►► Susține blogul cu un click la: eMAG・Fashion Days・Finestore・Dyson・Flip・PC Garage. 📺 YouTube: youtube.com/NwraduBlog ◄◄
Baia camerei de hotel din Innsbruck avea o cabină de duș cu “output” dual, adică puteai direcționa apa printr-un furtun cu care te poți spăla pe oriunde vrei tu sau spre o pară fixă de duș montată în tavanul încăperii. Baia era foarte mișto, nu cu o cabină din plastic, ci cu dușul “construit” din gresie și faianță, lat cât toată camera.
Mie nu-mi plac deloc dușurile fixe, montate undeva sus, pentru că-mi place să controlez eu presiunea și unghiul apei. Acesta de aici avea însă o pară suficient de mare în diametru astfel încât apa curgea din ea pe o suprafață mare, direct vertical, spălându-mi întreg corpul de parcă aș fi stat în ploaie.
O ploaie fierbinte, plăcută, relaxantă. Era atât de bine încât am închis ochii, am dat afară aerul din plămâni printr-un oftat de plăcere și am stat acolo multe minute, fiind un tratament excelent după o zi obositoare și pentru mușchii extenuați.
Ce mă oftică este că acasă nu pot obține așa ceva. N-aș putea monta para ca să iasă direct din tavanul băii, ci ar trebui să trag o țeavă inestetică în sus. Și aș sta în cada mică și rotunjită, nu direct pe o gresie plată cu o scurgere bine dimensionată. S-ar putea face toate acestea, dar cheltuielile de modificare a băii ar fi imense.
Cred că trebuie să fie foarte mișto să-ți construiești de la zero o casă și să poți gândi de la început astfel de mici plăceri. Am găsit chiar și instalația de acest tip, văzută într-o revistă de arhitectură: le face Grohe, se numesc chiar Rainshower și au chiar și 40 cm diametrul parei. M-am uitat un pic prin site-ul Grohe la secțiunile Private Spa și Duș… ce să mai zic, nu știam că până și la acest capitol se fac instalații artistice de mega-lux.
Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.
Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri
Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.
5 comentarii
08/05/2013 la 11:16 AM
si poza?? ;)
Piticu21(Citează)
08/05/2013 la 4:40 PM
@Piticu21: poze cu mine în duș? Doar pe sexywebcams.nw și contra cost.
nwradu(Citează)
08/05/2013 la 2:49 PM
Instalarea unui asemenea produs nu e chiar așa de problematică și nici extrem de costisitoare (în afară de robinet/ansamblu/pară).
Eu am dat prin hoteluri unde țeava era aparent pozată (inox, dar frumos) sau prin hoteluri unde totul era îngropat în perete. Problema mare e că pierzi spațiu la o astfel de pozare ascunsă – dacă nu te apuci să tai canal în perete.
Cireașa de pe tort eu zic că e fie încălzirea în pardoseaua băii, iarna când ieși de sub duș fie bateria cu termostat – http://lucienescu.blogspot.ro/2013/01/baterie-cadadus-cu-termostat.html
Ariel(Citează)
08/05/2013 la 4:42 PM
@Ariel: la o adica nu țeava era deranjantă, dar acasă mi-ar lipsi spațiul mare pe care-l aveau ei acolo. Puteai să intri și să ieși de sub respectivul duș, iar podeaua “cabinei” era plată. Ar trebui să modific jumătate din baie cu această ocazie, să renunț la cadă (îmi place cada, mai ales că o am pe colț și are un mic scăunel), să pun faianță și gresie care să se potrivească la un astfel de design. Prea complicat.
nwradu(Citează)
09/05/2013 la 10:50 AM
gandeste te ca la ce apa avem noi s-ar infunda capetele acelea din cauza calcarului si ar costa timp si/sau bani inlocuirea.
Mihai(Citează)