un blog de Radu Dumitru

asus s5507

►► Ofertele continuă la: eMAGFashion DaysFinestoreDysonFlip. 📺 YouTube: youtube.com/NwraduBlog ◄◄

asus s5507

Concurs: cum arată cloud-ul viitorului?

16 Aug 2013  ·

GÂNDURI  ·

9 comentarii

cloud_computingHostway România se pregătește de lansarea unor servicii de hosting în cloud, un trend mondial ce nu mai poate fi ignorat. Bănuiesc că știți avantajele hosting-ului în cloud, adică scalabilitatea în funcție de resursele necesare pe moment, pentru a face față vârfurilor de trafic; plus că plătești cât consumi, fără investiții în servere ce poate nu vor fi utilizate niciodată la maxim.

Mai e un pic până la lansare, dar momentan au un concurs simplu cu premiu un iPad Mini 3G. Trebuie să răspunzi la întrebarea “Cum arată cloud-ul viitorului?”.

Concursul se desfășoară la adresa hostway.ro/CloudulViitorului. Poți răspunde chiar în acea pagină sau pe Facebook, pe blogul tău sau oriunde altundeva, folosind și hashtag-ul #cloudulviitorului. Dacă scrii opinia ta pe un site extern, trebuie să le lași linkul pe site-ul Hostway, în comentarii, ca să poate juriza totul.

Vedeți în partea de jos a paginii și un concurs similar pentru Twitter.

asus s5507

    9 comentarii

  1. “cloud”-ul e noul “web 2.0”.

      (Citează)

  2. In cel mai bun caz (pentru “cloud-computing”), la fel ca si acum. Ideal ar fi ca in viitor sa dispara mizeria asta de “cloud”. Pana mea, cloud-ul asta e doar o chestie de marketing. Folosim chestii cloud-based inca de la primul cont de email deschis la yahoo.

    Si in plus, e si enervant sa patesti o chestie dinasta:
    http://www.theregister.co.uk/2013/08/14/microsoft_cloud_problems/

    Cel mai bine a pus problema Meekuu – http://big.lazyadmin.ro/2013/08/15/cloud-services-2/

      (Citează)

    • Da, dar tot mai mulți vor trece pe cloud. E mai eficient ca bani pentru marea majoritate sa aiba un hosting de acest timp. De exemplu magazinele online ar trebui sa investeasca in servere doar pentru acele 3-4 ocazii din an cand au niste oferte bune si trafic mare. Si pot fi si multe alte exemple.

        (Citează)

  3. vor trece pe dracu :) sau mai bine zis numai prostii.

    iti inchipui materialele business-confidential (purchase orders, invoces, etc) lasate acolo undeva in nori? :) pina la urma cea mai vulnerabila resursa e omul nu tehnologia :D

    iti inchipui un telecom punindu-si bazele de date sau serverele de operatii in cloud? ha-ha-ha

      (Citează)

    • @fish: și ești tu convins acum că toate firmele au propriile lor servere pe care-și țin site-ul? Nu apelează nimeni la firme de hosting pentru asta?

        (Citează)

  4. compari mere cu pere. hosting unde-ti tii site-ul vs tinut documentele firmei in curtea altuia. sau emailul. ah. daca tu ai firma cu email @gmail …

      (Citează)

    • Păi mi se pare că vorbim de hosting aici, nu de ERP în cloud, software as a service și alte aplicații ce rulează pe o infrastructură cloud.

        (Citează)

  5. mea culpa. discutia o vazusem ceva mai extinsa. chestia cu hosting in cloud e 10% un fapt normal (ghici de ce s-au inventat tehnologii si/saudevice-urile numite load-balancer ) + 90% bs de pr/marketing

      (Citează)

    • Cam așa, doar că load balancerul funcționa pentru a împărți bine traficul între serverele companiei tale. Acum, providerul îți aloca dinamic alte servere și ți le ia înapoi când nu mai ai nevoie de ele. Mie mi se pare o eficientizare foarte mare a resurselor necesare în total.

        (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus