un blog de Radu Dumitru

►► Susține blogul cu un click la: eMAGFashion DaysFinestoreDysonFlipPC Garage. 📺 YouTube: youtube.com/NwraduBlog ◄◄

Masa pe Blue Air

2 Jul 2013  ·

GÂNDURI  ·

27 comentarii

După British Airways și LOT, iată masa inclusă în biletul de avion pe Blue Air, destinație Lisabona, zbor de 4:30 ore.
blue_air_mancare_avion_1
Nimic.

Mă așteptam la asta, dar țineam minte că măcar apă primești gratuit. Nu primești, e contra cost și ea, 2 euro sau 10 lei. Prin urmare, dacă vreți să faceți economie, pregătiți-vă de acasă cu sandvișuri pentru zbor, iar apă cumpărați-vă din aeroport, după ce treceți de controlul de securitate, la un preț de 8 lei sticla.

Altfel, iată mai jos meniul Blue Air din avion, cu mențiunea că nu servesc cafea, ci ness, asa dacă au apă caldă în avion. La zborul meu n-au avut. Puteți plăti în euro sau lei, la cursul grosier 5 lei = 1 euro.

asus s5507

    27 comentarii

  1. Pe OTP o sticlă de apă plată Bucovina la 0,5L este 10 RON. Te plângi inutil. Niki oferă/au oferit mâncare gratuit, dar s-au retras de pe OTP.

      (Citează)

    • @Bogdan: m-am plâns de ceva? Este doar o informație. Dacă vrei să mă plâng, nu aveau apă caldă la bord, așa că nici un ness contra cost n-au dat, dar asta e.

        (Citează)

  2. de ce ai avea nevoie de mancare in avion? 4.30 nu este asa mult.diferenta este vizibila la costul biletului! Eu am fost in Lisabona cu TAP si fost ok! pentru ca s-a anulat avionul am fost cazat la Marriot in Lisabona +2 mese+transport autocar

      (Citează)

    • @adrian: pentru că atunci când mă trezesc eu nu pot să mănânc, ci abia după vreo 2 ore. Am decolat la 7, cred, ceea ce înseamnă că trebuia să mănânc ceva în avion, altfel mă așteptau 5 ore de dureri de burtă, iar când nu faci nimic, în avion, le simți pe îndelete.
      Sandvișul din avion a fost bun, însă.

        (Citează)

  3. Eu imi iau mereu o sticla cu apa (plina cam jumate) de acasa pe care o golesc inainte de controlul de securitate si o umplu dupa. In general apa e potabila (exceptie cred ca face OTP)

      (Citează)

    • @ioana: și eu, dar pentru un zbor de aproape 5 ore, plus încă 30 de minute până ieși din avion și iei bagajele, mai trebuie să beau și ceva la bord.

        (Citează)

  4. The fuck… Tarom m-a ghiftuit ultima oară pe un zbor de 1:25. Low cost, nene, da’ parcă prea de tot :)

      (Citează)

  5. Pai asta-i low-cost, nu?

    Noi am primit mancare si la zboruri ‘mici’ (sub 3 ore) pe CarpatAir, LOT, KLM, Swiss. Ultimele trei din Budapesta spre capitalele tarilor in cauza. Zbor de aprox 2 ore in fiecare caz, dar cu mancare (in general cate un sandwich. Pe transatlantice (7-9 ore) primeam mancare de 2 ori.

      (Citează)

  6. Nici eu nu-nțeleg dilema.

    Low cost înseamnă prețul zborului. Dacă zbori low cost, zbori fiindcă nu ai bani destui. Motiv pentru care, e normal să-ți pui sandviciuri și să-ți iei/umpli apa după porți.

    Și, vorba ăstuia de mai sus, e un căcat de zbor de 4 ore juma’, citește o carte, uită-te la un film, moțăie un pic.

    http://www.liveleak.com/view?i=aba_1332656862

      (Citează)

  7. @radu cat a fost biletul si cu cat timp inainte l-ai luat?

      (Citează)

  8. Japca ca in Romania si ca in aeroport rar gasesti in alta parte!

      (Citează)

    • @Razvan Gavrila: peste tot e la fel. Am plătit în Lisabona în aeroport un cappuccino, o cafea cu lapte și două produse de patiserie 25 de euro.

        (Citează)

  9. Ultima oară când am zburat cu ăia albaștrii, zbor de noapte, m-a trezit stewardul să mă întrebe dacă nu vreau să cumpăr “o alună, o bere”. Când zic că m-a trezit, vedea că dorm, a pus mâna pe mine și m-a mișcat până i-am răspuns.

    I-am explicat frumos că mă așteptam măcar ca bun simț să aibă, restul știam că sunt pe bani, și-l mai refuzasem cu ceva promo al început. Culmea e că restul pasagerilor m-au privit de parcă eram posedat de Satana…

    Parcă mergea și plata cu cardul în avion, au scos-o ?

      (Citează)

    • @Ariel: nu știu nimic de plata cu cardurile. La zborul meu echipajul a fost foarte politicos, n-a deranjat pe nimeni.
      O singură stewardeză părea cam supărată că-i acolo. Arăta bine de tot și cred că i se părea că nu-i de ea munca, dar mă rog, și-a făcut treaba.

        (Citează)

  10. Cati capitani Evidenta prin comentarii. Inteleg ca au existat promovari in ultima vreme in acest corp al Armatei…

    BTW, dupa controlul de securitate, apa este 7 sau 8 lei la automate pe OTP. Dupa aia, cand cobori din avion, costa similar prin orice local sau butic.

      (Citează)

  11. @nwradu

    O fi enervat-o careva pe respectiva.

      (Citează)

  12. Se putea sa lipsesc si eu? Tocmai voiam sa iau niste belete la acesti “bajeti”… Dar cam multe taxe… asa ca TAROM here i come :D (cafeaua e ness, dar macar au apa calda si aterizeaza pe Charles de Gaule nu pe un aeroport pierdut prin Normandia)

      (Citează)

  13. fara suparare, dar ce fel de informatie e asta? oricine are minima inteligenta de a se informa inainte de un zbor cu low cost stie chestiile astea.

      (Citează)

  14. @Darius Groza Daca zbori low cost nu inseamna ca nu ai bani destui!
    La un zbor low cost ies mai ieftin cu cel putin 50 de euro din Brussels la Bucuresti (retur, inclusiv cu bagaj de cala).
    Diferenta o pot folosi sa mananc mult mai bine inainte/dupa zbor (restaurant, pizza hut, etc..), sa imi iau o apa si un sandwich on-board si imi mai si ramane maruntis.
    E vorba doar de value/money in the end.
    Daca diferenta de pret nu exista evident aleg full fare airline.

      (Citează)

  15. Acum un an s-au eliminat subventiile pentru liniile aeriene Low cost de aici si preturile mari.

    Cand am fost in Lisabona am zburat cu Tap Portugal, orarul de zbor era foarte convenabil adica ajungeam pe la amiaza si plecam seara pe la 22-23.
    Am primit mancare: peşte sau crenvurști, paine cu unt, dulceata, desert: salata de fructe sau spuma de ciocolata, suc si apa la discretie.
    In avion erau monitoare cu informatii: viteza avion, altitudine, temperatura, unde ne aflam…
    Biletele luate cu 2 luni inainte m-au ajuns cam 1200 ron de persoana, dus intors, cam mult dar daca te gandesti ca strabati cam toata Europa ..
    La plecare am facut check in la aeroport gratuit, sunt automate unde scanezi pasaportul sau buletinul si gata, parca am vazut ceva asemanator pe OTP dar nu am verificat, oricum nu cred ca e gratuit.

      (Citează)

    • @tiby: e bine, eu am dat 1200 de lei de persoană pe zbor low-cost și cazare 5 nopți în centru Lisabonei :P

      TAP are prețuri ok-ish, dar dacă nu mă înșel, altă variantă nu mai ai pentru a zbura direct acolo, cu excepția Blue Air.
      Chestia cu monitoarele ține de avion și echiparea inițială a acestuia, nu de compania aeriană. Din 36 de zboruri până acum, pe mai puțin de 10 am avut și monitoare cu informații. Iar check-in-ul din aeroport este gratuit pe liniile aeriene înscrise în programul respectiv, nu-i ceva ce tine neapărat de low-cost sau nu.

      Nu de aici vin diferențele de preț, ci mai degrabă din orarul de zbor, din alte taxe pentru bagaj de cală (neinclus în preț pe low-cost), servicii la bord, faptul că uneori nu te leagă la burduf la aeroport, ci te ia cu autobuzul, plus o micșorare mare a costurilor lor de operare.

        (Citează)

  16. E gratis in OTP check in la ghiseul electronic. Ai nevoie fie de pasaport fie de card bancar (ca sa-ti recunoască numele). Am incercat de chestie cu CIul, dar nu l-a luat nici in OTP nici pe alte aeroporturi.

      (Citează)

  17. Un articol din seria, low cost-ul nu prea e low cost :) Preturile mi se par mai mult decat exagerate, tocmai din acest motiv va sfatuiesc sa faceti calcule si sa observati ca un zbor normal va costa cam aceeasi suma.

      (Citează)

  18. Eu nu inteleg de ce se agita lumea pentru faza cu low cost…
    in fond fiecare isi cheltuie banii cum vrea, cat despre ce a zis @Nicoleta Munteanu nu vad cum a ajuns ea la aceasta concluzie
    “sa observati ca un zbor normal va costa cam aceaeasi suma”

    zbor Warszawa Chopina – Budapesta cu Ryanair (deci low cost)- dus intors 47 de zloti (50 de lei, give or take) +20 de euro bilet tren budapesta- arad. total 30/35 de euro.
    Deci unde e aceeasi suma?

      (Citează)

    • Da, low cost-ul este mereu mai ieftin, chiar și adăugând 8 euro pentru un sandviș și suc. Dar cine călătorește își face singur calculele.

        (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus