un blog de Radu Dumitru

►► Susține blogul cu un click la: eMAGFashion DaysFinestoreDysonFlipPC Garage. 📺 YouTube: youtube.com/NwraduBlog ◄◄

Un HTC One X demontat

2 Sep 2013  ·

TEHNOLOGIE  ·

15 comentarii

Telefonul meu HTC One X are o problemă: semnalul wifi a scăzut acum ceva vreme subit de mult, în sensul că abia se conectează la o rețea din camera alăturată. E o problemă des întâlnită la acest model, iar cauza nu o reprezintă update-urile software, ci desprinderea/ruperea antenei wifi din interiorul carcasei.

Eh, într-o zi m-am decis să-l demontez. Pe moment așa, că mă enerva. Și am făcut-o și l-am reparat, dar uitați niște fotografii cu ce-are înăuntru:
htc_one_x_demontat_1
htc_one_x_demontat_2htc_one_x_demontat_3

Am indicat cu roșu antena wifi de pe carcasă și cei doi pini de pe placa de bază ce transmit semnalul în antenă. Unul dintre ei nu mai făcea bine contact.

Cum se demontează? Power Off, scoateți SIM-ul și tăvița lui din telefon, lipiți ceva peste butoane, ca să nu cadă în carcasă. luați cel mai subțire cuțit/briceag/bisturiu pe care-l aveți și introduceți-l cu grijă între ecran și carcasă, fix unde se termină sticla neagră și începe carcasa albă. Am văzut un clip pe YouTube în care cineva folosea metalul de la capacul unei doze de suc; ideal ar fi să veți un “spudger”, o unealtă subțire și ascuțită din plastic.

Telefonul este prins în carcasă cu niște cleme de plastic, așa că lărgiți depărtând cu grijă carcasa de ecran pe partea stângă, dreaptă și jos. Sus nu are rost. După ce ați depărtat suficient, ridicați zona de jos și gata, l-ați demontat. Atenție să nu aveți bateria sau altceva lipit de carcasă, că în timp se pot întâmpla multe.

Telefonul era foarte curat înăuntru, semn că HTC l-a construit bine, etanș. După cum estimam, unul dintre cei doi pini ai antenei wifi era foarte lăsat și nu mai făcea contact cu aceasta.

Vedeți pinul din stânga? Stă la orizontală, iar sub el/prin el este un fel de clemă care-l prinde de placa de bază.
htc_one_x_demontat_4

Acum iată-l pe al doilea, care are clema interioară ieșită. Din păcate, nu aici e problema, ci în faptul că nu mai stătea tensionat în sus. L-am deformat eu puțin să stea în sus, i-am rupt acea clemă de prindere (din greșeală am dat prea tare cu penseta în ea), așa că până la urmă am proptit în spațiul de sub el o bucățică de material (2 mm dintr-un cablu foarte subțire, că doar asta am avut în jur), ca să nu se poată lăsa. Dacă aș fi fost perfecționist l-aș fi lipit acolo cu un strop de adeziv, dar n-am fost.
htc_one_x_demontat_5

Am introdus telefonul la loc în carcasă si asta a fost tot, acum am iarăși semnal full. Mai mult, bateria pare a se consuma într-un ritm mult mai lent, semn că problema cu antena făcea telefonul să consume mai mult încercând să amplifice semnalul.

Apropo, telefonul funcționează și în afara carcasei, dar arată de parcă l-ai opera pe Robocop în timp ce vorbește. Și vedeți acea piesă arginție, un cilindru asimetric? Este vibratorul, rotația sa în jurul axei face telefonul să “tremure” datorită asimetriei.
htc_one_x_demontat_7htc_one_x_demontat_6

Nu vă sfătuiesc să demontați vreun telefon, mai ales dacă nu aveți uneltele necesare. E foarte ușor să-l stricați rupând ceva. Duceți-l la service sau la garanție.

asus s5507

    15 comentarii

  1. Salut! Daca tot ai demontat telefonul, nu ai montat si o baterie de One X+ ? :D

      (Citează)

  2. @adrian esti sigur ca circuitele de incarcare din one x suporta curentul (si implicit caldura) in plus?

      (Citează)

  3. @zidanne

    Esti sigur ca exista un alt curent de incarcare? Tensiunea be baterie este aceeasi 3,7V , tehnologia fiind aceeasi. La fel, sursa de alimentare e aceeasi iar curentul la intrarea in telefon la fel.

      (Citează)

  4. Nice macro.

      (Citează)

  5. @zidane, asculta-l pe nashu_mare ca bine zice :) Replacement-ul acumulatorului e piece of cake dupa ce ai demontat device-ul. Culmea, acumulatorul costa la importator gen gsmnet, doar 24 ron. Am un amic care a montat atat pe One X , cat si pe One S.

      (Citează)

  6. @adrian @nashu_mare ok, cum spuneti voi ;)

      (Citează)

  7. Am un s3 mini care are o liniuta de wifi acolo unde un galaxy gio are 3.
    Ai idee cum as putea mari receptia pe s3mini?

      (Citează)

  8. Imi poti trimite si mie link pe email, cu video-ul care l-ai urmarit pentru dezasamblare s.a.m.d. Aceeasi problema o am si eu. Am 2 HTC-uri, la unul am semnal full, pe un balcon diametral opus, cu camera unde este amplasat routerul wireless tp-link, si am apartament cu 4 camere, iar pe HTC-ul one X, nada semnal. Nimic.

      (Citează)

  9. O problemă asemănătoare am avut şi pe un Nokia 5200, acum câţiva ani. Difuzorul mare era prins de carcasă, iar contactul cu placa se făcea tot prin nişte cleme. Ei bine, buba era că acele cleme se aflau undeva sub tastatură (pe partea cealaltă a plăcuţei), iar din cauza presiunii repetate asupra tastaturii (când scrii mesaje, joci jocuri, etc) clemele alea se apăsau şi se pierdea contactul. Se pare că design-ul celor de la Nokia nu era aşa flawless, până la urmă :)

      (Citează)

  10. Prin “adeziv” sper ca ai facut referire strict la fludor sau alte materiale de lipit ce au conductivitate electrica. :D Nu super glue! Am avut o problema similara, pe un mobil mai vechi, la care am pus o bucatica de hartie, impaturita in mai multe straturi.

      (Citează)

  11. Baieti daca vreti ajutatima si pe mine cu o placa htc one.

      (Citează)

  12. Aveti vreo ideie. Nu am gasit.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus