un blog de Radu Dumitru

asus s5507

►► Ofertele continuă la: eMAGFashion DaysFinestoreDysonFlip. 📺 YouTube: youtube.com/NwraduBlog ◄◄

asus s5507

Oferte pentru sfârșitul de an

28 Dec 2013  ·

TEHNOLOGIE  ·

22 comentarii

eMAG a prezentat oferta specială de sfârșit de an și sunt multe bunătăți pe acolo. O puteți consulta pe toată aici.

Iată ce mi-a atras mie privirea:
bf_emag_kindleKindle Wifi – 339 lei redus de la 399 lei.
Nu-i ultima generație, nu are lumină integrată (acela costă dublu), dar își face bine treaba. Este modelul care s-a vândut foarte bine de Black Friday, când a costat 199 lei.

Cumperi două periferice Microsoft și al doilea va avea reducere 50%
E o combinație bună dacă vrei să cumperi mouse + tastatură sau mouse + webcam șamd. Cele mai ieftine nu sunt grozave, dar ulterior au unele bune de tot în gamă. Puteți găsi câteva idei aici.

Espressor Nescafe Dolce Gusto Piccolo, cum am eu, la 195 lei redus de la 389 lei.
Am scris aici despre el.
dolce_gusto_piccolo

Ultrabook Lenovo Yoga 13 – 3099 lei redus de la 3999 lei.
Nu-i așa ieftin (poți găsi un Acer Aspire S3 la 2099 lei, de exemplu), dar modelul acesta are SSD de 128 GB, ecran tactil cu rezoluția 1600 x 900 px, licență de Windows 8, 1,5 kg greutate. Procesorul nu-i mega rapid, e doar un Core i3 Ivy Bridge, dar dacă vreți ceva portabil cu ecran tactil poate fi o alegere bună. În plus, este Yoga, se poate rabate și utiliza în diverse poziții.

LG G Flex, smartphone-ul de 6 inchi cu ecran curbat, a fost afișat pe site la un preț de 3.399 lei. O grămadă de bani.
lg_g_flex

Un televizor 4K? Au reducere 20%, dar cel mai ieftin tot presupune o cheltuială de 17.500 de lei. Am văzut listat și noul televizor curbat LG cu ecran OLED (detalii aici) la 39.999 lei, pentru cei care de Crăciun au primit din partea bunicii bani. Foarte mulți bani.

PC Garage are un top al celor mai vândute produse în 2013, un indicator bun pentru ce să alegeți. Majoritatea au reduceri sau cadouri incluse.

asus s5507

    22 comentarii

  1. Am impresia ca de Black Friday la eMAG a fost 200lei, redus de la 400.

      (Citează)

  2. *Kindle-ul a fost la pret de 200 lei, redus de la 400.

      (Citează)

  3. @Razvan C: Asa stiu si eu, de BF a fost 199. De CyberMonday a fost 299, eu atunci l-am luat. Si chiar e ultima generatie din gama lui.

      (Citează)

  4. Văd că-ți place să-l îngrași pe Bezos, cu reader-ul lui care citește numai AZW/MOBI, și nu-ți pasă de universul deschis al celor ePub. Bagă și tu un profitshare link la Pocketbook Mini 515, Wi-Fi, 297.49 Lei la eMag.

      (Citează)

    • @Beranger: da, sunt la al doilea Kindle deja. Nu mi s-a părut nimic închis, chiar apreciez biblioteca mare de pe Amazon și, dacă vreau o altă carte, o iau în orice format și o pun cu Calibre pe Kindle, mi-a convertit orice fără probleme.

        (Citează)

  5. Kindle-ul a fost saptamana trecuta si este in continuare la acelasi pret la mediagalaxy , fara oferta de craciun , de sfarsit de an , de christmas friday si alte mari promotii anuntate de emag.

      (Citează)

  6. Nu cred că o să divulge nici un magazin cifre, dar ar fi interesant, pentru mine cel puțin de aflat dacă mai au loc vânzări între Crăciun și Revelion.

      (Citează)

    • @Ariel: probabil că nu mari, de asta fac diverse promoții. În general lumea dă banii pe altceva acum sau îi ține pentru anul viitor.

        (Citează)

  7. Acelasi model kindle în Germania costă 49 de euro (220 lei la cursul bnr de azi), iar zilele trecute, imediat dupa craciun, a fost o oferta la 39 de euro in unul dintre magazinele lor mari. Ok, au Amazon ,dar apar diferente cam de 100 de euro si la multe alte produse (samsung galaxy s4, htc one, one max etc).

      (Citează)

  8. @nwradu: fișierele mobi/azw NU suportă toate formatările pe care le suportă ePub, și nu pot conține fonturi. O carte azw o vezi în fonturile de pe Kindle, dar într-un ePub poți include ce fonturi vrei și ai formatări (dropcaps, text around pictures, ș.a.) nesuportate de azw/mobi. Kindle suge by design. De ce să reformatez ca mobi cele 4868 de fișiere ePub pe care le am?

      (Citează)

    • @Beranger: Dar tot nu văd unde e problema. Dacă am fișier AZW/MOBI, îl citește direct. Dacă e ePub, îl convertește automat Calibre. Sincer să fiu, de câte ori am luat cârți din diverse surse nu mi-a păsat deloc de formatul lor, au mers fără probleme pe Kindle după ce le-am urcat acolo cu Calibre. Și folosesc Calibre nu neapărat pentru asta, ci pentru că face un management bun dacă am sute de cărți în PC.

      Pe de altă parte, pot accepta oricând problemele cu formatul pentru a avea acces la ce-mi oferă Amazon. Au fost o grămadă de cărți pe care le-am luat de acolo în ziua lansării, sincronizate automat pe Kindle. N-aș renunța la această opțiune.

        (Citează)

  9. Pentru ca restul readerelor sunt mizere :)

      (Citează)

  10. „îl convertește automat Calibre” — dai prea puțină importanță detaliilor, motov pentru care nu observi câte cărți în format AZW/MOBI fie sunt stricate (în privința formatării, a end notes, etc.) de Calibre, fie arată ca un cur pentru că nu pot arăta altfel.

    Dar înțeleg. Un om cu mult simț critic nu ar putea face ce faci tu — un blog care, inevitabil, trebuie să laude majoritatea produselor.

    Ce îți oferă Amazon? Un vendor lock-in? Cu oameni ca tine ar fi trebuit construit comunismul.

    A, uitasem, Calibre „convertește automat”… Da, strică automat formatările…

      (Citează)

    • Ți se pare ție că este un jug. Nu am avut probleme până acum, am citit ce-am vrut, când am vrut, indiferent de sursa din care am obținut cartea. Pe tine te deranjează sistemul în teorie, că are neajunsuri. Eu, în practică de vreo 4 ani, nu m-am lovit niciodată de ele, nu am simțit nici o limitare și chiar și așa le accept riscul fără să mă deranjeze, pentru că primesc multe beneficii în schimb. De asta am upgradat de la un Kindle bun la altul și mai bun.

      Din fericire, există pe piață suficiente dispozitive pentru fiecare, după preferințe.

        (Citează)

    • De fapt, văd foarte des greșeala asta făcută referitor la diverse “ecosisteme” sau metode de vânzare. Țin minte ‘nșpe scandaluri despre cum MP3-urile de pe net “nu am voie să mi le pun și în mașină pe un CD, e o crimă asta” sau cum zici tu, că Amazon a șters niște cărți după ce s-au certat cu editurile. Au fost problema la orice, dar uite că lumea ascultă muzică unde vrea și citește ce vrea.

      De obicei sunt făcute de oameni care se referă la tot felul de chichițe care pentru 99% dintre cumpărători nu se vor manifesta niciodată. Mulți vor să primească totul și să ofere în schimb cât mai puțin. Din păcate, nu merge mereu așa, ci multe lucruri reprezintă un compromis pentru ca ambele părți să profite. Și privind marea masă a cumpărătorilor și mai ales tipologia consumatorilor, felul în care ei utilizează un produs/serviciu, nu cred că le pasă de end notes sau cine știe ce alte scenarii obscure în care n-ar putea face exact ce vor ei, ci preferă un dispozitiv bine făcut, bine întreținut de o mare firmă din spatele său, cu acces la cărți și cu o fiabilitate și o valoare deja testată de piață. De asta Kindle se vinde bine, de asta iTunes vinde melodii de miliarde șamd.

      De exemplu nici mie nu-mi place iPod-ul pentru că te forțează la iTunes, iar alternative competente au apărut greu și chiar și asa sistemul e greoi, au cablul lor special, îți trebuie tag-uri șamd. Probabil nu va cumpăra nimeni iPod, nu?

        (Citează)

  11. „sincronizate automat pe Kindle” — da, cărți pe care Amazon ți le poate șterge când vor mușchii lui. Eu scot DRM-ul de la toate ePub-urile care au așa ceva, și sunt fișierele MELE, fac ce vreau cu ele, le citesc pe ce vreau.

    Este incredibil cum își bagă CU BUCURIE oamenii gâtul în jug: ba cu un Kindle, ba cu un iPhone…

      (Citează)

  12. Da, în afară de unele minore, un om normal n-ar fi trebuit să cumpere un iPod, câtă vreme ÎNTOTDEAUNA AU EXISTAT GAZILIOANE DE ALTE MP3 PLAYERS!

    E trist că și tu faci parte din cei 99% din locuitorii planetei care nu știu să aleagă.

    Kindle și iTunes (exemple menționate) se vând cel mai bine către cei care NU AU DELOC HABAR DE TEHNOLOGIE! Doar că tu faci parte din altă clasă.

    Da, PROȘTII planetei se plâng că din multele e-readers care citesc ePubs, multe nu-s „conectate la o librărie virtuală”, sau că nu găsesc nu știu ce carte. Eu, dimpotrivă, descarc orice carte — fie că o cumpăr, fie că e gratis, sau în orice alt caz — pe laptop, mă asigur că am scos DRM, la nevoie mai corectez formatări (margini mari, copertă, fonturi, etc. — și da, folosesc Calibre, dar nu cu el repar ce repar, ci manual, cu UltraEdit și EPUB-Checker, pt. conformitate cu standardele), și abia apoi transfer spre e-reader. A, și nu am DECÂT 4860 de ePubs în 4 limbi pentru că, deși se găsesc TB de cărți piratate, cele cu erori nepermis de multe (cel mai adesea din OCR prost) nu sunt demne de a fi citite, așa că fișierele pe care le am sunt de bună sau foarte bună calitate, iar câteva sute de cărți sunt „corectate” de mine.

    Nu mă pot aștepta la așa ceva de la Jane Doe care și-a luat un Kindle, un iPod, un iPhone, un iPad și un MacBook Air, dar de la tine mă așteptam la altceva.

    Marea firmă din spatele Kindle? Prefer să am ZECI DE SURSE de cărți, nu una singură. Repet, gândirea ta monopolistă era demnă de un comunism real — ce păcat că așa ceva nu poate exista.

      (Citează)

  13. „folosesc Calibre nu neapărat pentru asta, ci pentru că face un management bun dacă am sute de cărți în PC” — nu, pentru 4k fișiere, NU poate face asta. Prefer să-mi organizez eu cărțile în foldere, ce mare brânză?

    Ăghen, Calibre ca manager universal e pentru blonde.

      (Citează)

  14. Am uitat să precizez că am dat spre 700 € pe ePub-uri. De ce să-mi pierd timpul să le convertesc la un Mobi care va arăta mai prost?

    Firește, poate ai dat și tu mulți bani pe AZW-uri. Sunt cărți de limbă engleză care se găsesc mult mai ușor, eventual exclusiv, ca AZW. Dar sunt multe cărți franțuzești care se găsesc NUMAI ca ePub-uri, așa că am făcut alegerea corectă.

    Libertatea mea nu este „teoretică”, nu vorbim de „filosofii” gen FOSS și alte căcaturi, ea este PRACTICĂ, RESIMȚITĂ. Ca și în cazul cărților de hârtie, vreau să pot cumpăra din cât mai multe surse, nu din cât mai puține surse. Iar dacă uneori mai corectez ePubs, asta nu înseamnă că este normal să convertesc o groază de cărți dintr-un format în altul, din dragoste pt. Jeff Bezos.

    Finalmente, cum dracu poate cineva să cumpere un device care este disponibil dintr-O SINGURĂ SURSĂ? Numai un iubitor de Apple poate fi un iubitor de Kindle.

    În fine, vă las cu iubirea voastră de monopoluri, ba chiar nu te mai voi citi, căci îmi strici karma.

    (Dacă nu știai, află că dacă un firmware de e-reader care citește ePub vrea să suporte și Mobi sau AZW, este liber să o facă DOAR DACĂ NU suportă și Mobi/AZW cu DRM! Asta este licența dată de Bezos, care a cumpărat Mobi! Iar dacă un e-reader citește Mobi/AZW cu DRM, atunci el trebuie să NU suporte ePub cu DRM, ci doar fără DRM. Știind că un astfel de jeg de om încearcă în acest fel nesimțit să asigure monopolul Kindle pe piața Mobi/AZW cu DRM, tu mai cumperi de la el? Tu, da. Tu și ceilalți oameni fără pic de etică din ziua de azi.)

      (Citează)

  15. @Beranger crezi ca toata lumea sta sa analizeze toata situatia din spatele eBook readerului? Ca x are nu stiu ce licenta, ca y nu o are etc.?
    Eu cand mi-am luat Kindle-ul nu am fost interesat de ce licente au aia, am fost interesat mai degraba de libraria virtuala( da imi e mai usor sa caut o carte direct pe Amazon, decat sa iau toate librariile la rand),de pret si de constructie. Cat despre partea cu formatarea textul, in format mobi dimensiunea textului pe Kindle e perfecta pentru mine, ah ca mai apare cate un spatiu in plus uneori, asta chiar nu ma incomodeaza deloc. Decat sa stau sa formatez textul etc., prefer ca acel timp sa il acord cititului.

    Iar cand se intampla sa cumpar o carte din alt loc decat de pe Amazon, si nu o au in format AZW/MOBI atunci pierd 1 minut cat sa o converteasca Calibre, dar am fost constient de acest compromis de la inceput.
    Dar per total Kindle-ul imi acopera toate nevoile pe partea de eBook.

    Tu tipi pe aici ca vai ca e naspa ca nu stiu ce, e naspa pentru tine ca nu iti acopera nevoile, dar asta nu inseamna ca restu is prosti ca il cumpara, daca pentru noi ne acopera nevoile atunci de ce nu l-as cumpara?

      (Citează)

  16. Nu inteleg discutia asta despre libertate si Amazon care obliga la convertit, mai ales avand in vedere ca am o colectie de 700 de carti SF si fantasy care merg nativ pe Kindle Paperwhite in format mobi.
    Cartile se gasesc aproape intotdeauna in format epub si mobi impreuna.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus