►► Ofertele continuă la: eMAG・Fashion Days・Finestore・Dyson・Flip. 📺 YouTube: youtube.com/NwraduBlog ◄◄
După ce practic a creat segmentul phablet prin primul model Galaxy Note, Samsung a construit mai departe pe succesul său cu un excelent urmaș, Note 2, iar acum a treia generație calcă pe cărări bătătorite, ba chiar aduce și un ceas cu ea. Le-am primit pe amândouă de la Orange prin programul lor Orange Smartphone Tester. Astăzi, Note 3. Mâine, ceasul Gear.
Mai jos veți găsi probabil cel mai detaliat review, acoperind exhaustiv detalii despre construcția telefonului, toate modurile de fotografiere, filmarea 4K, performanța sa și multe alte detalii. Dacă vă place, vă rog să dați un Like sau retweet sau să lăsați un comentariu; vreau să-i întrec pe ceilalți testeri din programul Orange.
Specificații Samsung Galaxy Note 3 N9005:
Preț:
Orange – de la 219 euro cu abonament nou, 749 euro preț fără conectare
Note 3 sosește într-o cutie uzuală deja pentru Samsung, cea de carton cu textură de lemn. Înăuntru am găsit adaptorul de priză și un cablu USB la microUSB 3.0 (din acela cu conector dublu, dar telefonul se poate încărca și cu un cablu uzual microUSB 2.0), precum și o pereche de căști.
Galaxy Note 3 este foarte bine construit, nu-i nici o îndoială aici. Partea frontală este îmbinată la o calitate foarte mare și nu-i pot reproșa nimic. Sticla de pe ecran este prelungită dincolo de acesta, iar aspectul este deja cel clasic Samsung. Sigla, un difuzor, camera frontală și câțiva senzori sunt în partea de sus, iar jos avem butonul mare Home, mecanic, și două butoane capacitive cu iluminare, Back și Menu.
Partea din spate este de plastic. Imită foarte bine pielea, cu tot cu cusăturile de pe margine, dar este plastic detașabil. Am fost un pic dezamăgit aici; pielea i-ar fi dat un aspect cu adevărat premium, deși înțeleg că în același timp un strat de piele naturală ar fi trebuit să fie gros pentru a fi rezistent în timp și soluția cu plastic a fost mai accesibilă.
Oricum, spatele arată bine și grip-ul este foarte bun. Mai sus de sigla mare avem modulul foto, cu obiectivul și flash-ul ei.
Pe lateral am găsit jack-ul audio în partea de sus, butonul on/off pe dreapta și cel de volum pe stânga. Partea de jos este ceva mai încărcată, conectorul microUSB 3.0 este mai mare, lângă el avem difuzorul exterior și stylus-ul integrat în telefon într-un locaș special. Stylus-ul este mic, ușor și cu un buton care controlează câteva artificii software în telefon.
Aici avem un punct slab al telefonului. Conectorul microUSB 3.0, deși avantajos ca viteză, este mare și simți că uneori agăți capacul spate cu degetul începând din acea poziție. Practic îl poți deschide trăgând de acolo. Totuși, nu-i un minus important și compromisul pentru a avea USB 3.0 este justificat.
Apropo, puteți conecta telefonul la calculator sau la priză și printr-un conector microUSB 2.0. Acest intră într-o secțiune a slotului 3.0, fiind astfel asigurată compatibilitatea inversă.
Odată scos capacul spate, care se dovedește a fi subțire ca o foiță, avem acces la baterie și la un slot dual microSIM și microSD. Bateria Samsung originală integrează antena NFC.
În concluzie, construcția și îmbinările sunt foarte bune, mai puțin în partea de jos, care pare un pic vulnerabilă. Nu are rost sa vorbesc despre dimensiunile telefonului; cei care vor un model așa mare pentru ușurința de a citi sau tasta pe ecran și pentru alte avantaje ale sale vor accepta și diagonala de 5,7 inchi și probabl vor purta telefonul în geantă sau în buzunarul de la haină. Cei care-l consideră prea mare se vor orienta spre altceva și gata.
Aici Note 3 excelează. Samsung a reușit sa pună pe acest telefon aproape toate tehnologiile posibile, integrând totul în această carcasă.
Ecranul este fără reproș. Culorile sunt vii, perfect echilibrate, iar senzorul tactil răspunde fără cusur la cele mai fine atingeri.
Calitatea apelurilor este ridicată. Nu am avut probleme cu semnalul wireless, iar cel 3G sau 4G a fost, de asemenea, la un nivel bun. Trebuie menționat că Note 3 suportă wireless de tipul 802.11ac, cel mai rapid standard în lucru, chiar dacă noi abia ne obișnuim cu ideea de 802.11n.
Conectorul microUSB 3.0 este binevenit. Prin USB 3.0 nu doar că telefonul se încarcă mai rapid, acest standard suportând curenți mai mari decât vechiul USB 2.0, dar și transferul de fișiere se realizează mai repede. Iar asta se cunoaște în primul rând atunci când pui 10 GB de muzică în telefon sau când filmezi 4k (adică 3840 x 2160 px, de patru ori Full HD-ul “clasic”) la 30 de cadre pe secundă și vrei să transferi fișierul rezultat rapid în calculator.
Am fost impresionat și de puterea semnalului Bluetooth 4.0. Ceasul Gear a stat conectat chiar și de la două camere distanță, prin doi pereți.
Am avut senzația că Note 2 avea un difuzor extern mai performant. Parcă se auzea mai clar, mai puternic. Sigur, și Note 3 are unul foarte bun, dar parcă generația anterioară era mai bună la acest aspect.
Autonomia este ridicată. Cu o utilizare normală (4G și WiFi, fotografii, sincronizări permanente pentru email, Facebook, Twitter, Instagram, Evernote, Google și restul) ține două zile fără probleme, cu tot cu noapte dintre ele. Am avut surpriza să descopăr că dacă nu folosesc telefonul într-o zi, ci doar îl las conectat la wifi-ul casei, bateria scade doar cu vreo 20% în 12 ore. Cu modul Power Saver activat, care eficientizează și mai mult consumul, probabil că scoți 3 zile de utilizare normală din Note 3.
Note 3 are cea mai bună cameră foto de pe un smartphone cu Android în acest moment. De fapt, dacă n-aș fi testat și Nokia Lumia 1020 anterior, aș fi zis că-i cea mai bună cameră de pe orice smartphone.
În primul rând, este foarte rapidă ca focalizare, iar în rafală face 20 de fotografii în aproximativ o secundă, ceea ce înseamnă că nu ratezi nici un cadru în scene cu acțiune rapidă, precum la sport sau în exemplele de mai jos cu fântâna.
Să ne uităm la fotografii. Note 3 reușește să captureze toate culorile în mod corect, nici una nefiind prea saturată. Culorile sunt naturale, texturile fine se regăsesc în imagini, liniile drepte și curbe nu sunt alterate. În timpul zilei nu pot reproșa nimic telefonului, face fotografii excelente și le face focalizând rapid și corect.
În interior telefonul reușește aceleași fotografii bune, dar cu ceva mai mult zgomot, care totuși este păstrat la un nivel acceptabil. Culorile sunt, din nou, foarte bine redate în imaginea finală. Am apreciat mult și calitatea unei scene complexe, precum showroom-ul de mai jos, unde alternanța de lumini și umbre, dar și culorile, sunt bine redate.
Cu flash adaptiv la distanța de focalizare.
Pe timp de noapte, cu ceva iluminare stradală, fotografiile sunt din nou foarte luminoase, limpezi și utilizabile. Sigur, aici Lumia 1020 obținea imagini mult mai bune, dar și Note 3 se descurcă excelent. Se observă un pic de blooming în luminile puternice, dar mă bucur că texturile bisericii au fost foarte bine surprinse.
Vă spuneam de rafală. Ții butonul de fotografiere apăsat și faci 20 de fotografii în rafală. Iată mai jos un exemplu. Avantajul lor este că poți alege exact imaginea care reprezintă cel mai bine ce-ai vrut să surprinzi acolo.
Trecând la modurile speciale de fotografiere, Note 3 nu vine cu ceva nemaivăzut, dar aceste funcții speciale sunt bine explicate și utilizatorul este asistat în a realiza fotografiile așa cum dorește.
HDR-ul este deja o funcție uzuală, dar iată o fotografie normală lângă cea HDR.
Modul Panoramic te pune să rotești telefonul încet și se îmbină pe loc imaginile într-una mare.
Eliminarea obiectelor în mișcare te ajută să scoți din cadrul final un element “parazit”, să-i zicem, poate un om care trece prin fața unei clădiri pe care o fotografiezi. În exemplu de mai jos aparatul a detectat un chelner care trecea prin cadru și l-am eliminat indicându-l pe ecran.
Shot & Sound este un mod aparent inutil, dar totuși foarte plăcut și bine gândit. Face o fotografie și capturează și până la 9 secunde de sunet. Când privești fotografia, auzi și acele sunete, ceea ce uneori se potrivește perfect pentru o imagine de la malul mării, o metropolă aglomerată sau altceva în care sunetul îți trezește amintiri sau le accentuează. Din păcate, funcționează doar pentru imaginile vizualizate pe telefon, nu le poți transfera mai departe cu tot cu sunetul atașat.
Surround Shot face o fotografie panoramică pe înălțime și lățime. Testul meu în Promenada Mall nu a avut succes la îmbinare, modul acesta fiind potrivit pentru a surprinde scene la distanță foarte mare, precum munți, natură șamd.
Fotografii animate, cinemagraphs cum li se mai spune, sunt ușor de făcut. Indici apoi pe ecran ce parte o vrei animată.
Action shot este un alt mod interesant pentru sport. Poți îmbina în aceeași fotografie elemente în mișcare din mai multe cadre, obținând ceva ca mai jos.
Fotografiile uzuale au 4128 x 3096 pixeli și o dimensiune a fișierului JPEG între 2 și 3,8 MB.
Mai jos vedeți o mostră de clip 4K luat din telefon și pus direct pe YouTube. Originalul are:
Personal simt că 4K filmat cu telefonul este inutil nu pentru că imaginea n-ar fi bună, dar și un Full HD este la fel de bun.
Iată și un sample Full HD. Acest fișier are:
Note 3 poate filma Full HD chiar și cu 60 fps și integrează un mod audio direcțional, adică împreună cu un zoom digital și microfonul telefonului se adaptează și înregistrează sunet cu precădere din acea zonă mărită de tine pe ecran.
Trecând peste camera foto, să vorbim despre procesor și restul telefonului. Chipsetul Snapdragon 800 este cea mai rapidă soluție în acest moment, Qualcomm reușind o arhitectură excelentă pentru acest model. Cel din Note 3 este tactat la 2,3 GHz și obține rezultate excelente în orice test Quadrant, Antutu sau 3D Mark.
În plus, Note 3 este ajutat de 3 GB de memorie RAM, nu doar 2 GB ca pe restul smartphone-urilor actuale. Am observat că pentru Android contează foarte mult memoria RAM, sporul de viteză fiind imediat vizibil. Aplicațiile se deschid și se închid mai rapid, trecerea de la una la alta este practic instantanee, iar telefonul nu obosește indiferent câte deschizi simultan sau ce-i comanzi să facă.
Cu atât mai uimit sunt de faptul că Note 3 se încălzește foarte puțin. Dacă rulezi 2-3 teste de benchmark spatele devine cald, în zona camerei, dar nu poți spune că “frige”.
Stylus-ul are acele artificii hardware, precum shortcut-uri rapide către notițe, screenshot-uri și programe în care să desenezi, dar rămâne totuși cvasi-inutil. Nu am avut multe motive să-l scot din locașul său și să-l folosesc pe ecran.
Dacă vreți să vedeți soft-ul și gesturile implmentate de Samsung în acțiune, priviți direct clipul de mai jos.
În continuare S-Health mi se pare cea mai interesantă aplicație Samsung. Am folosit permanent funcția de contorizat pașii, care îți arată câți kilometri parcurgi zilnic pe jos și câte calorii consumi astfel. Poți seta o țintă, cât vrei să slăbești în cât timp, și programul iți spune câte calorii trebuie să consumi pe zi. Tu, în schimb, poți să-i spui câte calorii iei zilnic prin mâncare și alte asemenea informații.
Gesturile de pe S4 sunt toate prezente și aici. Faci cu mâna în fața telefonului pentru a schimba fotografii, ecranul rămâne aprins câtă vreme te uiți la el, respingi telefonul întorcând telefonul cu ecranul în jos șamd.
Action Memo îți permite să iei notițe folosind chiar stylus-ul și apoi textul este recunoscut, ba chiar meniurile permit transformarea automată a numerelor în telefoane șamd.
S-Note este ceva mai complex, un fel de caiet în care iei notițe. Sistemul este același, poți folosi chiar și stylus-ul.
Group Play trimite ceea ce vezi pe ecran spre alte telefoane compatibile. E bun când vrei să le arăți prietenilor o imagine și nu vă mai strângeți cu toții în jurul unui singur ecran.
My Files este un manager de fișiere complet.
S-Voice este răspunsul Samsung la Siri de la Apple și face cam același lucru, îi poți da comenzi vocale pentru a deschide aplicații sau pentru a îndeplini anumite sarcini simple, precum inițiat apeluri sau configurat calendarul.
S-Translate traduce dintr-o limbă în alta, având la dispoziție vreo 7-8 limbi de circulație internațională. Poți introduce text sau poți vorbi ceea ce vrei tradus, iar programul o face pe serverele Samsung, deci ai nevoie de conexiune de date.
Samsung Hub și Samsung Apps reprezintă alte agregatoare de programe și cărți și jocuri.
SketchBook for Galaxy este un program mult mai bun. Făcut de Autodesk, cei din spatele AutoCAD, este o soluție avansată de desen și schițe, cu tot felul de layere și setări complexe.
Mi-a plăcut mai mult de softul inclus de Orange în acest telefon, dacă îl iei de la operator, asta pentru că programele sunt mai mai apropiate nevoilor noastre locale.
Contul meu Orange este o soluție completă de administrare a contului tău, cu toate opțiunile necesare.
DailyMotion este serviciul video achiziționat de curând de Orange și îl ai integrat în telefon. Din păcate, nu sunt așa multe clipuri de văzut acolo, dar te poți distra prin categoriile lor.
Deezer este un serviciu excelent de streaming de muzică. Poți găsi cam orice melodie aici, iar mie îmi plac și topurile lor și așa numitele radio stations corespunzătoare genurilor muzicale. Am mai scris despre Deezer aici.
Fotbal Info este o aplicație destinată suporterilor. Ai aici toate informațiile necesare despre meciurile din prima ligă, rezultate, știri, clasamente.
Orange Film te ajută să afli programul de la cinematografe, plus că poți profita de acele oferte cu 2 bilete la preț de 1 în ziua de miercuri.
Dacă ai cont Orange TV, poți accesa anumite canale TV direct de pe telefon. Rețeaua 4G te ajută și mai mult aici, asigurând un streaming rapid.
Note 3 este un smartphone remarcabil și cu siguranță cea mai performantă creație de până acum a firmei Samsung. E greu să-i găsești ceva de reproșat, funcționează perfect și îndeplinește perfect toate funcțiile promise. Dacă-i poți accepta dimensiunea sa generoasă, nu te va dezamăgi la nici un capitol.
Preț:
Orange – de la 219 euro cu abonament nou, 749 euro preț fără conectare
Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.
Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri
Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.
28 comentarii
04/11/2013 la 10:07 AM
Am vazut in cateva articole mentiunea: “cel mai rapid procesor actual, Qualcomm Snapdragon 800 la 2,3 GHz”. Poate ar fi corect sa subliniezi ca e vorba despre cel mai rapid procesor pentru device-uri Android, pentru ca Apple A7 este dovedit a fi mult mai rapid :)
DIV(Citează)
04/11/2013 la 10:11 AM
Excelent review. Mulțumesc.
ps: nu ai pus link-ul către articolul în care ai scris despre Deezer.
Adrian(Citează)
04/11/2013 la 10:28 AM
Bun review
@DIV
Te bazezi pe ceva cand spui asta, sau e luata direct din prezentarea Apple?
Sabotor(Citează)
04/11/2013 la 10:31 AM
@DIV sunt curios cine a dovedit ca A7 de la Apple, un dualcore de 1,4 GHz e mai tare decât Snapdragon 800, un quadcore de 2,3 GHz. Troll much, Apple fanboy?
Alex(Citează)
04/11/2013 la 10:36 AM
Trebuia tu sa pui si o poza cu mancare…
Foarte misto review-ul, cuprinzator si foarte bine explicat. GG
ihearlights(Citează)
04/11/2013 la 10:39 AM
Mie mi s-a părut peste Note 2, atât ca fluiditate în aplicații, jocuri, cât și la design și feeling în mână, se vede că au ținut cont de criticile legate de plasticul folosit la modelul anterior.
Marius Sescu(Citează)
04/11/2013 la 10:39 AM
Sabotor si Alex, putin efort pe Google v-ar fi lamurit:
http://www.anandtech.com/show/7335/the-iphone-5s-review/5
Si da, oricat de surprinzator ar parea (desi s-a mai intamplat in trecut si pentru alte procesoare si arhitecturi), un dual-core tactat mai jos poate fi mai rapid decat un quad-core tactat mai sus. Poate va mai aduceti aminte de Pentium 4 versue Intel Core 2 Duo…
DIV(Citează)
04/11/2013 la 10:54 AM
Nu văd cum s-ar putea compara eficient două SoC-uri ce rulează sisteme de operare atât de diferite. În plus, cei 3 GB de memorie RAM de pe Note 3, față de alte implementări Snapdragon 800 văzute până acum, mai dau ceva în plus în favoarea Note 3.
nwradu(Citează)
04/11/2013 la 11:20 AM
@DIV
putin Google ma lamureste ca-s aproximativ la fel:
http://www.pcmag.com/article2/0,2817,2424668,00.asp
In fine, benchmarkurile sunt visul oricarui fanboy. O masura arbitrara – 4328746 de puncte intr-o aplicatie reprezinta pentru fanboy TOTUL. Pentru ca aia e important, faptul ca aplicatia X iti arata ca ai x puncte.
Iar comparatia cu Pentium 4 si Core2Duo e fenomenala. Pentru ca 2 procesoare din generatii diferite, cu arhitecturi diferite, pot fi comparate usor, doar pe baza frecventei la care sunt tactate si a numarului de nuclee.
Sabotor(Citează)
04/11/2013 la 11:20 AM
Ok, un punct in plus pentru comentariul meu, in cazul asta :) Cel mai rapid SOC pentru Android…
DIV(Citează)
04/11/2013 la 11:24 AM
Sabotor, guess what, A7 si Snapdragon 800 sunt arhitecturi diferite, asa ca nu e deplasata comparatia…
Las la latitudinea ta comparatiile obiective, in cazul in care benchmark-urile sunt overrated :)
DIV(Citează)
04/11/2013 la 12:01 PM
foarte tare poza cu pisici :) Surround shot face ca Sky Tower s-o ia pe urmele Turnului din Pisa :))
razorsbk(Citează)
04/11/2013 la 12:24 PM
@DIV
diferenta dintre ARMv8 si ARMv7 nu-i atat de mare ca si diferenta dintre Pentium 4 si Core 2. In caz ca ti-a scapat, intre P4 si Core 2 a mai existat o generatie (nu prea cunoscuta, ce-i drept, si bazata pe Pentium 4) de procesoare (Intel Core). In plus, Pentium 4 era un procesor pe 32 de biti, a fost “upgradat” la 64 prin adaugarea unor registrii pe 64 de biti, nu a fost un procesor cu adevarat pe 64 de biti – cam asta e si cazul cu ARMv8 fata de ARMv7:
“Architecturally, the Cortex A57 is much like a tweaked Cortex A15 with 64-bit support. The CPU is still a 3-wide/3-issue machine with a 15+ stage pipeline. ARM has increased the width of NEON execution units in the Cortex A57 (128-bits wide now?) as well as enabled support for IEEE-754 DP FP. There have been some other minor pipeline enhancements as well.”
“Similarly, the Cortex A53 is a tweaked version of the Cortex A7 with 64-bit support. ARM didn’t provide as many details here other than to confirm that we’re still looking at a simple, in-order architecture with an 8 stage pipeline.”
De pe http://www.anandtech.com/show/6420/arms-cortex-a57-and-cortex-a53-the-first-64bit-armv8-cpu-cores
In plus, asa cum a zis si Radu, nu poti face o comparatie obiectiva a procesoarelor atata vreme cat ruleaza OS-uri extrem de diferite. Ca idee, sa zicem ca pun un sistem cu 1G de RAM pe care ruleaza un linux stripped-down sa calculeze ceva. Folosind acelasi sistem, dar de data asta cu un Windows 7, acelasi calcul va dura mai mult. Nu poti sa-ti faci o parere obiectiva asupra performantelor unui procesor bazandu-te doar pe niste teste facute pe OS-uri diferite.
Sabotor(Citează)
04/11/2013 la 1:59 PM
Sabotor, deci si tu esti de acord ca nu e cel mai rapid :)
N-are sens sa continuam, pana la urma felicitari Radu pentru review, am avut un singur comentariu legat de o repetitie (eronata dpmdv) pe care am gasit-o si in alte review-uri/prezentari de pe blog.
DIV(Citează)
04/11/2013 la 2:25 PM
la o prezentare detaliata a unui telefon foarte interesant vine un destept si incepe: apple, apple, apple. hei, nu ti se appleaca?
mesterul(Citează)
04/11/2013 la 2:28 PM
Astai telefon pentru barbatii care au de compensat lipsuri in alta parte, mie mi-ajunge un Xperia SP de “doar” 4.6″.
Ce-i drept, procesorul si grafica din Note 3 chiar impresioneaza.
Gaelex(Citează)
04/11/2013 la 3:21 PM
@DIV
daca tu asta ai inteles din ce am zis eu, ok, o lasam asa. Apple are cel mai mega uber super duper procesor. Poate face si clatite, cine stie ;)
Sabotor(Citează)
04/11/2013 la 3:42 PM
Complex si util review. Multumim
Robi(Citează)
04/11/2013 la 3:42 PM
Super review, un telefon ce merita banii. Astept cu interes un review la fel de amplu si pentru Nexus 5, daca se poate. :)
Flavy(Citează)
04/11/2013 la 6:09 PM
Nu se poate face o comparaţie obiectivă între cele două procesoare. Sunt sisteme de operare diferite. Unul este făcut să ruleze pe fel şi fel de configuraţii şi să ofere cât mai multă libertate utilizatorilor iar celălalt este făcut şi optimizat să ruleze pe configuraţii bine specificate. Este exact ca şi console vs pc. Evident că în programele cu punctaje tâmpite cel care este optimizat pentru o anume configuraţie o să ruleze mai bine. Asta nu înseamnă că procesorul este mai puternic ci pur şi simplu că sistemul de operare este dezvoltat pentru o anumită configuraţie aşa că se descurcă evident la anumite capitole mai bine.
Apple A7 nu este produs de apple. Apple nu produce nimic ci doar patentează dreptunghiuri. A7 este produs tot de către Samsung.
Motanul(Citează)
04/11/2013 la 9:23 PM
@Sabotor, vezi ca Apple nu mai folosesc procesoare concepute de Arm de anul trecut, ci licentiaza doar setul de instructiuni, la fel ca si Qualcomm. Deci nu au legatura prea multa legatura cu Cortex A57 sau A53.
de la http://anandtech.com/show/7460/apple-ipad-air-review/2 :
“With Cyclone Apple is in a completely different league. As far as I can tell, peak issue width of Cyclone is 6 instructions. That’s at least 2x the width of Swift and Krait, and at best more than 3x the width depending on instruction mix. Limitations on co-issuing FP and integer math have also been lifted as you can run up to four integer adds and two FP adds in parallel. You can also perform up to two loads or stores per clock.”
E cam cel mai performant procesor mobil momentan, tinand cont ca va trebui sa stea pe piata probabil un an si Qualcomm il vor ajunge din urma si depasi in 2014.
Claudiu(Citează)
04/11/2013 la 11:00 PM
De fapt, probabil datorită faptului că licențiază doar setul de instrucțiuni, nu și design-ul, Qualcomm și Apple au procesoare atât de bune.
nwradu(Citează)
05/11/2013 la 1:06 AM
@Claudiu
Nu stiam asta. Adica ultima data cand auzisem era la stadiul de zvon, sau asa ceva.
In fine, eu nu eram de acord cu comparatia dintre 2 procesoare diferite, pe 2 OS-uri total diferite, pe 2 hardware-uri diferite si ideea fixa ce le intra multora in cap in legatura cu benchmarkul – sa ai cat mai multe puncte, aia-i important. E ca si cum ai compara masinile exclusiv in functie de consum. Sau de viteza maxima.
Sabotor(Citează)
05/11/2013 la 1:14 PM
Foarte bun review si foarte performant smartphone. Din pacate nu sunt in publicul tinta al acestui device: nu mi-ar placea un telefon atat de mare. Mai asteptam pana schimbam telefonul… poate cu un nokia 6310i. :)
C.
CristiX(Citează)
07/11/2013 la 3:30 PM
M-am jucat si eu cu un Note 3 si e un pas inainte, totusi nu atat de mare pe cat as fi sperat. E greu sa mai vii cu ceva nou/revolutionar intr-un mediu atat de competitiv, sau daca vii cu ceva e doar de dragul de a avea ce zice in prezentare (a se vedea mizeria de cititor de amprente de pe 5s)
@Gaelex: Ziceam si eu asta pana m-am jucat cu un Note 2 pe care pana la urma l-am cumparat si nu l-as da decat pentru un Note 3 :)
Cip(Citează)
13/11/2013 la 11:32 PM
E chiar un telefon bun, pozele si filmarile sunt superbe, dar ce nu imi place sunt dimensiunile mult prea mari pentru un telefon mobil.
Adriana(Citează)
19/11/2013 la 9:56 AM
Note-urile sunt cele mai practice telefoane pe care le-am folosit vreodata. In ciuda dimensiunilor. Dar, fiind realisti, nici un S4 nu este foarte usor de transportat in buzunar.
SPen-ul incorporat este cea mai buna inventie, rezolva semnarea documentelor atunci cand nu esti la birou, usureaza selectarea, copierea si editarea textelor. Iar ecranul, desi in continuare destul de mic pentru gusturile mele, permite editarea foto si navigarea pe internet in conditii optime.
Nu as da gama Note pe nimic. Abia astept sa pun si eu mana pe Note 3.
Laura(Citează)
21/12/2014 la 10:48 PM
Am probleme cu conectarea la Laptop, Vreau sa transfer anumite date si….????
Note 3 nu recunoaste legatura prin cablu, se aude semnal cand introduc USB si…atat. MOTIVUL….va rog, astept raspuns
In rest NO Coment, cel mai cel….
emil(Citează)