un blog de Radu Dumitru

►► Susține blogul cu un click la: eMAGFashion DaysFinestoreDysonFlipPC Garage. 📺 YouTube: youtube.com/NwraduBlog ◄◄

Cum identifici avioanele de pe cer cu Flightradar24 Pro

6 Dec 2013  ·

TEHNOLOGIE  ·

15 comentarii

Screenshot-urile de mai jos sunt din aplicația Flightradar24 Pro, pe care am dat 10 lei în Google Play. Pe lângă că-ți arată în timp real avioanele pe o hartă întocmai ca pe site-ul flightradar24.com, are și un mod de realitate augmentată în care îndrepți telefonul spre un avion de pe cer și-ți spune ce cursă este.

Sau așa ar trebui să facă în teorie, pentru că nu pune indicatorul chiar peste avionul văzut de tine, calibrarea compasului și a celorlalți senzori din telefon nefiind perfectă. Chiar și așa, te prinzi tu ce vezi trecând pe deasupra ta, după cum vedeți în screenshot-urile de mai jos.
flightradar24_2

flightradar24_1

flightradar24_3

În caz că nu știați, avioanele sunt plasate pe hartă în timp real, nu după vreun plan de zbor estimat. Informațiile din site sunt transmise chiar de către transponderele de la bordul avioanelor către stații de recepție de la sol, fiind disponibile public.

Mă gândeam că având aplicația asta pe telefon și ascultând și traficul aerian live de la Otopeni, aș putea sta pe lângă aeroport într-o zi și să știu totul despre ce mișcă acolo.

asus s5507

    15 comentarii

  1. Interesanta chestie.
    O să-mi caut echivalența pentru WP și o să belesc ochii.

      (Citează)

  2. Si la ce ti-ar folosi sa stii totul despre ce misca pe aeroportul Otopeni (intr-o zi)?

      (Citează)

  3. @George: teoretic, la nimic. Practic, sunt si pasionati.
    Nu e singurul care a aruncat suma aia ca sa aiba versiunea PRO. Par egzamplu si la stele daca te uiti pare useless :)

      (Citează)

  4. folosesc si eu aplicatia de ceva timp. desi app. foloseste transponderu pt pozitia avionului, foloseste si planu de zbor pt a ti genera trailu avionului, motiv pentru care vezi un avion care chipurile de la londra la dubai prin hong kong (noteaza gresit pilotu nr zborului, iar aplicatia o ia de buna) exista si in app purchase , cea pe care am facut o eu e arrivals board- dar nu ti arata toate zborurile ci doar cele vazute de aplicatie. iar pt america zborurile sunt decalate cu 5 min p harta, ordin de la faa. iar AR la mine execrabil ca nu pot sa mi dau seama cand e calibrata busola.. iar zborurile militare nu apar..

      (Citează)

  5. Unele avioane nu apar pentru ca nu sunt ADS-B equipped.
    Daca sunteti interesat sa vedeti real time cum se face approach la aeroporturile din Germania mai exista si posibilitatea prin site-ul DFS (echivalentul DE al ROMATSA):
    http://www.dfs.de/dfs_homepage/de/Flugsicherung/Umwelt/Flugverl%C3%A4ufe%20online/
    Selectati aeroportul si apoi apasati pe Stanley Tracks.

      (Citează)

  6. corectie: 15 minute delay

      (Citează)

  7. e mai complicat, dar vezi toate avioanele si astfel poti intelege mai bine actiunile luate :)

      (Citează)

  8. in acelasi domeniu:
    http://www.birminghammail.co.uk/news/local-news/video-plane-birmingham-airport-misses-6376065
    Ieri o furtuna destul de puternica a maturat NV Europei (vanturi de pana la 180 kmh).

      (Citează)

  9. pe ce telefon folosesti aplicatia?

      (Citează)

  10. @miluch – uitatul la stele e in principiu gratis si nu implica prea mult efort (trebuie doar sa stai sa se faca noapte si sa nu fie nor). Si nu, nu e useless – poti sa faci un horoscop, daca tot te uiti ;)

      (Citează)

  11. haha, tu stii ca de mult vroiam eu chestia asta. mereu am avut curiozitatea de a cunoaaste detalii despre zborul pe care il privesc

    notat!

      (Citează)

  12. Util un tutorial despre cum sa recunosti un avion pe cer FARA FLIGHTRADAR24. Te uiti la el cu ochii si spui ce este. Sa stiti ca exista asemenea oameni.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus