►► Susține blogul cu un click la: eMAG・Fashion Days・Finestore・Dyson・Flip・PC Garage. 📺 YouTube: youtube.com/NwraduBlog ◄◄
Proaspăt întors de la Biz Social Media Snow Camp, vreau să vă spun câteva idei pe care le-am reținut acolo și cu care am rezonat; cu care am avut corelația maximă, ca să vorbesc ca-n prelucrarea semnalelor.
Video-bloggerii români au zeci de mii de subscriberi și sute de mii de vizualizări pe clipuri.
Acum gândiți-vă cât costă să facă ei publicitate la ceva într-un clip, dar și la câți oameni ajungi așa. Sigur, nu-i totul roz, mă gândesc eu. Mulți au un public foarte tânăr, adolescenți cărora poate e mai greu să le vinzi ceva, iar respectivele secvențe nu sunt indexate de Google ca un blog și nici nu poți face prea ușor ulterior trimiteri la ele, dar video-blogging-ul rămâne un canal interesant pentru a transmite mesaje.
S-a dus moda infograficelor.
Era o vreme când fiecare companie dorea să-și prezinte informația printr-un infografic. Apoi le-a trecut. Sincer să fiu, nu mă supără asta deoarece infograficele aveau o pare problemă – erau prea lungi și deci greu de derulat/transmis.
Aș prefera să văd datele puse într-un mod ușor de înțeles, specific infograficelor, dar într-un format ce încape pe un singur ecran, precum o prezentare Powerpoint sub formă de clip YouTube, eventual cu minime animații.
Bloggerii ar trebui să susțină și să promoveze mult mai mult între ei proiectele bune în loc să se certe și să se corecteze unii pe alții.
Ca exemplu de proiecte bune s-a vorbit despre călătoria lui Ivo cumotorul.ro și de cele în care se ajută oameni, precum a fost cazul în “lumină pentru Ursici“, unde o idee pornită pe bloguri a convins banca Unicredit să plătească cei 7500 de euro necesari pentru a cumpăra și monta panouri solare într-un sat, oferindu-le astfel lumină locuitorilor de acolo, ba chiar angajații băncii le-au și instalat cu mâna lor.
Despre efectul negativ al scandalurilor din/dintre bloguri și cum se șifonează imaginea tuturor celor implicați în ochii oamenilor a scris și Costin ieri. E ca atunci când îi vezi pe doi oameni certându-se și înjurându-se în mijlocul străzii, în văzul tuturor. V-a lăsat vreodată o impresie bună o astfel de scenă?
Cum abordez eu totul v-am spus-o de mult: un scandal în minus.
Companiile ar trebui să comunice mai mult prin mesaje pline de umor.
Zisă chiar de Groparu după ce a dat câteva exemple de oameni plini de umor care pe net spune niște lucruri ce primesc zeci/sute de share-uri. Ar trebui și companiile să apeleze la statusuri amuzante, haz de necaz, vorbe de duh șamd. Umorul este apreciat pretutindeni.
Networkingul cu alți oameni este important.
Dacă nu știți cum să faceți networking sau sunteți timizi, aflați că se folosesc aceleași metode ca atunci când încerci să agăți pe cineva. Vă spun altădată mai pe larg despre training-ul ținut de Paul Renaud.
Nu mă pricep deloc la fotbal de masă.
Deloc! Mă refer desigur la fusball, nu la varianta de liceu cu trei monede și bobârnace date pentru a o trece pe una printre celelalte. Știți despre ce vorbesc, nu?
Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.
Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri
Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.
3 comentarii
02/12/2013 la 6:29 PM
Dar mancarea? Cum a fost mancarea?
nashu_mare(Citează)
02/12/2013 la 6:43 PM
@nashu_mare: bună, iar băutura și mai bună.
nwradu(Citează)