un blog de Radu Dumitru

►► Susține blogul cu un click la: eMAGFashion DaysFinestoreDysonFlipPC Garage. 📺 YouTube: youtube.com/NwraduBlog ◄◄

Poșta Română, operator telefonic și vânzător de asigurări

8 Nov 2013  ·

GÂNDURI  ·

12 comentarii

Poșta Română, despre care s-ar putea scrie practic un blog întreg (nu doar despre avize criptice), are idei proaspete pentru o relansare și o aducere pe profit.

Începem întâi cu o idee veche, care acum a picat: Poșta Română voia să devină operator de telefonie mobilă, închiriind rețea și spectru de la Orange România și oferind servicii sub nume propriu.

Practic, pe o piață unde trei mari operatori au deja 27 de milioane de SIM-uri în circulație, Poșta Română a vrut să intre și ea în acest dans. Sunt sigur că bunul lor renume, rapiditatea cu care îndeplinesc orice serviciu, tehnologiile moderne pe care le folosesc toate oficiile poștale, ar fi atras imediat clienții în rețeaua lor virtuală de telefonie. Nu.

Au abandonat planul în favoarea altor idei: vor să vândă asigurări, ba chiar directorul Poștei vorbea și de “parteneriate cu firme de farmaceutice” și altele.

Oare Poșta Română vreau să devină un fel de Mic.ro? Un butic din acela de cartier unde găsești suc, chips-uri, baterii, superglue, becuri pentru mașină și capace de WC?

Am stat marți 15 minute la o coadă la Poștă din simplul motiv că femeia din fața mea a vrut să plătească o factură Enel. Atât. O operațiune aparent rapidă a durat 15 minute. Oare Poșta crede că voi sta 15 minute acolo și pentru o asigurare RCA? Cât încasează ei din astfel de servicii, câțiva bani pentru fiecare factură plătită prin ei? 1 leu? Merită cozile formate pentru 1 leu?

Sigur, poate veți spune că se bazează pe rețeaua lor teritorială mare, pe toate satele în care lumea are încredere doar în preot și în poștaș. Eu zic că acele vremuri au cam apus. Cred că vor avea surpriza că pe asigurări și buticuri deja există alte rețele bine formate sau mici întreprinzători care local au preluat inițiativa.

Eu, din ce știu despre teoria afacerilor, știu că atunci când business-ul nu mai merge firmele mari se reîntorc spre activitatea lor de bază, nu încearcă să se extindă spre altele noi. Tai tot ce nu-i profitabil și te întorci la core business, la domeniul în care ai competențe și experiență. Poșta asta trebuie să facă, să întrerupă contractele păguboase, să eficientizeze activitatea prin modernizarea metodelor folosite și să convingă lumea că prin ei se poate trimite corespondență rapid și ieftin. Asigurări am deja de unde cumpăra.

sursa: Hotnews.

asus s5507

    12 comentarii

  1. Serban Cristian

    08/11/2013 la 4:04 PM

    Problema sta in sistem, nu in angajati. Am avut de ridicat doua colete ramburs de la oficiu. A completat trei formulare pe calculator, a printat trei chitante: cate una pentru fiecare ramburs si una pentru taxa de magazine, apoi a completat de mana pe avize datele mele de buletin. Odata fixata hartogaraia, s-a dus in depozit sa cotrobaie dupa colete. Pe ceas, 21 minute.

      (Citează)

  2. eu am stat 45 de minute (PATRUZECISICINCI) sa ridic faimoasa scrisoare de la ANAF.

    Daca era orice altceva sau daca stiam ce e in ea… fuck it, nu merita.

      (Citează)

  3. Intr-adevar, ca sa primesc un colet a trebuit mai intai sa completeze niste tabele pe hartie si abia apoi sa se scada din baza de date din calculator.
    Desi am intrebat-o de ce trebuie sa faca lucrul acesta de doua ori, tot eu am picat naspa pentru ca ei i s-a parut normal sa faca lucrul asta de doua ori…Beat that!

      (Citează)

  4. Ai avut tu ghinion, de obicei o factura nu dureaza mai mult de un minut-doua. Mai nasol e cand vine cineva cu scrisori cu valoare, atunci sa vezi bibileala si de mana si pe calculator…

      (Citează)

    • Pe mine m-a căutat într-un catastif dezmembrat, lipit cu scotch și sfoară, murdar, indoit, șifonat de zici că-l violase un Tiranozaur.

        (Citează)

  5. Destul de captivant blogul; il urmaresc cu placere

      (Citează)

  6. Radu Presedinte!
    (de companie)

      (Citează)

  7. Eu am des treaba cu Posta Romana pentru scrisori voluminoase, in realitate colete cu produse comandate pe iHerb.com
    Cele mai recente 3 colete au sosit tot mai busite, culminand cu unul vizibil taiat (poza http://imgur.com/mBSlE8H) si un altul din care era disparuta factura pentru produse.
    Nu sunt deloc singurul, mai este cel putin o persoana care a patit la fel si ma astept sa aud relatari similare de la alte bloggerite de beauty.
    Eu le-am trimis un mail celor de la Posta Romana, sa ii anunt si sa vada ce se intampla. Clar cineva incearca sa fure din coletel noastre, daca era o inspectie oficiala (nu ca ar fi cazul, produsele sunt scutite de vama) gaseam un sticker sau ceva oficial cum ca a fost verificat coletul.

      (Citează)

  8. @Gaelex

    Am observat si eu ca in ultima vreme, de cand s-au restructurat si nu mai exista punctul vamal din Posta Pantelimon, nu imi ajung cam jumatate din pachetele comandate din China. Suspectez unii dintre angajati. Nu stiu unde sa fac o sesizare. Bine, nu stiu nici ce sa scriu in sesizare, ca nu cunosc expeditorii sa pot sa zic “am comandat de la X, pe strada Y din China si nu mi-a venit pachetul”.

      (Citează)

    • Zici ca ai comandat de pe ebay, companie americană, via China.

      Altfel, coletul meu din China a ajuns la oficiul din cartierul meu, nu în Pantelimon. Not bad.

        (Citează)

  9. Ciudat, e prima oara când nu îmi ajunge un pachet important din China și bănuiesc ca asta ar fi cauza. Cred ca ma duc sa le fac scandal, l-am pus pe seller sa trimita iar pachetul.

      (Citează)

  10. Daca e magazin chinezesc mai curatel iti trimit baietii cu un transport mai bun care o ia via Suedia sau Germania in loc sa vina direct.
    Venind din alta tara membra UE se considera colet intern si ajunge la OP-ul de cartier, nu cel cu vama. E foarte convenabil pentru ca ai mai putin de mers, de asteptat.
    Lightinthebox.com face asa, cu expedierile platite – poti sa alegi si gratis, dar numai daca vrei sa astepti 1-2 luni sa vina cu posta Republicii Populare Chineze in loc sa fi dat 3-5$ sa vina cu registered airmail.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus