un blog de Radu Dumitru

►► Susține blogul cu un click la: eMAGFashion DaysFinestoreDysonFlipPC Garage. 📺 YouTube: youtube.com/NwraduBlog ◄◄

Noul Ultra HD de la LG

30 Apr 2013  ·

TEHNOLOGIE  ·

11 comentarii

lg_ultra_hd_tv_2013_03Iată și noul televizor Ultra HD de la LG, ceea ce înseamnă că are o rezoluție de 3840 x 2160 pixeli, diagonala fiind de 84 de inci. Este, și ca mărime și ca rezoluție, cât patru televizoare Full HD de 42 de inci fiecare.

Am mai văzut așa ceva și de la Sony, dar modelul LG costă 21.000 de euro, cu 5.000 euro mai ieftin decât cel Sony. Samsung vor lansa și ei în curând unul asemănător. În preț sunt incluse și instalarea în casă, indiferent de ce înseamnă asta (demontare geamuri dacă nu încape pe ușă șamd, deși aș vrea să văd cu ochii mei asta).

Desigur că acest model, nume de cod 84LM960, are tot ce poți cere de la un televizor: este și 3D, are și funcții Smart TV, are sunet 2.2 (două subwoofere pe spate), are control prin gesturi, voce și telecomandă inteligentă, tunere și porturi de toate felurile.

O funcție mi-a plăcut în mod special și la Sony n-am auzit de ea: poți conecta un telefon sau o tabletă la televizor (chiar prin NFC, pentru împerechere imediată), dar nu doar pentru a vedea clipuri de pe tabletă pe televizor, ci și invers. Tableta funcționează ca secondary display, televizorul practic emite semnal către ea, așa că dacă te duci la bucătărie (citiți “baie”) și nu vrei să pierzi ce se întâmplă la televizor, iei tableta cu tine și urmărești acolo același lucru. Iar cu un update de software viitor, chiar și alt program.

Acest Ultra HD are și noua telecomandă inteligentă LG cu care poți controla inclusiv receivere RCS și UPC. Conținutul 4K lipsește cu desăvârșire la noi în țară, dar imaginile și clipurile afișate de pe un calculator arătau mega-ultra-senzațional. Culorile, rezoluția, totul este dincolo de orice superlativ. La acești bani, pare și normal să fie. Îl găsiți la eMAG.

Citiți și despre tehnologia Ultra HD.

asus s5507

    11 comentarii

  1. Nu stiu de ce se plange toata lumea de lipsa de continut, cand pe YouTube exista clipuri 4K de mai bine de un an… :D

      (Citează)

  2. Problema continutului o sa fie rezolvata simplu: studiourile cinematografice vor scana din nou filmele de pe 35mm la rezolutie 4K. Sa vedem ce metoda de distributie vor gasi pentru ca un film 4K are peste 100GB.

      (Citează)

  3. Probabil se vor comercializa cu HDD externe :)

      (Citează)

  4. Tehnologia este faina, dar continutul lipseste peste tot, nu doar in Romania. Inca nu s-a gasit nici un mod ok de a transfera atata informatie fara a sta dupa buffering.

      (Citează)

    • @acsel: nu e chiar așa, merge bine transferul. Ai nevoie de un cablu HDMI high-speed, care suportă și rezoluția 2160p.

      Apoi, depinde la ce anume te gandesti. Procesarea de semnal în player? Aia e simplă. Nu te gândi la procesorul de PC care gâfâie la 4K, procesoarele din playere sunt dedicate pe multimedia și fac bine treaba. Gândește-te că existau Blu-Ray playere care rulau fără probleme 1080p, în timp ce CPU-urile din acea perioadă nu. Sau cele din camerele video, care codează și decodează Full HD fără probleme. E vorba de procesor specializat versus general.

      Iar citirea de pe disc nu cred că e o problemă.

        (Citează)

  5. Cred ca Ultra HD o sa fie mai greu de vandut decat televizoarele 3D din cauza lipsei de continut si a preturilor mari (care sunt mari si pentru ca se vand putine). Mai degraba o sa se vanda tablete si monitoare cu rezolutii imense decat televizoare. Cand ai telefoane de 4-5 inci cu rezolutie Full HD, oare ce rezolutie maxima ar putea sa aiba o tableta de 10 inci?

      (Citează)

  6. “Mastered in 4K” sunt din sursa 4K dar la rezolutie 1080p iar televizorul face upscale

    Mastered in 4K” Blu-ray releases will feature titles—such as The Amazing Spider-Man™, Total Recall, The Karate Kid, Battle: Los Angeles and The Other Guys—sourced from pristine 4K masters and presented at high-bitrate 1080p resolution, with expanded color showcasing more of the wide range of rich color contained in the original source. When upscaled via the Sony 4K Ultra HD TVs, these discs serve as an ideal way for consumers to experience near-4K picture quality.

    https://blog.sony.com/press/sony-pictures-home-entertainment-announces-mastered-in-4k-blu-ray-titles-timed-with-sony-4k-tvs/

      (Citează)

  7. @nwradu: Eu nu ma refeream la playere, ci la banda de internet.

    Citisem pe The Verge ca Sony estimeaza ca un film in format 4K pentru distribuit ar avea in jur de 100 GB. Dar cum in UK, USA sau Cananda nu o duc asa de bine la capitolul viteaza internet ca noi, este foarte greu sa oferi si sa transferi continut 4K fara a astepta ore pentru download.
    Se poate pe 2 BluRay? Probabil, dar in ultimii ani vanzarile de discuri fizice tot scad.

    Si se mai pune si problema daca consumatorul de rand va observa diferenta. Chiar este 4K de 4 ori mai bun decat Full HD?
    Intr-un podcast cu Phillip Bloom, el spunea cum s-a dus cu parintii lui intr-un magazin mare de electronice din Londra si le-a aratat un televizor 4K de la Samsung, parca, si nu au fost deloc impresionati.
    Inca exista oameni care au televizoare widescreen Full HD si inca se uita in format 4:3.

    Tehnologia este noua, faina, dar se repeta povestea. Mai tii minte cand au aparut primele DVD-writerere si cat de scumpe erau? Acum le gasesti pe fiecare laptop si unii producatori incep sa renunte la ele.

    Intrebarea lui Dan este buna: avem telefoane de 5 inchi cu Full HD, dar numarul de tablete, laptopuri si televizoare cu rezolutie mai mare este destul de mic.

      (Citează)

    • La 84 de inci se vede diferența, da. 4K nu e pentru oricine și nu văd de ce ai primi prin streaming filmul. E ceva de văzut de pe un disc bun, cu un sistem audio de zeci de mii de euro, în camera de vizionare a vilei tale.

      Cât despre tablete, mai stai un pic. iPad e deja la rezoluție 2560, parcă, vin imediat și celelalte din urmă dacă tot a fost spartă gheața tehnologică prin aceste Full HD pe 4,7 inci.

        (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus