►► Susține blogul cu un click la: eMAG・Fashion Days・Finestore・Dyson・Flip・PC Garage. 📺 YouTube: youtube.com/NwraduBlog ◄◄
Am fost marți în Colegiul Național Gheorghe Lazăr. Au trecut 12 ani de când am terminat acest liceu și 10 sau 11 ani de când am fost ultima oară pe acolo.
N-am mai fost dintr-un motiv simplu: era prea complicat să intri acolo. Elevii au nevoie de securitate, nu contest asta, dar poate că măcar o zi pe an a porților deschise pentru foștii lăzăriști ar fi fost binevenită. Am profitat acum de lansarea în acest liceu a programului Vodafone Biblioteca Digitală și am dat o tură completă.
Iată mai jos cum arată liceul. Dacă sunteți lăzăriști, vă vor plăcea aceste imagini.
Recunosc că mi-a bătut inima un pic mai tare când am văzut prima clasă de pe stânga, sala în care am făcut a 12-a, sau când am mers pe la etajul 1, pe latura mică, spre sala în care am făcut a 11-a. Mi-am adus aminte de toate prostiile făcute pe acolo, de profesorii care s-au străduit să ne învețe ceva și de toți cei care nu și-au dat nici un interes, de momentele când chiuleam de la unele ore doar pentru a sta în Cișmigiu pe o bancă, la soare și aer curat pentru că venise primăvara.
Patru ani de zile, multe momente și amintiri frumoase, multe zile care au contribuit la transformarea mea în persoana care sunt acum. Liceul va împlini peste câteva săptămâni 154 de ani de activitate. Mi-am adus aminte și de Cișmigiu & Company de Grigore Băjenaru, pe care sper că elevii de acum încă o mai citesc, eventual în generală pentru a-i determina să dea apoi la Lazăr.
Vodafone a lansat acolo programul Biblioteca Digitală, un site făcut in colaborare cu Book-land.ro ce oferă diverse cărți digitale în mod gratuit. Elevii din liceu le pot descărca pe multe printr-o simplă scanare a codurilor QR de pe bannerele amplasate în liceu.
Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.
Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri
Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.
7 comentarii
20/11/2013 la 9:36 AM
Vorbind de Cismigiu&Company, in poza a 7-a e curtea unde Cioc punea elevii sa joace oina? Unde i-a cazut un palton in cap? :)
Sabotor(Citează)
20/11/2013 la 10:17 AM
Din pod nu ai poze? Acolo am facut eu :)
cartus(Citează)
20/11/2013 la 11:26 AM
@cartus: nu. Eu n-am fost niciodată nici în turnul cu ceas. Iar în amfiteatrul acesta rotund și albastru am intrat o singură data în 4 ani, îl țineau sub cheie.
nwradu(Citează)
20/11/2013 la 12:00 PM
Wow, sunt ani de cand n-am mai calcat pe acolo…
Bogdan(Citează)
20/11/2013 la 12:22 PM
Câteva imagini de la 1900 via delcampe.net: http://goo.gl/fu1yol
tiby(Citează)
24/11/2013 la 10:13 AM
Da’ curvele ? Unde-s curvele, ca nu le vad ?!
Alin(Citează)
01/06/2014 la 6:14 PM
Sa stii ca exista un program de “Ziua Portilor Deschise”, cam prin mai, in fiecare an, de cativa ani incoace. Am fost chiar eu acum, pe 31 mai 2014.
Ionut(Citează)