►► Ofertele continuă la: eMAG・Fashion Days・Finestore・Dyson・Flip. 📺 YouTube: youtube.com/NwraduBlog ◄◄
M-ați întrebat aici cum gătesc friptura de vită. Pe scurt, ca în clipul filmat recent cu vită cumpărată din Cora Lujerului, că am promis că o încerc.
Update: asta a fost weekendul trecut. În acest weekend, am luat alte bucăți, rib-eye și ceva numit tournedos, adică două bucăți perfect rotunde de carne, groase cam de 2 cm și înfăsurate în șorici. Aceste tournedos sunt cele mai bune! Este cea mai moale carne mâncate până acum din gama Tentații Cora, aproape că se topesc în gură. Șoriciul nu se mănâncă, e acolo doar pentru a da o mică aromă pe grătar. Au costat 14 lei două bucăți, care reprezintă o porție destul de mică, mai de poftă. Rib-eye-ul n-a fost impresionant, prefer în continuare mușchiul.
Update: am mai luat. Mușchiul rămâne cea mai bună carne, urmată de “tournedos” și de nucă. Restul sunt mult mai ieftine, dar și mai “chewy”. Tournedos arată ca mai jos:
Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.
Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri
Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.
8 comentarii
28/07/2013 la 2:00 PM
Pai si unde-i gatitul in clip?
Tavi(Citează)
28/07/2013 la 2:27 PM
Yeah, sorry.
nwradu(Citează)
28/07/2013 la 2:28 PM
Dons’oara reporterita e cam novice in ale microfonului din cate bag de seama :)
NICK(Citează)
28/07/2013 la 4:18 PM
arata foarte bine friptura, iar mie mie una, imi place si un pic in sange, acum depinde de gusturi
alina(Citează)
29/07/2013 la 5:45 PM
mai da-o unu doua minute la cuptor si aia e
animal00(Citează)
10/08/2013 la 12:05 AM
@animal00: păi de ce?
Eu mă chinui să-i fac o crustă ca de arsură un pic la suprafață, să capete gust de grătar. Cred că trebuie un grătar nestriat sau ceva așa. Sau să jonglez cu intensitatea focului pe parcursul gătirii.
nwradu(Citează)
09/08/2013 la 10:27 PM
trebuie să recunosc că tournedos a fost cea mai bună carne de vită gătită de mine. excelentă la gust și foarte, foarte moale! mulțumesc pentru pont!
AI_core(Citează)
10/08/2013 la 12:06 AM
Heh, mă bucur că ți-a plăcut. Păcat că-i așa mică porția :))
nwradu(Citează)