un blog de Radu Dumitru

►► Susține blogul cu un click la: eMAGFashion DaysFinestoreDysonFlipPC Garage. 📺 YouTube: youtube.com/NwraduBlog ◄◄

Review Samsung Galaxy S 4 – vedeta anului

23 Apr 2013  ·

TEHNOLOGIE  ·

30 comentarii

samsung_Galaxy_s_4_mana
Lumea smartphone-urilor a evoluat în așa fel în ultimii ani încât două modele sunt foarte așteptate și râvnite an de an: noul Samsung Galaxy S și noul iPhone. Generația a 4-a a lui Galaxy S a ajuns în România, am văzut-o la o lansare spectaculoasă și am fost printre primii din țară care au testat acest model. Înțeleg de ce este așa dorit.

Specificațiile versiunii quad-core, care se vinde oficial în România:

  • ecran de 5 inci, Super AMOLED, rezoluție Full HD 1920 x 1080 px, sticlă Gorilla Glass 3
  • cameră foto de 13 megapixeli, filmare Full HD
  • procesor quad-core 1,9 GHz, 2 GB memorie RAM, 16/32/64 GB stocare internă, slot de card microSD
  • 4G LTE compatibil cu rețelele românești
  • 136.6 x 69.8 x 7.9 mm, greutate 130 grame
  • baterie 2600 mAh

Este telefonul anului sau nu? Să dezbatem pe lung problema asta. Prețurile și magazinele le găsiți la final.

AMBALARE

Cutia pe care am primit-o eu a inclus un handsfree pe cablu și încărcătorul micro-USB. În pachet nu este inclusă o husă, dar Samsung vinde mai multe modele și accesorii pentru programul S-Health și le discutăm mai jos.

CONSTRUCȚIE

Noua generație Galaxy S 4 de culoare albă mi s-a părut mult mai elegantă decât cea anterioară. E vorba de mici detalii îmbunătățite de Samsung, amănunte aparent banale, dar care adunate la un loc mi-au schimbat părerea despre carcasă și aspectul general al modelului alb.

Două sar imediat în ochi: muchia argintie, acum din policarbonat, are o textură mult mai plăcută. Pare metalică și arată bine. Întrucât aceasta conturează carcasa telefonului și este un puternic element de definire a aspectului general al telefonului, modificarea ei este foarte importantă.
samsung_galaxy_s_4_21samsung_galaxy_s_4_22

A doua modificare importantă este o texturare discretă a plasticului alb. Are mici romburi vizibile doar în lumină, dar carcasa lui SGS 4 este mai puțin lucioasă decât pe SGS 3 și deci pare mai puțin “chinezărie”. Este un telefon care arată bine pe alb.

Nu am fotografii cu varianta neagră (numită Black Mist), dar aceasta are un aspect clasic, mai “sigur”. Dacă nu preferi varianta albă, mergi cu încredere pe cea neagră, care de fapt este un gri foarte închis și mat, iar marginea argintie se potrivește la fel de bine și aici.

Dincolo de aspectul general, să trecem la o analiză mai amănunțită. Ca dimensiune, SGS 4 este cât SGS 3 și cât HTC One X-ul meu, dar cu toate acestea au reușit să monteze pe el un ecran de 5 inci în loc de 4,7 inci prin îngustarea marginilor de pe partea frontală.
samsung_galaxy_s_4_01samsung_galaxy_s_4_02
samsung_galaxy_s_4_14

Pe lângă ecranul ce domină întreaga parte frontală, deasupra acestia se găseșțe difuzorul, câțiva senzori de lumină și camera frontală, iar sub ecran un buton fizic Home, iar de-o parte și de alta a lui butoanele capacitive Meniu și Back. Butonul Home are o cursă sesizabilă și o ușoară rezistență la apăsare, ca să nu-l declanșezi din greșeală, dar mi-a plăcut că toate trei au și o funcție suplimentară la apăsarea lungă, astfel:

  • Home – arată toate programele deschise și poți comuta între ele
  • Meniu – deschide o casetă de search sau Google Now, dacă e activat
  • Back – afișează slider-ul cu aplicații, o funcție Samsung cu care poți afișa două programe pe ecran în split-screen

Lateralele sunt simple, cu butoane mici, la fel de argintii ca și muchia pe care stau. Pe dreapta ai butonul On/Off, bine plasat pentru a fi ușor de apăsat în poziția normală de utilizare a telefonului, iar pe stânga cel de Volum, care are o cursă cam mică pentru gustul meu.

