un blog de Radu Dumitru

asus s5507

►► Ofertele continuă la: eMAGFashion DaysFinestoreDysonFlip. 📺 YouTube: youtube.com/NwraduBlog ◄◄

asus s5507

Un super-calculator de 12.000 de lei

4 Sep 2013  ·

TEHNOLOGIE  ·

62 comentarii

După ce toată lumea mi-a spus că de fapt computerul de 6500 de lei văzut luna trecută la PC Garage nu e vreun super-sistem pentru că nu are SSD și nici procesor Intel, am cerut să mai văd încă unul. “Dar să fie cu SSD și Intel!”, am bătut cu pumnul în masă. “WTF…”, s-au uitat ei ciudat la mine.

Dar m-am chemat cu prima ocazie când au asamblat (cu tot cu management de flux de aer, trebuie să fac și eu ceva așa, că tare bine arată) un super-computer.

Și da, e cu SSD și procesor Intel, unul din cea mai recentă generație, Haswell, model 4770K cu 4 nuclee ce rulează la 3,5 GHz. Acel K din coadă înseamnă că are multiplicatorul deblocat și poate fi overclockat mult mai ușor. SSD-ul este un Samsung de 128 GB pe SATA 3 și are garanție 5 ani, asta pentru cei care au impresia că un SSD nu este fiabil pentru că au auzit legende de acum 10 ani.
pc_garage_supersistem_intel_05_i7_4770pc_garage_supersistem_intel_15_procesor

Procesorul costă aproape 1500 de lei. Cine a comandat sistemul nu s-a zgârcit la bani, că SSD-ul costă 670 de lei, deși putea găsi și alte modele rapide și de aceeași capacitate pentru mai puțini bani.

Placa video este un nVidia Geforce GTX 770, producător Palit. E o placă de 2100 de lei cu 4 GB de memorie video. Iat-o mai jos și în detaliu; mă uitam la forma ei “colțuroasă” și la acele ventilatoare cu palete rotunjite și pot să pun pariu că Palit le-a patentat forma și le denumește cu cine știe ce nume atrăgătoare de marketing ca fiind o revoluție în domeniul răcirii și/sau silențiozității.

Cooler-ul este un Noctua NH-D14, ca și data trecută. Un uriaș de 1,2 kilograme, cu două ventilatoare de 140 mm ce mișcă aerul peste un radiator mare cât capul unui om, cu 6 heatpipes. Fiind așa mare, este și silențios datorită turației mici.

Un hard-disk de 2 TB, memorie Kingston Genesys de 16 GB format din două plăcuțe (cu garanție pe viață) și o sursă Sirtec completează sistemul. Sursa are 1000 de W, dar ventilatorul ei este mai mic decât cele din coolerul Noctua.

Toate acestea vor fi instalate pe o placă Gigabyte de ultimă generație, un Z87-UD5H. Costă 1000 de lei, mult peste media de preț a unei plăci de bază, dar se potrivește bine sistemului: are 10 porturi SATA 3, 4 sloturi de memorie RAM, două plăci de rețea și suportă chiar 3 plăci video.

Ca la orice asamblare, întâi se montează procesorul, că-i mic, scump și vrei să-l pui cât mai rapid la locul său.
pc_garage_supersistem_intel_22_procesor

Memoria RAM întră și ea în slotul său de pe placă, pentru ca apoi să fie acoperită de cooler-ul Noctua.
pc_garage_supersistem_intel_23_memorie

În pregătirea cooler-ului se montează elementele de întărire a plăcii de bază, care altfel nu poate susține vertical cele 1,240 kilograme ale acestuia. Noctua NH-D14 are un sistem simplu de montat pentru întărirea plăcii, câtă vreme strângi treptat și alternativ șuruburile care îl fixează.
pc_garage_supersistem_intel_24_cooler

Procesorul este uns cu pastă termo-conductoare. Marian, cel care face asamblarea, o întinde cu un perfecționism pe care eu îl ating numai când ung o felie de pâine cu unt.
pc_garage_supersistem_intel_27_pasta

Cele două ventilatoare uriașe se scot de pe radiator, urmând a fi montate ulterior. Marian le va amplasa pe poziție astfel încât cablul lor de alimentare să fie pe poziția optimă relativ la conectorul din placa de bază unde se înfige.
pc_garage_supersistem_intel_25_coolerpc_garage_supersistem_intel_26_cooler

Șiii radiatorul aterizează în poziție. Cutia include chiar și o șurubelniță lungă cu care să ajungi la prinderea sa. Arată ca un zgârie-nori pe lângă niște căsuțe.

Își face apariția și carcasa, un model Cooler Master din seria CM Storm, cea de gaming. Mie mi se pare că design-ul e copiat de la Alienware. Are în față porturi USB 3.0, sub masca frontală se ascunde un ventilator uriaș, iar deasupra are un grilaj pentru unul suplimentar.

Marian mai face o șmecherie pentru eficientizarea cablurilor: demontează ventilatorul de pe spatele carcasei pentru că avea cablul în partea de jos și-l montează rotit cu 90 de grade, astfel încât cablul să iasă prin spatele carcasei, pe unde le va trage și ascunde și pe celelalte.
pc_garage_supersistem_intel_34_rotire_ventilatorpc_garage_supersistem_intel_35_rotire_ventilator

Între timp, eu observ că această carcasă are cablurile protejate de o tresă frumoasă, neagră, ca sa nu ai senzația că-i un curcubeu de cabluri în interior.
pc_garage_supersistem_intel_36_cabluri_carcasa

Acest mic suport este pentru SSD-uri, iar hard-disk-urile se montează lângă el. Marian preferă însă un flux mai bun de aer, demontează acel suport suplimentar, iar SSD-ul îl montează lângă hard-disk, utilizând un adaptor de 3,5 inchi.
pc_garage_supersistem_intel_37_suport_ssdpc_garage_supersistem_intel_45_ssd

Cumpărătorul a ales și un ventilator suplimentar pentru carcasă, în partea de sus. E tot un Cooler Master și se montează la început.
pc_garage_supersistem_intel_16_ventilatorpc_garage_supersistem_intel_39_ventilator

Placa de bază intră în carcasă, se pune și placa video în primul slot și acum începe managementul cablurilor. Marian le trage pe toate prin spate și le prinde cu șoricei, astfel încât în interiorul carcasei să nu fie obstrucționat fluxul de aer. Un singur cablu este deranjant de mare, cel dublu care alimentează placa video, dar nu ai ce-i face.

Ca să se răzbune, Marian leagă totuși cele două etichete de pe cablu cu câte un colier, micșorându-le “amprenta”.
pc_garage_supersistem_intel_46_carcasapc_garage_supersistem_intel_43_cabluri_video

Și la final arată ca mai jos. Un mare ventilator din partea frontală bagă aer în carcasă, răcind în prima fază hard-disk-ul și SSD-ul. Sursa trage aer din podea (de asta carcasa are picioare mai mari și nu-i recomandat să o pui pe covor, nici măcar pe jos) și îl dă afară prin spate. Ventilatorul suplimentar de sus bagă aer rece spre procesor, iar cooler-ul Noctua îl degajează pe cel cald din radiatoare spre spate, de unde ventilatorul negru îl dă afară. Ventilatoarele plăcii video trag aerul cald din radiatoarele acesteia, aer cald care este antrenat de fluxul ce vine dinspre față spre spate și părășește carcasa. Serviciul de asamblare premium presupune asamblarea, managementul cablurilor și apoi instalarea de software și testarea cu vreo 10 benchmark-uri diferite.
pc_garage_supersistem_intel_48_carcasa

Și așa arată închis, cu fereastră să vezi ce-i în interior. Cumpărătorul a nimerit-o bine, auriul plăcii video se asortează cu cel al plăcii de bază si cu culoarea ventilatoarelor procesorului. Are și lumini, carcasa e cu roșu, iar placa video are un LED albastru.

La întrebările reporterului nostru, cumpărătorul a declarat, sub protecția anonimatului, că a ales singur componentele pentru sistem și că-l va folosi să se joace și pentru randare video (nota mea: deci, ca să se joace). Până la suma fabuloasă cheltuită pe acest sistem se mai adaugă alte componente care nu apar în imagini: un monitor Samsung LED de 24 de inchi, plus mouse și tastatură de gaming marca Razer, cum altfel.

Și acum să înceapă comentariile despre cum nu-i bun pentru că nu și-a luat și unitate optică. Uitați-vă și pe cel anterior.

asus s5507

    62 comentarii

  1. Pot sa zic de acuma ce comentarii negative vor veni? :)
    Deci, de ce nu si-a luat GTX 780 si de ce nu si-a pus racire pe apa.

      (Citează)

    • @acsel: pentru că GTX 780 adaugă încă 1000 de lei la preț și nu cred că e cu 33% mai performantă. O fi avut și omul 12.000 de lei, dar nu mai mult.

        (Citează)

  2. Eu aș fi interesat de ceva mai practic, dacă ai putea, un sistem pentru NAS și/sau Media Center. Fără prea mare putere de calcul, dar cât mai compact, în bugetul unui NAS entry level (maxim 800 de lei, fara HDD).

      (Citează)

  3. O sa fiu eu primul carcotas: daca sacrifica cam 10-15% din performante (per ansamblu) dadea cu 50% mai putini bani. Dar de, cand nu duci lipsa de fonduri…

      (Citează)

  4. Pentru NAS o incinta zyxel si un stick mk cu android pentru tv. Functioneaza perfect pentru mine. Pret estimat: 400 de lei fara hdd.

      (Citează)

  5. Pfff… a dat o gramada bani pe sistem si a ales un monitor cu ecran TN.

      (Citează)

  6. @David – correct,asta vroiam sa zic si eu.Daca tot dai atatea bani pe un sistem,nu te zgarcesti la monitor.Monitorul ala e unul,sa zicem,de buget.Sistemul insa e ok,dar cam prea scump.

      (Citează)

  7. A dat atatia bani si CD ROM nu a pus?

      (Citează)

  8. moaaaa, 12000 de lei pentru jucat?

      (Citează)

  9. Da floppy-ul unde este?

    Daca omului i-a placut configuratia si a avut bani, sa stapaneasca sanatos jucaria. Si sa-i fie de bine.

      (Citează)

  10. Dap, atatia bani si joaca “trase” de pe torente… :) Daca le lua legal, ii trebuia si cd-rom. Pacat…

      (Citează)

    • @cartus: nu, se poate lua orice joc acum direct digital.

      Totuși, mă gândesc pentru trecut. Poate faci un CD cu muzică. Poate vrei un driver și nu-l găsești pe net, dar e pe CD. Poate ai nevoie de cine știe ce backup, program etc. Costul unui dvd writer e neglijabil, dar uneori te poate ajuta.

        (Citează)

  11. Trage de pe torrente , 80 % din jocurile din ziua de azi le iei in format digital Steam / Origin , Blizzard are battlenet etc .

      (Citează)

  12. asta nu e supercaculator, e gaming pc, nu asa se defineste un supercalc…

      (Citează)

  13. Imi plac suporturile de SSD, back-end de vis , nici eu nu mi-as lua cd-rom sau floppy, cine mai foloseste asa ceva ???

      (Citează)

  14. Felicit alegerea carcasei, cu o mentiune: Eu am asamblat unei cunostinte un PC cu exact acelasi tip de carcasa, dar sistemul a costat in jur de 4500 lei. Personal, as fi optat pentru o carcasa pe masura componentelor din interior. Dar aici chiar e o parere subiectiva.

    Ca si in post-ul referitor la sistemul asamblat anterior, mai ales ca acum vorbim de un buget si mai mare, as fi scapat odata pentru totdeauna de magaoaia aia de cooler. Cred ca majoritatea sunt fascinati de dimensiunile lui. Un cooler pe apa este mai EFICIENT, si are mult mai multe avantaje. Nu le mai enumar din nou.

    In rest, sunt oarecum ok cu alegerea, mai putin ca si-a ales placa de baza cu 10 porturi SATA, la acea carcasa :))

      (Citează)

  15. Interesant, dar mi-a pierit chefu sa mai citesc din momentul in care am citit Haswell in loc de Ivy, si porcaria de seria 7 de la Nvidia.

      (Citează)

  16. Mi-am facut unul cam de 15.000.3930K, 32 GB 1600MHz, SSD pentru SO, HDD 10.000 swap pentru proiecte, HDD 7200 pentru stocare, Quadro 2000.Il folosesc pentru calcule cu elemente finite, CFD si proiectare.Sa-l stapanesti sanatos !

      (Citează)

  17. Ce as schimba la aceasta configuratie ? Cooler-ul (putea lua ceva pe apa, din seria Hydro, va intampina probleme pe viitor cand vine vorba de curatarea sistemul), producatorul placii video…serios acum, Palit ? Nu stie de Asus, Gygabite, Gainward ? Capacitatea SSD-ului, totusi vorbim de 12000 RON ! Sursa de 1000W e cam degeaba, ca doar nu consuma atata sistemul. Mai degraba lua ceva Gold Certified de la Seasonic, Corsair pana in 600W, ca mai mult nu consuma ! Si nu in ultimul rand, ma gandeam ca toate aceste componente vor fi puse intr`o carcasa full tower, ceva mai de calitate..

      (Citează)

    • @Cloud: Palit nu sună “mare”, dar în rest ce le poți reproșa? Se spune că la plăci video toate sunt cam la fel, cu diferențe poate doar la ventilație, iar cea din articol pare bine făcută la acest capitol. Sigur, și eu aș fi luat Gigabyte ca să fie aceeași marcă precum placa de bază, dar poate a fost un bundle sau un preț bun.

        (Citează)

  18. Nu stiu de unde ati scos ideea cu 12.000 ron ca eu cu toate componentele puse in cos am iesit la aprox 10.000 ron. Tastatura si mouse-ul au fost 2000 ron ?

      (Citează)

  19. si ce face in plus de diferenta de bani? (fata de la ala de 6500 lei)

    deci…sa rulam fin pe preturi cu 5 cifre

      (Citează)

  20. @John: monitorul (1043,77 RON) si tastatura + mouse Razer :)

      (Citează)

  21. Ce preturi……
    Asa se fac afacerile, construiesti un depozit, vinzi la preturi imense si ai un profit gigant.
    Sper ca magazinele de electronice din Romania sa moara in chinuri groaznice.

      (Citează)

  22. LOL.
    Eu am PC de ~2500 lei si joc orice joc la maxim :)

      (Citează)

  23. Felicitari PC Garage pentru marja! :)) Peste 6 luni, hai sa facem acelasi sistem.

      (Citează)

    • @Robert: care-i legătura? Am dat 3000 de lei pe un PC în 2010, acum ar costa vreo 400. Prețul variază mult în timp, pe măsură ce apar alte generații.

      În plus, peste doar 6 luni s-ar putea să ai surprize. SSD-urile sunt la același preț de un an, memoriile la fel, monitoarele aproximativ la fel, placa video e posibil să coste la fel de mult, dacă nu scoate nVidia o generația nouă până atunci etc.

        (Citează)

  24. @Robert logica ta ma fascineaza sper sa nu o aplici mereu .

      (Citează)

  25.   (Citează)

  26. Sa le luam pe rand zic :)

    @acsel
    98% dintre sistemele de racire cu lichid AIO sunt mai slabe decat acel Noctua D14

    @David
    Pentru gaming monitoarele cu panel TN sunt de departe cele mai indicate. Va pot spune din experienta ca orice monitor relativ ieftin cu IPS/PVA/VA/etc are minusuri mult mai mari decat un TN.

    @Cosmin
    Acelasi raspuns ca si in thread-ul anterior… 98% dintre coolerele cu lichid AIO sunt mai slabe decat Noctua D14

    @Rudi
    Cel mai probabil minti… sau poate la rezolutia de 1280×1024

      (Citează)

  27. dadeam 12000 si se juca o tipa 2 saptamani cu mine. da’ si eu cu ea :D

      (Citează)

  28. @Andreiexe
    i7 4770K – 1.439,99 RON
    SSD Samsung 128GB SATA-III 2.5 inch 840 Pro Series – 653,72 RON
    Palit GeForce GTX 770 JetStream 4GB DDR5 256-bit – 2.128,66 RON
    Cooler Noctua NH-D14 – 374,31 RON
    Kingston HyperX Genesis 16GB DDR3 1600MHz CL9 Dual Channel Kit XMP – 688,27 RON
    Sirtec – High Power Absolute 1000W – 637,04 RON
    Gigabyte GA-Z87X-UD5H – 999,40 RON
    TOTAL Romania-6284.35
    Pret total componente in Germania -286,16 €/116,97 €/386,39 €/69,74 €/118,61 €/183,85 €
    Total Germania – 5177.76

      (Citează)

  29. @nwradu – din ce am citit eu asa pe diagonala am vazut ca e aprox aceeasi configuratie (VGA, RAM, HDD – mai putin SSD-ul, sursa, carcasa etc…) deci poate procu si SSDu sa faca diferenta de bani … cam mult!

    Daca la 6500 lei un calculator e varza…ar trebui sa se mai documenteze carcotasii :)

      (Citează)

  30. Mda… cand auzi de astfel de sume te astepti sa vezi niscaiva avioane, dar din pacate, mi se pare ca s-a cam pacalit un pic omul nostru. Asa cum au mai spus si alti comentatori, unele alegeri sunt cel putin dubioase. Poate omul a fost prost consiliat, sau poate a cumparat orientandu-se dupa design. Dar trecand peste faptul ca erau alte variante mai bune la aceiasi mai bani sau mai putini, eu vreau sa atrag atentia asupra doua remarci, si anume: lipsa de fiabilitate” a SSD-urilor si Cooler Master copiaza dupa Alienware.. Nu s-a pus niciodata problema lipsei de fiabilitate ci de o limita a ciclurilor, care exista de altfel in continuare, dar a mai crescut un pic. Asta nu inseamna ca este prost, inseamna doar ca “se duce mai repede”. Si tocmai prin prisma acestui fapt nu inteleg de ce a vrut un SSD Samsung (este una dintre marcile mele preferate de telvizoare si monitoare), cand putea sa aleaga un OCZ (recunoscuti pentru viteze) sau un Intel (posibilitati de testare ca ale lor nu are nimeni). Cat despre carcasa, ca ar fi copiat dupa Alienware, eu cred ca mai degraba copiaza Alienware de la Cool Master. Adica CM asta fac cel mai bine: carcase. AW nu fac nimic. Fac altii pentru ei si pun stampila si adaosul comercial.

      (Citează)

  31. @nwradu
    Teoretic toti spun ca IPS-ul este mai ‘bun’ decat un TN din urmatoarele cauze:

    -unghiuri de vizibilitate mai mari 178/178 vs 170/160 (cat au TN-urile
    -culori pe 8-bit vs. 6-bit (cat au TN-urile)

    Practic insa, modelele relativ ieftine de IPS reproduc foarte rau negrul, care de fapt este un gri inchis.. din aceasta cauza in majoritatea jocurilor, fiind foarte rapide si destul de intunecate se intampla ca un IPS sa redea mai slab decat un TN, probabil acest lucru este accentuat si de timpul de raspuns ceva mai mare al panel-urilor IPS.

    Cel mai misto monitor pe care am pus pana pana acum este Benq XL2720T care este TN si este si de vis :)

    P.S. Vezi ca ai scris la memorii Genesys, de fapt le cheama Genesis.

      (Citează)

  32. Slabut, daca era cu racire pe apa, si o placa de baza care sa suporte 2 procesoare i7, si cel putin 4 placi video, asta e un PC calumea, cel de mai sus e praf pe langa cel zis de mine
    O zi buna

      (Citează)

  33. @Radu
    Cel mai mare producator de chipuri de memorie la nivel global e Samsung. Fac niste SSD-uri foarte fiabile, tocmai asta vroia sa sublinieze Radu >> 5 ani garantie >> nu se duce mai repede >> dupa 5 ani il vei schimba mai mult ca sigur.

    Alienware nu exista, e un brand al Dell.

      (Citează)

  34. @Robert vad ca nu intelegi , ce daca magazinele au preturi mai mari aici ce te obliga sa cumperi din Romania daca chiar vrei sa faci o economie mica . Aia au tva 19 % + transport iesi cu vreo cateva milioane mai putin sa nu zic ca poate aia au luna asta niste componente la reducere . E piata libera daca chiar ar fi asa de rai cum zici tu nu ar cumpara lumea de la ei , da te zgarcesti la un sistem cateva milioane si iei de la un magazin de apartament dar daca ti se intampla ceva pot sa ai diferite probleme de la garantie pana la atitudinea angajatiilor .

    Daca crezi ca e asa simplu sa faci un depozit si sa vinzi eu zic sa te uiti frumos cate firme de IT au aparut si cate fac profit .

    Iar la faza cu peste 6 luni cat mai e sistemul ti-a explicat Radu .

      (Citează)

  35. @Andreiexe
    1.Robert cu “6 luni” e alta persoana.
    2.E o diferenta de 20% fata de preturile din zona euro….
    3. In Romania e simplu sa “ascunzi” profitul. Sunt f multi care isi cumpara case folosind compania, e normal ca profitul e mic sau deloc.

      (Citează)

  36. Dragos George

    04/09/2013 la 5:48 PM

    Cum au putut da pe calculatorul ala 12000 de lei cand pe al meu am dat 12000 de lei.

    Wishlist PC Garage : 717339

      (Citează)

  37. @nwradu

    Gigabyte GeForce GTX 770 OC WindForce 3X 4GB – 2.086,36 RON
    Gainward GeForce GTX 770 Phantom 4GB – 2.123,09 RON
    EVGA GeForce GTX 770 Dual ACX Cooling 4GB – 2.156,25 RON
    EVGA GeForce GTX 770 Dual SuperClocked ACX Cooling 4GB – 2.199,85 RON
    Palit GeForce GTX 770 JetStream 4GB – 2.128,66 RON

    Toate se invart pe la 2100RON, ba chiar Gygabite-ul e mai ieftin ! (2000 RON)

      (Citează)

  38. @ nwradu, de unde concluzia ca 98% din coolere AIO pe apa sunt mai slabe ca Noctua-ul de mai sus? Sunt destule coolere pe AER care bat acel Noctua, nu mai vorbesc de cele pe apa.

    Comparatia se face fair, comparam un tower cooler cu 2 ventilatoare, neaparat cu un water-cooling cu 2 ventilatoare (280mm radiator), asa cum e firesc si logic.

    Spre exemplu, un H110, nu numai ca matura pe jos cu Noctua, dar e pretty much the best market CPU cooler, din toate punctele de vedere.

    Da, pretul e cu ~200 lei mai mare, dar vorbim de un sistem de 12.000 lei ffs… Bolovanul ala e obsolete, solutiile AIO de watercooling au atins un nivel profi. Gata, a apus era air cooling, mai ales pe segmentul high end/enthusiast.

      (Citează)

  39. SSD-ul este scump la 670lei? Eu am un laptop Toshiba de 5 ani şi i-am luat acuma doi ani, un SSD Kingston SATA 3 la 800lei de 120GB. Deci SSD Scump este în jur de 1000lei.

    Observ ce perfecţionism la uns pasta pe procesor, că a uns şi socketul cu pasta. “Bravo”

    “Își face apariția și carcasa, un model Cooler Master din seria CM Storm, cea de gaming. Mie mi se pare că design-ul e copiat de la Alienware” Tu compari carcasa la un Alienware de 10.000lei cu carcasele Cooler Master? Există carcase mult mai mişto, profesionale, din material mai bun, decât cooler master.

    Deranjează cablul de la sursă? Dar ce vrei? Alimentare wireless, şi să nu vezi cabluri în carcasă? Nu e mare lucru atâta cable managementul, că ultimele carcase din ultimii ani, au sistem de cable mangement să intre în spatele ei. Deci nu e wow.

    De ce să îşi fi luat unitate optică, când există HDD-uri externe? Welcome to 2013. Cine mai foloseşte CD-uri, DVD-uri, adică discuri? Iei de pe net, pui pe HDD extern, conectezi şi voila, play.

    Da, bunişor sistem. Un sistem ce îţi duce orice joc şi aplicaţie la ora actuală. Pentru aplicaţii CAD şi randare, ar putea să bage 32-64GB de RAM.

      (Citează)

    • @Andrei: un SSD de 120 GB costă ceva mai puțin acum, decât dacă vrei unul din seriile mare, gen HyperX. Ce-ai luat tu acum doi ani chiar nu contează.

      Cât despre carcasă, eu compar design-ul, după cum ai citat chiar tu.

        (Citează)

  40. Seria asta de procesoare din generatia a 4-a Core i7 se incinge foarte mult, din cauza constructiei interne fara pasta termoconductoare.
    Sistemul este luat in mare parte pe baza de fanatisme, SSD Samsung, memorie Kingston, placa de baza Gigabyte – toate au optiuni mai bune la performanta si pret. Exceptia este placa video, Palit fiind un producator ieftin care nu e deloc cunoscut pentru performantele produselor sale, doar pentru pret.
    Asta ma mira, ca alege sa dea multi bani pe componente care nu influenteaza performanta in jocuri in mod deosebit, dar placa video o ia pe cea care este cam cea mai proasta.

      (Citează)

  41. #Cloud , Palit e doar un alt distribuitor si costum al nvidia precum asus, gainward, etc.. au acelasi procesor grafic, sigura diferenta fiind posibilitatea de custom al intrarilor si memoriei si al tipului de racire.. Acel cooler este mult mai eficient decat o serie lunga de sisteme de racire pe baza de apa de buget mediu, si prezinta un avantaj la nivelul de zgomot produs de ventilatoare.

      (Citează)

  42. @Kaze, acel cooler e mare si greu. Nu numai ca va avea probleme la curatarea lui, dar si spatiul in acea carcasa va fi foarte mic. Cand te gandesti ca daca omul mai vrea sa puna niste RAM, trebuie sa dea cooler-ul jos mai intai, ca sa poata trece la treaba. Si in final daca tot in titlu e scris mare ” 12000 RON ” de ce sa nu isi ia ceva pe apa, care e mai bun decat acel Noctua, care deja e de generatie veche, racirea pe aer deja e ceva…vechi. Sincer, la acea suma nici nu credeam ca nu va pune un H100i, un Seidon de la CM, sau de ce nu, un sistem custom de water cooling. Ventilatoarele Noctua sunt intr-adevar silentioase, dar ele pot fi montantate la coolerele pe apa specificate de mine. Cat despre placa video, sunt de acord ca e folosit acelasi chip grafic, dar PCB-ul este custom la fiecare producator( ASUS, Gigabyte, MSI…) ceea ce ofera posibiltati de OC mai bune, stabilitate si temperaturi foarte bune. Ehh, zic si eu parerea mea…

      (Citează)

  43. Ca sa mai pun paie pe foc, un Corsair H110 (dupa putin tweaking prin bios-ul placii de baza) imi tine procesorul la 40 C in idle fara TURATIE pe ventilatoare. Sunt moarte. In momentul in care fac ceva intensiv, pornesc singure frumusel, si se tureaza in functie de load. :)

      (Citează)

  44. Cam scump, eu am PC de 12000 de lei si arata cam asa :

    Wishlist PC Garage : 717339

    pcgarage . ro / vizualizare-wishlist / 717339

      (Citează)

  45. Cam scump, eu am PC de 12000 de lei si arata cam asa :

    Wishlist PC Garage : 717339

    Ce parere aveti ?

      (Citează)

  46. @Bloody, Dragos George, ai uitat de periferice.

      (Citează)

  47. Razer Lachesis 5600DPI + Razer Destructor, Razer Anansi, Razer Tiamat Expert 7.1, Monitor Dell U2413.

      (Citează)

  48. Adica poti sa nu iti iei monitorul asta. Inca 3000 pentru monitor casti tastatura si monitor. Si iesi mai bine cu configuratia asta decat cu aia.

      (Citează)

  49. e fain mergea si un gtx 780 la bani astia

      (Citează)

  50. @Cosmin
    ‘Bolovanul’ ala matura pe jos cu H110-le tau daca nu este la turatie maxima, cum ai si recunoscut intr-un thread anterior.

      (Citează)

  51. “Dar m-am chemat”.

    O zi buna.

      (Citează)

  52. Computerul meu e MSI, are 8.00 GB RAM, Intel Intel Pentium G2020, 2.90 Ghz.

      (Citează)

  53. Tare?

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus