►► Susține blogul cu un click la: eMAG・Fashion Days・Finestore・Dyson・Flip・PC Garage. 📺 YouTube: youtube.com/NwraduBlog ◄◄
Apropo de anunțul de mai jos, poate că cititorii mai tineri nici nu știu cum se aude un meci de fotbal transmis la radio. Eu le țin minte din copilărie și mereu mi s-a părut că acei comentatori ar trebui premiați. Dacă la televizor comentatorul spune numele jucătorului care are balonul și câte un scurt comentariu precum “urcă prin dreapta, pasează către X, care este blocat de Y”, la radio comentatorul trebuie să suplinească lipsa imaginilor prin informații complete.
Așa că turuie non-stop, descriind prin cuvinte toate pasele, șuturile, driblingurile și restul detaliilor minore, făcându-te să-ți imaginezi ceea ce se întâmplă în teren. Și de multe ori legătura se dădea de la un stadion la altul, așa că toți trimișii RRA de la meciuri trebuie să fie capabili de aceste performanțe.
“Ești pasionat de sport și vrei să știi care e scorul chiar dacă nu ești pe stadion sau în fata televizorului? În noua grilă editorială de la Radio România, în zilele de marți, miercuri și joi, între orele 18.30 și 19.00 ai emisiunea ”Contra-Cronometru”, dedicată exclusiv actualităților sportive. Iar sâmbătă și duminică seara, începând cu ora 19.00 si până la miezul nopții, la emisiunea ”Arena Națională” ai transmisiuni directe din fotbal. Mai mult, Radio România are exclusivitate radio pentru transmisiunile din campionatul de fotbal intern și pentru meciurile echipei naționale de fotbal.
Aici ai toate frecventele Radio România: http://www.romania-
Poţi să afli mai multe de pe pagina de facebook Radio România, www.facebook.com/RadioRomania sau să intri pe site-ul romania-actualitati.ro.”
Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.
Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri
Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.
9 comentarii
28/11/2013 la 5:29 PM
Da, se chema fotbal minut cu minut. Tin minte ca erau comentatori pe care moderatorul abia putea sa-i opreasca (ILIE DOBRE comenta de zici ca era Real cu Barca si dupa aia tragea concluzia ca nu prea au fost faze de poarta si ca partida lancezestre) si erau comentatori care nu aveau niciun chef si cand primeau legatura dadeau informatiile necesare (scorul, daca a fost vreun cartonas sau vreo schimbare) apoi spuneau ei: “Si acum sa dam legatura pe un alt stadion”.
Acum nu ar mai putea exista o astfel de emisiune pentru ca interesele TV-ului au facut ca meciurile sa fie programate la ore diferite.
Mark-3000(Citează)
28/11/2013 la 5:55 PM
Doar ultima etapă are loc simultan.
nwradu(Citează)
28/11/2013 la 5:55 PM
Cum sa nu, eu am auzit acum o saptamana un meci comentat “ca pe vremuri” (si m-am intrebat care o fi placerea sa il asculti pe unul comentand ceva ce tu nu vezi?!).
Jen(Citează)
28/11/2013 la 6:38 PM
“Trecem la Craiova, minutul si scorul, Ilie Dobre! ”
nashu_mare(Citează)
28/11/2013 la 11:32 PM
Nu mai erau si Doru-Dinu Glavan si Teoharie Coca Cosma? Candva stiam mai multe nume, acum le-am uitat.
Loredana(Citează)
30/11/2013 la 3:07 PM
de unde promovarea asta excesiva Radio Ro. Actualitati pe toate drumurile?
rivi(Citează)
30/11/2013 la 3:26 PM
Fac 85 de ani, au și oamenii o campanie de awareness.
nwradu(Citează)
01/12/2013 la 1:29 AM
Eram in bucataria bunicilor, ascultam etapa cu bunicul la un radio care avea vreo 20 de ani cand eram eu la gradinita. Adica acum vreo 20 de ani :D
Si visam la ziua in care se vor da toate meciurile la televizor. Bine, nu-mi faceam eu sperante ca va fi asa ceva posibil, dar ma gandeam ca ar fi misto. Si traiam fiecare etapa cu sufletul la gura. Atunci m-a prins microbul :)
Marchează Lăcătuuuuşşşşşşşşşşş! :)
hoinaru(Citează)
01/12/2013 la 2:12 PM
Buna asta. Și acum îmi amintesc cum stăteam cu tata, duminică seara în bucătărie și ascultam partidele care nu erau transmise la TV, prin apropierea anilor 2000, când la Drăgășani nu există un operator concret de cablu TV și nu prindeam toate posturile românești sau străine.
Laurentiu Buica(Citează)