►► Ofertele continuă la: eMAG・Fashion Days・Finestore・Dyson・Flip. 📺 YouTube: youtube.com/NwraduBlog ◄◄
Am rescris acest articol pe 30 aprilie 2015. Simbio s-a mutat din Centrul Vechi într-o vilă frumoasă pe strada Negustori din zona Armenească, au schimbat meniul de burgeri, am schimbat și eu articolul și poziția lor în top.
N-am avut tocmai experiențe plăcute cu burgerii de la Simbio în vechea locație (erau făcuți prea mult, cam mici și scumpi), dar am mers în noua locatie pentru a ne bucura de vremea bună în curtea lor superbă și am mâncat, desigur burgeri. Meniul Simbio este interesant, dar include mic dejun, salate, sandwich-uri și burgeri, așa că alegerea pentru un bărbat este foarte simplă.
Vedeți mai jos un Burger One servit cu cartofi copți cu rozmarin (34 lei). Include carne de vită, salată, ceapă caramelizată, brânză Cheddar, bacon, castravete murat, maioneză, sos barbeque și chiflă făcută de Simbio.
L-am cerut mediu, a venit well-done. Altfel, burgerul 1 a fost bun, gustos, bogat în ingrediente după cum puteți vedea în fotografii, mare. Cartofii copți au fost și ei buni. Serviciul la masă a fost foarte bun, iar singurele probleme cred că sunt la bucătărie, cineva acolo trebuie să învețe ce înseamnă “în sânge” și “mediu”, plus că a durat 40 de minute pe ceas să vină comanda noastră.
Mai jos vedeți și un Burger Two (34 lei), servit tot cu cartofi copți. Rețeta e un pic diferită, are carne de vită, avocado, roșii uscate, brânză de capră, maioneză, sos barbeque și chiflă făcută de Simbio.
Burgerul e la fel de mare și frumos, dar mie nu mi-a plăcut din cauza brânzei de capră, care-i dă un gust ce nu-i pe placul meu. Dacă nu vă știți mare fan brânză de capră, luați Burger One și gata.
Mai au în meniu Naked Burger, care nu include chiflă (e pentru femei, îmi spune piticuțul misogin de pe umăr), clasic burger și quinoa burger, care-i vegetarian. Puteți adăuga topping-uri pentru 3 lei bucata.
Asta se întâmpla într-o vineri. Fix o săptămână mai târziu, am mers iarăși la Simbio (v-am spus, grădina e foarte plăcută pe vreme frumoasă) și acum în grup mai mare. Cineva a cerut burgerul făcut în sânge. Am spus de trei ori în sânge, am făcut și glume că mai bine-i aduce carnea crudă, un pic încălzită cu bricheta. Când a venit comanda, un ospătar avea sarcina importantă de a transporta acest burger în sânge, mai că avea girofar, așa mândru îl ținea când a întrebat “cine a cerut în sânge? Acesta este!”. L-am tăiat; era făcut mediu spre bine.
Cum am spus în alt articol, pe o scară de la 1 la 10 a prăjirii cărnii, rare ar trebui să fie un 3, iar burgerul a venit de 6, mediu ar trebui să fie un 5, iar la noi a venit un 8-9.
Am băut cocktailuri (22 lei). Și aici au fost două probleme majore:
Glumesc cu prima chestie, chiar nu-mi pasă în ce pahar vine băutura. Din păcate, nu glumesc cu a doua, băutura aia nu avea alcool, iar celelalte cocktailuri oricum nu sunt prea tari.
Berea Grolsch draft la 0,4 litri se bea din borcan Grolsch, foarte mișto. Costă 8 lei. Mai au și Ursus la 8 lei. Deserturile rămân interesante, chiar dacă nu extraordinare. Am mâncat cu plăcere clătite în stil american cu banane și sirop de arțar (14 lei), pe care în mod dubios meniul le prezintă ca fiind light and fluffy pancakes. Nu sunt nici light, că siropul de arțar numai asta nu este, nici chiar fluffy, că altădată au fost mai bune. O plăcinta zilei servită cu înghețată mi s-a părut bună, un pic prea “crunchy” (vai ce sensibil ai devenit, Radule!).
Meniul întreg îl găsiți aici ca PDF. Mai primești la masă, din partea casei, niște măsline macerate cu portocale, sunt foarte bune și zic asta deși nu-mi plac măslinele. Din acestea am mâncat cu toții cu mare poftă.
Noul Simbio arată foarte bine, locul este frumos amenajat și foarte plăcut. Personal mă așteptam să schimbe mai mult meniul, bucătărie este acum mare și ar permite chestii mai complexe, dar când tragi linie chiar nu ai atâtea alegeri la mâncare, dacă nu vrei salate sau sandișuri. Burgerii sunt buni, bogați în ingrediente, fără a fi ceva special ca rețetă. Te saturi cu ei, dar atenție că ține și de noroc felul în care îi primiți făcuți sau cât de mult așteptați pentru ei.
Mergeți la Simbio pentru a vedea localul și pentru băuturi și discuții, dar mâncarea e opțională, nefiind chiar punctul forte. Faceți întotdeauna rezervare, e mai mereu plin.
Simbio se află pe strada Negustori nr 26, în zona Armenească. Nu au încă site oficial, dar pagina de Facebook conține inclusiv meniul complet. Orarul este L-V: 10:00 am – 12:00 am, V-S: 10:00 am – 3:00 am, D: 10:00 am – 12:00 am, iar pentru rezervare sunați la 021.310.2700
Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.
Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri
Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.
24 comentarii
27/08/2013 la 11:16 AM
Daca o sa ai drum in Franta si mai exact in Montpellier sau in Toulouse, sa iti aduci aminte sa mananci un burger la Burger’n’co si sa dai un semn :)
Cristian(Citează)
27/08/2013 la 11:47 AM
@Cristian: am mâncat la Hippopothamus sau cum se scrie :P
nwradu(Citează)
27/08/2013 la 11:44 AM
ala nu e bacon, imi pare rau. Bacon ma asteptam sa fie feliuta aia subtire de bacon englezesc, prajita cum trebuie, nu cuburi de lardon frantuzesc. Iar painea arata precum painea aia turceasca de acum vreo 10 ani, dubios. O sa incerc totusi Simbio cand mai trec prin Bucuresti ca sunt curioasa
ioana(Citează)
27/08/2013 la 11:47 AM
@ioana: da, dar pentru mic dejun și restul.
nwradu(Citează)
27/08/2013 la 12:12 PM
Asa din avion arata suculent, dar daca ti s-a parut ca garnitura e insuficienta (mai ales ca stii ce ai comandat), merg pe mana ta. Si cartofii arata destul de OK, un sos suplimentar probabil pica bine, chiar si doar ceva ketchup.
Ca preferinte personale, carnea pe care ai primit-o sigur imi placea, nu ma dau in vant dupa carne roz, desi stiu ca asa este mai buna si mai suculenta. Imi place sa am toate cele in burger, desi tre’ sa fac o gura de crocodil sa mananc, deci pe tema asta ce ai primit imi pare destul de OK. Dupa cum spune si Ioana, bacon probabil te astepti sa gasesti o felie din aia ‘clasica’.
Apreciem recenzia detaliata. Astept cu interes si altele, macar sa mananc burgerii astia cu ochii momentan :D
dojo(Citează)
27/08/2013 la 12:28 PM
Trebuie să mai merg la restaurante, că niște weekenduri n-am avut cum și nu mai am subiecte.
nwradu(Citează)
27/08/2013 la 2:00 PM
@dojo Un “fel 2”, ceva?
Anca(Citează)
27/08/2013 la 2:33 PM
Cam sarac burgerul asta, in afara de rosia si salata din el, mie imi place sa mai fie si prin farfurie p-acolo ceva in plus: un castravecior, un sos etc..
@anca: la banii astia nu mai sunt pretentii de felul 2 :)
DePlictis(Citează)
27/08/2013 la 2:44 PM
mda la banii astia trece si foamea,ce face de 36 de lei,tine de foame o saptamana?
valyy(Citează)
27/08/2013 la 4:15 PM
@Radu – Am o sugestie daca imi permiti: la final sa faci un top intr-un articol separat. Poate te-ai gandit deja sau poate ai precizat pe undeva , intr-un alt articol pe aceasta tema. Recunosc nu le-am citit pe toate, ci doar “rasfoit” sa vad cum arata burgerul.
Adrian(Citează)
27/08/2013 la 7:56 PM
@Adrian: am actualizat acest articol https://www.nwradu.ro/2013/08/turul-burgerilor-bucuresti/
La final va fi o concluzie, ceva, dar mai e până atunci.
nwradu(Citează)
27/08/2013 la 7:20 PM
iar mi-ai facut pofta. diseara incerc hipopotamul :))
zidanne(Citează)
27/08/2013 la 9:04 PM
Mai scump decat un bec din ikea, si ala te tine 10 ani.
Boris(Citează)
28/08/2013 la 2:37 AM
Am trecut azi prin centru vechi si am vazut ca a disparut Old City. Localul era de inchiriat: 9000 euro pentru 480 mp. Destul de mare ca suprafata dar 9000 euro lunar? Cum sa nu ceara carciumarii preturi babane pentru orice in centrul vechi?
Alin Militaru(Citează)
28/08/2013 la 9:23 AM
cei care fumeaza la interior sunt patroana si amicii ei, isi administreaza afacerea de fata cu clientii, fumanad si obligandu-ma pe mine sa ma uit la ei (pt ca era toamna/iarna nu se putea sta afara); am fost de 3 ori, de 3 ori acelasi lucru, si intradevar, burgerii sunt exact cum i ai descris, dar nu inteleg altceva, cum nu ai burger mare cand te lauzi ca i faci in house (carnea e preparata de noi, amestecul nostru etc, etc, mi s-a spus de fiecare data); dar vorba aia, cand zice mazilique duceti-va, toata lumea se duce……
alexa(Citează)
28/08/2013 la 3:07 PM
@alexa: o fi, dar e printre puținele locuri unde poți mânca un mic dejun bun și au și câteva alte preparate inedite. Din partea mea, să fie mai multe astfel de localuri.
nwradu(Citează)
28/08/2013 la 9:42 AM
@alexa
Probabil nu au chifle si de aia nu pot servi hambgurgeri mari.
Mie simbio mi se pare un local de hipsteri unde nu conteaza cum e mancarea, important e sa te inghesui acolo, ca e cool ca e mai mic decat sufrageria de acasa.
nashu_mare(Citează)
28/08/2013 la 10:20 AM
@Anca, nu stiu cum mancati voi acasa, noi inca mancam pe stilul traditional supa/ciorba si un felul 2. Poate suntem mai tarani, dar asa suntem obisnuiti. Culmea este ca si cand calatorim, incercam in general sa nu ne dam peste cap si, daca se poate sa avem 2 feluri la masa, le vom avea. Acum la voi la palat poate se mananca altfel, dar la noi masa de pranz nu inseamna doar niste scoverze pe o farfurie :D
dojo(Citează)
28/08/2013 la 11:07 AM
si, cand mananci la un restaurant un burger/pizza/paste, bagi si o ciorba inainte? :D
DePlictis(Citează)
28/08/2013 la 3:09 PM
Am uitat să precizez că de data aceasta părea sa fie și o colaborare cu Jack Daniel’s. Era de ales sosul special Jack Daniel’s și la final pe foaie ți se recomanda o limonadă Lynchburg. Mișto parteneriatul, cineva s-a mișcat bine.
https://www.nwradu.ro/2012/08/sosul-friptura-jack-daniel-s-mai-scump-decat-whisky-ul/
nwradu(Citează)
28/08/2013 la 3:13 PM
@DePlictis: Eu nu văd de ce nu ai băga o ciorbă. Aia făcută în cantități industriale iese mai bună ca acasă, uneori am poftă de o burtă/fasole/văcuță.
nwradu(Citează)
28/08/2013 la 3:24 PM
@nwradu:
ciorba o bagi ca sa fie experienta autentica completa?
nashu_mare(Citează)
06/09/2013 la 6:52 PM
Radu uite aici o reteta de burgeri inedita cu o gramada de chestii home made http://www.youtube.com/watch?v=6WPq5jtW5J0
Andreiexe(Citează)