un blog de Radu Dumitru

asus s5507

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

asus s5507

Audiența la Românii au talent scade mult și de ce

1 May 2013  ·

GÂNDURI  ·

10 comentarii

Pagina de Media scrie că “Românii au talent”, ediția de vineri 26 aprilie, a avut cu 700.000 de spectatori mai puțin decât cu o săptămână în urmă.

Mi se pare normal. Eu mă întreb, la modul cel mai sincer, cât timp va mai dura această emisiune și de ce m-aș uita la edițiile viitoare.

Primul sezon m-a prins, l-am urmărit săptămânal. La al doilea m-am uitat la mai puțin de jumătate din emisiuni, iar acum, în al treilea, doar două emisiuni am privit. Motivul este simplu: m-am săturat de talente. La câți magicieni să mă pot uita? A câștigat Cristian Gog o ediție, acum ce să facem, o luăm de la capăt și ne prefacem uimiți de talentul fiecăruia nou care își încearcă norocul?

E unul care imită vedete. Și îi imită pe Becali, Florin Piersic, fix ăia pe care toată lumea îi imită, inclusiv vreo 3 emisiuni de divertisment de la TV. Mereu sunt câteva ansambluri folclorice care dansează. Mereu sunt niște copii simpatici care trec de preselecție doar pentru că sunt copii simpatici. Mereu niște acrobați. Mereu niște rapper-wannabes și unii care fac ca un boom-box, deși nu pot să înțeleg de ce asta ar fi privit ca un talent aparte. Mereu e cineva care cântă ca la operă.

Ii vezi o dată, de două ori, acum al treilea sezon. Oameni diferiți, dar în mare același lucru. Cât să mai continue?

Cam același caz se poate face și anti Masterchef și Vocea României, emisiuni la care mă uit și mă voi uita cu regularitate. Nu pot explica de ce la acestea da și la Românii au talent nu, poate pentru că-mi plac mult mai mult mâncarea și cântatul, dar cred că și audiențele generale vorbesc despre același trend și deci nu-i doar cazul meu. Pur și simplu aceleași talente la oameni diferiți, ce încearcă să le prezinte la o scară și mai mare în fiecare săptămână, nu mai prind așa bine.

Și în al doilea caz, m-am săturat de cazuri sociale. Vreau să mă uit la o emisiune de divertisment fără să aflu că fiecare concurent are în spate o dramă. Mai ales că unii au câte o poveste complet prostească precum “unchiul de care eram foarte atașat n-a fost prezent în ziua când am terminat liceul pentru că a dus mașina la service și de atunci sunt trist” sau “mi s-a înecat peștișorul de aur și am trecut cu greu peste acel moment”.

Nu votez, nu dau bani de nici o formă pentru emisiune, nu susțin decât verbal concurenții preferați tocmai pentru că vreau să fie o emisiune de divertisment, una în care să uit și de nenorocirile ce se întâmplă prin lume, nu un teledon de ajutorare.

Aș vota pentru un mesaj simplu de genul “ți se pare că omul asta are talent? Dă-i un ban pentru performanța sa, ca la un spectacol!”. Când mesajul este “dă-i un ban pentru că-i un caz dramatic, dar uite cât de talentat este” ajung să nu mă mai uit deloc la emisiune, mai ales pe fondul repetării talentelor.

grumpy_cat_0

sursa audiență: Pagina de Media.

asus s5507

    10 comentarii

  1. Sa zicem ca la Romanii au talent cazurile sociale au un rost cand votam noi dar am vazut formatul interview-ului trist si la masterchef unde chiar nu are ce cauta avand in vedere ca publicul nu voteaza deloc .

      (Citează)

  2. Bun, deci nu sunt singurul care are părerea asta! Și să nu mai vorbim de bâlbele si de lipsa de inspirație tot mai acute ale lui Pavel Bartoș și Smiley, de prostia Andrei care nu e capabilă să aibă o părere proprie despre nimic și mereu comentează pe lângă subiect sau despre întârzierea de 1+ zile cu care apare emisiunea pe voyo pentru cei care nu vor să piardă vremea cu reclamele sau cu momentele penibile de “umplutură”.

    Și poate că toate astea nu ar fi așa de deranjante dacă în emisiune am vedea mai mulți oameni cu adevărat talentați și nu doar pretinse talente, sau dacă juriul ar fi capabil să facă o diferențiere clară între talentul nativ și “talentul” dobândit prin multă, multă muncă!

      (Citează)

  3. N-ar strica sa fie schimbat si juriul…

      (Citează)

  4. Audientele in scadere nu sunt o noutate, se repeta povestea de anul trecut. Vine caldura si oamenii stau mai putin in casa la TV.

    http://www.paginademedia.ro/2012/05/romanii-au-talent-marea-finala-in-aceasta-seara-ce-audiente-au-scos-pana-acum/

      (Citează)

  5. sunt gata sa pariez, audientele medii ale sezonului 3 vor fi mult mai mari fata de sezoanele trecute, avand audiente uriase in preselectii. audientele semifinalelor au scazut in toate sezoanele, am verificat pe paginademedia.ro

      (Citează)

  6. La primul sezon si eu m-am uitat, integral. Era ceva nou, chiar m-a interesat. Insa din sezonul doi s-a rupt tot si nu m-am uitat la nici un alt episod.

      (Citează)

    • @seba18: și eu aș vrea ca juriul să se implice mai mult în etapele superioare. Ei doar își spun părerea și lumea votează ce vrea. Aș vrea să conteze și votul lor, nu doar la preselecție.
      Bine, pe toți îi laudă. Ar fi cazul să le spună unora “știți, ați ajuns suficient de sus, dar eu recomand publicului să nu vă voteze și mai departe”

        (Citează)

  7. exact, e chestie de gust, la mine e pe dos, NU mă uit la Vocea României şi nici la Masterchef, iar la rom. au talent mă uit pe fast forward (trăiască UPC) dar nu la cei care cîntă ci la ceilalţi, în special… magicieni :-)

    Da, Andra, Smiley, Bartoş şi chiar Andi suck, singurul cît de cît mai cu “nerv” în el e Mihai Petre, restul sînt boring şi trec şi peste ei pe fast forward (din nou, trăiască UPC :-) )

      (Citează)

  8. Alias@ , cum dai fast forward la emisiunea live?

      (Citează)

  9. Cred ca nimic nu dauneaza mai mult emisiunii decat prezentarea sufocatoare si obsesiva a celor doi mascarici-Bartos si Smayli,cu care,in alte conditii,nu am nimic.La ultima editie a fost infiorator:cred ca jumatate din emisiune a apartinut prostelii de prost gust a celor doi,prezentata in dauna concurentilor.Sa nu mai spun ca au fost chiar reprezentatii de calitate intrerupte ptr.a ne fi aratata aceasta ridicula prosteala.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus