un blog de Radu Dumitru

asus s5507

►► Ofertele continuă la: eMAGFashion DaysFinestoreDysonFlip. 📺 YouTube: youtube.com/NwraduBlog ◄◄

asus s5507

Review Kindle Paperwhite – un excelent ebook reader cu lumină proprie

28 Mar 2013  ·

TEHNOLOGIE  ·

45 comentarii

kindle_paperwhite_12
Când a fost prezentat noul Kindle Paperwhite, primul model cu lumină integrată în ecran, am zis că voi renunța la vechiul meu Kindle Keyboard în favoarea lui. Nu am veioză în cameră și lumina proprie a acestui nou model este un avantaj foarte mare pentru mine. Așa că mi-am luat un Paperwhite.

E genial. Amazon are marele talent de a produce aparate care funcționează bine în scopul lor principal și te surprind plăcut prin grija față de mici detalii, iar lumina și autonomia sunt mult mai bune decât mă așteptam.

Preț: Kindle Paperwhite poate fi cumpărat cel mai simplu astfel:
eMAG – 589 lei, varianta Wifi (nu v-o recomand pe cea 3G, care este mult limitată în România)
PC Garage – 558 lei
Amazon – livrarea durează ceva mai mult că vine tocmai din state.

AMBALARE

Kindle Paperwhite vine tot într-o cutie specifică produselor Amazon, adică plată și oblică la un capăt. Spre deosebire de primul meu Kindle, această cutie este neagră, iar înăuntru am găsit ebook reader-ul, un cablu de conectare la PC și micile instrucțiuni de folosire și garanție.

Nu este inclus un încărcător de priză, dar eu îl folosesc pe cel de la telefon, conectorul de pe Paperwhite fiind un micro USB.

CONSTRUCȚIE

Nu-i pot reproșa nimic noului Kindle Paperwhite. Față de vechiul meu Keyboard este mai mic și semnificativ mai ușor, fiind practic imposibil să-ți obosească mâna atunci când citești. Dimensiunile sale sunt 169 mm x 117 mm x 9,1 mm și are 213 grame.
kindle_paperwhite_21_keyboard

Partea cea mai importantă este, desigur, iluminarea integrată. Aceasta este uniform repartizată pe întreg ecranul grație unui strat din plasticul ecranului, strat ce are exact scopul de a conduce lumina pe toată suprafața sa, neavând acel aspect ieftin al unor tablete chinezești la care poți vedea “becurile” prin crăpătura dintre ecran și carcasă și umbra lor. Și desigur, iluminarea este foarte puternică la nivelul maxim, deși nu ai niciodată motive să-l folosești pe acesta, deoarece în bezna nopții este mai confortabil pentru ochi să folosești o setare medie.
kindle_paperwhite_23_luminakindle_paperwhite_22_lumina
kindle_paperwhite_14_luminakindle_paperwhite_13_lumina

Luminozitatea ecranului se reglează manual dintr-un meniu accesibil din două atingeri pe ecran și ai vreo 20 de niveluri disponibile. Ce m-a surprins este că la nivelul minim tot stă lumina aprinsă, doar foarte foarte slab, abia sesizabil. Mi-ar fi plăcut să o pot opri de tot.

Carcasa este dintr-un plastic semi-mat pe față și mată pe spate, unde la mână se simte ca și cum ar fi cauciucată. Nu mai există nici un buton cu excepția unuia singur de pe muchia de jos, care are rol de On/Off. Totul se face din ecranul tactil.

În fotografii puteți vedea sigla Kindle argintie sub ecran și neagră pe spate, “săpată” în carcasă. Singura zonă de interes este muchia de jos, unde ai butonul On/Off și portul micro USB.

În mână aparatul stă foarte bine. Parcă mă deranjează un pic că spațiul de lângă ecran, de unde practic ții Kindle-ul, este prea mic.
kindle_paperwhite_24_mana

Pe certificatul de garanție scrie că o ai la Amazon dacă l-ai luat de la distribuitori autorizați și bănuiesc că undeva în tot lanțul ce-l aduce în România este și așa ceva.

HARDWARE ȘI AUTONOMIE

Habar n-am ce procesor are și nici nu-mi pasă. Schimbă paginile o idee mai repede decât Kindle Keyboard, iar meniurile se deschid mai rapid.

Dacă scrii ceva folosind tastatura de pe ecran, literele apar aproape înstantaneu pe ecran, pe când vechiul meu model avea un lag ceva mai mare de atât. Dar dincolo de primele setări (parola la wifi, contul Amazon Kindle), n-am mai avut nevoie să tastez nimic.

Ecranul se spune că are o rezoluție mai bună, dar probabil că acest lucru e sesizabil doar la cele mai mici dimensiuni ale fontului sau dacă citești manuale cu grafice și imagini sau datasheet-uri cu scris mic. La o dimensiune rezonabilă, confortabilă pentru distanța la care îl țin eu de ochi, nu mi s-au părut diferențe. Din când în când (rar), o apăsare dă două pagini în față, semn că senzorul tactil a sesizat două atingeri în loc de una.

Tehnologia folosită pentru ecran este eInk, adică un ecran alb-negru (sau mai degrabă gri-negru) cu nuanțe de gri, care are marele avantaj că imită foarte bine hârtia și nu consumă curent electric odată ce a afișat ceva. Dacă îți ia 2 minute să citești o pagină, acest ecran nu consumă bateria în acele 2 minute, ci doar când va afișa următoarea pagină. În particular, Paperwhite consumă un pic pentru a ține iluminarea pornită, dar restul Kindle-urilor nu.

Memoria internă poate să țină sute de cărți. Formatele suportate sunt, conform Amazon, “Kindle Format 8 (AZW3), Kindle (AZW), TXT, PDF, unprotected MOBI, PRC natively; HTML, DOC, DOCX, JPEG, GIF, PNG, BMP through conversion”, dar cel mai bine este să folosești un program gratuit precum Calibre pentru managementul cărților și convertirea PDF-urilor într-un format rapid precum AZW sau MOBI.

N-am avut probleme cu conectarea la wifi-ul casei, semnalul fiind recepționat fără probleme. Paperwhite nu are hardware audio de nici un fel.

Autonomia m-a surprins plăcut. L-am încărcat și de atunci am citit 3 cărți, în jur de 1500 de pagini, cu lumina aprinsă la diverse niveluri de intensitate, în funcție de situație.

INTERFAȚA

Ecranul este virtual împărțit în trei bucăți inegale. Dacă apeși în partea de sus se deschide meniul unde ai acces la butonul Home, căutare, iluminare, dimensiunea fontului, navigare în carte și un întreg meniu de configurare. Pe restul ecranului poți apăsa în dreapta pentru pagina următoare a cărții și în stânga pentru cea anterioară. Tastatura virtuală, atunci când ai nevoie de ea, este ușor de utilizat și seamănă cu cea de iPad.

Fontul poate fi configurat în detaliu ca dimensiune, tipul de caractere, spațiul dintre linii și marginile ecranului.
kindle_paperwhite_18_interfata

Am văzut o opțiune mișto numită X-Ray. Nu a funcționat cu toate cărțile mele, poate depinde de formatul lor, dar îți arată informații despre personaje, cât de des apar în carte și alte asemenea.

Ca orice Kindle, și acesta conține dicționarul Oxford englezesc și o apăsare lungă pe orice cuvânt în engleză îți spune definiția acestuia. Din câte știu, cu ceva modificări se poate adăuga și un dicționar românesc în Kindle, dar nu garantez asta.

Poți sa selectezi un text, să-l salvezi pentru mai târziu, să atașezi o notită și să-l dai pe Facebook, fiind integrate câteva astfel de funcții sociale foarte de bază.

Există și un browser experimental care afișează destul de bine cele câteva site-uri încercate de mine, dar Kindle Paperwhite este cam lent și are ecranul alb-negru, așa că nu-l văd prea capabil să înlocuiască o tabletă. E mai mult pentru situații de urgență, nu un browser ce poate fi folosit des.

Am varianta fără reclame, care în ecranele de standby afișează niște imagini generice, abstracte. Ca de obicei, poți cumpăra mii de cărți direct din magazinul Amazon fie de pe ebook reader fie de pe calculator, ca apoi acestea să fie sincronizate automat cu Paperwhite-ul. Primești chiar și o adresă de email de forma @kindle.com pe care poți trimite documente ce-ți vor apărea ulterior în Paperwhite.

Evident că poți pune direct în Paperwhite orice fișier vrei tu, indiferent de sursa sa, așa că poți citi orice carte/datasheet/manual/curs vrei tu, indiferent de sursa sa.

CE E BINE

  • Ecranul luminos functionează foarte bine.
  • Mic, subțire și ușor.
  • Autonomie bună.
  • Ai acces la librăria Amazon de titluri în engleză

CE E RĂU

  • Pare un pic mai fragil decât generația anterioară.
  • Accesoriile sunt scumpe, o husă de piele Amazon costă 40 de euro plus livrare.

UTILIZARE

  • Kindle Paperwhite este perfect pentru cei ce caută un ebook reader mic, ușor și simplu.
  • Îl recomand în special celor ce nu au veioză sau nu vor să-i deranjeze pe alții din cameră prin aprinderea ei. Ecranul luminos de pe Paperwhite funcționează perfect și este foarte confortabil pentru ochi.
  • Ai acces la magazinul Amazon de unde poți cumpăra multe cărți în engleză, chiar și la precomandă, urmând să le primești automat pe dispozitiv în ziua lansării, iar prețurile sunt foarte bune (în jur de 8-15 dolari). Poți utiliza, de asemenea, propriile tale fișiere PDF, DOC, MOBI șamd.

CONCLUZIE

Kindle Paperwhite este bine construit și face tot ceea ce promite. Iluminarea internă funcționează fără probleme, iar autonomia a rămas foarte bună chiar și în aceste condiții. Eram obișnuit cu butoanele fizice de pe vechiul meu Kindle, dar m-am adaptat imediat la sistemul touch.

Cu un hardware mai rapid, un ecran mai performant și ecranul luminos, Kindle Paperwhite reprezintă un upgrade bun de la generațiile anterioare, mai ales de la cele vechi. Există și ebook readere mai ieftine pe piață, dar Paperwhite are avantaje clare și acestea merită diferența de bani. Eu sunt foarte mulțumit de alegerea făcută.

Preț: Kindle Paperwhite poate fi cumpărat cel mai simplu astfel:
eMAG – 799 lei, varianta Wifi (nu v-o recomand pe cea 3G, care este mult limitată în România)
Evomag – 799 lei, dar în prezent au o lichidare de stoc la 719 lei
Marketonline – 768 lei
Amazon – aproximativ 700 lei, dar livrarea durează ceva mai mult că vine tocmai din state.

asus s5507

    45 comentarii

  1. Diferentele nu sunt atat de mari fata de generatia 4 touch (care nu e fragil – pot sa confirm asta)

      (Citează)

  2. Pe mine ma intereseaza un reader pentru prietena mea. Unul bun pana in 4 milioane imi puteti recomanda?

      (Citează)

  3. La un Kindle Keyboard functioneaza dictionarul in limba română luat de aici:
    http://dunedenisip.wordpress.com/2010/12/08/romanian-dictionary-on-kindle-3/ – din cate am citit daca il editezi in Calibre va functiona si pe varianta noua de Kindle.

    Cu programul Calibre poti sa-ti downloadezi stirile dintr-un RSS pe care le tranformi intr-o carte ce o poti citi offline pe Kindle.

      (Citează)

  4. Felicitari pentru review. O singura observatie – spui ca “Dacă îți ia 2 minute să citești o pagină, Paperwhite (și restul Kindle-urilor cu acest tip de ecran) nu consumă bateria în acele 2 minute, ci doar când va afișa următoarea pagină.”

    Cred ca asta se aplica la Kindle-urile fata iluminare. La Paperwhite va consuma baterie cat timp e deschis, pentru a lumina ecranul.

    Per total, pare foarte ok. Pacat insa ca nu se poate opri iluminarea atunci cand nu ai nevoie de ea. Asta e, cred eu, marele avantaj al kindle-ului, ca nu oboseste ochii. Cu lumina insa cred ca nu mai e la fel.

      (Citează)

  5. cum se descurca pe partea de pdf-uri ? la varianta 3 keyboard nu il poti folosi pentru pdf-uri, cel putin nu cu firmware-ul oficial. Pe Duokan merg ok dar tot cu “manevre”. Nu sariti acum ca e normal ca nu ai culori …etc, nu de asta zic. Mie mi s-ar parea ceva natural ca fiind un ebook reader sa se descurce cu orice tip de fisier text. Poate asta nou are o rezolutie/contrast mai bune si ajuta ori chiar o imbunatatire a firmware-ului oficial.

      (Citează)

  6. Mie mi-a inghetat ecranul la Kindle Touch si, desi jumatatea mea mai buna are acelasi model, total functional, ma bate gandul sa-mi iau un Paperwhite.
    Bineinteles, singura chestie care ma entuziasmeaza e optiunea X-Ray, sunt o fitoasa, ce sa zic. :))

      (Citează)

    • @Andreea: n-am folosit-o niciodată, aia e bună dacă vrei să faci un referat despre cartea respectivă sau nu mai ții minte cine e cine.

      Nu-mi dau seama după ce principii funcționează și de unde ia informația. De exemplu:
      George Martin – A Dance With Dragons, cumpărată din Amazon, are X-Ray
      China Mieville – The City & The City, cumpărată din Amazon, nu are X-Ray

      Nici una din cărțile luate din alte surse nu au X-Ray activat. Nu te baza pe asta.

        (Citează)

  7. Poti folosi PDF si pe Kindle 3, problema e ca nu poti face reflow, adica sa schimbi dimensiunea fontului, daca folosesti programe gen pdfscissors si utilizezi Kindle-ul in modul Lanscape nu Portret cred ca poti sa te descurci destul de bine cu PDF-urile.

    Daca doresti sa le convertesti in format mobi ai programe de conversie, insa nu garanteaza rezultate foarte bune mai ales când pdf-ul contine tabele:
    http://dunedenisip.wordpress.com/2011/01/03/convert-pdf-to-kindle-format/

      (Citează)

    • @tiby @AdrianX: depinde foarte mult de PDF-ul original. De multe ori nu face reflow, ci trebuie sa faci zoom în pagină. Eu folosesc Calibre pentru convertire (și eventual alte softuri cu care poți scoate protecțiile unui PDF). Rezultatele nu sunt mereu bune, dar înțelegi ce citești acolo. Îmi ceruse cineva odată să-i arăt cum se vede un manual de medicină PDF. Ca PDF trebuia sa faci zoom ca să înțelegi textul, după convertire unele paragrafe se terminau mai repede sau mai aveai intercalat prin text footerul (numărul paginii), dar putea fi citit.

        (Citează)

  8. De astia ai auzit?

    http://www.kindlestore.ro/

      (Citează)

    • @alxzen: Au prețuri bune, dar nici o garanție că-i mai găsești peste un an în caz de probleme.
      În rest, îmi place cum în lista de produse o husă Kindle costă 129,99 lei, dar când intri în pagina produsului este de fapt 159.96 lei.

      Iar fraza “In plus, proprietarii dispozitivelor Kindle cu tehnologie 3G beneficiaza de asemenea de acces gratuit la Internet prin reteaua unica Whispernet. Unele modele Kindle se pot conecta la Internet si prin retelele Wi-Fi. Astfel, Kindle devine mult mai mult decat un reader de carti in format digital. Kindle este un dispozitiv cu ajutorul caruia ai acces gratuit la Internet si la site-urile tale preferate prin browserul incorporat.” este o exagerare majoră a dispozitivului doar de dragul vânzării.

      Totuși, 659 lei pentru un Paperwhite este un preț bun și cine vrea să riște e liber să o facă. Ai avantajul că de obicei aparatele se livrează cu bateria un pic încărcată, așa că eu aș merge să-l ridic din magazin și l-aș proba pe loc dacă se aprinde lampa și dacă merge touchul.
      Mai e plin și pe okazii de oameni care vând Paperwhite la preț asemănător, sigilat.

        (Citează)

  9. Stiam eu ca-i fitza! :D
    Dar multumesc de completare. :)
    Pana la urma, eu pot citi pe iPhone/iPad/Kindle/PC, nu mor din asta, cand se strica Kindle-ul pe care-l avem deja, o sa ma gandesc sa achizitionez inca unul, dar cu care nu mai merg nicaieri, il tin acasa, sub patura si perna, sa nu mai inghete.
    In fine, eu asa banuiesc, ca a inghetat, ecranul e freezuit total, nimic n-a mers, am incercat vreo saptamana sa-l resuscitez, iar din ce-am citit pe net, concluzia a fost ca au inghetat cristalele. :))
    Desi l-am tinut intr-o husa de piele + geanta mare de fata (il scoteam doar in autobuz, sa citesc – adica vreo 2 statii, in rest se odihnea la caldura… or so I thought).

      (Citează)

  10. Am acest kindle de o luna.
    E super, dar ma seaca un lucru: ar fi trebuit ca lumina aia sa o faca mai galbuie , asa alba, chiar si la cea mai mica intensitate este intrucitva deranjanta la ochi…

      (Citează)

  11. Nu, ca mi l-am luat din SUA prin cineva, si actele au ramas la persoana respectiva. E prea mare deranjul sa o iau de la capat cu trimisul acolo si asteptat sa revina (primul Kindle a avut un defect la butonul de on/off si a trebuit returnat)si oricum si-a scos parleala, ca sa zic asa. Plus ca-i motiv de luat jucarie noua. :)

      (Citează)

  12. “Paperwhite nu are hardware audio de nici un fel.” – asta mi se pare dezamagitor. Eu am Kindle Touch si eram oarecum tentata de un Kindle Paperwhite, dar dar n-as vrea sa renunt la ascultatul audiobook-urilor pe Kindle. In plus, din cate imi dau seama din acest review, nu sunt prea mari diferente intre cele doua modele (in afara de faptul ca Paperwhite are iluminare proprie a ecranului).

    @alin: Ai putea lua in considerare si eBook Reader Nook Touch Wi-Fi, care se gaseste pe Emag la 439 lei. Cred ca e mai bun decat Kindle-ul fara touch recomandat de Radu mai sus.

      (Citează)

  13. Nook Glow light este mult mai versatil decat Kindle. E cu putin de tot sub Kindle ca tehnologie dar il poti root-a si ai o tableta cu Android cu ecran e-ink! O minunatie! Eu am cumparat special Nook pentru a beneficia de aceasta facilitate.

    Aici mai multe detalii:blog.the-ebook-reader.com/2012/05/28/how-to-root-nook-glow-using-glownooter-includes-googles-app-market/

      (Citează)

  14. Salut. Am o intrebare cu privire la kindle. Daca am documente in word in care am inserat formule matematice cu integrale, derivari, litere grecesti, etc. se vor afisa pe kindle la fel ca si pe pc? Intreb pt ca pe iPad daca descarc de pe mail un astfel de document nu reuseste intotdeauna sa redea caracterele acelea si trebuie sa folosesc alte aplicatii de vizualizare

      (Citează)

  15. @Radu: Ba da, chiar exista o gramada de aplicatii de Android pentru ascultat audiobook-uri. Deocamdata prefer totusi sa imi folosesc Kindle-ul pentru asta :)

      (Citează)

  16. Ai omis două lucruri importante (minusuri față de vechea generație) :
    1. Nu poți opri complet iluminarea (la minim se vad totuși led-urile aprinse)
    2. Nu are incluse difuzoare (no text to speech).

      (Citează)

  17. Multumesc pentru poze. Momentan ma lupt cu formulele astea. Ma gandesc totusi ca in conditiile in care majoritatea cursurilor la facultate ne vin in format electronic e mult mai ok sa ai un reader in care sa ai organizate toate materialele din fac clasificate pe ani, materii, curs/seminar/laborator. La cursurile noastre majoritatea studentilor vin cu laptopuri, ceea ce e dupa parerea mea o risipa de energie si in acelasi timp si foarte incomod avand in vedere ca un laptop obisnuit cantareste 2-3kg + adaptor de priza

      (Citează)

  18. Mea culpa… Ai dreptate

      (Citează)

  19. Salut,

    Completez articolul tau spunand ca si la QuickMobile Kindle Paperwhite e tot 649 lei ;)

    Il gasiti aici http://www.quickmobile.ro/ebook-reader/kindle-paperwhite-wifi-ebook-reader.html

      (Citează)

  20. Bravo!!!! Un review foarte bun.

      (Citează)

  21. Salut,mi-am luat si eu un Kindle Paperwhite si sunt foarte multumit de el..am luat si o husa magnetica pentru el si zic ca e un plus.Astfel,nu mai trebuie sa apas pe butonul de on/off,aprinderea si stingerea aparatului se face automat cand inchid husa…o chestie care ar putea deranja este ca noaptea fiind liniste se aude destul de puternic acel zgomot cand inchid husa.

    Am o intrebare,pot pune la carti o imagine?In sensul cand intru in “colectie” si vad cartile,sa fie o poza a cartii si peste numele autorului,numele cartii etc.

      (Citează)

  22. Vreau sa-mi iau si eu un Kindle Paperwhite, dar am o nesiguranta. Cartile pot fi achizitionate si gratuit? Sau doar cu plata?

      (Citează)

  23. Da,le poti achizitiona si gratuit dar nu de pe Amazon si nu direct pe Kindle (eventual cateva carti in engleza care pot fi gratuite pe Amazon). Dar exista diverse site-uri cu carti gratuite in formatul special pentru Kindle (mai exact .mobi) sau le poti gasi in alte formate si sa le faci MOBI pentru Kindle.Dar acesta iti citeste si formatele pdf,txt….etc. Dar eu intotdeauna le-am convertit in Mobi,mi se par mult mai ok.

      (Citează)

  24. Buna.nu stiu ce sa aleg, intre un kindle normal si unul paper white. Ma gandesc ca si la cel normal pot schimba luminozitatea..de exemplu sa citesc in camera,ziua,dupa-amiaza.nu seara. E vreo diferenta?

      (Citează)

  25. Sunt nou utilizator de kindle paperwhite 2015 – cum pot transfera o carte .pdf pe kindle sa o citesc ? merci !

      (Citează)

    • Cu PDF-uri e mult mai greu. Instalează pe PC software-ul gratuit Calibre și vei face cu el tot ce ai nevoie, dar pe total e mai bine să iei variante .epub sau .mobi, sunt mai ușor de convertit în format de Kindle. Face Calibre însă treaba.

        (Citează)

    • La PDF e foarte urat, depinde de fiecare carte cum a fost “scrisa” in PDF, am dat de unele care aveau un format bun si puteam sa citesc linistit fara sa o convertesc sau sa ii fac altceva, iar altele nici convertite nu le puteam aduce intr-o stare cat de cat acceptabila. Cele mai bune sunt formatele .mobi , dar cele mai multe carti le vei gasi in format .epub , dar si .epub e un format bun.

        (Citează)

  26. poti verifica emailul si sa descrci documente de acolo?

      (Citează)

  27. pt cine vrea dictionar in romana, am pus chiar eu si merge perfect. aici gasiti intreg articolul cum se procedeaza:

    https://cristianls.ro/instaleaza-configureaza-dictionar-limbii-romane-kindle/

      (Citează)

  28. Buna ziua. Sunt interesat sa fac cadou un Kindle paperwhite si as vrea sa stiu daca se poate schimba meniul intr-o alta limba decât engleza. Mulțumesc

      (Citează)

    • Nu în română, dacă la asta te referi. Cred că poți găsi lista limbilor disponibile pe site-ul Amazon, că depinde de generația aleasă.

        (Citează)

  29. Cu mine este mai greu findca sunt o pensionara care se apropie de 70 de ani careia ii place mult sa citeasca si atat am ales pana am cules. Deci mi-am luat un Kindle paperwhite Now with a 300 PPI displei. Sunt complet pe nestiutoare, inafara de faptul ca i-am incarcat bateria nu mai stiu sa fac nimic. Mi-am stocat intr-un folder pe laptop niste carti gasite pe Biblioteca digitala fiind gratis (cu pensia mea mi-ar fi mai usor asa). Prin urmare am o rugaminte maaaare, daca dispune cineva de timp si rabdare sa ma invete si pe mine cum sa procedez de la a la z, daca-mi trebuie un nou email pt. Kindle sau Amazon, cum sa incarc pdf-urile si daca este posibil numai in limba romana ca eu alta limba nu cunosc?! Am tot cautat pe google si pe yuotube, da nimeni nu te invata ce sa faci, cum sa-l pornesti, sa-l inarci si alte celea. Va rog frumos faceti in asa fel incat bucuria de a putea citi cat mai mult sa nu-mi fie luata mai ales ca sunt operata pe coloana si pe cord deschis, deci in imposibilitatea de a face prea multa miscare. Multumesc cu anticipatie unui binevoitor/e.

      (Citează)

    • Cel mai simplu: descarci Calibre, care-i o aplicație bună de gestiune a cărților.
      https://calibre-ebook.com/

      Cărțile din PC se încarcă în Calibre (drag and drop), apoi se conectează Kindle la calculator prin cablu și acesta va apărea în Calibre, moment când pot fi încărcate cărți în dispozitiv.

      Dincolo de asta, nu pot scrie aici exact ce-i scris și în manual, sorry.

        (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus