►► Black Friday la: Fashion Days・Finestore・PC Garage・evoMAG・Altex・Flanco・Vodafone・Orange・ Sevensins ◄◄
Șmecheri ardelenii ăștia, spun că au o ciorbă de salată. Te gândești că este ceva simplu, ușoară pentru sistemul digestiv, bună de recomandat străinilor care, se știe, vor să mănânce doar salate și eventual o clătită după.
Doar că are și bacon, smântână, omletă și mărar. Cum faci ciorbă cu omletă?
Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.
Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri
Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.
15 comentarii
09/11/2013 la 9:22 AM
Cum faci ciorba cu omleta? Simplu.
Bati un ou si-l torni in ciorba care e aproape gata.
Mark-3000(Citează)
09/11/2013 la 9:26 AM
De fapt e chiar buna ciorba aia. Merge mâncată si rece, cu pâine proaspătă si ceapa verde. Si este usurica in comparatie cu o ciorbă de perișoare sau una de afumătură.
Cata(Citează)
09/11/2013 la 9:58 AM
Nu stii tu ce e bun :-)
miluch(Citează)
09/11/2013 la 10:04 AM
Faci omleta si o tai fasii.Bacon se pune putin.
Tavi(Citează)
09/11/2013 la 10:36 AM
Din ce stiu eu, ciorba de salata n-are urma de sunca (sa-l f..elicit pe romanul ala care s-a gandic ca mai bine folosim bacon). Si parca nici ou. Si nici n-am vazut vreodata ou sau sunca in ciorba de salata.
Sabotor(Citează)
09/11/2013 la 11:24 AM
http://www.gustos.ro/retete-culinare/luscos.html
bun de tot! :D
Razvan(Citează)
09/11/2013 la 4:56 PM
Trebuie sa incercam.
Adi(Citează)
09/11/2013 la 5:40 PM
@sabotor: cu sunca ai perfecta dreptate. Cu oul nu. Ciorba de salata (sau ciorba de laptuci) se drege intotdeauna cu ou batut ca pentru omleta. Se serveste cu ceapa verde alaturi si felii de telemea (dupa gust)
http://www.petitchef.ro/retete/felul-principal/ciorba-de-salata-verde-fid-253871
miluch(Citează)
09/11/2013 la 6:46 PM
Se face cu slanina/kaiser si oua. Noi facem o reteta care seamana cu reteta de mai jos (fara calit salata, se pune direct la fiert, se poate pune si ceapa alba, in graba se pot sparge ouale direct in supa, dar nu iese la fel de buna si arata mai nasol):
http://www.restaurantedelux.ro/ciorba-salata-verde-slanina-afumata.html
Vlad(Citează)
09/11/2013 la 11:44 PM
Ciorba aia e ușoară și e cum zice @miluch. În afară de gustul extrem de bun, eu cred că am găsit și explicația pentru ingrediente. Ardeleanul e mai inventiv și și-a dat seama că o ciorbă ușoară = ceva care ține mai puțin de foame. Cu oul turnat în ciorbă devine un pic mai hrănitoare.
Cu șuncă/bacon n-am auzit, dar tradițional în Țara Bârsei și Țara Făgărașului se mai prăjește puțin de slănină/kaiser care apoi se introduce, ca și omleta, în ciorbă. Eu zic că tot pentru motivul de sus.
PS: care știe de ce ardelenii bagă pită-n ciorbă e tare !
Ariel(Citează)
10/11/2013 la 12:37 PM
Voiai să scrie „zdrențe de ou”, cum se obișnuiește? Este ou bătut, deci i se poate spune și omletă, la o adică.
Béranger(Citează)
11/11/2013 la 10:28 AM
Radu, se vede ca esti din regat… Treci si tu muntii mai des si o sa vezi ce buna e, chiar asa cu papara, pardon omleta :)
Cosmin(Citează)
11/11/2013 la 1:04 PM
merge facuta omleta simpla si taiata fasii.
Se gaseste si in supele chinezilor.
animal00(Citează)
12/11/2013 la 10:55 AM
Mie Coana Mare îmi făcea ciorbă de salată și era demențială. Nu punea șuncă sau bacon în ea, dar punea bucăți de omletă, însă știu sigur că în zona Transilvaniei se face și cu bacon/șuncă/afumătură.
idaho(Citează)
16/11/2013 la 2:45 PM
Este genial de buna !!!
GabrielaMihaela(Citează)