un blog de Radu Dumitru

►► Susține blogul cu un click la: eMAG・Fashion Days・Finestore・Dyson・Flip・PC Garage. 📺 YouTube: youtube.com/NwraduBlog ◄◄

Canon 100D și 700D, o primă impresie

29 Mar 2013  ·

TEHNOLOGIE  ·

3 comentarii

canon_100d_vs_700d
Am văzut noile DSLR-uri lansate recent de Canon, 100D și respectiv 700D și am aflat și prețurile și disponibilitatea.

100D este cel mai mic DSLR din lume în acest moment, dar are tot senzor APS-C, ba chiar unul cu senzori de detecție de fază integrați în el, pentru a focaliza rapid și în modurile Live View și în filmarea Full HD. Asta pentru că aparatul este gândit pentru cei ce fac upgrade-ul de la o cameră compactă și îl vor folosi mai degrabă în modurile Auto și cu ecranul (tactil) aprins pentru încadrare și focalizare prin atingere.

L-am butonat un pic. Poți să schimbi diafragma din rotiță, dar dacă modifici setările mai avansate (punct de focalizare, WB etc) de la cadru la cadru, mai umbli și prin meniuri, pentru că are mai puține butoane pe carcasă decât alte modele. Vizorul optic este de dimensiuni normale și aparatul chiar este mic și ușor.

Nu mi-a plăcut deloc grip-ul, care este mic. Mai mult, în partea de sus (subliniat cu roșu în fotografie) este unit cu locașul oglinzii, ori eu acolo țineam degetul arătător între fotografii, că nu pot să umblu minute în șir cu degetul pe declanșator, mai ales că în mișcările normale de încadrare și gesticulare degetele ți se plimbă pe acolo. Dacă ții arătătorul sub acea punte, cum am avut tentația să o fac, două degete de la mână nu-ți mai încap pe grip.

Un alt dezavantaj este prețul, 3.699 lei în varianta de kit cu un 18-55 STM. Mă așteptam să fie un înlocuitor pentru 1100D, nu de două ori ca scump. La banii aceștia, amatorii se vor îndrepta spre un mirrorless, iar cei ce vor un DSLR mai bine s-ar orienta pe noul 700D, care este doar puțin mai mare, dar are câteva funcții și avantaje în plus și costă doar 300 de lei mai mult.

700D este gândit tot pentru începători și cei un pic mai avansați și este un DSLR clasic. APS-C, ecran rabatabil de 3 inci, grip mai mare, mai multe butoane pe carcasă, focalizare rapidă, filmare Full HD. Mie mi-a plăcut mai mult, deși nu știu dacă focalizează în timpul filmării.

Canon 100D Canon 700D
Cel mai mic DSLR din lume

Destinat în primul rând amatorilor, celor ce fac upgrade de la o compactă, celor ce vor un aparat mic și ușor

  • 116,8 x 90,7 x 69,4mm, greutate 407g
  • Senzor APS-C de 18 Mpx, 4 cps
  • Procesor Digic 5
  • ISO 100-25.600
  • Are È™i vizor optic
  • Ecran tactil de 3 inci
  • Detectie de fază întegrată în senzor pentru focalizare rapidă în live view È™i filmare
  • Filmare Full HD
Pentru amatori și semi-pro

  • 133 x 100 x 79 mm, greutate 580 grame
  • Senzor APS-C de 18 Mpx, 5cps
  • Procesor Digic 5
  • ISO 100-25.600
  • Ecran rabatabil 3 inci
  • Un nou material plastic, mai rezistent
  • Filmare Full HD

 

Preț 3.699 lei, disponibil în mai Preț 3.999 lei, disponibil în mai
asus s5507

    3 comentarii

  1. Body-ul 100D va costa cu vreo 200-250 E mai puţin decît kit-ul, dac-am priceput eu bine. Deci, undeva pe la 2.600 lei. Asta aşa, că tot întrebasem la eveniment.

      (Citează)

  2. Corectează-mă dacă nu am dreptate. Canon 3100D nu ii dă fum la 100D ? Ca sincer pentru prețul de 3600 lei ar trebui să facă și cartofi prăjiți. Am găsit 3100D la un preț de 1600lei cu obiectiv, ofertă. Mă gandeam că 100D o să fie primul meu DSLR dar la prețul acesta, NU.

      (Citează)

    • @ionica: sunt mai multe aspecte aici. Miniaturizarea costă mai mult, de exemplu. Apoi 100D este gândit pentru începători È™i se vrea simplu de folosit, aÈ™a că nu are toate funcÈ›iile lui.

      E ca la mașini, sunt segmente diferite. Una sport costă mult, dar la câți pasageri poți băga în ea îi dă clasă și loganul.

        (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus