►► Ofertele continuă la: eMAG・Fashion Days・Finestore・Dyson・Flip. 📺 YouTube: youtube.com/NwraduBlog ◄◄
Cei de la Calif Iancului, unde încă puteți mânca și propria mea rețetă de kebab gustos, au un premiu mare pentru cititorii blogului și apoi câteva obiecte drăguțe, aduse tocmai din Istanbul, ca decorațiuni interioare.
Premiul mare este o masă la Calif Iancului, pentru tine și alți trei prieteni. Mănânci ce vrei, cât vrei, poți încerca diverse din meniu.
Celelalte premii le puteți vedea mai jos. “Masca” aceea este un suport de ou fiert, apropo.
Pentru a le câștiga, vă invit să spuneți un moment special în care merge o shaorma. Nu doar când ți-e foame sau când ieși în pauza de prânz, pe acestea le cam știm. Și poate nici “noaptea, după club”, că deja e un obicei clasic în București (Calif Iancului e deschis non-stop, apropo; au și ei partea lor de petrecăreți noaptea).
Vreau să-mi spuneți alte momente în care preferați un kebab. Poate aveți vreun obicei secret. Poate că este în fiecare vineri, după sală, sau în fiecare miercuri, când lăsați copiii la orele de dans și vizavi este o shaormărie. Sau dacă nu, nu.
Comentați de pe o adresă de email validă, ca să vă pot contacta apoi. Las concursul deschis câteva zile și apoi extrag câțiva câștigători.
Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.
Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri
Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.
58 comentarii
22/07/2013 la 11:11 AM
De obicei, cumpăr shaorma pentru prietenii străini care vin în vizită în ţară sau pentru turiştii pe care am, din când în când, ocazia să îi întâlnesc în oraş. O fac pentru că e ceva nou pentru ei şi, de ce să nu recunoaştem, ceva bun în rândul preferinţelor românilor.
Ciprian Pardău(Citează)
22/07/2013 la 11:14 AM
Fiecare shaorma pentru mine e un moment special. Mai ales ca o savurez, sub forma unei recompense. Dupa un strand (sau, daca e cu noroc dupa o balaceala la mare), dupa sala, dupa o zi nasoala la munca, cand ma revad cu fetele si vrem sa ne rasfatam cu ceva bun-bun (si nu ne ajunge o inghetata) sau cand imi e prea lene/cald sa mai gatesc ceva, dau o fuga la colt si-n 5 minute pap ceva cald si iaaam. Si acum ca ma gandesc mai bine… CAND NU MERGE O SHAORMA? Va provoc sa raspundeti la intrebarea asta :).
Tamara Dragaica(Citează)
22/07/2013 la 11:29 AM
Nu prea sunt eu amator de kebab/shaorma, dar as incerca sa vad cum este reteta lui Radu :)
Mihai(Citează)
22/07/2013 la 11:31 AM
Andrei Ionita(Citează)
22/07/2013 la 11:35 AM
O shaorma merge foarte bine dupa ce pleci flamand de la restaurante de fite unde portiile sunt pentru furnici puse la cura de slabire.
liviu(Citează)
22/07/2013 la 12:02 PM
Eu recunosc ca nu prea savurez shaorme si kebapi si falafeli (de-asta chiar n-am mancat). Imi place, rar de tot, shaorma de pui, nu cu de toate, cu niste maioneza si sos dulce, un pic de salata de varza, rosii felii si patrunjel prin ea si cam atat. Si pe asta o mananc in momentele in care vreau sa simt ca traiesc periculos, pentru ca de felul meu savurez mancaruri relativ anoste (salate, legume crude/fierte, carne fiarta/gratar), chestii simple si lejere. Pentru mine, o shaormica merge cand vreau sa fiu rea (dar asta se intampla rar, no worries!). :)
Andreea(Citează)
22/07/2013 la 12:10 PM
Eu mananc cam o data, de doua ori pe luna, ca un rasfat, cu sotul. Se intampla de obicei vineri seara, dupa ce mergem la o repriza de cumparaturi serioase. Ne oprim infometati dar si plini de pofta, luam un kebab cu multa ceapa si mai putine sosuri, pe care preferam sa il mancam la fata locului, il asortam cu o apa plata si spre final cu o guma mentolata, apoi radem de cum ne-am ghiftuit la o ora asa de tarzie. Visam la kebab-ul din Istanbul, acela stradal, alaturi de sandvisuri cu peste si multe dulciuri. Avem bilete luate pentru luna septembrie, iar pana atunci.. incercam, cautam mereu cel mai bun kebab din Bucuresti :)
Laura(Citează)
22/07/2013 la 12:11 PM
eu stau in zona iancului si frecventez calif. ok, curat, preturi decente, mese afara la umbra, mancare buna, atentie la detalii.
de ceva vreme mi-am dezvoltat un obicei (de cand s-a deschis national arena): un lahmacun traditional si o bere rece weiszen inainte de meci. merge brici.
saorma la calif mai rar. dar apreziez ca isi fac ei carnea pe bat si nu il cumpara gata facut.
mikel(Citează)
22/07/2013 la 12:14 PM
Dupa o alergare de 10-15 km, un falafel/shaorma cate putin modificate intra tocmai bine
cristian tudorache(Citează)
22/07/2013 la 12:22 PM
cand vreau sa am si eu o ora de liniste. se pare ca doar asa poti sa linistesti o nevasta.
un muc(Citează)
22/07/2013 la 12:27 PM
De cand sunt insarcinata mananc tot mai des kebab (reteta Roxana, adica fara cartofi si cu putine sosuri sau chestii foarte nesanatoase in lipie). Deci cam asta ar fi momentul meu de glorie, inainte nu aveam pofta de asa ceva, dar de cateva luni mi se face tot mai des.
Roxana(Citează)
22/07/2013 la 12:42 PM
Moment special memorabil legat de acest restaurant.
Locatie: Calif Iancului
Perioada: Postul Pastelui
Relatarea evenimentului: in randurile care urmeaza
Anul acesta, in preajma sarbatorilor pascale, cea care gateste in casa adica mama, s-a hotarat sa instituie postul ca la carte adica inclusiv alimentar. Adica fara carne & derivate. Meniul zilnic era constituit din legume preparate in toate felurile (coapte, prajite, aburite…) si preparate de soia.
Cand am auzit de aceast plan (despre care se mai vorbise in casa dar tot timpul la sfarsitul mesei, dupa ce ne ghiftuiam) am fost un pic ignorant. Stiam ca nu o sa tina prea mult “regimul” fiindca ne-am invatat “carnivori” si e greu sa treci leul pe lucerna dupa atata timp.
Vin obosit si flamand seara acasa cu gandul la o friptura pe care o aveam in frigider, ramasa de la gratarul din ziua precedenta. Toata ziua fusesem plecat de acasa si in afara de covrigi, nimic nu imi ocupase golul din stomac. Am ramas uimit cand am auzit-o pe mama zicand “nu mai cauta ca nu mai avem nimic din carne in frigider, am aruncat tot ca sa putem sa tinem post cum trebuie”. Foame, nervi, si iar foame…cum sa ma satur eu cu salata?!?
Imediat mi-a venit in cap o idee de infractor. Am decis sa fac o plimbare pentru aerisire, asa i-am motivat familiei iesirea din casa in acea noapte. Doar ca plimbarea mea includea si o oprire la Calif Iancului pentru potolirea foamei. Vreau sa va spun ca niciodata nu m-am bucurat si nu am apreciat mai mult un dil kebap decat am facut-o in seara aceea. Gustul puiului in lipia calda a fost de neuitat.
Si uite asa s-a intors de la drum pacatosul fericit acasa si linistea familiei a fost pastrata in continuare, stomacul fiind plin si papile gustative incantate.
Mihai(Citează)
22/07/2013 la 12:49 PM
Off-topic : @Mihai – din cautarile de pe net, am inteles ca de-abia s-a deschis Calif Iancului, in luna Iunie …
On-topic : Iubita mea ma tot obliga la chestii sanatoase, salate, fierturi, gratare…etc. De cate ori scap de acasa cu destinatia meci sau iesire cu baietii, e musai sa bagam la ghiozdan si o shaworma/kebap. Iar de cand cu Calif Iancului, unde pot parca mult mai usor spre deosebire de Centrul Vechi, mi-e totul mult mai la indemana.
Ovidiu(Citează)
22/07/2013 la 9:44 PM
@Mihai, @Ovidiu, @masinutzu: din câte șțiu, e deschis din decembrie/ianuarie, ceva așa.
nwradu(Citează)
22/07/2013 la 1:14 PM
Cred ca mananc de maxim 5 ori pe an o shaworma… iar atunci, incerc sa fie de vita. Mi se pare mai gustoasa. Si nu… nu cu de toate :)
De aceea e important, ca in putinele dati cand bag la ghiozdan shaworma, sa fie cat mai deosebita.
Vlad(Citează)
22/07/2013 la 1:42 PM
Hai mă, cu toţii ştim că fiecare examen luat se sărbătoreşte cu #shaorma victoriei. După licenţă a fost cu de toate.
Revo(Citează)
22/07/2013 la 9:44 PM
@Revo: de curiozitate, unde? E ceva bun în zona Apaca?
nwradu(Citează)
22/07/2013 la 2:27 PM
Momentul special in care merge o shaorma este cand intra sarariul :)
Emil(Citează)
22/07/2013 la 2:28 PM
* salariul
Emil(Citează)
22/07/2013 la 2:45 PM
@ Mihai – u got OWNED!
masinutzu(Citează)
22/07/2013 la 2:55 PM
Deși îmi place foarte mult șaorma încerc pe cât posibil să țin consumul la maxim una pe lună, nu din rațiuni dietetice, ci pentru că dacă bagi zilnic nu mai poți savura la fel de bine. Cel mai bine intră o șaormă ca un self-pat on the back, când ai un motiv de bucurie. Ultimele le-am devorat când am luat licența, examenele cele mai grele din sesiune sau când mi-au intrat niște bani grămadă că am muncit mult, iar satisfacția a fost pe măsură :)
Flo(Citează)
22/07/2013 la 3:01 PM
Salut, dupa parerea mea, o shaorma merge bine dupa ce ai stat o noapte/zi intreaga sa programezi “some stuff”, noapte/zi in care tu si frigiderul nu v-ati vazut deloc la fata, si stii ca e momentul sa iesi in lume si sa mananci ceva. Atunci bagi o shaorma si o Coca-Cola (vanilla – pacat ca nu mai exista), dupa poti sa spui ca ai impartit o Cola cu o Shaorma :)
Mihai(Citează)
22/07/2013 la 9:45 PM
@mihai: Cola Vanilla poți găsi în Auchan Militari mai mereu, la aproape 3 lei doza. Au și Dr Pepper și Cola Cherry.
nwradu(Citează)
22/07/2013 la 3:05 PM
Eu am mănânc sarma când i se face pofta prietenei, din păcate destul de rar mai ales ca locația unde mănânc e foarte departe si sa străbat tot orașul pe o shaorma nu prea îmi place.
Daniel(Citează)
22/07/2013 la 4:09 PM
cel mai bine intra cand stii ca in seara aceea urmeaza sa faci long night la orice activitate fizica/intelectuala si doresti sa ai bateriile (si stomacul) pline
Cristi(Citează)
22/07/2013 la 4:37 PM
waaa! pai cand ies de la servici dupa 7 jumate, pana sa ajung acasa la catzelu’ fericit si care explodeaza de energie si dragoste, am o metoda insertShaormaLaFocAutomat(), multithreading gandita pe care o apelez cu sfintenie (eh.. multi-maini mai bine zis, ca daca as mai avea un set probabil ca mi-as lua 2 shaorme in acelasi timp..). Norocul meu e ca nu am mai mult de 4 zile dinastea pe luna, pentru ca probabil as arata ca un butoi ambulant. :D
Berta(Citează)
22/07/2013 la 4:37 PM
Dupa 4 ore de condus, merge un kebab ca uns.
Kata(Citează)
22/07/2013 la 6:05 PM
Pentru mine, cel mai bun moment pentru un kebab mi se pare atunci cand am treaba, sunt stresat si imi dau seama ca nu am mancat. Cobor pana jos, mi se face gura apa cat timp o prepara, si cand ajung acasa o savurez cu atata placere si uit pe moment de orice problema, si evident merge cu o cola :) .
Liviu(Citează)
22/07/2013 la 6:38 PM
in ultimele dati cand am mancat shaorma a fost cand am plecat seara de la prietena mea dupa o partida :)).
Val3ntin(Citează)
22/07/2013 la 7:35 PM
Cand zici ‘nu am chef sa gatesc azi’ :) .
John(Citează)
22/07/2013 la 7:35 PM
Acum.
gigi(Citează)
22/07/2013 la 8:34 PM
@Ovidiu & masinutzu, cautati mai bine, baieti! https://www.facebook.com/califromania uitati-va pe cronologie :) PS: Pastele a fost pe 5 mai
Mihai(Citează)
22/07/2013 la 10:08 PM
Si in Auchan Titan se gaseste Cola Vanilla si Cherry
Mark-3000(Citează)
22/07/2013 la 11:16 PM
O shaorma merge foarte bine dupa un basket, cand sunt rupt de foame, iar o shaorma buna e mereu bine venita.
Calif inca nu am incercat, dar in Baicului este “La turcu”, care rupe norma la bani/marime.(gust 90%). Din pacate servirea si locatia nu se pot compara nicicum.
Mario(Citează)
23/07/2013 la 7:53 AM
În fiecare sâmbătă dimineață înainte sa plec la bunici. Micul dejun preferat.
Alin(Citează)
23/07/2013 la 7:59 AM
Apropo de Coca-Cola Vanilla, am gasit si la Auchan din Constanta, centrul comercial Maritimo.
Roxana(Citează)
23/07/2013 la 8:53 AM
@nwradu La Apaca e Helin.
Dan(Citează)
23/07/2013 la 3:26 PM
Io mananc shaorma cu placere cand castiga Steluta. M-am cam ingrasat in ultima vreme.
mihai(Citează)
23/07/2013 la 3:33 PM
Ziua de salariu, impreuna cu colegii, o shaorma buna, Calif sau La Haleala.
sorint87(Citează)
23/07/2013 la 3:42 PM
mai merge o shaorma mica dupa o plimbare luuuunga cu bicicleta
elena(Citează)
23/07/2013 la 3:43 PM
Cel mai potrivit moment pentru o shaorma este dupa o cursa de 100 de km cu bicicleta, cand nu mai am niciun strop de energie si cand tot ce misca se transforma, in ochii mei, intr-o mare friptura. In acele momente faci plecaciuni pentru o shaorma, mai ales pentru una de la Calif, despre care am citit numai lucruri bune.
Ar mai fi un moment ideal pt o shaorma, atunci cand te intorci hamesit de la plaja, dupa ce ai inotat o ora. Atunci ai manca 3 shaorme, nu una.
Emilian Nedelcu(Citează)
23/07/2013 la 3:56 PM
@Mihai – my bad ! Carry on :)
Ovidiu(Citează)
23/07/2013 la 7:13 PM
Dupa ce am citit articolul tau despre Calif (https://www.nwradu.ro/2013/06/reteta-mea-kebab-acum-calif-iancului/ ) am zis “no, stai sa vezi ca am unde sa mananc papa bun, chiar langa casa”.
Ieri n-am avut timp pentru ca bucurestenii in parg de vacanta sunt usor comparabili in ceea ce priveste respectarea unor programari cu niste lehuze asa ca the totally fucked-up program s-o gatat pe la 8 trecute fix (ora indecenta pentru mancare).
Astazi am zis ca musai sa ajung sa iau pranzul pentru ca urmatoarea venire in capitala e abia la inceput de septembrie si nu cred ca post sa rezist pana atunci.
Din punctul asta de vedere totul a decurs aproape perfect astazi; carnea de vita nu a fost la fel de aromata precum o stiu de la origini, iar tendinta de “cu de toate” a mesterului aproape ca a stricat evenimentul.
Mi-au placut in schimb:
– asertivitatea personalului;
– mesterul preparator si-a calibrat munca tinand cont de feed-back-ul citit pe fata mea (extrem de expresiva de altfel), reducand mayo, renuntand la cartofi, etc.
– lipia: geniala.
Un kebab merge ca masa principala (daca nu esti neamt – in cazul asta pentru mic dejun nu cred ca merge altceva decat un dil de pui) atunci cand ai doua reprize de munca si o pauza consistenta intre ele.
– 10-15 minute de intrat in ritm (acomodare cu atmosfera placuta de la Calif, un ceai, o apa, etc);
– 20-30 minute de savurat o portie de lentil soup, felul principal, ayran, o budinca + o cafea (musai turceasca)
– inca 10-15 minute pentru siesta.
Paul(Citează)
23/07/2013 la 8:33 PM
Ca si concluzie, cel mai bun moment ramane tot cand ti-e foame-:) Indiferent de moment, situatie sau ocazie! Adica oricand! Sau tot timpul!
Intercity(Citează)
25/07/2013 la 12:12 AM
Super, chiar nu stiam ca mai exista, maine ma duc sa iau un bax :)
Mihai(Citează)
26/07/2013 la 11:29 AM
Savurez o shaorma si o bere rece dupa un meci de fotbal in care echipa favorita castiga:)
Adrian(Citează)
26/07/2013 la 11:57 AM
Nu stiu care este momentul special in care merge o shaorma, dar stiu ca duminica dupa o sedinta foto de mai multe ore la Palatul Mogosoaia, in drum spre casa, am oprit la Calif Iancului de unde am comandat un falafel gustos.
Adrian(Citează)
26/07/2013 la 12:25 PM
Ca si bucatar nu prea mananc in bucatarie iar cand ies din bucatarie mi se face o foame de lup si imi iau o shaorma seara de la Calif si sincer merge cu un ayran de minune. Shaorma de la Calif e deosebit de buna.
Paul(Citează)
26/07/2013 la 12:32 PM
Ce-i drept, pana acum nu am stat sa ma gandesc care ar fi momentul potrivit pentru o shaorma/ kebab pentru ca era un moft pentru cand aveam o pofta de asa ceva, sau cand eram in zona si imi era foame.
In ultima vreme insa, dupa o dieta destul de stricta si trecerea la un stil de viata mult mai sanatos, am invatat sa apreciez cu adevarat gustul si savoarea unui astfel de preparat, mult mai rar in schimb.
Mi-am luat un angajament impreuna cu un prieten ca vom manca mult mai sanatos si ne tinem cu indarjire de programul nostru insa in fiecare duminica avem ziua noastra de rasfat. Atunci este momentul in care putem savura o shaorma mica, sau preferatul meu un Lahmacun Traditional, cum numai la Calif se face :)
Tot ce pot sa spun e ca abia astept duminica :)
Irina(Citează)
26/07/2013 la 12:34 PM
O shaorma e buna dupa ce alergi dupa copil prin parc jumate de zi si ramai fara energie:)
Anca(Citează)
26/07/2013 la 2:38 PM
Acum un an am reluat legaturile cu niste cercul de prieteni din scoala generala cu care nu ma mai vazusem de aproape 8 ani. De atunci de fiecare data cand ne vedem e o ocazie suficient de speciala incat sa mancam o shaorma impreuna.
ioana(Citează)
26/07/2013 la 8:36 PM
Nu exista momente speciale pt a manca la Calif. Mananc ori de cate ori n-am alte alternative acasa:)). Si se intampla deseori:))
Ionut stanciu(Citează)
26/07/2013 la 10:47 PM
La Calif poti manca ori cand si ori cat deoarece produsele sunt proaspete.Au sosuri naturale,lipie facuta pe loc,servire ireprosabila!
Elena(Citează)
26/07/2013 la 11:40 PM
Imi place sa imi incep concediul cu o shaorma. O cumpar inca din seara in care am scapat de la munca, la pachet (cum imi place mie, fara ketchup si cu mult patrunjel), iar cand ajung acasa o savurez cat timp ma uit la un episod de ceva. Cu ritualul asta incepe oficial vacanta.
Andreea(Citează)
27/07/2013 la 8:57 PM
Momentul potrivit sa mananci o shaorma este cand iti este atat de foamne incat ai vrea sa mananci de toate : parca ai vrea sa mananci un Mc,datorita cartofilor buni, ar merge si un Kfc cu 2 sosuri de usturoi,mama!mama!si atunci le combini pe amandoua!
Bagi o SHAORMA MARE CU DE TOATE USOR PICANTA!
Cosmin(Citează)
28/07/2013 la 10:06 AM
îmi iau shaorma atunci când am poftă de ceva “cleios”, poate termenul pare peiorativ însă nu e. cleios înseamnă că ingredientele se strâng straşnic în braţe şi se lipesc unele de altele fără să băltească într-o mocirlă de sosuri. însă, din păcate, nu toate shaormele sunt aşa cum le vreau eu
cosmin(Citează)
28/07/2013 la 12:21 PM
CALIF: e locul potrivit sa mananci cu drag, sa faci bucurii celor dragi, sa faci o surpriza iubitei, e locul magic al gustulului desavarsit cu ingrediente ce nu le gasesti nicaieri, locul unde savoarea si starea de buna dispozitie e la ea acasa. Sa va fie la mai mare si la mai multi ani!! sunteti cei mai buni!! Si nu o spun ca sunt fanul vostru sau ptr premii, o spun papilele mele gustative.
neaca liviu(Citează)
28/07/2013 la 1:00 PM
OK, mulțumesc tuturor! Voi extrage câștigătorii și vedem dacă vă anunț eu sau cei de la Calif.
nwradu(Citează)