►► Black Friday la: Fashion Days・Finestore・PC Garage・evoMAG・Altex・Flanco・Vodafone・Orange・ Sevensins ◄◄
Am luat o bucată de piept de gâscă din Real. Mie îmi place foarte mult rața, dar nu aveau, așa că am luat gâscă în schimb. Tot aia e, nu? Un piept dezosat și preambalat a costat 18 lei.
Spre deosebire de pui, rața și gâsca pot fi gătite mediu, ca la vită sau ton, astfel încât interiorul să fie rozaliu și suculent. Iar gâsca, ca și rața, are carnea acoperită de un strat subțire de grăsime, sub pielea care trebuie prăjită pentru a fi crocantă, strat de grăsime care îi dă o aromă excelentă.
Am făcut-o în tigaie, una nouă si mai groasă, din material ceramic. Am crestat puțin în câteva locuri pielea pentru a permite grăsimii de sub ea să se topească și să se scurgă pe foc, am dat-o cu condimente și piper, am stropit tigaia încinsă cu un pic de ulei de măsline și am pus gâsca pe foc, cu grăsimea în jos.
Am făcut-o câteva minute pe fiecare parte, la foc mic. Nu știam cam cât timp ar trebui să o las pe foc, dar apăsând-o mi-am dat seama când începe să se facă și la un moment dat am tăiat-o în două, chiar în tigaie, ca să-i văd interiorul. Era aproape gata, așa că am mai lăsat-o cam 2 minute și a ieșit ce vedeți mai jos.
Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.
Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri
Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.
11 comentarii
21/10/2013 la 12:26 PM
Eu am facut 2 retete si mi-au iesit genial de bune :
1 – http://www.youtube.com/watch?v=xKAhjMsYCCU
2 – http://www.youtube.com/watch?v=Vl8xrVixU1Q
Si am servit cu niste cartofi din astia http://www.youtube.com/watch?v=bs_9L61ba5Y
Andreiexe(Citează)
21/10/2013 la 1:43 PM
nu se prajeste cu ulei de masline. are punctul de ardere jos si devine toxic.
gogu(Citează)
21/10/2013 la 2:50 PM
Gogule cine te-a mintit ?
Andreiexe(Citează)
21/10/2013 la 8:59 PM
@gogu: ia d-aci http://en.wikipedia.org/wiki/Smoke_point
Mihai(Citează)
21/10/2013 la 9:13 PM
Cui îi pasă, am pus o picătură mai mult pentru gust. Gâsca oricum produce singură suficient ulei de a trebuit să-l arunc din tigaie pe la jumătate, ca să facă și o crustă crocantă.
nwradu(Citează)
21/10/2013 la 9:17 PM
nu stiu daca gogu are dreptate dar e inutil sa pui grasime in tigaia tratata antiaderenta si mai ales cand e vb de oaie sau gasca, tb sa fie tigaia incinsa bine, grasimea pasarii face restul
ioana(Citează)
21/10/2013 la 9:30 PM
Serios, am pus ulei cât o monedă.
nwradu(Citează)
21/10/2013 la 9:28 PM
Check my links se pune ulei de masline nu mult dar se pune .
Andreiexe(Citează)
21/10/2013 la 9:47 PM
Unii pun altii nu si Gordon vad ca in unele nu pune .
Andreiexe(Citează)
21/10/2013 la 10:56 PM
Marii chefi cred că le scaldă în ulei, atât de mult pun la orice rețetă.
nwradu(Citează)
21/10/2013 la 11:03 PM
@Andreiexe: ce nu-mi place la cele două rețete este că folosește bucăți foarte subțiri de rață. Gâsca mea e ceva mai groasă.
A doua cred că o voi aplica și eu, mi-e poftă de o crustă de miere și sos de soia.
nwradu(Citează)