un blog de Radu Dumitru

asus s5507

►► Ofertele continuă la: eMAGFashion DaysFinestoreDysonFlip. 📺 YouTube: youtube.com/NwraduBlog ◄◄

asus s5507

Am trecut la o periuță de dinți electrică

16 Oct 2013  ·

TEHNOLOGIE  ·

30 comentarii

oral_b_triumph_5000_09
Am primit cadou această periuță de dinți electrică, un model Oral B Triumph 5000, vârful lor de gamă proaspăt lansat în România. Eu o făceam mereu manual până acum, ba chiar la început am refuzat să vin la lansarea ei, dar oamenii au insistat și eu am acceptat după ce am aflat câți senzori și câtă tehnologie a ajuns chiar și într-o periuță de dinți.

Senzor de presiune. Sincronizare wireless cu o mică unitate pe care o lipești de oglinda din baie, unde un ecran iți indică timpul optim de periere și modul de lucru al periuței. 40.000 de pulsații și 8.800 de oscilații pe minut. 4 capete diferite și 5 moduri de periaj. În curând vom auzi că e un procesor dual-core și în acestea.

Ecranul îți spune că trebuie să periezi fiecare zonă a gurii timp de 30 de secunde, că așa recomandă medicii stomatologi. Modurile de lucru ale periuței sunt pentru periaj normal, periaj profund, dinți sensibili, albire și masaj, iar capetele le vedeți mai jos.

Cel cu 4 peri galbeni cauciucați este pentru eliminarea tartrului, iar cel cu galben în centru peste albirea suprafeței dintelui. Ceilalți sunt pentru periaj de zi cu zi și pentru dinți sau gingii sensibile.

Personal tot nu eram convins de periuțele electrice, dar două lucru mi-au schimbat opinia încă din primele zile de utilizare. Primul este cronometrul de două minute. Te uiți la el și te speli pe dinți două minute, cum scrie la carte că trebuie pentru a și avea un efect bun. Până acum îmi dau seama că de fapt dădeam rasol la acest capitol.

Al doilea lucru a fost capătul anti-tartru. Adică cel normal e “normal”, pentru zi cu zi, dar când îl pui pe cel cu acele 4 bucăți galbene mai dure simți că te curăță în gură. Sunt curios dacă, utilizat periodic, reduce sau elimină nevoia unui detartraj la stomatolog.

N-am găsit prin manual un mod de utilizare recomandat, așa ca mi-am făcut eu unul. Dimineața și seara mă spal cu capătul normal. Din două în două zile folosesc capătul anti-tartru, iar o dată pe săptămână pe cel de albire. Bănuiesc că peste vreun an trebuie să vă spun dacă se și cunosc efectele.

O găsiți la eMAG – 489 lei cu tot ce vedeți în imaginile din articol.

asus s5507

    30 comentarii

  1. io am avut (una mai simpla ce-i drept) si m-am trezit ca ma spal cu ea ca cu una normala dar mai chinuit ca are capul mic, asa ca am renuntat.

      (Citează)

  2. Sa o folosesti sanatos, o sa simti diferenta, eu o am de peste 2 ani si n-as mai schimba-o pentru nimic in lume!

      (Citează)

  3. Am o nedumerire: de ce nu concep mai marii periuțelor unele ale căror cap să se rotească complet?

      (Citează)

  4. De vreun an de zile folosesc si eu o periuta electrica, nu la fel de sofisticata. N-o sa ma intorc la periutele normale niciodata. Plus ca este demonstrat faptul ca reusesc sa curete mai bine, chiar si cele ordinare.

      (Citează)

  5. Eu m-am oprit la “Eu o făceam mereu manual până acum”. :)
    In alta ordine de idei si eu tot manual o fac, poate e timpul sa trec la chestii din astea mecanice.

      (Citează)

  6. Eu in mod normal folosesc o periuta de tip hard, si este din ce in ce mai greu de gasit in supermarketuri.Se gaseste numai medium si soft.

    Cea electrica e cam hard, sa zic asa, spala bine numai ca gingiile mele nu rezista la modul asta de periaj.

      (Citează)

  7. Oare nu se poate sincroniza si cu Facebook? :D

      (Citează)

  8. am avut si eu una, m-a tinut fix 1 an. Ca sa o repar ma costa 2 mil, asa ca am luat una mai ieftina (50 ron)

      (Citează)

  9. @ardei – avea garantie 2 ani. Tu ai luat-o de la baieti? :)

      (Citează)

  10. Ca specialist și utilizator de mai bine de 7 ani de periuța electrica le recomand cu toată inima pe cele de la Braun. La faza cu îndepărtatul tartrului sunt sceptic și nu înlocuiește cu siguranță un detartraj profesional.

      (Citează)

  11. Interesant, trebuia sa recomanzi și o pasta bună, gen sensodyne. Poate o sa trec și eu, mai studiez oferta.

      (Citează)

  12. Eu am un model asemanator de 4 ani. Are aceleasi specificatii, adica 40000 de micropulsatii si 8800 de rotatii, toate pe minut bineinteles. Diferenta este ca eu am afisajul direct pe periuta. Trebuie sa ti cumperi capete cu senzori de inlocuire ca sa stii cand sa le inlocuiesti. Alea din pachet nu contin senzori. Mi-am facut detartraj acum 4 ani si sincer nu s-a mai depus nici pic de tartru de atunci.

      (Citează)

  13. Ce dracu’ sa trollezi la postul asta? E pentru beginneri.

      (Citează)

  14. @nashu_mare: hai ca poti, pune un expresso dublu si iti vine inspiratia, nu te lasa invins de vremea de afara :))

      (Citează)

  15. si capete unde gasesti? sau care sunt modelele care se potrivesc!

      (Citează)

  16. Nu sunt eu Alin cel cu preturile :)) pura coincidenta sa fie 2 posturi cu acelasi nume… Capete gasesti la Altex la vreo 50 ron 3 capete. Scrie pe cutie cu ce periute sunt compatibile…

      (Citează)

  17. Scurtu Sorin Izvoras

    26/01/2014 la 1:10 AM

    Excelenta treaba cu periuta asta, insa eu tot nu inteleg de ce nu se apeleaza inainte sau mai bine dupa curatare la o solutie de intarit dintii, gingiile, suportul dintilor,respectiv ” oasele fetei”, cu ajutorul unei solutii venita din vremuri imemoriale si ajunsa astazi la perfectionare. O folosesc de circa20 de ani, iar efectul este socant pentru toti dentistii la care am fost. Unul dintre ei a” sapat” pana la nerv , pentru a putea obtine un AU de la mine. Cand i-am spus ce am facut, a dat din cap cu neancredere, cu toata dovada ce o avea in fata lui.
    Nu pot spune mai mult, mai ales ca am dezvaluit-o gratuit unor “sefi”, iar dupa circa 2 ani, m-am trezit cu ea ( sub o forma putin schimbata) brevetata de catre un neamt. Acelorasi,(au afirmat ei, in schimbul ajutorului pe care mi l-ar fi dat pentru afirmarea unei inventii in alt domeniu, ajutor ce era sa se transforme in “furt” pe fata)le-am mai dat o inventie incompleta, care tot peste 2 ani a aparut ca fiind cercetare de baza in domeniu in Anglia,cu rezultate uimitoare – amandoua sun naturale( cel ce a valorificat-o ajungand mare sef la Cantacuzino).
    Cred ca , daca va intereseaza, puteti apela la Oficiul SIM pentru detalii, lucrarea find, dupa cate stiu eu publicata.
    Eu sper sa ajunga pe piata cat mai curand, chiar daca ar da o mica lovitura dentistilor.
    Dupa cate am vazut eu, nu sunt scutiti nici ei de probleme dentare, asa ca mai bine ar prelua-o in beneficiu personal.
    Cu respect si speranta in viitor
    Scurtu Sorin Izvoras

      (Citează)

  18. Deci nu cred…

    PS: sper că vorbim de o intarire 3D a dintelui, vizibila si cu ochiul liber nu numai cu ochelari speciali ;)

      (Citează)

  19. Scurtu Sorin Izvoras

    26/01/2014 la 8:03 PM

    Ca sa o spun pe “sleau” este vorba de folosirea unui vechi procedeu, aplicat insa corect.
    Inainte vreme si chiar si acum , era obiceiul de a se freca dintii cu sare grunjoasa, periuta de dintai si pasta de dinti erau prea greu de gasit.
    Eu am ajuns la concluzia absolut corecta ca nu atat curatarea dintilor este importanta ci, in primul rand, hranirea si intarirea lor.
    In sarea gema exista circa 80 de elemente chimice, ramase inca de la inceputurile creerii Pamantului, curate, legate intre ele intrinsec- respectiv, nu pot actiona in lipsa unor elemente existente in combinatia respectiva.
    Prin clatirea cu o apa sarata simpla sau cu alte elemente naturale introduse, se creaza exact efectul acesta, de intarire a dintilor, ne mai fiind necesara nici spalarea cu paste de dinti ce au in compozitie flor, acesta fiind in cantitati biologic active si suficinte.
    Solutia actioneaza atat direct asupra dintilor , cat si asupra gingiilor, si intregii guri de fapt, ne fiind nici un pericol asupra restului organismului, deoarece, dupa clatire( 1- max 2 min.) substanta se elimina.
    Se repeta de 2-3 ori pe zi, sau la nevoie.
    In diverse combinatii, se poate folosi si la diminuarea efectelor unor arsuri, la acel nivel, abcese, halena etc.
    Pentru eventualele resturi ramase intre dinti, se face un periaj cu pasta neutra, naturala.
    Dl. seba- ai spus un lucru esential – nu cred.
    Crede si nu cerceta ar fi un raspuns, insa eu l-am ales pe cel relativ complet, mai sus enuntat.
    Sigur, poti merge in continuare cu metodele actuale, insa dupa ce ai aflat relativ tot adevarul, poate ca dai macar 7% crezare celor afirmate de mine si incerci 10- 20 de zile .
    Costurile sunt minore, rezultatele peste asteptari ( sa poti manca hrana asezonata cu otet, dupa ce inainte aveam dureri cumplite, sau sa mananci un mar, fara sa-ti strepezeasca dintii ,pentru mine a fost o revelatie. etc.0)
    Incearca cu o lingura de sare la 1/2 l apa (filtrata). Poti potrivi solutia in functie de gust si suportabilitate proprie.
    Accepta un singur argument in favoarea acestei “gaselnite”- pestii din mari si oceane, respectiv dentitia lor, argumentele fiind bine cunoscute, insa fara cauze evident explicate.
    Succes in sau fara aplicarea acestui nou tip de protectie a danturii.
    Scurtu sorin Izvoras

      (Citează)

  20. Se pot pune capuri rotunde cat si capuri cum au aparut acum,care seamana cu o periuta normala..la aceste periute electrice?

      (Citează)

  21. @Scurtu Sorin Izvoras
    ȘI eu care credeam ca este invenția mea!
    Testez aceeași metoda de ani de zile. Într-adevăr rezultatele sunt incredibile. Periuța, pasta și apa cu sare la sfârșit.
    Tot cu saramura dar de izvor, am scăpat de negi, fără cauterizare, etc. Se tine mana respectiva într-un vas cu saramura câte 1 ora pe zi. Dupa 3-4 săptămâni au dispărut toți (8 pe mana). Am aplicat aceasta metoda și pe altcineva cu același rezultat. Metoda am aflat-o de la un dermatolog bătrân. Înghețarea lor este o vrajeala. Am aruncat banii pe geam.

      (Citează)

  22. O alegere buna sa treci la periuta de dinti electrica. Presupun ca intre timp te-ai convins de cat de bine isi face treaba.

      (Citează)

    • Da, o folosesc cu plăcere. Îmi place că are senzorul de presiune și dacă apăs prea tare se oprește singură. E o funcție foarte bună.

        (Citează)

  23. Si eu folosesc tot o periuta Oral-B Triumph de mai bine de jumatate de an. Am incercat de curand sa ma spal cu una manuala (cand i se terminase bateria celei electrice) insa nu mi-a mai placut deloc :)

      (Citează)

  24. Folosesc si eu o periuta electrica, insa este alimentata prin baterii. Pot spune ca se simte foarte mult diferenta dintre periuta de dinti manuala pe care o foloseam inainte si periuta electrica pe care o folosesc acum. Am optat pentru o periuta electrica alimentata cu baterii pentru ca am fost sceptic si neincrezator, asa ca n-am vrut sa fac o investitie prea mare pe care sa o regret mai tarziu.

    Acum sunt sigur ca dupa ce aceasta se va defecta, voi alege una mai performanta, cu mai multe caracteristici, senzori si alte lucruri. Din ce am vazut pe internet modelul acesta Triumph 5000 este destul de apreciat si are multe optiuni interesante.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus