►► Ofertele continuă la: eMAG・Fashion Days・Finestore・Dyson・Flip. 📺 YouTube: youtube.com/NwraduBlog ◄◄
Când am început Turul Burgerilor, eram convins deja că pe primul loc va ieși Hard Rock Cafe. Asta pentru că, în sistemul meu de notare, celebrul lanț american are două mari avantaje: burgeri buni, că am mai mâncat acolo de multe ori, și decorațiuni inedite în restaurant, unice în România.
Am mers special pentru burgeri și acest articol. Sunt 8 în meniul uzual, fiecare cu particularitățile sale: Legendary Burger este cel “signature”, iar pe restul îi puteți vedea în imaginea de mai jos din meniu. Din păcate, unul foarte bun, pe numele său Mediterranean Burger, a fost scos din meniu de vreo jumătate de an, spre regretul meu. Un meniu temporar, de vară, includea și un Red, White and Blue Burger, cu brânză mucegăită, carne Angus și “arome Cajun”.
Ce-am luat eu? Legendary Burger, desigur. Am cerut carnea făcută mediu, ca să fie suculentă. Costă 49 de lei. Toți burgerii mari costă 49 de lei la HRC, iar mai ieftin, începând cu 29 lei, sunt unii mai mici, mai simpli.
Așa arată burgerul comandat. Este mare și cred că sigur se satură oricine, garnitura de legume a fost servită separat, în afara chiflei, iar cartofii lângă ea.
Carnea a fost exact cum am cerut-o, moale și suculentă. Pe bune, parcă mi-ar fi citit bucătarul gândurile. Tot acolo puteți observa și un inel mare de ceapă la cuptor, dar bacon-ul promis s-a făcut mai greu simțit.
Aș fi preferat mai multă garnitură de legume proaspete, mai ales dacă sunt aduse separat. Sigur, după Simbio nu aveam de gând să mă plâng, dar Legendary Burger este o combinație grea și trebuie complementată de mai multă roșie și ceva mai multă murătură decât cele 3-4 felii de castravete adus. Pe total, însă, a fost un burger bun, gustos. Cartofii au fost așa-și-așa, oarecum neinteresanți. Pe total, platoul pierde la mustață în fața celui de la OSHO, care mi s-a părut mai armonios în rețetă și mai ușor pentru stomac.
Tot la Hard Rock Cafe poți mânca Smokehouse Sandwiches cu “pulled meat” și din câte știu este singurul local din București care oferă așa ceva. Pulled meat înseamnă carne fâșii, afumată și prăjită, servită tot în sandvișuri. E mai aproape de un kebab la chiflă decât de un burger, dar merită încercat și poți opta între carne de pui sau de porc, cu diverse sosuri și garnituri lângă ea.
Și pentru că eram acolo, am comandat și un astfel de sandviș. Din păcate, alegerea mea inițială Shang Hi, cu carne de porc, sos asiatic Bar-B-Que, castraveți murați și maioneză Sriracha (îl voiam mai mult pentru maioneză) nu era disponibilă din lipsă de ingrediente, așa că am ales un South Carolina cu carne de porc, sos de muștar Bar-B-Que, salată de varză acrișoară și fâșii crocante de ceapă.
Toate cele de mai sus se regăsesc în chifla sandvișului. Porția este servită cu cartofi prăjiți, ceva fasole boabe într-un sos și o salată coleslaw. Costă 46 de lei și arată ca un cuib făcut de o pasăre beată.
E bun și gustos. Dacă aici n-ar fi Turul Burgerilor, mai că v-aș recomanda să mergeți la HRC pentru aceste smokehouse sandwiches, fiind combinații interesante. Și acesta mi s-a părut greu pentru stomac. Măcar la burger cerusem carnea mai zemoasă, dar aici totul este uscat și doar salata coleslaw îți vine de ajutor pentru a mai schimba gustul.
Și băuturile, desigur. La Hard Rock Cafe au băuturi foarte variate, multe cocktailuri, inclusiv unele gândite de HRC, bere, cafele, de toate, dar scumpe rău. Un cocktail costă între 26 și 33 de lei, o bere minim 12 lei, o cafea cam tot atât. Hard Rock Cafe mereu a avut prețuri mari.
Serios acum, la atmosferă și ce poți face acolo Hard Rock Cafe nu are concurență. Cu o observație: nu mergeți în weekend în timpul zilei! Nu mergeți în weekend în timpul zilei! Este plin de părinți ce-și aduc copiii pe acolo și cei mici urlă și aleargă în toate părțile, fără nici o supraveghere, fără nici o opreliște.
Acum, cu ultima ocazie, am fost foarte aproape să plec direct pentru că nu mai rezistam. Erau vreo 3 copii care se urcaseră pe scenă și făceau concurs de urlete. Pur și simplu de urlete ca-n filmele de groază. Situația poate fi evitată dacă mergeți în timpul săptămânii sau pe seară, când nu mai aduce nimeni copiii.
Burgerii sunt buni la Hard Rock Cafe și sunt multe opțiuni în meniu. Porțiile sunt mari, dar și scumpe, frumos aranjate, iar băuturile și deserturile arată foarte bine.
Atmosfera în local este unică prin felul în care Hard Rock Cafe este decorat și prin muzica de acolo. E garantat că veți deveni nostalgici ascultând melodiile respective. Din păcate, în weekend de multe ori această atmosferă frumoasă este distrusă de copii pe care părinții îi lasă să facă orice doresc, să alerge printre mese, să urle și să deranjeze pe toată lumea, de parcă ceilalți clienți n-ar avea dreptul să se simtă bine acolo.
Celelalte feluri de mâncare sunt la fel de bune. Jumbo Combo este bun pentru împărțit, coastele sunt excelente, fajitas sunt spectaculoase, deserturile foarte bune, iar de smokehouse v-am spus deja.
Totuși, ideea este să ne referim la burgeri. Luându-i doar pe aceștia în considerare și felul în care îți sunt prezentați la Hard Rock Cafe, aș spune că parcă cei de la OSHO au fost un pic mai gustoși. Doar un pic și asta probabil pentru că nu mi s-au părut la fel de grei pentru stomac. Și ca bonus, acolo nici nu te aduc la exasperare copiii neastâmpărați.
Hard Rock Cafe: site oficial; Bulevardul Kiseleff 32, sector 1; orar D-J 12-23; V-S 12-0.
Când am fost eu exista și un meniu separat, temporar, de vară.
Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.
Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri
Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.
29 comentarii
11/09/2013 la 8:06 AM
Ruby Tuesday e pe lista?
Dan(Citează)
11/09/2013 la 12:37 PM
@Dan: este sau va fi, deși nu ma aștept la minuni. Am fost o dată, a fost banal.
nwradu(Citează)
11/09/2013 la 10:15 AM
49 de lei e exagerat… De banii astia mănânci în altă parte o mare friptura de vita. Si pana la urma e un buffer, nu vad nimic deosebit.
AdrianG(Citează)
11/09/2013 la 10:16 AM
*burger.. damn auto-correct
AdrianG(Citează)
11/09/2013 la 10:23 AM
@AdrianG
Imi place friptura de vita. Unde ziceai ca poti manca un buna cu 49 de lei? De care?
nashu_mare(Citează)
11/09/2013 la 10:23 AM
OK, e scump, discutia asta a fost si pentru alte restaurante, insa un astfel de burger e un mic moft, teoretic orice burger la acest pret ar trebui sa fiu un deliciu si o rasfatare a papilelor gustative, neavand nimic in comun cu nimic ce contine “burger” in denumire si ai putea gasi pe la Miki D.
Ref Hard Rock, am mancat doar Mediteranean Burger, era chiar foarte bun (mai multe legume si branzeturi care sa il faca mai usor la stomac si ficat) si cartofii au fost buni. Cand mai ajung o sa incerc acel red, white and blue, chit ca va trebui sa alerg 20 de km dupa, dar arata si suna prea bine. :)
alexduduman(Citează)
11/09/2013 la 12:37 PM
@alexduduman: Red White and Blue era acum în meniul temporar de vară.
nwradu(Citează)
11/09/2013 la 10:25 AM
@nashu: sunt multe locuri în buc. Primul care imi vine in minte e trattoria il calcio
AdrianG(Citează)
11/09/2013 la 12:30 PM
@AdrianG: Trattoria Il Calcio e o excepție. Vita lor cu piper e bună și relativ ieftină. La fel am găsit și la Romantik în Brașov.
Totuși, atenție la “vită bună” ca și eu și nashu avem ceva experiență. Pe una bună dai minim 100 lei la restaurant (Argentine, osho, jw steakhouse), iar la 80 de lei îți iei două bucăți din Metro și ți le faci acasă, asta din carne irlandeză sau poloneză. Argentiniana este dublă la preț.
nwradu(Citează)
11/09/2013 la 10:40 AM
Eu sint curios si poate intrebi tu Radu, ca eu nu ajung pe acolo prea curind.
“Servire: fără probleme, personalul este foarte prietenos, genul care vin și te întreabă dacă este totul ok cu mâncarea etc.”
Daca ii spui ca nu e ok ca nus ce chestie nu e in regula, oare ce vor spune?
Stiu ca si la Pizza Hut ma secau cu astfel de intrebari in timp ce mincam, dar nu am apucat sa le zic ceva de dulce. Intrebi la final, nu deranjezi omul cind maninca.
jules(Citează)
11/09/2013 la 10:51 AM
@jules
Da, exact, vin si te intreaba chestii cand literalmente iti sta mancarea in gat daca le raspunzi. Si sunt foarte bagaciosi si prin faptul ca te tutuiesc, “cum ai vrea sa fie burgerul?, ce vrei sa iti aduc la…?”. Imi aduce aminte de aia de la terasele ieftine de cartier care vin sa te intrebe “ce-ti aduc, boss?”. Un chelner nu trebuie sa fie asa intruziv cu oaspetii. Trebuie sa fie intr-adevar atent dar si discret si rapid. Daca poate sa fie o companie placuta, bine, dar sa nu il simt ca sta pe capul meu. Simt ca imi consuma oxigenul din jur cand face din astea.
In plus, cred ca Radu a avut noroc ca a zis “Vreau suculent”. Eu cand am zis “vreau mediu” mi l-au adus uscat bine de tot.
nashu_mare(Citează)
11/09/2013 la 10:58 AM
e mai bun red white and blue cu sos picat la cartofi :)
un muc(Citează)
11/09/2013 la 12:36 PM
@un muc: da, dar acum era doar în meniul temporar de vară.
nwradu(Citează)
11/09/2013 la 11:02 AM
de banii aia puteai sa mananci 4 shaorme cu de toate fratioare sau 8 ciorbe de burta sau 20 de hamburgeri la mcdonalds… ce fraier esti bah radule! data viitoare intreaba-ne pe noi inainte sa mananci ceva, fiindca stim noi mai bine decat tine ce sa mananci si pe ce trebuie sa cheltui banii… si daca ne asculti, iti promitem ca ramai cu bani si pentru un felul doi…
DePlictis(Citează)
11/09/2013 la 11:37 AM
nashu_mare
ai doar partial dreptate. nu este un restaurant de lux sau vreun local elegant. atitudinea lor este pe masura numelui “har rock” adica se mai elimina din fite si aere.
stiu sa vorbeasca si politicos. am avut la 2 mese distanta o familie pe la vreo 40 de ani cu 2 copii mici cu care au vorbit la plural.
un muc(Citează)
11/09/2013 la 11:55 AM
politicos e sa vorbesti la persoana a treia, nu la plural…
DePlictis(Citează)
11/09/2013 la 12:33 PM
@DePlictis: ești sigur cu persoana a treia?
nwradu(Citează)
11/09/2013 la 12:35 PM
Eu sunt de acord cu @nashu_mare, un chelner trebuie sa fie în preajmă atunci când ai nevoie, altfel mie îmi place să fiu lăsat în pace. Dar așa e specificul locului acolo.
nwradu(Citează)
11/09/2013 la 12:44 PM
@un muc
Eu nu am zis ca m-am simtit cumva insultat ca nu a folosit pronumele de politete ci ca prin atitudinea asta incearca sa iti intre fortat in zona. Stii sentimentul ala in care vin unii sa iti vorbeasca atat de aproape incat vezi cum le sar picaturi din gura iar cand te dai un pic mai in spate ei se apropie din nou? Cam asa ma simt eu cu astfel de chelneri. Nu tine de fite. Iar HRC nu e un “impinge tava” ca sa nu iti pese de chelneri.
nashu_mare(Citează)
11/09/2013 la 1:33 PM
@nwradu: normal ca nu :)
DePlictis(Citează)
11/09/2013 la 1:50 PM
sincer chiar nu pricep ce caută burgerul (cu pîine) pe o farfurie alături de cartofi separați, salată, etc. Și de ce ajunge să coste 500.000 lei.
din punctul meu de vedere chifla aia ***ÎN*** care este înseamnă că e de mîncat în mînă; dacă vrei varianta “la farfurie” nu îl mai pui în chiflă, îl pui ca friptură și pui și o chiflă lîngă farfurie.
alias(Citează)
11/09/2013 la 8:24 PM
@DePlictis
Un hamburger la mcdonalds e 3,3 lei. Nu mananci 20.
Dan(Citează)
14/05/2014 la 1:02 PM
Iubesc burgerii de la Hard Rock! Isi merita fiecare cent!!
maria(Citează)
19/06/2014 la 9:43 PM
spectaculos turul burger-ilor din Bucuresti, felicitari
stefan(Citează)
10/11/2014 la 9:00 AM
Fost si eu in weekend si am comandat unul din asta. Din pacate e banal. Si observ acum din fotografii ca si aspectul s-a deteriorat intre timp: la mine branza nu era topita deloc.
Desi roz la interior, era uscat, cartofii banali (il cerusem mediu). In nici un caz nu face banii care-i cer pe el. Ok, atmosfera e misto & shit, dar burgerul ala nu face banii.
O surpriza placuta a fost brownie-ul though.
add(Citează)
30/04/2017 la 2:00 PM
Mai nou nu aduc nici un fel de salata langa.
Sigur, pretul e tot 49 lei ca in 2013, trebuiau sa scada de undeva.
Dan(Citează)