În partea de sus este jack-ul audio, un LED pentru emițătorul cu infraroșu al funcției de telecomandă universală și o găurică ce este fie un microfon pentru detecția zgomotului ambiental fie senzorul de umiditate. Jos se găsește doar mufa micro-USB.

Pe spate ai camera foto, un pic ieșită în afara carcasei, LED-ul de flash sub ea, plus un difuzor extern de dimensiune mărișoară. Spatele este din plastic subțire și se poate scoate pentru a ajunge la baterie, cartela micro-SIM și cardul micro-SD. Plasticul acesta îi va dezamăgi pe mulți, dar avantajul este că poți înlocui bateria atunci când începe să îmbătrânească și chiar poți schimba carcasa cu una mai groasă ce integrează o baterie mai mare.
samsung_galaxy_s_4_23

Ecranul este din sticlă Gorilla Glass 3, cea mai nouă generație a sticlei rezistente, mai subțire decât cea anterioară. Adunând la asta o carcasă foarte bine închegată, cu butoane bine integrate, rezultă o calitate foarte bună a construcției. Nu am nimic să-i reproșez dincolo de un mic regret privind carcasa de plastic, chiar dacă arată mult mai bine.
samsung_galaxy_s_4_07

Probabil cel mai uimitor lucru este greutatea redusă a telefonului, care în mână pare ușor ca un fulg. Este aceeași senzație pe care am avut-o și cu iPhone 5. Un alt avantaj al plasticului, bănuiesc.

PERFORMANȚĂ ȘI HARDWARE

Telefonul este foarte performant. Iată un test în Quadrant și, alături de HTC One, este singurul telefon pe care l-am văzut obținând peste 10.000 de puncte în acest benchmark.
samsung_galaxy_s_4_quadrant_benchmark

Am fost foarte mulțumit de întreaga experiență. Toate programele se deschid imediat, comutarea între ele este instantanee, totul funcționează perfect, inclusiv jocurile (dacă sunt compatibile cu rezoluția Full HD, că poți avea surprize).

Telefonul se încinge, dacă-l foloseșți la ceva intensiv, în partea de sus lângă cameră. Nu te arde, dar devine cald și nu văd cum ar putea fi asta o problemă.

Ecranul este excelent. Culoriile sunt foarte vii și atrag imediat atenția, iar rezoluția 1080 x 1920 îți permite să citești ușor chiar și cele mai mici texte. Mi-a plăcut și că în soarele puternic de la ora 11 SGS 4 se poate utiliza fără probleme. Se vede mai slab ecranul, dar se vede și asta e tot ce contează.

Calitatea sunetului în apeluri este foarte bună. Vocea se aude natural și limpede. Notificările se aud foarte puternic, dincolo de orice zgomot ambiental al metroului, chiar și din altă cameră, iar vibrația este la fel de puternică. Cred că va fi imposibil să spui că n-ai auzit telefonul sunând, cu acest model. Este primul telefon de la care m-au durut urechile în momentul când îl țineam în mână și au început să sune niște notificări, iar noaptea îi opream chiar și vibrația, altfel m-ar fi trezit.

Semnalele rețelei de telefonie și wireless au fost bune. Nu am nimic de menționat aici.

BATERIE ȘI AUTONOMIE

Bateria de 2600 mAh face o diferență mare pe acest telefon. Eu am fost foarte mulțumit de autonomia obținută și SGS 4 este primul telefon de la Note II care mă ține până la finalul zilei, chiar dacă acesta este târziu în noapte.

Iată mai jos câteva screenshot-uri și vedeți acolo o autonomie de peste 12 ore fără încărcare. Probabil ar mai fi ținut încă 2-3 ore. Asta a fost o zi de utilizare normală, adică:

  • 3G și WiFi activate
  • sincronizări și push pe Gmail, Instagram, Facebook, Facebook Messenger, Facebook Pages, Whatsapp, Dropbox, calendar, Twitter la 3 minute, Evernote etc
  • în jur de 40 de minute de convorbiri
  • peste 80 de fotografii făcute
  • aproape 2 ore cu ecranul aprins

În prima zi, când îl configuram și butonam și am făcut multe fotografii și screenshot-uri, i-am epuizat bateria după 8 ore, din care aproape 4 cu ecranul aprins, adică telefonul folosit intens.

Știu că este greu de explicat în cuvinte cum utilizez eu un telefon și de făcut o listă cu tot ce rulez în mod uzual. Ce pot spune este că HTC One m-a ținut mult mai puțin. Punând la socoteală că poți și să înlocuiești ușor bateria cu alta, după ce obosește aceasta, rezultă că SGS 4 stă foarte bine la acest capitol.

FOTOGRAFIERE

Galaxy S 4 face fotografii foarte bune în lumina zilei, dar cele în lumină slabă sunt dezamăgitoare și cel mai mare minus al telefonului. Să le luam pe rând.

În exterior sau în zone foarte bine iluminate fotografiile sunt bune, clare. Culorile sunt doar un pic mai saturate decât le vedea ochiul meu, dar nu e ceva deranjant.

Detaliile sunt bune, după cum vedeți în crop-urile de mai jos.

Flash-ul se adaptează bine la distanța față de obiectul fotografiat și telefonul declanșează la puterea potrivită.
foto_samsung_galaxy_s_4_43foto_samsung_galaxy_s_4_44

În lumină slabă încep problemele. Uneori telefonul nu focalizează bine, dar de cele mai multe ori fotografiile sunt mișcate, inutilizabile, cu puține detalii și culori șterse. Iar prin lumină slabă înțeleg în restaurante, în metrou, în parc pe înserat etc. M-am chinuit să fotografiez o fetiță într-o berărie și i-am făcut 30 de fotografii până am obtinut una bună. Observați mai jos exemple bune și rele.

Contează mult să ai mâna stabilă, dar vina pare a fi a telefonului. SGS 4 alege automat ISO 100 și un timp de expunere e 1/33 și chiar 1/17 secunde, foarte mare. Ar trebui să urce mai mult în ISO, prefer fotografii zgomotoase, dar în care să poți recunoaște ceva.

În noapte, fotografiile sunt negre și atât. Comutarea pe modul Night nu a ajutat cu nimic.

SGS 4 integrează câteva moduri suplimentare de fotografiere. Poți să adaugi efectele clasice de Sepia, Vignette, Cartoon șamd. În plus are un mod HDR, din care puteți vedea mai jos un exemplu comparat cu situația normală. Modul HDR nu este foarte evident, ci are o accentuare chiar discretă a iluminării.

Pe lângă HDR, sunt moduri de fotografiere în care telefonul face 5 fotografii pe care le poți combina pentru ca nimeni din imagine să nu aibă ochii închiși, să ștergi obiectele nedorite din cadru, ba chiar și cinemagraphs. În acestea poți alege ce zone să fie animate sau înghețate și rezultatul final este generat ca un GIF animat de rezoluție 772 x 436 pixeli.
foto_samsung_galaxy_s_4_21foto_samsung_galaxy_s_4_20

Sunetul de declanșare al camerei nu se poate opri decât oprind în prealabil sunetul telefonului. Butonul Volume Down poate fi utilizat pentru a fotografia. Un neajuns al interfeței este că nu poți pune un shortcut către camera foto pe ecranul de blocare dacă folosești și parolă pentru a bloca telefonul.

Interfața îți permite să modifici manual white balance-ul și ISO-ul. Filmarea este disponibilă printr-o singură apăsare de buton și mai jos puteți vedea un clip îmbinat direct de YouTube.

INTERFAȚA

Samsung se laudă cu multe gesturi și posibilități de recunoaștere facială, dar majoritatea nu mi-au mers și le-am dezactivat pentru că mai degrabă consumă inutil bateria. Avem așa:

  • ecranul stă aprins câtă vreme te uiți la el – nu a mers, cred că țin eu telefonul la un unghi în care camera frontală nu îmi vede bine fața.
  • scrollul pe ecran se face automat pe măsură ce citești – nu chiar, funcția era activă doar în browser și a funcționat rar și haotic
  • scroll prin gesturi în fața ecranului, adică dai din mână de parcă ai vrea să dai aburul la o parte – funcționează. Nu văd de ce n-ai face scroll direct prin atingere, dar am folosit chestia asta la KFC când eram murdar pe mâini.

Mai sunt alte gesturi, dar cum vă spuneam, pot trăi fără ele și deci le-am dezactivat ca să nu consume toți acei senzori bateria în mod inutil.

Interfața SGS 4 îți pune la dispoziție 7 ecrane aranjate circular și câteva widget-uri proprii. Unele sunt interesante.

Travel îți arată informații despre locul unde te afli. Pare cam inutil să umpli o jumătate de ecran cu așa ceva, deși îmi place ideea de a recomanda locuri. În București recomanda doar Ateneul.

S-Hub îți permite să cumperi cărți. Sunt disponibile unele în română prin parteneriatul cu Humanitas, o opțiune foarte bună.

Story Album îți sugereaza din când în când să faci un album cu anumite fotografii din galerie. A “detectat telefonul” că s-ar potrivi. Am refuzat mereu pentru că nu se potriveau.

Ecranul de notificări îți oferă acces rapid pentru a porni și opri funcții ale telefonului, inclusiv gesturile speciale. Toate opțiunile sunt disponibile și pe un ecran, dacă vrei.

S-HEALTH

Am făcut un capitol separat pentru S-Health deoarece mi-a plăcut mult. Doar din auzite am fost neîncrezător despre o aplicație de monitorizare a sănătății, dar utilizând-o mi-a plăcut mult. S-Health arată bine și îmi place ce poate face.

De exemplu Walking Mate-ul este un pedometru. Nu-i ceva nou, sunt o gramadă de aplicații care numără câți pași ai făcut, dar aceasta e integrată în telefon și cu celelalte module. Numără pașii, îți spune cât ai parcurs, face grafice cu cât ai mers în fiecare zi, cât la sută din distanță ai alergat etc.

Food Tracker analizează ce mănânci și deci câte calorii ai băgat în tine. Nu l-am folosit prea mult, dar poți introduce manual ce ai mâncat sau poți lăsa telefonul să recunoască mâncarea printr-o fotografie. Ce m-a surprins este că S-Health și-a dat seama ce-am mâncat dintr-un comentariu al meu lăsat în aplicația Foursquare, ceea ce a fost o surpriză foarte plăcută.

Weight face grafice privind greutatea ta, dacă o introduci acolo periodic.

Comfort Level îți spune dacă mediul ambiental este bun pentru tine, măsurând temperatura și umiditatea. Din păcate, temperatura este puternic influențată de cât de cald este telefonul, după cum era de așteptat. Arăta 30 de grade într-o cameră în care erau 22, iar singurul moment în care a măsurat corect temperatura a fost când l-am lăsat neutilizat vreo 2 ore, pe masă.

Exercise Mate îți monitorizează exercițiile fizice și câte calorii pierzi.

Ce-i frumos este că toate acestea sunt integrate într-o interfață frumoasă și modulele colaborează între ele. S-Health rămâne ceva de investigat pe termen lung, nu doar în 2-3 zile de review, dar merită cercetat.

Dacă aș avea telefonul acesta aș cumpăra și accesoriile S-Health, ca să pot combina totul.

ACCESORII

Aici vreau doar să vă arăt husele disponibile direct de la Samsung. Un Smart Cover cu o decupătură prin care poți vedea ceasul și notificările, iar telefonul detectează când ai deschis-o și se aprinde automat întreg ecranul, un pouch de piele și o husă siliconică pentru rezistență maximă.

Pentru S-Health sunt disponibile mai multe accesorii:

  • S-Band – o brățară pedometru, care să calculeze cât ai mers chiar daca nu ai telefonul asupra ta.
  • HRM – monitorizează pulsul cardiac.
  • Cântar corporal – se conectează prin bluetooth la telefon și înregistrează automat acolo greutatea ta.

SGS 4 sau HTC ONE

Iată întrebarea pe care o aud cel mai des. Ideea este că ambele telefoane sunt foarte bune și probabil cel mai mult în alegerea voastră va conta preferința către un brand sau altul, dar să încerc și o comparație.

Avantaje SGS 4 față de HTC One

Avantaje HTC One față de SGS 4

  • Autonomie mai mare
  • Bateria poate fi schimbată ulterior
  • Poți cumpăra baterii mai mari
  • Ecran un pic mai mare, tastezi mai ușor
  • Camera foto face fotografii mai bune ziua
  • Mai multe ecrane principale în interfață (7 față de 4)
  • Slot de card micro SD

 

  • Carcasă elegantă și mai rezistentă din aluminiu și policarbonat
  • Camera foto face fotografii mai bune în lumină slabă și noaptea
  • BlinkFeed pentru știri sau noutăți din Facebook
  • Calitate audio mai bună pe speaker
  • Albume HTC Zoe
  • Integrează direct Facebook și Twitter

Dezavantaje SGS 4 față de HTC One

Dezavantaje HTC One față de SGS 4

  • Carcasă din plastic
  • Fotografii dezamăgitoare în lumină slabă și noaptea
  • Mai scump
  • Autonomie mai mică
  • Nu poți schimba bateria
  • Nu are slot de card micro SD
  • Nu poți închide BlinkFeed

Judecați în funcție de cele de mai sus și alegeți în funcție de modul vostru de a utiliza un telefon și de ce vreți de la acesta. Important este că nici unul dintre acele modele excelente nu are vreo hibă deranjantă.

CE E BINE

  • Autonomie bună, poți schimba bateria
  • Carcasă cu aspect plăcut, ușoară
  • Hardware foarte performant, ecran excelent, sunete de notificare foarte puternice
  • Fotografii bune în timpul zilei

CE E RĂU

  • Fotografiile ies mișcate în lumină slabă
  • Carcasa este plastic, chiar dacă arată mult mai îngrijit, și în timp s-ar putea zgâria/degrada.

CONCLUZIE

Galaxy S 4 este un adevărat smartphone de top. Au fost păstrate dimensiunile generației anterioare, dar cu un aspect mai elegant, hardware-ul este excelent, performanța fără cusur. Mă bucură autonomia bună a telefonului, îmi place interfața, chiar și câteva softuri incluse.

Cel mai mult mă bucur că nu i-am putut găsi nici o hibă importantă, nimic care să-mi strice plăcerea utilizării telefonului. De la A la Z, este un telefon excelent și-l recomand oricui.

Preț: încă nu este în magazine, dar au fost anunțate prețuri, astfel

asus s5507

    30 comentarii

  1. Astept iPhone 5s. Just kidding lol :))))

      (Citează)

  2. a aparut azi si in oferta emag la 2849,99 Lei (black mist de 16 GB)

    http://www.emag.ro/telefon-mobil-samsung-i9505-galaxy-s4-16gb-black-sami9505bk/pd/EG6ZNBBBM/

      (Citează)

  3. E anuntat azi si la emag la precomanda, daca vrei sa faci update la articol. Parca profitshare nu permitea comparatii de preturi? Da voie totusi daca ii intrebi?

      (Citează)

    • @cartus: Profitshare nu permite comparatoare de prețuri gen price.ro, nu ca zici tu cat sunt preturile la diverse magazine. Cand am scris eu review-ul, la eMAG era doar un banner cu “coming soon” si nu avea o pagina produsul. Voi actualiza.

        (Citează)

  4. Muresan Rolland

    23/04/2013 la 10:10 AM

    Emag la anuntat prin newsletter-ul de azi la 2.849 de lei :)

      (Citează)

  5. Pentru mine tot HTC One ramane cel mai cel la ora actuala.

      (Citează)

  6. ce mai conteaza ca sunt perfect comparabile telefoanele… samsungul se va vinde inzecit mai bine…

      (Citează)

  7. nwradu are review SIV inaintea celor de la lab501. the world is falling apart :))

      (Citează)

    • @Cosmin: dar ce, doar acum l-am avut înainte? Am multe review-uri scrise pe aici în premieră în România în ultimii 3 ani.

      @AdrianG: primele zile din mai ar fi estimarea mea. Oficial nu ai ce să afli. Din păcate, ambele telefoane vor rata cumpărăturile de Paști. Multă lume își va cheltui banii pe 1 Mai și pe Paști și vedem apoi ce rămâne și pentru telefoane.

        (Citează)

  8. Radu, ai cumva vreo veste referitoare la HTC One, gen cand o sa ajunga si la noi in Romanica?

    @Cosmin: hmm, nu chiar… si sincer sa fiu pana azi nici nu auzisem vreodata de lab501, iar acum cand am intrat la ei pe site am vazut ca un review e impartit pe 20 de pagini, aka goana dupa clickuri. No thanks.

      (Citează)

  9. Cei de la GSMArena au modificat pozele facute de ei in review-ul lor aparut acum 2-3 saptamani cred. Deci e posibil cu un nou update de soft si pozele pe timp de noapte sa iasa mult mai ok. HDR-ul pe S3 este foarte ok, asa ca sigur va fi si pe S4, iar modul Lumina Slaba pe S3 schimba mult luminozitatea cadrului pe care vrei sa il pozezi. Cred ca nu e venit cu ultimul soft S4 testat de tine. Oricum un review excelent si este un telefon de achizitionat.

      (Citează)

    • @Razvan: așa zic și eu, chiar pare o problemă de soft de cameră și nealegerea inspirată a parametrilor. Pentru mine nu era disponibil nici un update, însă, deci softul era cel final. E prima oară când nu obțin fotografii clare în metrou sau în hipermarketuri.

        (Citează)

  10. S4 este mai ingust si mai subtire decat s3.

      (Citează)

  11. De dragul comparatiei, in review-urile astea trebuie pus si Iphone 5. E totusi un etalon.

      (Citează)

    • @ipo: de dragul comparației aș face-o cu plăcere, dar nu am telefoanele. Cei din România nu ți-ar lăsa niciodată un telefon așa mult timp.

        (Citează)

  12. Ramane de apreciat faptul ca Samsung merge pe continuitate in ceea ce priveste slotul microSD si accesul la baterie. HTC si Sony am vazut ca le cam alterneaza cand scoate unul cu microsd cand fara , de baterie nu poate fi vorba ca e non removable de ceva timp la ei. Astea sunt 2 atu-uri importante , faptul ca iti da posibilitatea sa alegi , sigur exista cloud si baterii externe dar astea sunt alte discutii , eu unul prefer diversitatea.Vreau card? Imi iau. Vreau baterie de rezerva ? Imi iau. Nu ca la iPhone , unde nu poti face astea doar ca pentru Apple nu iti da voie.

      (Citează)

  13. ipo: care are fi logica sa compari doua telefoane varf de gama, aparute in urma cu o luna cu un telefon aparut acum un an si depasit din punct de vedere tehnic la toate capitolele… in privinta designului nu ma pronunt, ca e vorba de gusturi.

    In orice caz iphone nu e un etalon, desi se poate spune ca a fost candva.

      (Citează)

  14. Eu nu inteleg ce li se pare multora depasit la iphone 5…telefonul asta n-are pic de lag. Eu il folosesc de cand a aparut si nu l-as schimba pentru niciun alt telefon. Nu ma incalzestevcu nimic o functie gen smart stau daca telefonul are lag si se blocheaza cand ti-e lumea mai draga. Mai bine ati pune mana pe un iphone 5, folositi-l doua trei zile si apoi spuneti daca e sau nu depasit, nu asa din auzite si din discutii de pe forumuri. Am avut si s3… Doua saptamani l-am tinut, de bine ce m-am inteles cu el.. Poate era al meu defect de se misca asa greu…

      (Citează)

  15. Tu Radu, ai avut un telefon cu versiunea finala de soft? Ceea ce e ciudat ca nici mie nu mi-au placut cum iese poze. Adica eu le-am vazut pe telefon si cu un pic de zoom se vedeau ciudat si scrisul blurat(facusem poze la acea mica “tablita” cu specificale S4-ului, iar scris-ul nu se vedea foarte clar la zoom mai mare). Toata lumea lauda camera, dar pozele tale si am mai vazut undeva noaptea nu ies cine stie ce. Sa rezolve prin soft ceva? E ciudat sa iasa asa bine si ziua si asa prost noaptea.

      (Citează)

    • E versiunea finala de soft, da.

      Se poate rezolva din soft pentru că acum camera nu urcă bine valoarea ISO. O ține la ISO 100 chiar și seara șî scade timpul de expunere la valori unde e imposibil să nu iasă mișcate fotografiile. Să sperăm că Samsung primește feedbackul acesta din piață. Și HTC a scos un mic update de soft pentru camera de pe One, și alti producători au scos de-a lungul vremii update-uri pentru camerele lor tocmai pentru a mai modifica un pic tuningul setărilor automate.

        (Citează)

  16. Ai vazut ceva lag? De exemplu am butonat telefonul in Baneasca Orange si Samsung si Orange Victoriei. A mers ok, pe S3 cand intram la widget-uri si miscam rapid printre pagini, pictogramele se incarcau greu, phone, contacts, messages lafel, pe S4 la widget-uri impecabil, la celalalte 3 nu foarte, foarte ok, dar mai bine comparabil fata de S3.
    Azi butonat in AFI Vodafone si la prezentarea S4-ului la standurile lor, deci 2 S4-uri, lag mare.. prin meniu, foarte urat. Care sa fie cauza ?

      (Citează)

    • @Razvan: cine știe, o fi de la softul Samsung de prezentare, care intră în acțiune după câteva secunde.
      Singurul lag pe care l-am observat este la camera foto, unde durează un pic mai mult să facă o fotografie după ce ai apăsat. Dar tot e rapidă.

        (Citează)

  17. Ca detinator de S3, crezi ca merita trecerea pe S4?

      (Citează)

    • Nu.

      Dacă ai bani, poți să vinzi S3-ul, mai pui diferența și iei S4. Cheltui câteva milioane așa și s-ar putea să fii avantajat de ecranul Full HD și un pic mai mare. Sau poate că-l iei la vreo prelungire. Dar daca nu ai chef de complicația cu vânzarea sau nu vrei să arunci banii de diferența, stai liniștit că nu pierzi multe.

        (Citează)

  18. Doar ce ti-am descoperit blogul si pot spune doar exceptional si… Sa revin la topic, personal ce ai alege intre sgs4 si htc one? Multumesc

      (Citează)

  19. Htc One are BlinkFeed, dar Samsung s4 are Flipboard…cam acelasi lucru, cu ultimul soft, I9505XXUAME2 pentru NEE, se face si upgrade la firmwareul camerei foto, plus ceva fluidizare si timp crescut la convorbiri (la baterie, in general). Unele problemute s-au rezolvat, cred, celelalte probabil cu un soft matur, prin toamna.
    Link http://blog.gsmarena.com/samsung-i9505-galaxy-s4-battery-tests-update-battery-life-improved/

      (Citează)

    • @Liviu: Flipboard are oricine și nu e același lucru. Alege el ce surse vrea și în plus nu afișează multe știri pe același ecran, ca sa vezi dintr-o privire ce te interesează. Folosesc și eu Flipboard, dar nu seamănă atât de tare cu Blinkfeed. Mai degrabă aș spune că Google Currents e acolo.

        (Citează)

  20. De acord, dar tine mai mult de gusturi si nu ma prea omor nici dupa flipboard nici dupa blinkfeed nwradu, principala chestie pe care am vrut s-o scot in evidenta este timpul crescut al bateriei si rezolvarea unor probleme ale camerei. Daca ai timp sa pui softul de mai sus, as dori sa faci o comparatie cu noul si vechiul firmware al camerei. :)

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus