un blog de Radu Dumitru

asus s5507

►► Black Friday la: Fashion DaysFinestorePC GarageevoMAGAltexFlancoVodafoneOrangeSevensins ◄◄

asus s5507

Tableta Asus Transformer Pad TF701T cu Tegra 4 – mini-review

14 Nov 2013  ·

TEHNOLOGIE  ·

9 comentarii

asus_transformer_pad_tf701t_15
Am vrut să testez un TF701T mai mult ca să văd cum funcționează chipset-ul Tegra 4 de la nVidia. Anul trecut Tegra 3 a fost integrat în multe tablete și telefoane de pe piață, dar Tegra 4 n-a mai avut același succes. Deși se spune că este performant, la multe luni de la anunțarea și lansarea sa încă poți număra pe degete dispozitivele cu așa ceva, deși nu există o explicație pentru asta; poate doar concurența puternică de la Qualcomm Snapdragon 600 și 800.

Și iată Asus TF701T, noua lor tabletă de top. Seria Transformer = are și tastatură inclusă în pachet, așa că o poți transforma într-un fel de laptop cu Android. Ca bonus, ecranul are rezoluția 2560 x 1600 pixeli.

Specificații Asus Transformer Pad TF701T:

  • ecran de 10,1 inchi IPS, rezoluție 2560 x 1600 pixeli
  • tastatură completă inclusă în cutie
  • cameră foto 5 megapixeli, frontală 1,2 Mpx
  • chipset Tegra 4 la 1,7 GHz, quad-core
  • 2 GB memorie RAM, 32 GB stocare internă
  • microHDMI, microSD și jack audio pe tabletă
  • port USB 3.0 și cititor de carduri SD pe tastatură
  • tastatura conține și o baterie ce poate alimenta tableta
  • dimensiune 263 x 180,8 x 8,9 mm, greutate 585 grame pentru tabletă
  • dimensiune 263 x 180,8 x 7mm, 570 grame pentru tastatură
  • baterie 31 + 16 Wh
  • Android 4.2

Preț:

AMBALARE

În preț primești tableta și tastatura ei. Din păcate, conectorul de încărcare este unul proprietar Asus, așa că trebuie să folosești cablul lor special.

CONSTRUCȚIE

Ca de obicei la Asus, mai ales la tabletele lor de top, TF701 este foarte bine făcută, fără nimic de reproșat. Spatele metalic arată bine, nimic nu flambează, nu pare a avea vreun punct slab.
asus_transformer_pad_tf701t_01asus_transformer_pad_tf701t_02

Butoanele de pe tabletă, On/Off și Volum, puse într-un colț, au o cursă cam prea mică, dar nu contează asta. Pe o laterală am găsit și un conector și un jack audio.

Camera este amplasată central în partea de sus a spatelui. Camera frontală la fel, pe centru atunci când ții tableta în modul landscape. O mică săgeată indicatoare îți arată locul unde trebuie să o cuplezi cu tastatura.
asus_transformer_pad_tf701t_03

Mecanismul de cuplare cu tastatura funcționează foarte rapid și la introducere și la detașare. Pentru detașare tragi de butonul de eliberare și ecranul iese fără nici un efort în sus, totul rămânând funcțional.
asus_transformer_pad_tf701t_07

asus_transformer_pad_tf701t_11

asus_transformer_pad_tf701t_12

Pe partea stângă a tastaturii am găsit conectorul special pentru încărcare, pe partea dreaptă este un port USB 3.0 tip A și cititorul de carduri SD, ambele bine-venite pentru a transfera fișiere de pe stick-uri USB sau de pe carduri foto, ceea ce-i va ajuta mult pe fotografi și pe alți oameni ce caută să rezolve chestii mai serioase pe o tabletă.

Tastele în sine sunt micuțe, dar te poți obișnui cu ele. Ai, bineînțeles, taste dedicate pentru funcțiile Android precum Home, Meniu, Back, deblocare șamd.
asus_transformer_pad_tf701t_08

Două lucruri pot reproșa construcției: ecranul nu stă chiar fix în tastatură, ci se mișcă un pic, are joc, iar apoi că lipsește o muchie, o agățătoare cu ajutorul căreia să deschizi ecranul atunci când este rabatat peste tastatură, că te cam chinui să bagi unghia sau degetul între ele. Am apreciat picioarele de cauciuc de pe spatele tastaturii, mărișoare, și grosimea totală care este ținută totuși la o valoare acceptabilă. Întregul ansamblu este ușor de transportat.

PERFORMANȚĂ ȘI HARDWARE

Ecranul este foarte luminos, ba chiar poți activa și un mod outdoor, unde luminează și mai puternic. Unghiurile de vizualizare sunt bune. Rezoluția 2560 x 1600 pixeli se face cunoscută atunci când privești imagini de bună calitate pe ecranul tabletei.
asus_transformer_pad_tf701t_16asus_transformer_pad_tf701t_17

Ca să trecem la chipset, da, Tegra 4 este performant și în teste s-a descurcat foarte bine. Mai mult, pentru cei care vor o tabletă pentru jocuri probabil că TF701T este alegerea cea mai bună, în general review-urile fiind de acord că la partea de grafică Tegra 4 se descurcă mai bine decât concurența de la Qualcomm.

Iată rezultatele din teste:

  • Quadrant – 14.091 puncte
  • AnTuTu – 33.696 puncte
  • 3D Mark Ice Storm Unlimited – 14.956 puncte

Este unul dintre cele mai performante dispozitive de pe piață și cea mai rapidă tabletă pe care o văd până în acest moment.

Problema este la autonomie, unde s-ar părea că Tegra 4 mănâncă mai mult curent decât bag eu burgeri. Vedeți panta abruptă din ultima parte a graficului de mai jos? Acolo sunt vreo 30 de minute de rulat benchmark-uri și apoi jucat Candy Crush Saga unde bateria a scăzut alarmant de mult. Să nu credeți că am folosit-o în total 13 ore, în majoritatea acelui timp a stat în stand-by.
screenshot_asus_transformer_pad_tf701t_25

Partea bună este că tastatura include și ea o baterie din care se încarcă tableta. Mai mult, sistemul de încărcare este inteligent și, atunci când conectezi totul la priză, tableta se încarcă prima, iar abia apoi și bateria din tastatură.

INTERFAȚĂ

Asus a inclus softurile lor uzuale în această tabletă, printre care:

  • un meniu de notificări cu shortcut-uri suplimentare
  • o zonă de mici aplicații pe care le poți chema pe ecran oricând
  • mod Super IPS+ pentru luminozitate suplimentară
  • Power Saver, unde ai câteva opțiuni de eficientizare a consumului
  • camera foto are o interfață complexă, cu multe reglaje. Nu insist asupra calității foto, chiar nu cred că e importantă la o tabletă.

Printre aplicațiile de sine stătătoare ai un program de backup de aplicații, un file manager, un editor video, un MyBooks pentru citit cărți, ba chiar și un utilitar pentru reglat temperatura de culoare a ecranului.

Prin aplicația Tegra Zone ai acces la jocuri și știri.

CE E BINE

  • Hardware performant, bun și pentru jocuri.
  • Tastatura este inclusă în preț.
  • Ecranul este de înaltă rezoluție, foarte luminos.

CE E RĂU

  • Autonomia este bună, dar în unele tipuri de aplicații consumul este ridicat.
  • Muchia neagră a ecranului este prea lată, aspectul general este ușor îmbătrânit.

CONCLUZIE

Asus Transformer Pad TF701T este o tabletă foarte bună, foarte performantă, iar tastatura fizică o completează foarte bine. Se potrivește celor pasionați de jocuri Android, dar și celor care au multe de scris la tabletă și preferă să utilizeze tastele clasice. Concluzionând, e un model căruia nu-i poți reproșa nimic important.

asus s5507

    9 comentarii

  1. Arata foare bine si are un hardware foarte bun. Pretul e destul de ridicat, dar nu exagerat pentru cei care o cumpara pentru a o folosi in locul unui laptop. Pacat ca are Android.. Cre ca ar fi fost mai interesanta cu un W 8.1 full.

      (Citează)

  2. Tastatura cum este? E buna doar pt scris ocazional sau merge folosita mai intens?

    Eu sunt developer simai freelance-uiesc folosind laptopul personal. In ultima perioada (de cand am aflat ca poti plati in MS Azure masini virtuale pe sistemul “pay as you use” accesibile prin remote desktop) ma bate gandul sa renunt la laptop si tableta in favoarea unei tablete ca asta (sau surface 2, sau alta cu tastatura fizica) combinata cu un display mare (tv sau proiector).

      (Citează)

  3. La prima vedere din poza muchia tabletei este mult prea mare .
    Am un coleg ce si-a luat Ipad Air 16 GB WIFI si arata mult mai bine la aceiasi bani . Sigur nu are tastatura aceea insa ochiometric arata mai bine ipad-ul si e la acelas bani . Nu stiu cum se misca Transformerul insa ipad-ul se misca excelent .

    http://www.gsmarena.com/compare.php3?idPhone1=5493&idPhone2=5797

      (Citează)

  4. @Alexandru Ionut: trebuie sa apara zilele astea Asus T100 cu Windows 8.1 full si cu noul Intel Atom pe la vreo 400 euro la noi cu tot cu tastatura. Ce are in minus fata de tf701t e ecranul de doar 1366*768 rezolutie si constructia mai ieftina din plastic.

      (Citează)

  5. Arata foarte bine, dar era perfect sa vina cu win8.1

      (Citează)

  6. Oare se poate pune windows 8 pe ea?

    Taie k-ul de la kWh la baterie.

      (Citează)

  7. Nu se poate windows 8 pe arm baieti, doar windows rt.

      (Citează)

  8. Are o dotare hardware buna, dar cu o mare lipsa: acum cand se pune accentul pe mobilitate, cei de la ASUS NU AU LASAT NICI O OPTIUNE pentru conectare la net prin 3G! Nu poti folosi un modem USB, nu are slot de SIM, NU ARE internet mobil! Nu ai peste tot hot-spot-uri WiFi, deci NU ai acces mobil la internet, in conditiile in care tablete “amarate” de 300-400 lei pot folosi accesul 3G. Este cel putin ciudata aceasta optiune a celor de la ASUS, fapt ce duce (parerea mea) la o depreciere mare a raportului calitate/pret. Pentru 2400 lei am pretentii SI la net mobil REAL, atat prin WiFi cat si prin 3G.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus