un blog de Radu Dumitru

►► Susține blogul cu un click la: eMAGFashion DaysFinestoreDysonFlipPC Garage. 📺 YouTube: youtube.com/NwraduBlog ◄◄

În România se va vinde modelul quad-core Samsung Galaxy S 4

22 Apr 2013  ·

TEHNOLOGIE  ·

6 comentarii

Update: citiți întreg review-ul Samsung Galaxy S4.

samsung_Galaxy_s_4_manaSamsung Galaxy S 4 este produs în două variante, cea cu un procesor quad-core la 1,9 GHz și cea cu un procesor octa-core (adică 8 nuclee) la 1,6 Ghz și 1,2 GHz și fără 4G. În rest, toate specificațiile sunt identice.

Varianta cu 8 nuclee nu mă entuziasmează prea tare pentru că de fapt tot 4 nuclee sunt active la un moment dat. Chipsetul are însă 8 în total, 4 performante (la 1,6 GHz) și 4 cu consum redus de energie (la 1,2 GHz), și comută pe primele 4 sau pe ultimele 4 în funcție de situație. Programele vor rula la fel de bine, estimez eu, singurul avantaj real al variantei octa-core fiind o posibilă autonomie mai mare a bateriei (adică 1-2 ore în plus pe parcursul zilei) și poate un plus de performanța dacă arhitectura Exynos e mai bună. Citiți mai multe în articolul despre arhitectura big.LITTLE.

Diferența cea mai mare: varianta cu 8 nuclee nu suportă 4G. Cum 4G-ul este incipient la noi (abia în aprilie 2014 se dă drumul la acoperirea națională), eu nu mi-aș face griji despre asta în următorii doi ani pentru consumatorii obișnuiți, 3G-ul de 21 Mbps fiind arhisuficient pentru oricine.

Bun. Samsung va vinde varianta quad-core în majoritatea țărilor, iar cea octo-core în câteva piețe. Căutând pe net poți găsi diverse site-uri care spun că în România ar putea fi vândute amândouă, așa că am făcut ceea ce trebuia făcut: am întrebat la Samsung România.

Răspuns oficial: varianta quad-core va fi vândută în România. Este cea pe care o testez eu în prezent și despre care veți putea citi cât de curând într-un review mare de tot.

Totuși, nu exclud ideea ca unele magazine să aducă la vânzare și varianta octo-core. Din specificații înțeleg că va merge fără probleme în România, mai puțin pe 4G.

Cum le recunoști? După codul telefonului:

  • SGS 4 varianta i9505 – modelul quad-core, vândut oficial la noi, cu chipset Qualcomm Snapdragon 600
  • SGS 4 varianta i9500 – modelul octo-core, cu chipset Samsung Exynos 5 Octa 5410

Ar trebui să fie scris pe cutie la loc vizibil sau măcar în specificațiile de pe spate.

Prețuri:

foto_samsung_galaxy_s_4_5

asus s5507

    6 comentarii

  1. Treaba e in felul urmator: au fost probleme cu exynos pe tehnologia big.little si nu au fost in stare sa faca suficiente soc-uri de la inceput, asa ca in primele luni s600 e solutia de rezerva. Ulterior, vor trece pe exynos, probabil in perioada lansarii note3.

      (Citează)

  2. Florin Helici

    22/04/2013 la 9:16 AM

    La telefonultau punct eu apar ambele variante la precomanda. nu stiu site-ul, n-am cumparat de la ei, doar ce-am remarcat asta zilele trecute. Abia acum din articolul asta am aflat care e diferenta reala intre ele

      (Citează)

  3. Varianta cu chipset Exynos nu e compatibila cu rețelele 4G de la noi.

      (Citează)

    • @Bogdan: corect, am modificat ca să fie mai clar totul.

      Nu cred că 4G-ul ar conta prea mult. Mai avem un an până la lansarea la nivel național, un consumator obișnuit încă nu are nevoie de 4G, eu zic că 1-2 ani te poți descurca fără probleme cu cel octa-core.

        (Citează)

  4. @Bogdan:

    Total gresit. Exynos 5410 octa suporta LTE in toate benzile: http://www.sammobile.com/2013/03/28/samsung-exynos-confimed-lte-exynos-5-octa/ – informatie oficiala de la Samsung.

      (Citează)

  5. Snapdragon 600 are conectivitatea 4G LTE integrata in chipset.
    http://www.qualcomm.com/media/documents/files/qualcomm-snapdragon-600-product-brief.PDF
    La Samsung Exynos 5 Octa nu este integrata, conectivitatea 4G LTE este realizata printr-un modul suplimetar. Asa cum spune si articolul, Samsung nu va lansa oficial versiunea Exynos in Romania, dar este posibil ca modulul 4G LTE folosit pentru o alta tara sa fie compatibil si cu retelele de la noi.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus