este un local mic, parcă “pentru pasionați”, cu o atmosferă ce-mi aduce aminte de acele bistro-uri din filme unde vin cam aceiași oameni. Aș fi preferat ca burgerii să aibă ceva special, o rețetă inedită a casei, un sos ce se poate găsi doar acolo, astfel încât localul să aibă ceva unic al lui, dar chiar și așa, cu ingrediente din comerț, mâncarea a fost bună, gustoasă, iar prețurile sunt rezonabile.
Cu siguranță revin pentru a încerca și un cheeseburger la care să cer și bacon și ou, ca să iasă grandios. E un loc bun pentru a mânca ceva relativ ieftin în Centrul Vechi, dacă nu vrei shaorma tradițională.
BurgerBar se găsește în Centrul Vechi pe strada îngustă numită Intrarea Șelari, care face legătura între străzile Blănari și Lipscani, între Shakespeare Bar și Interbelic. Orarul, conform paginii de Facebook, este de la 11 dimineața și până la 12 noaptea, iar vineri și sâmbătă stă deschis chiar până la 4 noaptea.
Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.
Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri
Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.
17 comentarii
11/12/2013 la 11:36 AM
1. Ar fi interesant un sos al casei, poate se inspira de la cel oferit de La Haleala de pe Selari.
2. Daca locatia nu apare pe google maps iti recomand sa o treci tu folosind http://www.google.com/mapmaker?hl=mo
florin(Citează)
11/12/2013 la 12:38 PM
@florin: lasă să și-o treacă ei cu toate informațiile necesare, daca vor să fie găsiți.
nwradu(Citează)
11/12/2013 la 12:48 PM
imi place cum arata carnea, merita incercat macar pentru asta.
deplictis(Citează)
11/12/2013 la 1:18 PM
Puteai sa intri si in magazinul de pantofi de langa, producator 100% romanesc si modele foarte misto (majoritatea de dama, dar si barbatesti) iar ca pret decent ;)
Thomas(Citează)
11/12/2013 la 8:44 PM
biutiful ai incercat?
alxzen(Citează)
12/12/2013 la 1:50 PM
@alxzen: nu, dar e pe listă lângă Mike’s Pub, Irish Pub, Embassy și Ruby Tuesday și Vaca Muuu. Tot crește lista asta…
nwradu(Citează)
12/12/2013 la 5:37 AM
Nu sunt de acord cu tine ca parcarea e o problema in Centrul Vechi, pe langa parcarea (parcarile) de la Universitate ai si niste parcari imense la Cocor si la Unirea. Evident ca nu poti sa faci Drive In in centrul vechi, eu in locul tau as zice asa:
“Parcare: este în Centrul Vechi, zona cea mai dotata cu parcari din Bucuresti. Recomand parcarea subterană de la Universitate, e cea mai simplă soluție, dar se pot folosi foarte usor si parcarile supraetajate de la Cocor sau de la Unirea.”
Mark-3000(Citează)
12/12/2013 la 1:49 PM
@Mark-3000: mă refeream că nu poți parca în fața localului, ceea ce pentru mulți este un minus :P
nwradu(Citează)
15/12/2013 la 4:51 PM
Salut. Poate pare o intrebare prosteasca, dar eu mereu m-am intrebat cum se mananca un hamburger de asta la restaurant? La fastfood stiu, il iau in mana pe tot si musc din el. Ma gandesc ca la restaurant nu faci ca la Mc. Tu iltai pe jumate si apoi musti? Exista un anume mod in care se mananca hamburgerul la restaurant? :))
alexandru(Citează)
04/02/2014 la 3:09 AM
Nu stiu cum am ajuns de la google exact aici, dar hamburgerul asta are multe probleme, atat estetic, cat si gustativ. Problema e ca multi romani habar n-au ce e aia carne buna de vita, cum sa o mananci medium rare etc., ca sa nu mai vorbesc de burgeri sau tartar. daca ii arunci romanului o bucata stearpa de spata tocata acu doua zile si imbibata in sare pana ce totul are consistenta unui carnat din piata, dar i-l servesti intr-un restaurant de basini, intotdeauna va crede ca e ceva bun.
in concluzie, burgerul asta e o rusine la adresa burgerilor, cel putin din cauza ca chifteaua e mult mai mica decat chifla, iar amestecul de carne a fost sarat cu mult inainte ca chifteaua sa fie aruncata in mod delasator pe gratar.
Dan(Citează)
15/02/2015 la 3:19 PM
Am fost azi la Burgerbar Dorobanti. Chifla din comert uscacioasa, sosurile cica Homemade, dar nu prea erau si carnea, o carnea, cea mai ieftina carne tocata din comert plina de zgarciuri si extrem de fada. Scarbos aproape. O dezamagire foarte mare pentru un local specializat pe burgeri.
Croif(Citează)
27/02/2016 la 10:01 PM
Am fost acum asa ca impresia e proaspata: Am servit Texas Burger.
Experienta culinara de nota 6. Burger bunicel dar destul de banal.
Experienta servirii nota 4
Având în vedere cate localuri de burgerilor sunt personal aici nu mai vin.
L!nux(Citează)