►► Susține blogul cu un click la: eMAG・Fashion Days・Finestore・Dyson・Flip・PC Garage. 📺 YouTube: youtube.com/NwraduBlog ◄◄
Adică le recomandă chiar George Martin fanilor săi, ca să aibă ce citi în anii cât scrie Winds of Winter, al 6-lea volum din seria ce-a început cu Game of Thrones/Urzeala Tronurilor. Ce recomandă Martin?
“Classics of our genre […] without whom, in truth, there might not be a fantasy genre at all”
Jack Vance – The Dying Earth nu m-a prins în principal din cauza lipsei unei povești clare, a unui scenariu mare în care să se desfășoare totul. Este o colecție de povestiri ce au loc într-un viitor foarte îndepărtat, când Soarele este pe moarte și pe Pământ trăiesc oameni și creaturi ciudate și monștri într-o lume a magiei.
“my contemporaries […] THIS is the golden age of epic fantasy”
N-am auzit niciodată despre ei, dar voi căuta mai multe informații.
“great historical novelists, past and present, whose work helped inspire my own”
Ivanhoe este un roman foarte bun, cu acțiune plină de turniruri și bătălii între nobilii scoțieni și normanzi în perioada secolului 12, împreună cu niște povești de dragoste între personaje. Se numește roman istoric pentru că nu are nici un element fantasy în el, dar să nu credeți că n-ar fi ficțiune, chiar dacă unele personaje poate chiar au existat în realitate (Richard Inimă-de-leu, de exemplu, am înțeles că ar fi fost pe bune).
Întreg postul lui George R.R. Martin merge spre a recomanda seria Regii Blestemați/The Accursed Kings a lui Maurice Druon, care a fost un istoric francez ce a scris o carte în 7 volume a cărei acțiune se întâmplă pe la curtea franceză în perioadă în care templierii sunt trădați și eliminați de către regele Filip al patrulea.
Ivanhoe îl găsiți la eMAG la doar 15 lei.
Seria Regii blestemați a apărut la Humanitas acum niște ani, dar nu știu dacă se mai găsește.
Postul lui George Martin îl puteți citi aici.
Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.
Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri
Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.
9 comentarii
09/04/2013 la 4:24 PM
Seria Locke Lamora (2 carti pana acum, a treia apare prin toamna… cred ca-s vreo 5 in plan) e un fantasy despre niste hoti/escroci si e scris foarte misto, e un umor negru care mie mi-a placut foarte mult. Cred ca o sa le recitesc inainte sa apara volumul 3.
Cartile lui Abercrombie sunt sangeroase rau de tot, dar tipul stie sa scrie si are personaje interesante (nu prea sunt baieti buni si baieti rai, toti au nuante). Mie personal mi-a placut mai mult seria First Law (care e alcatuita dintr-o trilogie si The Heroes, care e standalone-ish), decat Best Served Cold, dar stilul e acelasi in toate.
Jen(Citează)
09/04/2013 la 4:46 PM
Pacat ca nu a mentionat si seria lui Robert Jordan, Roata timpului.
disable(Citează)
09/04/2013 la 4:55 PM
Bine ca nu a mentionat-o :D
Jen(Citează)
09/04/2013 la 4:56 PM
Regii Blestemati este una dintre cele mai bune carti pe care le-am citit vreodata. Si am citit enorm cand eram pusti. Fara sa exagerez, cred ca am recitit fiecare volum (eu aveam o editie comunista cu primele 6 volume impartite in 3 carti) de 10 ori. Sau aproape. Si de fiecare data mi-am dat seama de cate un detaliu nou, desi stiam cartea pe de rost. Volumul 7, ‘Cand un rege pierde Franta’, nu am reusit niciodata sa-l termin. Cred ca din cauza faptului ca ultima parte este povestita de un cardinal prin prisma amintirilor sale. Plus ca Robert D’Artois murise, so meh.
mihai(Citează)
09/04/2013 la 5:02 PM
Iar cartea sugereaza ca blestemul marelui maestru templier duce la stingerea semintiei Capetienilor, dinastie care era pe tronul Frantei la vremea respectiva. A, si la Razboiul de 100 de ani. Deasemenea, actiunea se plimba si pe la curtea Angliei un pic.
mihai(Citează)
09/04/2013 la 9:23 PM
Ca de obicei cand e o lista provenita din ‘Murica nu exista nimic in afara literaturii de limba engleza. Boring.
Si ca sa arate ca totusi nu e de rand (desi este) baga Regii blestemati. Ohau. Super descoperire.
scipio(Citează)
09/04/2013 la 11:15 PM
Abercrombie și Lynch au fost niște surprize tare plăcute când am dat prima oară peste ei.
Pot să spun chiar că Abercrombie este mult peste ultimele 2 cărți din seria “A song of ice and fire” a lui Martin. A lălăit-o într-un mare stil și eu personal am fost profund dezamăgit de “A dance with dragons”.
Nu am putut să las Abercrombie din mână până n-am terminat tot ce-a scris. După care am așteptat cu sufletul la gură să mai scrie. Și-am înhățat rapid ultima carte imediat ce-a apărut.
Și tot de la Abercrombie am auzit și de Chris Wooding. Alt stil, mai mult steampunk, dar tot o scriitură mișto. Și seria Katty Jay are un parfum de “Firefly”.
Meekuu(Citează)
10/04/2013 la 10:31 AM
Cauta si Peter V Brett, are acum o serie de 3 carti care mi-au placut tare mult (The warded man, The desert spear si The daylight war).
Actzipild(Citează)
02/09/2013 la 2:35 AM
scipio esti cam idiot de felul tau, asa-i?
rahan(Citează)