un blog de Radu Dumitru

asus s5507

►► Ofertele continuă la: eMAGFashion DaysFinestorePC GarageFlipSecomAltex. 📺YouTube: youtube.com/NwraduBlog ◄◄

asus s5507

Orange Hiro – prezentare și scurt review

26 Nov 2013  ·

TEHNOLOGIE  ·

21 comentarii

orange_hiro_12
Orange Hiro este un nou smartphone introdus recent de operatorul telefonic în oferta lor, continuând seria telefoanelor vândute sub brand propriu. Hiro este fabricat de Alcatel și, alături de Orange Yumo, alt model cu care a intrat simultan la vânzare, probabil că va avea foarte mulți utilizatori în România, așa că iată un scurt review.

Specificații Orange Hiro:

  • ecran de 4,3 inchi, rezoluție 480 x 854 pixeli
  • cameră foto 5 megapixeli
  • stocare internă 4 GB, dar are slot de card microSD
  • dual-core 1,3 GHz, 512 MB memorie RAM
  • Wifi, 3G, microUSB, GPS
  • Android 4.2.2
  • dimensiune 127,1 x 62 x 8 mm, foarte subțire
  • foarte ușor, doar 96 grame
  • funcție radio
  • baterie 1700 mAh

Preț: îl găsiți în magazinul Orange la 125 euro la liber sau chiar gratuit pentru unele abonamente noi sau prelungiri.

VIDEO

Am făcut o video prezentare a lui Orange Hiro pe care o puteți urmări mai jos, dacă nu va interesează toate detaliile din textul review-ului.

AMBALARE

În cutia sa neagră am găsit cablul de încărcare, ștecherul de priză și un handsfree negru.
orange_hiro_02orange_hiro_01

CONSTRUCȚIE

Pentru un model ieftin, Hiro este surpinzător de bine făcut și probabil aici se cunoaște experiența celor de la Alcatel: modelul este de fapt un Idol Mini revândut de Orange sub marca proprie și acest nume ciudat.

Telefonul este subțire și ușor și prima impresie, atunci când îl iei în mână, este grozavă. Nu te deranjează prin nimic, este frumos rotunjit și particularizat de spatele cenușiu, care pare metalic. Orange Hiro nu se poate desface, bateria este integrată, iar cardurile microSIM și microSD se introduc în telefon sub capace de pe lateral.

orange_hiro_03orange_hiro_04

Partea frontală este neagră, sobră. Butoanele capacitive de sub ecran au lumină internă, iar deasupra acestuia avem grila argintie a difuzorului, un LED de semnalizare și camera frontală.

Spatele este, după cum vă spuneam, cenușiu, asemănător cu metalul natur. Pare metal, dar cu materialele de acum cine mai știe ce este de fapt? Am găsit aici un difuzor extern, sigla Orange și camera cu LED pentru iluminare, plus un microfon pentru anularea zgomotului ambiental.
orange_hiro_06orange_hiro_05

În partea de sus avem butonul On/Off și jack-ul audio, în stânga butoanele de volum, în partea de jos conectorul microUSB și pe dreapta capacele ce astupă sloturile pentru microSIM și microSD.

Pe total, un design simplu, dar mai mult ca sigur pe placul tuturor, iar greutatea redusă (96 de grame) și profilul subțire al telefonului (8 mm) sunt principalele avantaje. Modelul este foarte portabil și, cu un ecran de 4,3 inchi, va fi pe placul multor clienți.

PERFORMANȚĂ ȘI HARDWARE

Hardware-ul este acum unul de nivel jos, un compromis făcut pentru a reduce prețul lui Orange Hiro. Procesorul funcționează bine și aplicațiile “de smartphone” se încarcă și rulează fără întârzieri deranjante, dar aș fi preferat 1 GB de memorie RAM în locul celor 512 MB. Android-ul 4.2 funcționează mult mai bine cu multă memorie RAM.

Iată mai jos un test Quadrant unde Orange Hiro obține 3300 de puncte, fiind în grafic pe locul trei. Punctele contează mai puțin, cred că cei de la Quadrant le normalizează din când în când, dar graficele reprezintă o comparație vizuală mult mai bună cu alte telefoane.
screenshot_orange_hiro_11

Rezoluția scăzută a ecranului este un avantaj și un dezavantaj în același timp. Avantaj pentru că nu solicită mult procesorul și crește autonomia bateriei, dezavantaj pentru că un 854 x 480 pixeli este totuși un minim pentru un model de 4,3 inchi. Mi-ar fi plăcut un ecran de rezoluție mai înaltă.

Ecranul m-a surprins plăcut, culorile sunt plăcute pentru prețul său. Sunetul, notificările și semnalul sunt, de asemenea, fără nimic de reproșat, mai ales la acest preț.

Autonomia este de o zi și ceva. Fiind un entry-level ieftin oricum nu-l vei solicita cu cele mai puternice aplicații și jocuri.

Camera foto nu-i tocmai de lăudat. Fotografiile în lumina zilei sunt bune, dar nu extraordinare, culorile fiind un pic prea șterse. Noaptea imaginile ies mișcate dacă nu iei măsuri suplimentare pentru a-ți stabiliza mâna și nu fotografiezi cu atenție, blooming-ul luminilor este mereu prezent și uneori nu focalizează bine. Aveți mai jos și un HDR făcut direct în telefon.

Un plus: are receptor radio, deci poți asculta posturile din FM după ce înfigi o pereche de căști în telefon, care vor funcționa ca antenă.

INTERFAȚĂ

Inițializarea telefonului te introduce deja prin meniuri Orange pentru o configurare rapidă. Interfața lui Hiro are clasicele 5 ecrane principale și tranziții animate între ele, permite plasarea a 4 scurtături către diverse aplicații în partea de jos a ecranului, iar meniul de notificări îți oferă acces rapid la activarea unor funcții ale telefonului precum Wifi sau Bluetooth.

Ai deja instalate în telefon sau iei gratuit din Google Play tot ce-ți trebuie pentru un smartphone: Gmail, Yahoo, Facebook, WhatsApp pentru mesaje, ai calendarul tău, gestionezi contactele, instalezi programe de luat notițe sau de recunoscut muzică sau scris pe blog, ai hărți prin Google Maps, ai Instagram și tot ce face în rest un smartphone în ziua de azi.

Orange aduce în plus cu câteva programe preinstalate pe Hiro:

  • Gesturi – poți configura ca la anumite gesturi făcute pe ecran să se lanseze anumite programe. Îmi place programul, recunoaște bine gesturile desenate și este ușor de utilizat, uneori fiind o scurtătură de mare ajutor către diverse programe.
  • Contul tău Orange – ai o interfață completă pentru a controla tot ce-i în contul tău, dacă ești abonat Orange.
  • Fotbal Info – o altă aplicație care mi-a plăcut, Fotbal Info îți oferă rezultatele meciurilor, știri, clasamentul Ligii 1 și informații despre echipe. M-am uitat într-o zi cu meciuri în aplicație pe la ora 22 și cele mai noi știri fuseseră introduse cu 10 minute în urmă. Mi-a plăcut că te ține la curent și cu programul meciurilor din alte competiții, precum liga spaniolă.
  • Deezer – vine preinstalat, este un program cu care poți asculta muzică nelimitat prin streaming pe telefon sau pe PC, pentru vreo 5 euro pe lună.
  • Daily Motion – Orange a cumpărat cândva acest site asemănător cu YouTube și aplicația este integrată direct în telefon.
  • Orange Cloud – spațiul tău personal de pe net, unde poți salva fotografii și cam orice program.
  • Orange TV – dacă ești abonat la acest serviciu de aici vei putea privi online canalele TV preferate.

CE E BINE

  • Subțire și ușor, bine construit.
  • Prețul este foarte bun.
  • Hardware ok pentru cei ce trec la un smartphone sau nu utilizează aplicații complicate.

CE E RĂU

  • Camera foto este dezamăgitoare când fotografiezi în lumină slabă.

Ca să râdem, aș putea spune că rău este și faptul că de câte ori ești întrebat ce telefon ai trebuie să răspunzi “Hiro… cu i, nu cu e”.

CONCLUZIE

Orange Hiro are un preț foarte redus și te face să simți că primești multe pentru acești bani. Este subțire, ușor și cu un ecran suficient de mare pentru a te ajuta să tastezi rapid. Ca telefon pentru începători, nu-i pot reproșa nimic, nu la acești bani și cu o construcție semnată de Alcatel în spatele sau.

Preț: îl găsiți în magazinul Orange la 125 euro la liber sau chiar gratuit pentru unele abonamente noi sau prelungiri.

asus s5507

    21 comentarii

  1. Hmm. Sper ca nu o sa incepi acum sa faci reviewuri la toate nimicurile…

      (Citează)

  2. Nu există „fabricat de Alcatel”, ci fabricat de TCL Corporation, Huizhou, Guangdong, care deține drepturile totale asupra numelui Alcatel aplicat telefoanelor mobile. Alcatel-Lucent nu mai are nici o implicare în Alcatel Mobile Phones (inițial joint-venture cu TCL), după cum nu are nici în TCL Communication Technology Holdings Limited, deținătorul brandului ALCATEL ONE TOUCH.

    În mod similar, nu există „telefoane Philips”, ele fiind fabricate de Shenzhen Sang Fei Consumer Communications Co., Ltd. (inițial joint-venture între Royal Dutch Philips Electronics Ltd. și Shenzhen SED Industry Co., Ltd., dar în 2007 China Electronics Corporation a cumpărat întreaga divizie (mai degrabă un pluton) de telefoane mobile Philips, ca și cei 25% pe care Philips îi avea în Sang Fei Consumer Communications Co., Ltd., plus dreptul de folosire a numelui Philips pe telefoane).

    Revenind la Orange Hiro, el este Alcatel OT Idol Mini 6012, cel mai probabil 6012X (single-SIM, UMTS 900/2100):
    http://www.alcatelonetouch.com/global-en/products/smartphones/one_touch_idolmini.html
    http://www.gsmarena.com/alcatel_one_touch_idol_mini-5669.php

    De remarcat că procesorul este Mediatek la Hiro, și că cei 2 GB disponibili pt. stocare pot fi extinși și pt. aplicații cu SD card — la alte telefoane, pe SD nu poți instala apps, aici poți.

    Mult mai interesant ar fi Orange Yumo, recte Huawei Ascend G740:
    https://www.orange.ro/magazin-online/telefoane/orange-yumo (249 €)
    http://www.gsmarena.com/huawei_ascend_g740-5840.php

    Spre deosebire de G700, acest G740 aka Orange Yumo are 1 GB RAM, nu 2 GB, un dual-core Snapdragon 400 în locul unui quad-core MT6589, și Android 4.1.2 în loc de 4.2.1, dar în rest ar merita, zic eu. (5″, nu full-HD, ci 720*1280, dar ecranul e f. bun, bateria 2400 mAh, și 8 GB de stocare, din care 5.5 disponibili.)

      (Citează)

  3. Orange Spania și Orange.com listează Yomo ca fiind 4G, ceea ce Orange România a uitat să specifice.

      (Citează)

  4. Am inteles ca are o autonomie extraordinara, ceva de genul 6-8h screen time on. Sunt curios daca te apropii de aceste valori cu utilizare zilnica.

      (Citează)

  5. Pacat ca are doar 512mb ram, dar cu ce pret vine merita pentru un entry-level

      (Citează)

  6. Salut,

    Daca ar fi sa aleg intre Lumia 520 si acest Orange Hiro, ce mi-ati recomanda?

      (Citează)

  7. @marius , daca crezi ca te adaptezi la WP eu ti-as recomanda Lumia 520.

      (Citează)

  8. Sincer nu stiu care este mai rezistent in timp ca functionalitate si baterie.

      (Citează)

  9. Yumo este 4G. Detin acest telefon si pot confirma. Chiar sunt panouri in oras cu oferta de telefoane 4g in care este mentionat.

      (Citează)

  10. @radu sunt primul tau subscriber pe Google Currents. N-aveam idee ca te gasesc la search.

      (Citează)

  11. @radu e o aplicatia noua in android Kitkat (4.4). Se numeste Google Currents. E un mix de rss reader, news etc. Si merg diverse bloguri din astea mari: verge, gizmodo, lifehacker, cnn dar la rss feed merge teoretic orice site ce suporta rss inclusiv al tau. Dar frumos a fost ca nu a trebuit sa-i dau adresa exacta sau ceva de genul asta, doar am scris la search nwradu si mi-a gasit in cateva secunde si am vazut ca sunt 0 subscribers si de asta spuneam :D

      (Citează)

  12. @radu a scuze am confundat cu newsstand-ul care-i nou.

      (Citează)

  13. astept un review la orange yumo si nimeni nu il face pacat pare un tel cu specificatii interesante.. Felicitari pt blog,e interesant.Pana la asteptatul review la orange yumo cer un sfat;se merita sal iau desigur la abonament sau mai pun catva lei si iau un s3 de exemplu.. mentionez k imi plac tel mari.Cel mai mult mar interesa displeyu si cum merge netu pe el.. multumesc

      (Citează)

  14. Salutare. Am un Hiro de vreo 2 saptamani si sunt foarte multumit de el. Deocamdata.

      (Citează)

  15. deci am citit cam tot ce era de citit despre Hiro asta, recunosc ca sunt interesat, ar fi primul meu smart (sunt inca pe SE W810i)cam toata lumea il lauda gen raport pret calitate excelent.
    Minusuri: nu se specifica clar nicaieri autonomia/autonomiile
    abia vreo 2-3 persoane s-au plans fie de lag, restartare sau optimizarea aplicatiilor dupa ce orange si-a bagat nasul in el, camera asa si asa, ram doar 512, la sunet maxim distorsioneaza??

    plusuri: dual core, camera buna zic unii, ips lcd care cica e mai lower power consumption decat TFT si mai clar, 4.3 “, design, fluent in navigare, sunet bun, carcasa stabila nu scartaie, bateria totusi 1700. uni zic ca i-a tinut 4 zile, altii doar 2 desi utilizare ~ la fel, Procesorul dual-core pe ARM Cortex-A7 are un consum mai redus de resurse; display cu luminozitate ridicată, tratat oleofobic / rar așa ceva pe telefoanele mid-range sau low-cost;
    am uitat ceva? :)

      (Citează)

  16. salutare
    eu pot sa va spun ca folosesc acest hiro de 3 saptamani si sant foarte multumit de el,nu pot spune ca este un telefon super wow dar isi face treaba cu brio. dupa 3 saptamani pot spune ca se comporya ca in prima zi,nu lag,bateria ma tine 2 zile si …depinde de cum il folositi fiecare,eu am dezactivat aproape trei sferturi dinaplicatii pt ca nu am nevoie de ele

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus