un blog de Radu Dumitru

asus s5507

►► Ofertele continuă la: eMAGFashion DaysFinestorePC GarageFlipSecomAltex. 📺YouTube: youtube.com/NwraduBlog ◄◄

asus s5507

Nu puneți telefonul în frigider

10 Dec 2013  ·

TEHNOLOGIE  ·

20 comentarii

htc_one_x_demontat_1Citeam la Cristi Serb pe blog că o soluție pentru problemele cu recepția semnalului wifi pe iPhone 4S ar fi să pui telefonul în frigider/congelator pentru câteva minute, răcind astfel telefonul.

Nu recomand nimănui să facă acest lucru deoarece crește riscul apariției unor defecțiuni majore la terminal, mult mai grave decât un semnal wireless slab. Iată câteva riscuri:

  • trecerea de la cald la foarte rece sau răcirea subită a unui telefon fierbinte pot defecta componentele electronice, care sunt sensibile la variații bruște de temperatură. Componentele sunt foarte mici, unele materiale se dilată și contractă, nu doriți să supuneți telefonul la astfel de condiții.
  • condensul format în telefon poate dăuna permanent telefonului.
  • bateria are o temperatură optimă de utilizare; dacă o puneți la frigider este posibil să îi scadă gradul de încărcare și chiar capacitatea pe termen lung.
  • sticla ecranului este sensibilă la variația temperaturii. Poate nu stratul Gorilla Glass, dar anumite elemente din straturile interioare ar putea ceda și pot apărea micro-crăpături.


În plus, nu văd legătura dintre wifi și un telefon cald. Poate că procesorul mai taie din puterea semnalului wifi atunci când detectează că chipset-ul sau bateria s-au încălzit prea mult, cu gândul că astfel micșorează solicitarea componentelor electronice. Asta ar putea avea sens, caz în care recomandarea mea este să lăsați telefonul să se răcească natural. Lăsați-l câteva minute pe masă, cu ecranul stins, și se va răci. O mică “excursie” în congelator l-ar putea defecta iremediabil.

Mai mult, întrucât vin temperaturile scăzute, aveți grijă și când ieșiți din casă. Nu ieșiți cu telefonul în mână de la +20 de grade la -10 grade afară, acestă variație îi poate fi fatală. Când ieșiți din casă, puneți telefonul în interiorul hainei, poate la piept sau în poșetă, nu doar în buzunarul pantalonilor, unde practic este expus brusc temperaturii exterioare. Lăsați-l câteva minute în buzunar pentru a se aclimatiza înainte de a-l scoate pe stradă pentru a fotografia o pisică.

Era să uit: dacă ați mai auzit de astfel de “sfaturi” inedite, să-mi spuneți, poate mai identificăm și alte chestii periculoase.

asus s5507

    20 comentarii

  1. Dom’le… se pare ca un telefon mobil e mai sensibil ca un copchil mic.

    Am mai auzit diversi poeți care spuneau sa bagi telefonul la frigider/congelator ca se “repara” ca prin minune. Cred ca singurul lucru benefic al pastrarii telefonului la congelator e ca reusesti sa faci ceva condens intern si mai dai de lucru la diverse potcovarii de-astea de smartphoane.

      (Citează)

  2. si dupa aia il duci la o baba sa-l descante. that should do it!

      (Citează)

  3. Au fost idioți care au crezut că ios7 face iphone-ul rezistent la apă. Congelatorul e chiar o idee excelentă! :D

      (Citează)

  4. Am vazut metoda asta functionand la multe de placi iPhone-uri, deci nu e asa de absurda pe cat pare.

    Desi pare a fi o idee foarte proasta, ea functioneaza in cu totul alt fel fata de analiza ta. Prima data, cand a fost incercata, a fost inca de la primul iPhone si functiona (bineinteles selectiv). Nu are legatatura cu punctele marcate de tine.

    1. Telefonul trebuie sa nu fie cald inainte, deci nu se trece de la foarte cald la rece, ci de la temperatura camerei la rece, asa ca nu va avea o mare problema.
    2. Este de preferat sa se bage intr-un ziplock (sau pungulita normala) pentru a se evita condens sau alte suprize.
    3. Telefonul trebuie oprit cat timp este in frigider/congelator, de preferat este sa fie bagata doar placa, fara display si baterie.
    4. Tocmai efectul temperaturii scazute e cheia. De regula se intampla ca iPhone-ul sa nu mai aiba semnal gsm/wifi din cauza unui circuit integrat iar expunerea la rece reuseste uneori sa faca sa functioneze din nou acea piesa (aici e mai blury idea, dar e posibil pentru ca stratul izolator sa se contracte mai putin decat stratul de conductori si astfel sa se refaca anumite circuite intrerupte sau cine stie ce alte posibilitati ce au dus la defect).

    Oricum, nu recomand nimanui sa incerce pentru ca desi are cam 20-50% success rate, dupa ce revine la temperatura camerei revine si problema.

      (Citează)

  5. Tip: Se poate incarca bateria telefonului rapid daca este bagat in cuptorul cu microunde pentru 1-2 minute.

      (Citează)

  6. Mai multe idioțenii per articole decât la criserb nu găsești decât probabil la piticu.

      (Citează)

  7. Citind cele scrise de Marius P. m-am amuzat copios gandindu-ma ca exista unii care dau multe mii de lei pe-un telefon, dupa care umbla cu astfel de metode dubioase pentru a avea un semnal wireless mai bun. Cand solutia e una extrem de simpla. Il vinzi si-ti iei un telefon care deja are asta fara fel si fel de artificii rudimentare.

      (Citează)

  8. Problema cu Wifi la 4s se rezolva simplu. Telefonul sa aiba 50% baterie. Se da drumul la filmare cu blitzul aprins si se lasa 30 min pana ramane mort. Dupa ce s-a racit se baga la incarcat si Voila!

    Sau alternativa service super priceput ( ceea ce e mai greu prin bucuresti ) sa-ti faca reball la chipul wifi !

      (Citează)

  9. :)))))

      (Citează)

  10. In schimb, daca vi se strica placa video (artifacts n all) merge pusa la cuptor. 10 min, 190 grade. succes rate: 100% ! testat!

      (Citează)

  11. Asta, si bineinteles: nu iti baga p*** in blender!

      (Citează)

  12. Inca un articol genial a la criserb…

      (Citează)

  13. a facut-o un coleg imediat dupa ce si-a luat un lg… la 2 zile l-a trimis in service!!

      (Citează)

  14. Eu mai bag in frigider cand rulez un benchmark, ca altfel imi face throttling si nu pot sa compar 2 rom-uri :)

      (Citează)

  15. BUNA , am achizitionat in urma cu o luna un tel marca S4 Mini,de la Flanco , si doresc sa precizez faptul ca m-am bucurat de el doar 2 saptamani , sa va povestesc ce s-a intamplat ! Am lasat telefonul la incarcat (desi se incingea foarte tare incarcatorul si bateria inca de cand l-am cumparat ) , dupa ce s-a incarcat m-am jucat pe el o jumatate de ora si l-am pus pe noptiera , a doa zi de dimineata , telefonul meu nu mai avea baterie decat 10% ,era foarte incins iar prima mea reactie a fost sa-l inchid si sa-i scot bateria , m-am speriat cand am vazut ca pe capac erau picaturi de apa , am scos si bateria care bineinteles era fierbinte si sub baterie era apa , m-am dus cu el la Flanco , bineinteles ca au inceput sa rada si nu intelegeam de ce, l-au trimis la service si dupa ce am asteptat 2 sapt , mi-au zis ca imi scoate tel de la garantie ca au gasit urme de apa (normal ,ca doar nu puteau fi de kkt ) si au dat vina pe mine ca si cum l-am scapat in apa , daca il scapam eram nebuna sa mai merg cu el la garantie ? Va rog frumos dati-mi un sfat ce a-s putea face in cazul asta , ca eu am de gand sa-i dau in judecata ! va multumesc !

      (Citează)

  16. Încearcă la ANPC și apoi dă-i în judecată.

      (Citează)

  17. nwradu:
    NU băgați telefonul la microunde, nu se încarcă bateria!

    Dar daca bagi routerul in cuptorul cu microunde oare nu se amplifica semnalul? Se combina microunda cu microunda si rezulta o unda gigant.

      (Citează)

  18. Turbatua Apolo

    25/07/2017 la 8:33 AM

    adela: Dar daca bagi routerul in cuptorul cu microunde oare nu se amplifica semnalul? Se combina microunda cu microunda si rezulta o unda gigant.

    adela: Dar daca bagi routerul in cuptorul cu microunde oare nu se amplifica semnalul? Se combina microunda cu microunda si rezulta o unda gigant.

    REZULTATUL O PROSTIE GIGANTICA !!!
    BA IDIOTILOR MICROUNDELE ARD / STRICA ORICE DISPOZITIV ELECTRONIC.
    DACA VREI SA STRICI IREMEDIABIL / INREPARABIL UN APARAT BAGA-L IN CUPTORUL CU MICROUNE. VOR IESI SCANTEI SI FUM DIN ACEL APARAT.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus