un blog de Radu Dumitru

asus s5507

►► Black Friday la: Fashion Days, Finestore, PC Garage, evoMAG, Altex, Flanco ◄◄

asus s5507

Samsung Galaxy S IV, acum oficial

15 Mar 2013  ·

TEHNOLOGIE  ·

21 comentarii

samsung_galaxy_s_4_03samsung_galaxy_s_4_02
Zvonurile au fost din nou corecte. Specificațiile oficiale ale lui Galaxy S IV sunt:

  • ecran de 5 inci, Full HD 1920 x 1080, tehnologie AMOLED, sticlă Gorilla Glass 3
  • 2 GB memorie RAM
  • baterie de 2600 mAh
  • slot de card micro SD, 16/32/64 GB stocare internă
  • carcasă de plastic, spatele este demontabil
  • variantă pe alb sau gri închis (Black Mist și White Frost)
  • cameră de 13 megapixeli
  • Android 4.2
  • procesor quad-core 1,9 GHz sau 1,6 GHz octa-core, funcție de țară
  • preț neprecizat, disponibilitate din trimestrul 2, estimez sfârșitul lui aprilie

La capitolul hardware se remarcă primul ecran Full HD de tip AMOLED. Abia aștept să-l văd. Apreciez și grosimea de doar 7,9 milimetri. Ca aspect însă sunt destul de greu de găsit diferențe față de SGS III.



Mi-a plăcut că telefonul include senzor de temperatură și de umiditate. La anul nu vei mai avea nevoie de widget-uri meteo, telefonul va fi o stație meteorologică la purtător.

SGS 4 pare că a fost făcut în colaborare cu HTC One. Ambele introduc telecomanda universală prin emițător IR integrat în telefon. SGS 4 realizează un montaj din 100 de fotografii făcute rapid și chiar poți elimina pe cineva care apare în câteva dintre ele. HTC One are Zoe, care face fotografii sub forma unui clip de 4 secunde, din care poți elimina trecătorii. Și Zoe face și montaje.

S Translate pare o facilitate interesantă. Scrii o întrebare în telefon, acesta o traduce și pronunță în alte 9 limbi internaționale, apoi “ascultă” răspunsul de la cel cu care încerci să te înțelegi. Din păcate, pentru noi ca români este oarecum inutilă, decât dacă vrei traducere din engleză în coreeană.

Să vedem ce altceva au mai anunțat:

Funcția ‘Samsung Smart Pause’ ajută consumatorul să controleze display-ul smartphone-ului cu ajutorul privirii. Atunci când consumatorii vizionează un videoclip, rularea se oprește când aceștia se uită în altă direcție și este reluată când privirea revine la videoclip.

Sună bine, dar de multe ori te uiți în altă parte pentru că nu-ți pasă de clip și aștepți să ajungă la fazele interesante. Acest Smart Pause parcă văd că va sta mai mult dezactivat.

‘Samsung Smart Scroll’ le permite consumatorilor să deruleze paginile de Internet sau e-mailul fără să atingă ecranul. Acesta recunoaşte privirea utilizatorului şi mişcarea încheieturii mâinii, derulând automat paginile în funcţie de acestea.

Sună interesant, trebuie văzut cât de bine funcționează în realitate.

Funcția ‘Air View’ le dă utilizatorilor posibilitatea de a previzualiza un e-mail, S Planner-ul, galeria de imagini și videoclipuri, doar planând degetul asupra acestora, fără să fie nevoie să le deschidă. Aceștia pot vedea acum mai ușor un număr de telefon salvat pe o tastă de apelare rapidă sau pot vizualiza pagina de Internet mărită. Cu ajutorul ‘Air Gesture’, utilizatorii pot schimba acum melodia, naviga în sus sau în jos pe o pagină, ori accepta un apel printr-o simplă mișcare a mâinii făcută deasupra ecranului.

Nu mi se pare o mare scofală.

Cu ajutorul funcției ‘S VoiceTM Drive’ utilizatorii care se află la volan pot activa diferite comenzi cu ajutorul vocii. Odată conectat la rețeaua Bluetooth a mașinii, noul smartphone activează automat modul Driving, convertind astfel textele scrise în mesaje audio, pentru a ajuta consumatorii să-și verifice ușor și în siguranță mesajele, fără a mai fi nevoie să se uite la ecran.

Foarte frumos!

Funcțiile camerei merg chiar mai departe, telefonul fiind dotat cu 12 moduri de fotografiere, inclusiv ‘Drama Shot’, ce le permite utilizatorilor să vadă întreaga acțiune într-un timelapse, dar și ‘Sound & Shot’, care permite înregistrarea sunetelor și a vocii în timpul fotografierii, astfel că momentele speciale sunt captate în cea mai fidelă formă, exact așa cum s-au petrecut.

Ca și la Zoe, depinde de implementarea reală. Pe hârtie sună bine, să vedem realitatea.

cu noua funcție ‘Story Album’. Fotografiile realizate cu GALAXY S 4 sunt adunate și sortate automat după criterii cronologice, geografice sau în funcție de evenimente specifice într-un album foto.

Banal.

Funcția ‘Group Play’ încorporată de Samsung Galaxy S 4 le oferă consumatorilor posibilitatea de a partaja muzică, poze, documente sau jocuri cu cei din jur chiar și atunci când nu există Wi-Fi sau semnal în zona în care se află. Astfel, utilizatorii se pot conecta direct între ei pentru a partaja instant documente, a se juca sau a crea împreună diferite tipuri de conținut. În plus, opțiunea ‘Share Music’ le dă consumatorilor posibilitatea de a conecta mai multe telefoane pentru a derula simultan aceeași melodie, creând astfel o atmosferă deosebită.

Câți folosesc astfel de funcții? 0,1%?

Am pus comunicatul primit în această noapte aici.

Concluzia mea? Nu revoluția pe care o așteptau foarte mulți, ci un upgrade care aduce telefonul la zi și la nivelul concurenței. Este ca iPhone 4S pentru iPhone 4. Cel mai tare mă nemulțumește aspectul său, prea asemănător cu SGS 3 și cu o textură ciudată în materialul carcasei, care în fotografii arată… îngrijorător.

Cel mai mult îmi place ideea unui ecran AMOLED de 5 inci. Aștept să văd cu ochii mei calitatea camerei foto, iar bateria mare este contrabalansată de consumul sporit, așa că estimez cam aceeași autonomie ca și la HTC One.

Concluzia voastră?

asus s5507

    21 comentarii

  1. Mie mi se pare interesant Group Play. Daca as avea inca un prieten cu un S IV, am face un 2.0.

      (Citează)

  2. Foarte tari mi se par (în ordine aleatoare): senzorul temp/umiditate, funcțiile foarte multe ale camerei (chiar dacă nu-ți sunt toate utile, e bine să știi că le-ai putea folosi la nevoie), 25 de fotografii pe secundă (!), smart scroll, S Translate (dacă ai plecat într-o țară străină și tu te bazezi pe limba română meriți să pierzi autobuz / avion / să te țepuiască ăia în bazar!) și mai ales accesoriile de health (sunt foarte mulți oameni atenți la ele fie că au probleme, sunt ipohondri, fac sport etc).
    Ar fi drăguț să fie S Voice mult îmbunătățit și să fie mai sensibil astfel încât să nu trebuiască să articulezi ca un școlar. Funcția de touch cu mânuși nu știu cât de utilă poate fi, pentru că ar însemna și touch cu buzunarul sau alte lucruri în mod accidental.
    Air view sună foarte bine dacă este suficient de fluid cât să fie util, nu doar ca funcție de show off.

      (Citează)

    • @Revo: da, dar câtă muzică asculți pe speaker?

        (Citează)

    • @Flo: unele nu sunt chiar așa idei bune.

      De exemplu senzorul de temperatură ce indică? Temperatura pe care o aveai în buzunar? Cât de rapid se actualizează? Dacă-l scoți afară din buzunar, îți indică imediat temperatura ambientală? Cum face să ignore propria căldură a telefonului și să nu-ți indice o valoare falsă?

      S-Translate: o idee bună în teorie, dar în practică mult noroc să găsești un străin care să te aștept să scrii o frază în engleză și telefonul să i-o traducă în limba lui. Și dacă telefonul n-a înțeles bine ce-a pronuntat respectivul ca răspuns, nu-ți poate oferi traducerea bună. Acum gândește-te la Siri sau S-Voice și cum pronunți tu în engleză: înțelege telefonul exact ce-i spui? Cam la aceeași acuratețe te vei putea aștepta și în străinătate. Ai mai multe șanse să găsești un străin care vorbește engleza și gata.

      Facilitatea mi se pare bună pentru coreeni care vin pe aici, dar chiar și ei vorbesc engleza ok.

      Accesoriile de Health sunt interesante, dar eu nu vreau de la telefon să-mi spună că sunt gras. Pentru asta există femeile.

        (Citează)

  3. Multe briz-brizuri și mult marketing. Le vom vedea în curând portate și pe celelalte terminale Android high-end. În rest, așa cum spui și tu, intră în rând cu lumea, adică HTC One sau Xperia Z.

      (Citează)

  4. Htc One arata mult mai bine.
    Exact cum ai remarcat si tu… e un fel de 4s.
    Mai bine… poate.si revine Htc si se reia adevarata competitie. Ma refer la design. Ca si hardware…. deja opt core.uri mi se par de porc.

      (Citează)

  5. Daniel Mitran

    15/03/2013 la 8:54 AM

    Parerea mea este ca HTC One.
    S4-ele e un pic mai bun hardware (decat S3), mai are cateva prostii software si cam atat.

    One-ul e altceva, si fata de HTC-urile precedente si fata de restul Android-elor

      (Citează)

  6. Bai, da’ barometru are? Am facut ieri inainte de lansare, o predictie ca va avea si barometru si nu as vrea sa ma fi inselat. Preupun ca are si a fost doar o scapare din partea marketingilor.

    Altfel, iooooooi, senzor de umiditate si temperatura intern? Facepalm! Pentru ca vrei sa stii intotdeauna care este temperatura in interiorul carcasei. Sau umiditatea in pantaloni.

    Pe partea de software, majoritatea ma lasa rece, ca si Zoe de altfel, si toate interfetele care iti aduc stiri (de parca le-ar selecta prea multi) si facebook pe ecranul principal. Alea sunt pentru piți.

      (Citează)

  7. LOL …. dupa cum zicea si @nashu_mare mai sus un pic, dintotdeauna am vrut sa stiu care e temperatura si umiditatea in buzunarul de la pantaloni, pe bordul masinii, la mine in casa pe birou sau la serviciu in sertar!

    Cat a criticat lumea Apple ca nu mai inoveaza, nah, ca inoveaza Samsung acum…

      (Citează)

  8. Mie mi se pare un pas inainte la nivel de prezentarea produsului…un pas pe loc la nivel de design (ca sa fiu ingaduitor…totusi folosesc S3 acum)…hardware foarte bun, software interesant, dar ai punctat foarte bine plusurile si minusurile. La prima vedere as merge pe One…pare mult mai frumos, dar un singur lucru ma ingrijoreaza la HTC. Eu am abonament pe Orange si as fi vrut in cazuri de service sa interactionez cu Orange Service unde oamenii sunt super ok. Ma ingrozeste gandul ca as ajunge cu HTC meu la ametitii aia de la Cordon/Cirma sau cum s-or mai chema ei. Sunt lipsiti de bun simt si mai sunt si foarte prost pregatiti. Asta e singurul minus la HTC…cam mare zic.

    Sa vedem cum stau cu adrenalina si poate risc si il iau si eu :)

      (Citează)

  9. Senzori de temperatura si umiditate. Interesant. Dar, parerea mea este ca Xperia Z este mai bun ca Galaxy. Acolo designul si protectia arata mult mai interesant. Sau HTC one… Ma bucura ca exista o alegere. Trei telefoane – trei optiuni.

      (Citează)

  10. group play? dafuq? punem muzica la telefoane in loc sa o punem la sistem audio?
    pune pauza cand ma uit in alta parte? dafuq? adica in metrou daca ma uit si eu la o gagica buna asta imi pune pauza si nu poate sa imi lase sonorul?
    oau, si nu mai trebuie sa ating ecranul ca sa dau dreapta-stanga, sus-jos? oau…
    sunet la poza? “ia uite fata ce tocuri misto am, ia fa o poza in baie la oglinda”

    in concluzie: mare, cu multe chestii nefolositoare si baterie mica.

      (Citează)

  11. Un amanunt interesant apropo de procesor: cei de la Anandtech spun ca se pare ca frecventa de 1.6Ghz e pentru nucleele A7, cele A15 vor lucra la 1.2Ghz maxim pentru a nu consuma prea mult.

      (Citează)

  12. in Europa S4 va veni cu Qualcomm Snapdragon 600, Exynos octa core e varianta pentru SUA

      (Citează)

    • @Razvan: ai văzut ceva oficial? Mie mi-a fost lene să mă uit prin datasheet-uri ca să vedem ce chipset ar fi compatibil cu frecvențele europene.

        (Citează)

  13. E delicios să vezi oameni care compară două terminale pe care nu doar că nu le dețin, da’ pe care nici măcar nu le-au atins.

      (Citează)

  14. @Razvan e exact invers. Octa va fi in Europa, iar Snapdragon in US.

    Nici pe mine nu m-a impresionat, dar oricum nu planuiam un upgrade, pentru ca prefer clasa mai mare ( Note ).

      (Citează)

  15. Ce sa alegi Samsung galaxy S5? Un super telefon – “nava amiral” a celor de la Samsung sau un Allview Viper S – amblele proaspat lansate saptaman trecuta.
    Sincer eu aleg Viperul S – de doua ori mai ieftin si cu dual SIM. Am avut un S4 si sincer nu isi face banii, de foarte putine ori l-am folosit la specificatiile lui maxime, deci pt mine nu se motiveaza sa imi iau un S5!
    Pe scurt 800 euro vs 300 euro? Voi ce ati alege sincer?

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus