►► Ofertele continuă la: eMAG・Fashion Days・Finestore・Dyson・Flip. 📺 YouTube: youtube.com/NwraduBlog ◄◄
Se apropie PaÈ™tele È™i veÈ›i dori să mâncaÈ›i un cozonac bun. Dacă vă orientaÈ›i spre unul ce poate fi cumpărat din comerÈ›/hipermarket-uri, eu am fost în ultimii ani încântat de acesta de mai jos, “Cozonac cu cremă de nuci” de la Boromir, în cutie mov.
Am luat de Crăciun È™i PaÈ™te în ultimii doi ani È™i a fost mereu bun, moale, gustos, cu aluat bine făcut. Am mâncat mai multe feluri de prin comerÈ›, inclusiv diverse “panettone”, dar cel Boromir s-a remarcat imediat.
AtenÈ›ie că sunt mai multe feluri. Mai e unul cu ciocolată (parcă) în acelaÈ™i stil de ambalaj, dar nu am mâncat niciodată, È™i unul “cozonac de casă”, mai scump È™i într-o cutie mai mare, dar tot mov, din care iarăși nu am mâncat pentru că l-am preferat mereu pe cel de mai sus.
Totuși, întrebarea mea este unde altundeva se pot cumpăra cozonaci buni? Ce cofetării sau brutării secrete știți de unde se poate lua de sărbători un cozonac excelent? Și nu-mi spuneți Alice sau Chocolat, că nu vreau să dau așa mulți bani pe ele.
Vă recomand eu două. Prima este o micuță patiserie de pe Lacul Tei, care face cozonaci geniali. http://g.co/maps/8kx7w, este cea cu copertină galbenă în imaginea din Street View, lângă intersecția Lacul Tei strada Județului, vizavi de un Mega Image.
A doua recomandare este cozonacul de Bujor, pe care îl găsesc de obicei la târguri tradiționale prin București. Este câte unul aproape in fiecare weekend și văd că le anunță și ei pe site-ul cozonacbujor.ro. Costă 50 de lei un cozonac uriaș, dar este perfecțiunea.
Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.
Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri
Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.
24 comentarii
24/04/2013 la 2:58 PM
Pistol cu apa…
Stiu doua locatii cu cozonaci framantati, de 1.2-1.5 kg, plini de nuca. La Dorobanti 148 cu aceeasi adresa si Victoria, pe Bucurestii Noi, vis a vis de CrisTim.
incearca ceva de gen si pe urma discutam de Boromir :)
Cristi Serban(Citează)
24/04/2013 la 3:07 PM
Cel mai bun raport calitate vs. pret l-am gasit la o cofetarie de pe Sos. Giurgiului, aproape de capatul tramvaiului, pe stanga cum mergi spre Giurgiu. Fabrica de prajituri se cheama, locatia poate parea obscura, nu cred ca au site sau review-uri dar cozonacii lor sunt geniali. La prajituri nu exceleaza, atentie, nu lua, sunt extreeeeem de comune.
Mie nu mu-au placut Boromirii aia…
Roxana(Citează)
24/04/2013 la 3:33 PM
lol, boromir…
Florin(Citează)
24/04/2013 la 3:35 PM
http://www.cabanafrasin.ro/oferta-de-vacanta/
cauta in pagina aia “cozonac”
Florin(Citează)
24/04/2013 la 4:05 PM
In genul cozonacilor Bujor (tot din Bucovina) gasesti pe Floreasca nr 69, magazinul “La Baciu”. Cauta pe google inainte, sa vezi cam cat de bine fac ei lucrurile.
Din cate stiu aduc de ,Paste cel putin, doar pe comanda, ca nu pot sa faca cati ar vinde :)
Sorin(Citează)
24/04/2013 la 9:11 PM
@Sorin: am auzit de La Baciu, l-am văzut într-un reportaj. Am impresia că este și scump.
nwradu(Citează)
24/04/2013 la 5:19 PM
Cozonacul de Acasa este Dzeul cozonacilor Boromir. Garantat de la mine.
Mimanu(Citează)
24/04/2013 la 6:02 PM
aveam impresia ca ai gusturi mai bune… sincer, chiar poate sa ii placa cineva cozonacul cugustdesoseta de la boromir? mancati tata din astea si apoi va mirati ca la 30 de ani aveti cancer. de curiozitate, s-a uitat cineva ce termen de expirare are? cine crede ca un astfel de produs rezista luni de zile fara adaosuri consistente de etnobotanice, pardon conservanti, e cel putin naiv. am luat un cozonac din asta de la boromir acum vreun an si avea trei degete inaltime. ori cozonac de la boromir, ori baton de la koksal, tot aia e.
in alta ordine de idei un cozonac bun e la andreeath la piata muncii sau la cofetaria galex (nu stiu daca asa este si brand-ul) undeva pe decebal, dupa intesectia cu dristorului pe partea cu spring time si bcr.
georgel007@gmail.com(Citează)
24/04/2013 la 9:10 PM
@georgel007: în lumea de azi puțini au timp de umblat prin oraș, așa că iau direct din hipermarket. Măcar să ia din acela bun. Asta e și scopul articolului, să-i găsim pe cei buni.
nwradu(Citează)
24/04/2013 la 6:32 PM
incearca-i pe cei de la bacania veche; GENIALI, cam scump (trebuie sa ceri BF, ca altfel nu-ti da) dar geniali;
alexa(Citează)
24/04/2013 la 9:10 PM
@alexa: bon fiscal?
nwradu(Citează)
24/04/2013 la 8:31 PM
Cozonaci buni poti gasi si la intersectia Calea Vitan cu Zizin.
E un cuptor de paine non-stop (Koksal) – la o statie de autobuz inainte de Mall Vitan, venind dinspre Mihai Bravu.
E undeva pe la 8-10 lei cozonacul dar sunt mereu calzi si aromati. Si cred ca poti da si comanda, daca tii neaparat.
Dan(Citează)
25/04/2013 la 4:57 AM
va recomand un loc de unde iau cozonaci de ani de zile(absolut senzationali) si calitatea e neschimbata la pretul de 30 lei/buc, cantaresc cam un kg.
Patiseria este la coltul str. Dr. Calistrat Grozovici cu str. Pargarilor.
http://maps.google.ro/?ll=44.459867,26.113778&spn=0.002171,0.005284&t=m&z=18&layer=c&cbll=44.459908,26.113891&panoid=G5-CQN-Ni3R0DVuwfkXvAw&cbp=12,186.64,,2,0.43
ovidiu(Citează)
25/04/2013 la 8:24 AM
da, bon fiscal; e o mare problema in tara asta cu bonurile fiscale;
alexa(Citează)
25/04/2013 la 9:21 AM
Nu mai mânca porcării de la Boromir. E bun că are pontenÅ£iator de gust (ca la Mec). Incearcă în Obor, e un magazinaÅŸ cu ‘pită din Ardeal’ sau ceva de genu’ ăsta. Nu-s răi deloc.
Nae(Citează)
25/04/2013 la 11:51 AM
@nwradu: Sunt tot cat sunt cei de la Bujor dar per kilogram nu stiu daca sunt cu mult mai scumpi decat cei de la Boromir, pentru ca astia au 2 kg si sunt 50 Ron, cei de la supermarket sunt 15-20 dar au sub 500 de grame.
Sorin(Citează)
26/04/2013 la 12:09 PM
@nwradu: chestia asta de la boromir cu greu se poate defini ca fiind cozonac. din punctul meu de vedere cozonacul este un produs proapat, nu unul care rezista vreo cateva luni.
asta cu timpul nu prea functioneaza, in bucuresti cel putin sunt patiserii si cofetarii cel mult din 500 in 500 de metri. poti sa dai comanda, ii ridici seara sau dimineata sau cand ai timp…
georgel007(Citează)
26/04/2013 la 2:40 PM
Ca tot veni vorba de patiserii, as vrea sa recomand “Iepurasul” din Campulung. Posibil sa faca si cozonaci, macar in perioada asta. Ii stie cineva? Au si cofetarie langa patiserie.
Florin(Citează)
26/04/2013 la 10:44 PM
@Florin, astia din Campulung sunt renumiti.. cofetaria adica..
xgaby(Citează)
27/04/2013 la 11:31 PM
Eu în fiecare an iau câte 6 cozonaci de la o cofetărie de pe Decebal, la în apropierea intersecției cu Dristor ului dar mergând spre rondul Alba Iulia. Explic cam prost dar va prindeți voi. 20ron bucata și fac senzație cu ei.
Daniel(Citează)
01/12/2013 la 8:38 PM
@Daniel … poti da, te rog, mai multe detalii despre cofetaria la care te referi? Ce alte locatii mai sunt pe langa(poate ma prind pe unde vine), daca se poate si numele cofetariei. ma gandesc ca nu ne amendeaza nimeni pt reclama mascata :) . pe stanga sau pe dreapta cum vii spre rondul Alba Iulia?
Cristina(Citează)
26/10/2018 la 2:32 PM
Este vorba de cofetaria Casa Lica – are laborator propriu – se afla pe partea dreapta a Bd Decebal, mergand spre Piata Alba Iulia de la intersectia cu Dristorului. Sunt buni cozonacii, intr-adevar!
Dar cei mai buni cozonaci sunt cei de la cofetaria Elsa din Slobozia, Ialomita! Daca aveti drum pe acolo, incercati cozonacii cu nuca si cacao!
George(Citează)
27/12/2013 la 5:10 PM
Va invitam sa gustati cozonacul nostru, produs traditional, in locatia nou deschisa in pta. Amzei, str. Mendeleev nr. 14, BIObucovina
BIObucovina(Citează)
19/04/2014 la 1:17 PM
Cei mai buni cozonaci sunt la Capsa. Pe locul 2, pt mine, sunt cozonacii Bujor. Cei de la Chocolat nu imi plac, Alice nu voi incerca vreodata iar in Bacania Veche mi se face rau numai cand intru in spatiul ala insalubru. Acolo am dat 20 de lei pe o felie de placinta cu ciuperci atat de sarata incat am aruncat-o. La fel a facut si sotul meu cu placintele Poale-n Brau. Asa ca nici acolo nu voi comanda vreodata. Capsa ramane regina cozonacilor
Andreea(Citează)