un blog de Radu Dumitru

asus s5507

►► Ofertele continuă la: eMAGFashion DaysFinestoreDysonFlip. 📺 YouTube: youtube.com/NwraduBlog ◄◄

asus s5507

Aplicații pentru șoferi: Gropometru

5 Jun 2013  ·

TEHNOLOGIE  ·

10 comentarii

gropometru_1V-am mai spus că am tot primit comunicate despre noi aplicații și am auzit de și mai multe la Mobile Conference, iar pe cele de Android chiar le-am și încercat. Astăzi, Gropometru.

Ideea este bună pentru șoferi: aplicația vă arată pe o hartă gropile din asfalt. Și face asta într-un mod inteligent, detectându-le singură prin șocul ce se simte în accelerometrul din telefon. Poți adăuga și manual gropi, dar la câte sunt la noi, n-ar avea nimeni timp să facă acest lucru.

De aici lucrurile merg și mai în bine. Am vorbit la Mobile Conference cu cineva din echipa Gropometru și îmi spunea că au atins un fel de masă critică a numărului de utilizatori și de gropi înregistrate în sistem și asta le permite să eficientizeze totul. De exemplu, dacă un telefon raportează o groapă într-o anumită poziție, poate că de fapt a fost doar o frână bruscă sau respectivul a lovit bordura trotuarului. Dacă 8 telefoane diferite raportează o groapă în aceeași poziție, înseamnă că e pe bune totul.

Din păcate, tot ce-i mai sus în teorie se regăsește cam slab implementat în practică. Nu prost, doar slab. Iată ce nu mi-a plăcut:

  • nu există o avertizare sonoră că urmează o groapă, ci acest feature va fi introdus în viitor.
  • gropile desenate pe hartă sunt mult prea mici și trebuie să te uiți cu atenție la ecranul telefonului pentru a le vedea. Ca șofer, această modificare de atenție mi s-a părut inacceptabilă.
  • uneori indicatoarele gropilor se încarcă greu. Am ajuns la jumătatea bulevardului și apoi au apărut pe hartă și bulinuțele mov.
  • de multe ori gropile apar și dispar fără motiv. iată câteva exemple mai jos. Observați că eu stăteam pe loc și totuși de la un minut la altul au dispărut aproape toate gropile din zonă de pe ecran.

gropometru_2gropometru_3
gropometru_4gropometru_5

Dezvoltatorii promit pentru o versiune următoare avertizări că urmează o groapă, raportări în background, probabil mai multe opțiuni prin interfață. Aș prefera să știu și pe ce sens de mers este o anumită groapă, că asta se poate determina ușor în momentul raportării ei. Până apar aceste îmbunătățiri, puteți totuși să instalați aplicația și să o țineți pornită atunci când conduceți, ca să mai înregistreze niște gropi în server.

asus s5507

    10 comentarii

  1. “Dezvoltatorii primit pentru o versiune”…cred ca ai vrut sa zici “…promit…”.

      (Citează)

  2. “Gropile se incarca greu.” N-am mai ras asa de bine de ceva timp :))

      (Citează)

  3. cam cat de tare trebuie sa iei o goapa astfel incat sa se simta in masina si sa se inregistreze ?

    cine e idiot sa ddea cu masina in gropi ca sa inregistreze gropi in aplicatie ?

    ideea e funny , dar nu mi se pare practica

      (Citează)

  4. Nu mi se pare o aplicatie serioasa, de utilizat zilnic, ci doar o aplicatie funny.

      (Citează)

  5. @L!nuX

    Telefonul e suficient de sensibil incat sa poata functiona si pe post de pedometru. Subestimezi acceleratia virbatiei chiar si la viteze mici ale autovehiculului. Ca demo, incearca sa scrii ceva pe hartie in masina.

      (Citează)

  6. Am testat-o şi eu dar mi se pare că îmi mănâncă foarte mult din date…

      (Citează)

  7. @nasu – la o sensibilitate prea mare orice denivelare in drum , traversare peste linie de trambai , speedbump , si chiar structura asfaltului ar echivala cu o groapa in aplicatie , ceea ce nu e cazul . Totusi amortizoarele si suspensiile absorb destul de bine socurile marunte asa ca pentru o goapa “adevarata” socul trebuie sa fie consistent .

      (Citează)

  8. Pai si de ce nu ar trebui sa apara traversarile peste linii de tramvai si speedbumpuri in harta? Nu sunt socuri sau cum?

    O suspensie transmite foarte bine acceleratia miscarii de vibratie chiar daca o suspensie buna micsoreaza amplitudinea vibratiei. Daca vrei, putem sa facem un test comparativ cu telefonul si un accelerometru profesional industrial (pe care il am eu). Cred ca @nwradu ar fi de acord sa faca un articol din asta.

      (Citează)

    • @nashu_mare: nu cred că trebuie un test comparativ. Sunt multe aplicații care îți arată ce indică accelerometrul pe grafice detaliate. Cel din telefon este foarte sensibil, așa este.

        (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus