un blog de Radu Dumitru

asus s5507

►► Ofertele continuă la: eMAGFashion DaysFinestoreDysonFlip. 📺 YouTube: youtube.com/NwraduBlog ◄◄

asus s5507

Cele mai bune fotografii ale mele din Rhodos

5 Oct 2013  ·

TURISM  ·

22 comentarii

Mai jos sunt fotografiile din Rhodos care-mi plac cel mai mult. Ca de obicei, puteți spune în comentarii care vă place cel mai mult. le puteți identifica după numărul din nume (apare când le vizualizați cu un click sau ducând mouse-ul pe ele).
rhodos_best_01

Le-am editat pe unele pentru îndreptare, crop, ceva modificări pe la luminozitate.

asus s5507

    22 comentarii

  1. 03 sau 13

      (Citează)

  2. 3 pentru peisaj si 6 pentru culori.
    Ce aparat ai folosit ? Pozele facute noaptea sunt neclare, nu ai folosit un trepied ?
    Pentru Lightroom iti recomand Color Efex Pro care are cateva filtre ce le poti utiliza in Lightroom: click dreapta pe poza, Edit in – Color Efex Pro.
    Ai cont pe 500px.com ?

      (Citează)

  3. 02

      (Citează)

  4. tiby probabil ca are nevoie de ochelari, ce trebuie sa fie clar, e clar, ce se misca, e neclar.
    jumate sunt supraexpuse, usor de reglat daca ai lucra in RAW. mai ai de lucrat la compozitii, desi 3,4,5 sunt relativ interesante (mai ales 3).
    vad ca ai inceput sa te joci cu bulb (16). pentru rezultate mai interesante trebuia sa prinzi si niste apa (efecte foarte interesante, cu cat mai lunga expunerea) si sa eviti luminile de deal (flare si supraexpuneri foarte greu de reparat).

      (Citează)

    • @stefan: pe unele le-am mai luminat eu tocmai pentru că aparatul compensase în jos. Era un soare orbitor în unele zile și am vrut să se vadă asta.

      Am tras niște RAW-uri la hotel și au ieșit nasol de tot. Niște piscine au ieșit o mare pată albastră, nu ai deloc impresia de adâncime în ele, am fost chiar dezamăgit.

      Culmea, mie 5-ul îmi place cel mai mult.

        (Citează)

  5. @tiby: e imposibil să obții noaptea o poză cu ISO mic atunci când fotografiezi un vapor care se mișcă pe apă :P

      (Citează)

  6. Lol…. Se duce omul in vacanta, face niste poze dragute si … Mai are de lucrat la compozitie, tre’ sa evite supraexpunerile bla bla… Ca toti suntem fotografi, nu Stefan? Poate eu is designer, ce-ar fi sa ti-o trantesc ca te imbraci prost (e doar un exemplu)… Mie-mi plac toate pozele! Multi fotografi in Romania in ultima vreme. Supraexpunerea vietii…

      (Citează)

  7. @radu: are dreptate Andrei, e plin de fotografi peste tot, nu numai in Romania :)

    apoi, apropo de RAW, daca asa a iesit RAW-ul, asa iesea si JPG-ul. de altfel ce vezi cand deschizi un RAW (eu lucrez in DNG) cu un viewer (sa zicem FastStone) e un JPG arhivat in fisier. apoi diferenta este ca ai mai multa latitudine in umbre, lumini, detaliu (stii ca ti-am mai trimis exemple pe mail).

      (Citează)

    • Well, adevărul este că sfaturile despre compoziție sunt cam inutile. Sunt sigur că sunt multe scene în care fiecare crede că altceva este interesant de scos în evidența. Iar eu nici cu regula treimilor nu sunt mereu de acord.

        (Citează)

  8. nu stiu cat de inutile sunt sfaturile despre compozitie dar stiu ca inveti mai degraba exersand mult timp (gen ani) si uitandu-te la ce au facut altii inaintea ta (cand eram la facultate, tipul de la cursul de fotografie ne obliga sa mergem la 2 expozitii saptamanal). dupa ce capeti toata experienta asta o sa poti sa discerni ce reguli aplici sau nu.
    regula treimilor e un exemplu f bun, caci nu este de aplicat oricand. la fel si “nu pune un subiect in mijlocul imaginii”. 2 pica in pacatul asta, probabil imaginea cu compozitia cea mai slaba din serie. problema cu regula asta este ca multi incearca sa evite si compozitii de genul 5, unde subiectul fix in centru rezulta de fapt intr-o imagine bine compusa.

      (Citează)

  9. 5 – efectul de polarizare mi se pare mult prea evident, ireal. Le mai pățesc și eu…

    12 as fi realizat o încadrare pe modul portret, la același zoom.

    13 – zici că e realizată de altcineva când e pus ăalături de restul cadrelor; Ar fi alegerea mea din tot batch-ul; Ar urma 4 (pentru culori si compoziție) și 3, idem.

      (Citează)

  10. – imi plac pozele 1 si 3, mi se pare neclara poza 12 in fullscreen

    – cred ca stefan e primul fotograf care comenteaza pe un site si nu posteaza un link cu portofoliul sau …

      (Citează)

    • @Vlad: 12 e neclară, da, dar mi-a plăcut cum îmbrățisa tipa coloana și contrastul culorilor.

        (Citează)

    • Dacă vă uitați cu atenție la 15, se vede și traiectoria unui avion, trasată de luminile de semnalizare (e o expunere lungă, pe Bulb), dar nu știu ce-i cu artefactul din centru, are o formă de pentagon și laturi albastre și verzi.

        (Citează)

  11. toate-s faine!
    ce filtre ai folosit?

      (Citează)

  12. foarte tare, la 4-8 as fi zis ca ai folosit si un ND
    oricat m-am chinuit, mie nu mi-a iesit cerul asa albastru cu filtrul de polarizare… bine, poate nici nu am prins cerul de culoarea aia…

      (Citează)

  13. Mie imi plac pozele! Nimeni nu s-a nascut invatat, practica e mama invataturii!

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus