un blog de Radu Dumitru

asus s5507

►► Ofertele continuă la: eMAGFashion DaysFinestoreDysonFlip. 📺 YouTube: youtube.com/NwraduBlog ◄◄

asus s5507

Review LG/Google Nexus 5

12 Nov 2013  ·

TEHNOLOGIE  ·

44 comentarii

nexus_5_12
Google Nexus 5, noul telefon “oficial Android”, fabricat pentru ei de LG, a ajuns oficial în România și, dacă nu mă înșel, îl primesc primul la un review prin amabilitatea PC Garage, care îl au disponibil în stoc.

Am fost entuziasmat de el, un nou Nexus, mai ales pe chipset foarte rapid și bazat pe excelentul LG G2, cu noul Android 4.4 KitKat la bord, sigur va fi un model bine primit și de mare interes. Din păcate, o săptămână de utilizare m-a făcut să-mi pierd entuziasmul. Nexus 5, ca să prefigurez concluzia, este un telefon acceptabil, dar cu un nivel mai jos decât LG G2 la toate capitolele.

Specificații LG/Google Nexus 5:

  • ecran 4,95 inchi, rezoluție Full HD 1920 x 1080 pixeli, Gorilla Glass 3, tehnologie HD IPS
  • cameră 8 megapixeli, filmare Full HD, frontală 1,3 Mpx
  • chipset Qualcomm Snapdragon 800, cel mai rapid chipset pentru Android, quad-core la 2,3 GHz
  • 2 GB memorie RAM, 16/32 GB stocare internă, fără slot de card
  • Wifi inclusiv 802.11ac, LTE
  • baterie 2300 mAh
  • dimensiuni 137,9 x 69,2 x 8,6 mm
  • greutate 130 grame
  • Android 4.4 KitKat

Preț: la PC Garage costă 1.998 lei, culoare neagră, 16 GB.
nexus_5_01

AMBALARE

Cutia seamănă foarte mult cu cea de la tableta Nexus, fiind evident că Google impune aspectul. Înăuntru am găsit telefonul, un ac pentru extragerea sertarului de microSIM, precum și încărcătorul microUSB.

Nu primești însă și un hands-free. O scăpare deranjantă, aș spune eu, din partea Google.

ASPECT ȘI CONSTRUCȚIE

Nexus 5 este foarte bine contruit. Faptul că nu are un capac demontabil este un avantaj la capitolul construcție, Nexus 5 nu flambează, nu pare a avea puncte slabe ce ar putea ceda în timp, nu ai unde să-l apeși și să simți că cedează, chiar și pentru un milimetru.

Partea frontală este acoperită cu sticla Gorilla. Nu există butoane fizice, cele uzuale din Android fiind virtuale, pe ecranul sistemului de operare. Asta înseamnă că sub ecranul telefonului nu avem nimic, dar deasupra acestuia găsim camera frontală și câțiva senzori de lumină, plus difuzorul telefonului.

nexus_5_02nexus_5_03

Spatele de sticlă de pe Nexus 4, care era făcut tot de LG pentru Google, a fost înlocuit cu unul din material ușor cauciucat, asemănător cu cel de pe noua tabletă Nexus 7. Cuvântul Nexus este vizibil pe spate, deasupra siglei LG. Modulul foto este în colț, cea mai bună poziție pentru o cameră. Materialul de pe spate, cel ușor cauciucat, strânge încet, dar sigur niște amprente.
nexus_5_04

nexus_5_05

Ca butoane, pe dreapta avem On/Off, pe stânga volumul, sus un jack audio, iar jos un difuzor (deși sunt două grile) și conectorul microUSB pentru transfer de date și încărcare.

Lângă butonul On/Off se găsește și tava microSIM-ului, care iese dacă introduci vârful unui ac în găurica specială din dreptul lui. Această acțiune copulativă nu poate fi făcută însă cu vârful unei agrafe, ca la multe alte telefoane testate de mine; diametrul ei este mult mai mic și am fost nevoit să folosesc chiar unealta inclusă în acest scop în pachetul telefonului. Așadar, nu o aruncați, altfel veți cotrobăi prin casă mult și bine după ceva la fel de subțire.

Dacă vreți ceva de reproșat la aspect și construcție, este că s-a folosit prea mult negru și telefonul are prea puține semne distinctive. Simetria sa aproape perfectă m-a făcut de multe ori să-l țin în mână cu susul în jos și să descopăr asta abia când căutam butonul On/Off.
nexus_5_10nexus_5_11

nexus_5_13nexus_5_14

HARDWARE

Ecranul este de bună calitate, iar rezoluția Full HD își face imediat simțită prezența, totul fiind foarte plăcut ochiului. Din păcate, în soare puternic nu este la fel de vizibil ca alte telefoane de top.

Calitatea sunetului în apeluri a fost bună, la fel și semnalul Wifi și 3G. Nu extraordinar, dar nu a ridicat probleme.

Volumul notificărilor, însă, este destul de redus și difuzorul extern nu face o treabă foarte bună. Am ratat apeluri pentru că n-am auzit telefonul sunând în propriul buzunar. Au fost momente când dădeam volumul la maxim și știți acel ding pe care-l face telefonul de câte ori schimbi volumul? Mă minunam de cât de slab este la volum maxim.

Procesorul este foarte rapid și poate deja v-ați obișnuit să spun asta despre Snapdragon 800, același care este și pe LG G2 și pe Samsung Note 3. Nu am avut probleme în a rula orice aplicație, deși m-am jucat doar FIFA 2014. Rezultatele în testele uzuale de benchmark sunt mai jos și notele obținute sunt foarte bune.

Autonomia, din păcate, este un punct slab. Mă așteptam la mai multe de la Nexus 5, dar este un telefon care te va ține doar o zi. În cel mai bun caz m-a ținut cam 12 ore, timp în care l-am folosit puțin pentru Facebook, câteva fotografii din care două puse pe Instagram, un pic de muzică ascultată în metrou și sincronizările uzuale în fundal: Facebook, Gmail, Calendar, WhatsApp, Instagram, Messenger, Weather, Twitter șamd.

Mai mult, dacă-l folosesc intens, precum la conferințe unde fac 100 de fotografii, mă chinui cu rețea foarte slabă și trimit multe update-uri pe Twitter/Instagram, îl termin în 3-4 ore. Pe total, autonomia este foarte asemănătoare cu a lui HTC One X, dar speram la mai bine. Culmea, când l-am lăsat noaptea conectat la un wifi s-a descărcat doar 15%.

Iată câteva exemple de autonomie din diverse zile. Rezultatele cele mai bune au fost în weekend, când nu am utilizat telefonul foarte mult.

CAMERA FOTO

Camera foto este cel mai dezamăgitor element al noului Nexus 5. Focalizează greu, iar în lumină slabă majoritatea fotografiilor sunt lipsite de detalii și mișcate.

Focalizarea este o problemă chiar și ziua. Nexus 5 focalizează la fiecare fotografie, chiar dacă vrei să faci mai multe în succesiune rapidă. Noaptea poate dura chiar și 2 secunde să focalizeze.

Ziua fotografiile sunt bune. Culorile sunt naturale, detaliile sunt bune. Dacă ai o scenă complicată cu umbre și lumină puternică, nu te aștepta la minuni.

În lumină slabă fotografiile au puține detalii și foarte multe ies mișcate. Culorile rămân bune, dar sunt dezamăgit de calitatea generală a imaginilor.

Noaptea, cu lumini stradale, situația este și mai proastă. Dacă obții o fotografie clară, ai în schimb multe efecte de blooming, luminile dau totul peste cap și culorile sunt șterse.

HDR-urile sunt bunicele și scot detalii în zonele întunecate.

Pentru majoritatea fotografiilor de mai sus, exceptându-le pe cele făcute ziua, mai am unele precum mai jos, mișcate sau prost focalizate.

Interfață este greoaie. Apeși de 3 ori pe ecran pentru a activa flash-ul, de exemplu. Apoi, nu există multe setări, nu poți schimba rezoluția, nu poți regla raportul de aspect sau altceva în afară de expunere. În schimb, poți fotografia apăsând butoanele de volum.

INTERFAȚA

Android 4.4 KitKat are puține optimizări vizibile pentru utilizator, multe lucruri noi întâmplându-se de fapt în nucleul sistemului de operare. Ce-am observat eu:

  • butoanele Back/Menu/Home sunt uneori translucente
  • un meniu nou pentru imprimare
  • modul full-screen ascunde butoanele și le afișează translucent peste aplicația curentă, cu un swipe, dacă și aplicațiile știu de aceste noi șmecherii din 4.4
  • Google Now a devenit mult mai bun. Un exemplu l-am văzut în Paris: îmi arăta ruta spre un restaurant pe care-l căutasem cu câteva zile înainte pe net, îmi spunea cursul valutar RON/EUR, vremea, îmi traducea câteva fraze generale, îmi sugera ce să vizitez în zonă. Google Now este acum un ecran principal, cel mai din stânga.
  • noi ecrane pentru Android apar doar când duci ceva în dreapta, dincolo de ultimul ecran disponibil.

Pe total, interfața mi s-a părut în continuare prea golașă. Simplitatea camerei foto, plus lipsa de artificii în OS-ul clasic, îi îndepărtează pe unii de telefoanele Nexus, pe alții îi apropie.

COMPARAȚIE CU LG G2

Înainte să ajungă la mine Nexus 5 mi s-a spus că este un LG G2 fără interfața modificată de aceștia. Cred că nimic nu putea fi mai departe, LG G2 este un telefon cu o clasă mai sus la toate capitolele.

Avantajele lui LG G2 față de Nexus 5 ar fi următoarele:

  • autonomie de două zile, nu o zi.
  • cameră foto mult mai bună inclusiv în situații dificile. Mult mai bună! Faptul că are 13 Mpx deja nu mai contează.
  • ecranul este mult mai luminos, se vede mai bine în soare, culorile sunt foarte pătrunzătoare.
  • notificările au un sunet puternic.
  • interfața are tot felul de șmecherii, poți reorienta butoanele Back/Menu/Home pe ecran, are mai multe scurtături și artificii prin meniuri.

Și LG G2 costă doar 300 de lei în plus la PC Garage. Puteți citi mai multe despre LG G2 aici.

CE E BINE

  • Solid, bine făcut.
  • Android 4.4 când multe telefoane încă nu au trecut la 4.3.
  • Procesor performant.

CE E RĂU

  • Autonomie de doar o zi.
  • Camera foto este mediocră.
  • Ecranul nu este la fel de vizibil în soare ca la alte telefoane de top.
  • Design prea banal, deși întreaga serie Nexus a fost la fel.

CONCLUZIE

Poate nu ar fi rău să ne amintim că seria Nexus este gândită pentru dezvoltatori și pentru cei care vor un telefon simplu, eficient, dar fără a excela la nici un capitol. Așa este și Nexus 5. Deși excelează la capitolul chipset, experiența totală nu se ridică la înălțimea așteptărilor pe care mi le formasem. Este un telefon pentru cei ce-și doresc ultima versiune de Android și pot face anumite compromisuri pentru ea.

Altfel, dacă vă doriți un smartphone de ultimă oră și tot în jur de 5 inchi, dar excelent la toate capitolele, mergeți pe LG G2.

Preț: la PC Garage costă 1.998 lei, culoare neagră, 16 GB.

asus s5507

    44 comentarii

  1. Care ar fi durata medie la screen on time?

      (Citează)

  2. Parca aveai un HTC One, HTC One care are bateria fix de 2.300 mAh. Si totusi, iata ca tu-l compari cand vine vorba de autonomie c-un telefon care are bateria de 3.000 mAh. Iar seria Nexus nu e gandita pentru dezvoltatori, e gandita pentru a oferi niste device-uri c-un raport calitate/pret corect. Dovada Nexus 7. Pe de alta parte, amuzant cum nu spui niciun cuvant despre pret, pretul fiind avantajul numarul 1 al telefonului.

    Si ca o chestie putin offtopic dar extrem de amuzanta. Tu ce-ai alege intre un Nexus 5 + un Nexus 7 2013care costa impreuna undeva la 3.400 de lei, sau un Iphone 5s, care costa 3.600 de lei?

    Sau ce-ai alege intre Nexus 5 + Nexus 7 2021, care fac impreuna undeva la 2.700 de lei, sau un HTC One, care are acelasi pret.

    Dar nu e ca si cum am trai in tara c-o putere scazuta de cumparare, unde pretul ar fi un factor principal la achizitionarea unui produs.

      (Citează)

  3. Sa inteleg ca nu s-ar merita o trecere de la Nexus 4 la Nexus 5 ?

      (Citează)

  4. Am un One X, nu One simplu, care are bateria de 1850 mAh. Nexus 5 are 2300 mAh.

    Despre preț am spus: ia LG G2, e doar 300 de lei mai mult și oferă mult mai multe. E același lucru cu a spune “Nexus 5 este prea scump pentru ce oferă”.

    Atenție, pentru ce oferă. Nu mă interesează cu cât le vând magazinele la noi versus America. Aia e o discuție inutilă și cine a înțeles ce înseamnă “cererea dictează prețul”, “taxe”, “transport”, “costul de vânzare/service”, “early adopters” nu o mai poartă; cine nu, se tot plânge că în SUA e 250 de dolari sau cât o fi. Parcă tu erai primul la acea discuție, dar ai o concepție proprie despre comerț, din păcate una falsă. Asta e, vei trece prin viața veșnic nervos că magazinele te păcălesc.

    Pe mine mă interesează doar subiectul “între X telefoane care costă 2000 de lei, pe care să dau banii”, nu “cât ar trebui să coste telefonul la noi”. Nu avem nici o influență asupra a “cât ar trebui să coste”.

    Nu-ți scoate nimeni bani din buzunar cu forța. Dacă vrei, îți poți lua smartphone de 300 de lei. Dacă trăim într-o țară cu putere scăzută de cumpărare, nu e obligatoriu să avem și N5 sau IPhone 5s în buzunar. E atât de simplu.

    N-aș alege iPhone 5, iOS-ul nu-i pentru mine.

    Nu văd nici rostul comparației între un telefon și o tabletă versus un singur telefon. Dacă am nevoie de un dispozitiv foarte bun pentru ceva, nu mă voi mulțumi cu două mediocre.

    Între un HTC One de 2700 lei și o tabletă, un cuptor cu microunde, un televizor de 32 inchi și un espressor ce-ai alege? Cui îi pasă?

      (Citează)

  5. Nu, n-ai inteles, m-asteptam sa vorbesti si de pretul sau din state, unde e la jumatate de pret fata de orice alt telefon din gama sa. Ca la noi ajunge la 2.000 de lei, e firesc. Aia 350 de dolari in europa sunt de fapt euro, si la asta se mai adauga un TVA de 24%. Si da, acum la 1-2 saptamani de la lansare e 2.000 de lei. In 2-3 luni pretul se va stabiliza undeva la 1.800. Sunt curios cat a fost LG G2 atunci cand a aparut la noi, cu siguranta nu 2.400 de lei cat e acum. Anyway, ideea e ca prin pretul din state Google poate pune putina presiune pe restul producatorilor pentru a da nitsel pretu-n jos. In acest context macar merita sa vorbesti de pret.

    Imi cer scuze, aveam impresia ca traind in Romania raportul calitate/pret ar trebui sa primeze. Dar probabil cititorii tai locuiesc undeva-n Dubai si problema se pune strict legate de performanta camerei, bateriei si a altor componente hardware, si deloc legat de pret. Si totusi, the verge cat si celelalte publicatii care scriu despre tehnologie n-au ratat acel amanunt legate de pret, dar ce stiu ei, niste saraci.

    Cat despre comparatia mea, ea e una cat se poate de fireasca, avand in vedere ca multi dintre cei care detin un smartphone, mai devreme sau mai tarziu vor face trecerea spre o tableta. Ca tu alegi s-o duci in derizoriu, asta-i fix treaba ta.

      (Citează)

  6. @zetu: In primul rand Radu cam are cititori tehnici, nu stiu cati dintre ei nu stiu cum sta treaba cu Nexus-ul. In al doilea rand pretul e mentionat la sfarsitul articolului, trebuia inclus in fiecare fraza?
    Inca un review reusit, am avut ocazia sa butonez Nexus 5, nu inteleg care e treaba cu codul ala de bare de pe spate. As fi zis ca e o versiune speciala ceva, dar nu, asa e cumparat si vandut retail (sau fac magarii magazinele de la noi)

      (Citează)

  7. Cred ca ce voia zetu sa spuna e ca pretul telefonului e mult mai mic, si de aceea are niste minusuri fata de G2.

    A, ca niste bisnitari il vand in Romania la pret dublu, e partea a 2-a, nu e vina telefonului.

    Insa da, unui roman ii pasa mai putin cat costa telefonul in US, ci la cat il poate obtine in Romania. Ca idee, eu am dat 1800 de lei pe Nexus 5 de 32 de giga, cumparat de un prieten din UK. Din aia 1800 ~150 de lei a fost transportul – o data pana la el, a 2-a oara de la el la mine. Asa ca eu sunt oarecum de partea lui zetu, in ideea ca nu e telefonul de vina (a fost gandit pentru un anume pret, evident ca au “taiat niste colturi” :D) pentru nesimtirea magazinelor (bisnitarilor) din Romania.

      (Citează)

    • @Sabotor: dar nu-i nesimțire, ci o consecință a pieței. Google cumpără de la LG un număr mare de telefoane și deci primesc un preț bun, mai bun decât un distribuitor din România, o piață mult mai mică. Producătorul nu dă tuturor telefoanele la același preț. Nu mai zic de costul de vânzare pentru magazine, care în România este mai mare (trebuie amortizat din mai puține bucăți vândute, așa că marja în fiecare aparat crește).

      Apoi, în SUA prețul e ținut jos de cumpărăturile ulterioare din Play, pe când în România abia au deschis și piața pentru cărți.

      De asta un review trebuie sa se axeze pe ce obții aici pentru banii de aici, iar the verge se axează pe ce obții în america pe banii de acolo.

      Sigur, dacă ai posibilitatea de a-l aduce din SUA, go for it.

        (Citează)

  8. eu cred ca compari putin gresit si spui ca telefonul nu e cel mai bun pentru ca ai luat ca element de comparare telefoanele de top dar care au pretul mult peste.

    daca l-ai compara cu Galaxy S3 de exemplu, care ar avea un pret comparabil cum ti se pare?

      (Citează)

    • @rivi: greu de zis. Eu as lua Sgs 3, are camera mai bună, are bateria detașabilă și card de memorie (poate și S-health acum) , dar cei care vor ultimul android probabil ar merge pe N5.

      Dar cum ziceam, aș da 300 în plus pe G2, poate și pe Sgs 4.

      Asta acum, că presimt că în două luni N5 va fi pe la 1700. Și N4 devenise rentabil abia după câteva ieftiniri masive.

        (Citează)

  9. @Radu: îmi pari uşor părtinitor. Poate şi eu sunt obiectiv pentru că-mi place Nexus 5 şi aş vrea să-l iau, dar când spui că ai prefera SGS3 cred că ignori foarte multe chestii. De exemplu, Nexus 5 e peste SGS3 la:

    – rezoluţia ecranului
    – procesor
    – memorie
    – wireless charging
    – WiFi 802.11ac
    – viteză mai mare la upload/download
    – primeşte update-uri rapid. Ai menţionat asta, dar mie mi se pare deal-breaker când le compari pe cele două. S3 a primit update la 4.3 în octombrie 2013, după ce a fost cu 1-2 versiuni în urmă timp de un an de zile.

      (Citează)

    • @Andreim: da, dar eu îl compar cu SGS 3 la aspectele care mă interesează. În practică, ar trebui comparat cu SGS 4, dar cititorul a precizat SGS 3, nu eu.
      Apreciez hardware-ul mai bun, dar la autonomie și cameră foto, unde chiar îmi pasă, nu excelează. Wireless charging nu am, 802.11ac nici atât, momentan sunt avantaje la care nu ai acces facil. Abia intră N-ul în utilizarea de zi cu zi.

      Cât despre update-uri, ce încerc să zic este că Android-ul nu mai are pașii uriași de pe vremea lui 1.6 la 2.0, de la 2.1 la 2.2 sau de acolo la 4. Sunt modificări tot mai mici și eu unul mă pot lipsi de ele. Am Android 4.2 pe telefonul meu, nu-mi lipsește nimic de la 4.3 sau 4.4. Ba chiar pe N5 am avut nevoie de alte lucruri, nu de KitKat.

      E cazul să lăsam un pic partea de “trebuie să am ultimul Android” în favoarea altor lucruri mai importante.

        (Citează)

  10. Cei care va plangeti de pret, nu uitati ca doar in Play store e 350 de dolari la americani fiindca e practic subventionat de Google, Tmobile deja au anuntat ca il vor vinde unlocked la 450, ca asta e pretul la care il vinde LG catre ei.

      (Citează)

  11. @nwradu
    Eu inca nu-s convins ca Nexus 5 e vandut oficial in Romania de Pc Garage. Nu de alta, dar la http://www.google.ro/nexus/#/galaxy/features nu e pomenit nimic de PC Garage.

    Asa ca nu cred ca e o consecinta a pietei, ci doar un magazin care speculeaza o chestie.

      (Citează)

  12. @Claudiu, asta cu subventia e un mit. Nu e nicio subventie. Pur si simplu google achizitioneaza telefonul de la LG la un pret, in urma unui parteneriat, un pret la care LG-ul nu face un profit fabulos, iar el, google, alege sa-l vanda in Play Store c-un profit minim. In felul asta LG se bucura de-o vizibilitate si de-o promovare pe un domeniu in care nu excelau pana acum, la fel cum probabil au avut multe de invatat din parteneriatul cu google, iar google vinde niste device-uri extrem de accesibile ca pret. Ca LG alege sa vanda telefonul separat altor clienti la un pret mai mare, e firesc. Nu incearca decat sa-si maximizeze profitul.

      (Citează)

    • @zetu: e posibil chiar ca Google să-l vândă în pierdere pentru a crește cota Android-ului și a lua apoi bani prin aplicații, cărți, muzică, după stilul Kindle/Playstation/etc.

        (Citează)

  13. @Cip
    Codul ala de bare pare a fi IMEI-ul. Cum nu poti da carcasa din spate jos, IMEI-ul nu mai putea fi ascuns in spatele bateriei.

      (Citează)

  14. Care e logica pentru care Nexus-urile nu au sdcard? Presupun ca nu are legatura cu pretul.

    @Sabotor vezi ca e vorba de Nexus 5 aici, nu de Galaxy Nexus

      (Citează)

    • @gigi popa: nu știu, o fi mai ușor de proiectat sau se bazează că în alte piețe lumea folosește mult cloud-ul. Și la noi, dacă ai Orange Cloud, ai trafic gratuit acolo, deci ai putea stoca ce fișiere vrei. Muzică? Străinii probabil merg pe Play Music sau alternative de Zonga și Deezer și nu au nevoie de așa mult spațiu.

        (Citează)

  15. @gigi popa
    dar daca dai clic pe cumpara, te trimite la 2 parteneri (zic eu) – Expansys si Vodafone, de unde poti cumpara Nexus.

    In rest, chiar crezi ca nu m-am prins ca e vorba de Nexus 5? really?

      (Citează)

  16. @Sabotor Ai inteles gresit.Era vorba ca articolul respectiv nu e despre Nexus 5, de asta nu te-ai prins.

    Nici eu nu cred ca PC Garage aduce pe canale “oficiale” Nexus 5, dar, pana la urma, ce importanta are? Garantia sunt obligati sa o dea, diferenta de pret e totusi mica fata de “oficiali” si telefonul e acelasi.

      (Citează)

  17. @gigi popa
    care articol nu e despre Nexus 5? Ca acolo pe google.ro apare un Galaxy Nexus? De acord, dar daca dai click pe cumpara, te trimite la expansys – de exemplu – de unde poti cumpara Nexus 4 sau 5 (5 in preorder, ce-i drept).

    iar 2, diferenta nu e mica fata de pretul oficial. Adica in UK un Nexus 5 de 32 de giga e echivalentul a 1650 de lei pe cand in Romania un Nexus 5 de 16 giga e 2000 de lei. N-as numi asta o diferenta mica.

      (Citează)

  18. Baieti, fiti mai relaxati, ca doar suntem intre prieteni:)
    Si nu uitati ca traim intr-o tara care TINDE spre civilizatie.
    Candva, probabil, o sa avem si noi comercianti..

    Cred ca si eu ma numar in grupul celor care au avut asteptari prea mari fata de N5.

      (Citează)

  19. Mă bag doar la discuția legată de diferența de preț dintre Nexus 5 și LG G2. Cei aproximativ 300 lei în plus pentru G2 nu oferă neapărat mai multe pentru anumiți clienți care au alte așteptări. De exemplu, eu am așteptat de mult un telefon de top cu Android curat, iar Nexus 5 este acela momentan. Pentru foarte mulți, cea mai recentă versiune curată de Android care vine nativ pe un dispozitiv, s-ar putea să cântărească mai mult decât un briz-briz în plus oferit de G2 și pentru 300 lei mai mult. Repet, depinde de ce își dorește fiecare.

    A… Nexus 5 este adus prin canale oficiale în România de către unicul importator LG România. Nu e de pe piața gri. :)

      (Citează)

    • @Gabriel Ursan: corect, de asta Nexus a generat mereu mult interes și a avut fani.

      Eu nu înțeleg de ce e așa important Android-ul curat, care e foarte golaș. Îmi place mai mult Sense-ul de pe HTC, îmi place să văd fotografii puse automat la contacte, îmi plac mici îmbunătățiri în meniul de notificare, îmi place ce-a făcut LG pe G2 unde poți reconfigura butoanele software, le schimbi ordinea și adaugi altele șamd.

      Dar așa sunt eu. Cine vrea Android curat, are acum un nou model.

      Doar că mă așteptam ca Nexus 5 să fie mai asemănător cu tableta Nexus 7, adică foarte performant și bun la preț. Nu-i performant decât pe jumătate, camera foto este dezamăgitoare rău, autonomia e cam slabă. Pur și simplu am alternative mai bune.

        (Citează)

  20. Eu am reusit 7 h sot cataclysm + franco + lux uv -50
    http://forum.xda-developers.com/showpost.php?p=47362584&postcount=1125

      (Citează)

  21. Salut,

    Am aflat de acest blog de la un prieten si cum tocmai am achizitionat un Nexus 5 32G o sa imi dau cu parerea. Pentru achizitie m-a ajutat un prieten care e in Franta pentru transport (10 Euro)+ pret telefon (399).
    Am citit in intregime articolul si iata cateva pareri:
    – ai mentionat in articol ca nu este un hands-free, iar eu contrazic acest lucru. Pachetul contine si un hands-free, cel putin in cel pe care l-am primit.
    – daca se discuta despre pret atunci putem spune ca Nexus 5 de 15G este 360 euro (adica aprox 1600 lei spre deosebire de 1998 lei la PC Garage) si 410 euro (varianta 32GB). Are sens sa discutam despre diferanta semnificativa de pret? 1600 vs 2400 lei?
    – acest review pe blog este foarte subtire. E ca si cum compari doua masini doar dupa cum arata fara a vedea ce interior, sau ce motor/dotari tehnice are etc… Mai aproape de realitate tu il compari cu un utilizator de telefon cu toata ca e vorba de un smartphone.
    – inainte am avut un Samsung Galaxy S4 si sunt de acord ca interfata este golasa, dar ai un market plin cu tot ce ai nevoie.
    – ce este ok in acest articol: pozele (asa un cititor isi poate face o parere obiectiva) si cam atat.

      (Citează)

    • @RaduR: mulțumesc pentru feedback.
      Eu zic că am comparat destule despre ce dotări are, inclusiv precizând cum e volumul, cum se aud notificările, chestii pe care puțini le mai zic astăzi, dar care contează oricum la un telefon. În rest, ce era să zic? Ce face un smartphone? Știe deja toata lumea ce poate face cu el.
      Nu l-am comparat cu alte modele decât într-o anumită secțiune.

        (Citează)

  22. “cele două difuzoare nu fac o treabă foarte bună.”

    Nexus 5 are doar un singur difuzor nu doua.

      (Citează)

  23. Scurt, dintre un iphone 5 si un nexus 5 ce ai alege?

      (Citează)

  24. @Sabotor: ai dreptate, nu m-am uitat prea atent sa vad ce e. Oricum arata oribil, putea fi pus unde o fi pus si la restul telefoanelor incapsulate (habar nu am unde e). Mai e si varianta *#06# dar daca pateste ceva softul nu ai cum sa-l afli.

      (Citează)

  25. Se pare ca LG continua seria camerelor foto execrabile inceputa odata cu Optimus G (excludem ce a fost inainte de aceste smartphone-uri de top, sa le zicem asa. ). Nu stiu daca iti amintesti, Radu, dar te-am contactat pe mail (parca) special pentru a te intreba cum ti se pare camera de pe Optimus G, gindindu-ma ca poate al meu are o problema. A fost trimis si la garantie, deoarece mi s-a parut inacceptabil si incredibil cit de slaba e camera. Raspunsul a fost, evident, functionare in parametri.
    Prin prisma acestor aspecte, nu ma mir sa aud ca si pe Nexus 5 au pus o camera cel putin (sau sa zic ‘cel mult’?) mediocra. Mai degraba m-am mirat citind review-ul de la G2..oare chiar sa fie ok camera? 13 megapixeli si pe Optimus G si pe G2..n-o fi aceeasi camera? Pacat ca strica si Nexusul acum..
    Pentru cine vrea sa stie.. SGS3 este mult peste Optimus G la camera. Le am pe ambele in casa.

      (Citează)

  26. @Cip
    Tocmai am descoperit ca poate fi dat jos foarte usor – e doar un sticker :)

      (Citează)

  27. @RaduR
    Probabil doar in anumite tari are hands-free. Al meu n-are – nu ca m-ar deranja faptul asta, oricum mai am alte 3 hands-free nefolosite. Dar pe altii i-ar putea deranja, mai ales cand aproape orice telefon vine cu hands free…

      (Citează)

  28. Si mie mi se pare ca l-ai incadrat gresit, cu telefoanele de top, cu preturi de top. Daca comparam mere cu pere n-o sa iasa un rezultat relevant, pune macar la PRO-uri pretul, ca este un PRO.

    Pentru ce e, un mid range – mid price phone, mi se pare o afacere buna.

    Si asta la pretul de specula care e la noi, ca daca il compari la pretul de 350E cu cat se vinde in europa, nu chiar are rival.

    Din ce-am inteles se pregateste un update pentru softul camerei, lucru ce ar reduce dezavantajele modelului binisor.

      (Citează)

  29. @nwradu: mersi de raspuns. in cateva luni, la 17000/ 1600 eu zic ca va fi o varianta excelenta

      (Citează)

  30. la Gorilla Glass mai e necesar deasupra folie de protectie?

      (Citează)

  31. Salutare!

    A cumparat cineva nexus 5 din state? Am inteles ca la cele cumparate din state nu merge 4G/LTE in Romania.

    Ma poate lamuri si pe mine cineva?

    Ms frumos

      (Citează)

  32. Nu merge Vali, doar 3G-ul merge in Europa daca il cumperi din State. Sunt benzi diferite pentru 4G/LTE.

      (Citează)

    • @Adi @vali: e destul de greu de zis momentan. De la anul va fi deschisă banda de 2600 MHz, dar nu se știe dacă va rămâne 4G și în cele limitate de acum.

        (Citează)

  33. A primit update si diferentele la softul camerei sunt vizibile. Focalizeaza infinit mai repede.

      (Citează)

  34. Fratilor ma ajuta si pe mn cineva cu un sfat ..mi am cumparat un nexus 5 nou si am o problema cu bateria se descarca f repede .am intrat la setari batery si imi arata 39 % la ecran.mi se pare ca e mult si am dat lumina automata.deci dc imi arata atat de mult consum la ecran???

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus